Şimdi Ara

Steam anlık kullanıcı sayısı 30 milyonu geçti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
339
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Steam anlık kullanıcı sayısı 30 milyonu geçti
    Pandemi dönemi ile birlikte popülerlik açısından sıçramalar yaşayan Steam mağazası momentumu bozmadan devam ediyor. Bu hafta platformun en yüksek kullanıcı sayısı rekoru tazelendi.



    Steam’den yeni rekor



    Güncellenen veri tabanına göre Steam platformu dün itibariyle pik kullanıcı sayısı olarak 30 milyonu geride bıraktı. Özellikle pandeminin ilan edilmesi ile birlikte başlayan panik döneminde 20 milyon kullanıcı sayısına gerileyen platform sonrasında hızlı toparlandı ve rekorları kırmaya başladı. Önceki rekor 29.9 milyon kullanıcı sayısı idi. Anlık olarak platformda 21.2 milyon kullanıcı bulunuyor.



    Ayrıca Bkz.macOS Steam Deck üzerinde çalıştırıldı



    Oyun tarafında ise 8.5 milyon oyuncu yer alıyor ancak bu yeni bir rekor değil. Şubat ayında 9.3 milyon oyuncu ile rekor halen geçmişe ait. Kalan kısım ise mağazasının farklı bölümlerini ziyaret eden kullanıcılardan oluşuyor.



    Valve ilk etapta kendi oyunlarını satmak için faaliyete geçirdiği Steam mağazasını üçüncü taraf geliştiricilere de açınca oyun dünyasında yeni bir dönem başlamıştı. Steam sonrasında Epic Games başta olmak üzere Ubisoft Connect, Origin gibi pek çok benzer konsept ortaya çıkmıştı.




    Kaynak:https://wccftech.com/steam-breaks-30-million-concurrent-user-record/







  • Diğerleri de fena değil ama Steam arayüz ve konfor açısından kendisini aştı, kısaca erken kalkan yol alır.

  • Dünya geneli insanlar istedikleri oyuna rahatça erişebiliyor. Yakında bu kurlar ile orjinal oyun oynamak çoğumuz için hayal olacak gibi duruyor. Tepe oyunlar çoktan tepe 1000 TL sınırını aştı.

    Yılda sadece 1 oyun alıp onunla idare edeceğiz ya da gamepass gibi platformlar ile idare edeceğiz.

    İnsanların stres atabileceği hayatın stresinden azıcıkta olsa soyutlanıp yapabileceği en güze aktivitelerden biri oyun oynamak ama bu bile bizim için lüks olmaya başladı.

  • serdarcenk kullanıcısına yanıt

    Steam, Epic, Origin, Uplay, Amazon, GOG oyuncuların en çok şikayet ettiği şey arayüz ve kullanım deneyiminden çok kütüphanelerinin bölük pörçük olmasıydı. Artık bir yerden oyun almadan önce bütün kütüphanelere tek tek girip "bende bu oyun var mıydı acaba?" diye bakıyorum, birkaç defa bende olan oyunu almaya çalıştığım oldu. GOG bu meseleyi görmüş olmalı, tüm platformlardaki oyunları tek kütüphaneye topluyor. Sosyal ve özelleştirilebilir bir arayüz kasarlarsa bu işi kıvırırlar bence.

  • gamepass ile steam birleşse o kullanıcı sayısı daha da fırlar zaten.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.