Şimdi Ara

Steam dolara geçti: Oyunlara büyük zam geldi! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
294
Cevap
0
Favori
15.565
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
66 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Lole ve piyasaya yeni cikmis cs2 ye yazar net

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Şahlanmanın sonuçları bunlar. Fazla şahlanıp takla attık.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ulkede iyi kotu olan ve steam ile gelişen oyun kulturu gece bitkisel hayata girdi. Yasayan etrafinin farkinda ancak dunya ile baglantisi fiziksel olarak yok denecek kadar az.

    İlk etapta yeni ve online olmayan her oyun bu ulkede korsan oynanacaktır, daha sonra ise alttan yetisenlerin olmayan kutuphanaleri ile eski yeni butun oyunlar artık korsan oynanacaktır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • wolferto kullanıcısına yanıt

    E her oyun firması kendisi bölgeye özel fiyatlandırma YAPMAZSA sen ne dicen? :) Yani illa dilenci olmaya muhtaçmıyız ki? Elin firmaları ne olur bize ve dünyanın en kötü ekonomisi olan Arjantin'e özel fiyatlandırma yapsın. Haftalardır Steam'de uyarı olarak sadece Arjantin ve Türkiye'nin adı geçsin. Ekonomisi en kötü iki ülke olarak reklamı olsun. Bunlar hoş mu. Ha tabi dıj güclerin oyunu diye bakan da var ama cumhurbaşkanımız daha belediye başkanı iken, "işine gelmeyen hemen dıj güçler diyor, ben buna inanmıyorum, kendin güçlü olursan dıj güç sana ne yapacak" tarzında sözler de söylemişti.


    Şu anda asgari ücret 396$ ama dolar enflasyonu diye bir şeyden de haberdarsın değil mi? Yani 396 dolar demek 2002 yılında 234 dolara eşit demek. Dolar da olsa 21 yılda toplam %40 enflasyona maruz kaldı. Tabi bu rakamlar ülkemizde insanların algılayabilmesi için çok garip gelebilir. Hani bizde sadece yılda %80 ile %140 arası olduğu için şaşırtıyor olabilir. Hani 2002 deki 234 Lira günümüzde 5.152 liraya eşit oluyor. Çünkü 2002 yılında bu yana bizde yüzde 2.100 oranında enflasyon yaşandı. Hemde Tuik'in hesaplamalarına göre, birde marketlerdeki 1 senelik değişime bakan normal araştırma grubunun açıklamasına bakılsa muhtemelen %10.000 civarını bulmuştur 21 senede.


    Neyse hala mutlu olanları görmekte güzel, zaten bir dahaki seçimlere kadar Hatay'ı falan da özelleştiririz, zaten talip çok, başka şeylerde özelleştiririz. Maksat cebimiz para görsün diyor zaten çoğunluk. Yoksa yabancı mı satın almış ne yapmış fark etmez, 2-3 osmanlı dizisi izler orada tatmin ederiz kendimizi yabancılara karşı.


    Bazı sözde dini bütün arkadaşlarda hemen torrente sayılacaktır. Çünkü işe nasıl geliyorsa öyle günah öyle sevap sistemleri olduğu için. Torrent'in bakkaldan ekmek çalmak ile hiç bir benzerliği yok, torrent sevaptır bile aslında fetvasını yayıp kendilerini tatmin ederler.


    Yine bozduk yani yabancıların oyununu ya. Nasıl olurda bize çalışanlarının sadece 1 adet kahve parasına (150TL) oyunları vermezler. Halbuki Türkiye'den 1000 kişi oyunu alsa, en azından 5 tane çalışan 3 ay boyunca günde 2 kahve içebilirdi bizden. Ha geri kalan gerçek giderleri, maaştı, elektrikti, donanımdı, reklamdı falan, onları normal ülkelerden alsınlar.





  • bu saatten sonra tanrıya inanmıyorum

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne bekliyordunuz piknik mi ?
    Bozuk ekonominin oyun sektörüne etkisini stream nereye kadar finanse edecekti?
    Belki de tek başına Türk oyuncu pazarı yarattı adamlar. Ondan önce oyunu para verip alana enayi gözüyle bakılıyordu bu topraklarda.

    1997 yılından beri teknoloji ve bilgisayar dünyası içindeyim aksini iddia edecek kimse varmı merak ediyorum.
    Malûm söz konusu ben bir konuya yorum yazınca kuyruğuna bastığım çok paspırtı inlemeye başlıyor.


    Heriflere saydırmadan önce 1 dolar niye 28.70 diye sorgulamaya başlarsanız belki çözümü de bulabilirsiniz (umudum yok gerçi de bir ihtimal diyelim).

    Kimse babasının hayrına iş yapmıyor, dolarla maaş almıyorsunuz ama küreselleşen ekonomide işiniz dolarla,euroyla.

    Siyasal İslamcı kerkenezlerin çökerttikleri ekonomiyi, boş milliyetçilik söylemelerinin arkasına saklayınca sizde krizden etkilenmem herşeyi TL ile alırım sandıníz.

    Gerçekler acıdır genç arkadaşlar. Giriş seviyesi minimum deneyim sunan oyun bilgisayarlarının 35 bin TL olduğu yerde daha nereye kadar "bedava "oyun dağıtacaklardí

    Hadi geçmiş olsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Konuya profesyonel açıdan baktığınız zaman en doğrusudur.


    Yurt dışındaki adam dolar ile alırken, biz düşük kur fiyatıyla 2 kat ucuza alıyorduk. Millet 25 liraya, 50 liraya, 150 liraya oyun alıyordu. Steam bir şekilde geliştiricilerin yoğun baskısına rağmen sabretmişe benziyor. Yapılan açıklama'da "Arjantin ve Türkiye'de son yıllarda yaşanan yüksek kur oynaklığı, oyun geliştiricilerinin bu para birimleri cinsinden uygun fiyatları seçmesini ve sürekli güncel tutmasını güç bir hâle getirdi. Geliştirici buluşmalarımızda ve sohbetlerimizde bu geri bildirimle çok sık karşılaştık."


    Burada açıkça belirtilmiş. Kur ile beraber gitmiyordu fiyatlar. Şimdi ise kur ile eşitlenince gerçek fiyatlar ortaya çıktı.


    Torrent-crack-warez vs güvenilir değil... zaten her oyuna da artık öyle erişilemiyor. O toplara girenlere bol şans diliyorum.


    İnsanlar yine de almaya devam edecektir. 200-300 liraya oyun alanlarla birlikte 1.000 liraya onlarca oyun alanları kaybettiler başka da bir durum yok. Eli cebine fazla gitmek istemeyen, az miktarda parayla çok kaliteli oyun almak isteyenler steam'i hayatından an itibariyle çıkarmıştır.


    Bu saatten sonra bu sistem dışına çıkmazlar, bütçesi az olan arkadaşlara geçmiş olsun yapacak bir şey yok.





  • Fahiş zamlardan dolayı bakanlık steame ceza kesmeli!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hoşgeldin torrentoyunindir. Epic games hala Tl allahtan

  • encuni kullanıcısına yanıt
    oyun alamıyorum diye rusya ile savasmak istemiyorum moruk
    ittihatcilarin gözünde buyur koca mazi 🤫



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi noobszle -- 21 Kasım 2023; 9:3:42 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Epic games kullanmam şımarıklığı da biter umarım steamin yaptığından sonra.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • wolferto kullanıcısına yanıt

    Hala cevap vermeye çalışıyorsunuz pes doğrusu.


    Yüzünüz olsun biraz.


    Oyun bile olsa, zevk bu. İnsanların en büyük stres atma kaynağı bilgisayar oyunlarıdır. Sen şimdi bu fiyatlandırmalarla oyun alabileceğini mi sanıyorsun?


    Aldığın maaş'ın yüzde kaçını vereceksin bir bak.


    30-50bin liraya toplanan bilgisayarların oyunlarına şimdi 2-3bin tl verecekler. Düşünün birde 4-5 tane oyun aldığınızı.. ekran kartı al BTC kaz daha iyi valla.. En azından getirisi var.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Archangel -- 21 Kasım 2023; 9:14:37 >
  • Steam fiyatları kendisi güncellemiş oyun frimaları güncellememiş.


    Oyun firmaları artık ne yapar bilemeyiz bir haftaya en geç çıkar kokusu. Ama oyunlar daha pahalı olmaz. Oyun firmaları güncellerse daha ucuza olabilir bazı oyunlar. Mesela bir oyun 10 dolarken tekrar 2-3 dolara çekilen oyunlar olmuş.


    Tabi genele bakarsak oyunlar aşırı pahalılanmış oldu. Yukarıda verdigim örnekle bile olsa çogunluk olarak Dolara geçilmesiyle pahalılık artmış oldu. Yani 3-5 tane oyun firmasının fiyatı tekrar güncellemesiyle olacak iş degil. Eski hali daha güzeldi.

  • Olsun Kudüs düşmedi. Yok lan Kudüs de düştü steam de.İslamcının at koşturduğu yer kurur, çöl olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • teşekkürler akp

  • Acımamışlar.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Şu adamın tipi gözümün önünden gitmiyor
    Steam dolara geçti: Oyunlara büyük zam geldi!

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • encuni kullanıcısına yanıt

    Seçim ne alaka ?? asgari ücret 2001 yılından önce 1000 dolardı sanki boş konuşuyorsunuz. Steam dolara geçti: Oyunlara büyük zam geldi! Steam dolara geçti: Oyunlara büyük zam geldi! 

  • 300 liralık oyunlar 1000 tl civarına gelmiş. steam TR icin bitmiştir bence. daha bu ilk zam. firmalar kendi zamlarını daha yansıtmadı.

  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.