Şimdi Ara

Steam Deck konsolunun SteamOS 3.0 modifikasyonu herkese açılıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
323
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Steam Deck konsolunun SteamOS 3.0 modifikasyonu herkese açılıyor



    Oyun dünyasında yıllardır farklı bir soluk getirmek için uğraşan Valve, ilk dönem Steam oyuncu bilgisayarları projesi ile hayal kırıklığına uğramıştı. Yine de yılmayan oyun devi büyük bir heyecan ile farklı projeler peşinde koşuyor. Steam Deck firmanın göz bebeği durumunda. 



    SteamOS 3.0 neler sunuyor?



    Taşınabilir bir bilgisayar kıvamında hazırlanan Steam Deck konsol projesi avuç içinde yüksek kaliteli bilgisayar oyunlarını oynatmayı amaçlıyor. Böylece Xbox One X veya PlaySation 5 konsollarının aksine Steam Deck istediğiniz yerde oyun oynama imkânı sunacak. 



    Ayrıca Bkz.Valve'den kötü haber: Steam Deck, 2022'ye ertelendi



    Steam Deck konsolu SteamOS adındaki özel bir yazılım üzerinde çalışıyor. Piyasaya çıktığında SteamOS 3.0 sürümünü taşıyor olacak. Valve daha önce Debian Linux dağıtımını modifiye ederken sonrasında Arch Linux dağıtımına geçiş yaptı. KDE Plasma masa üstü yazılımını kullanan dağıtım güvenli bir dosya sistemine sahip ve ses için de PipeWire kullanıyor. 



    SteamOS 3.0 sürümünü deneyimlemek isteyenler için ise bağımsız bir dağıtım olarak firma tarafından da erişime açılacak. Böylece Linux platformu oyun dünyası için önemli bir alternatif haline gelebilecek.



    SteamOS 3.0 dağıtımını kurduktan sonra aynı Steam Deck tecrübesini bilgisayarınızda yaşayabileceksiniz. Net bir tarih olmasa da Steam Deck konsolunun piyasaya çıkacağı Şubat ayında bir gelişme bekleniyor. 

     




    Kaynak:https://www.techpowerup.com/288981/valves-arch-linux-based-steamos-3-0-to-be-available-to-public-as-a-standalone-distribution







  • Cok guzel bir haber. Artik Linux isletim sistemleri uzerinden oyun oynamak eskisi kadar zor olmayacak.

  • Tam da tahmin ettiğim gibi, muhtemelen her marka alternatif Deckini yakında görürüz. Bu aletin ekran boyutu ve ağırlığı ilgimi kaybettirmişti ama alternatifleri de her oyunu açmıyordu ve fiyat olarak iki katıydı. Ayrıca bölgemize kapalı, Cihaz Orta Doğu'da olduğumuzu hatırlattı yine! Ben 14 inç - 21 inç arası ekran boyutlarında seçilebilir ekranlarla ve incecik çerçevelerle ekran kasa oranı %90 olan cihazlar görmek istiyorum. O gün geldiğinde fiyat da iyi olursa; laptop , konsol ve masaüstü satışları ve konsol oyunlarının satışları bir anda çakılır. İşte o gün alırım bir tane , yanında da Oculus Quest 3 çıkarsa tadından yenmez :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tobepeople -- 15 Kasım 2021; 17:18:22 >
  • ryzen 4300u lu laptopuma kurup denerim :D

  • Su cihazdan alabilseydim keşke..

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.