Şimdi Ara

Steam kara haberi duyurdu: Türk Lirası kaldırılıyor (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
286
Cevap
2
Favori
15.673
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
104 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Olayın hamasin desteklemesi ile ilgili olduğu düşünen var mı?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • leventserdar kullanıcısına yanıt
    Fitgirlde de her oyun yok 1337 to igggameste torrentlerde bitcoinminer virüsü koyuyor

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • YakopsObiWan kullanıcısına yanıt
    Bugun saat 20de başlıyor, dolara gecisten onceki son indirim yapışın kartlara

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Elma kullanıcısına yanıt

    Hayaldi gerçek oldu reyiz sağ olsun, şahlandık maeşallah.

  • martin2013 M kullanıcısına yanıt

    Bu yaşa gelmişsiniz ama bana dokunmayan yılan... modundasınız, çok yazık.

  • Sozde muhalefet yuzunden bugunleri yasiyoruz... Secimi bile bile verdiler.Sonucunda boyle seyler olumsuz sonuclar doguyor,dogmaya devam edicek.Yatacak yerleri yok hergun hakkimi haram ediorum hepsine ...Bu ulkenin en buyuk sorunu politikacilaridir.Kendi duzenleri bozulmadikca hicbiseyi degistirmezler.Tiyatro bir secim oldu bos yere insanlari da umutlandirdilar.Ulkenin bereketi bile kalmadi yedigin meyvenin bile eski tadi yok bazi seyler bosuna olmuyor mustehak bu halka .Buraya bin sayfa yorum yazsak da bisey degismez.Herkes kendini kurtarmaya baksin...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben eğonomistim açılın

  • yurtdışından bir şekilde türkiye hesapları üzerinden ucuza oyun almayı engelleyip üzerine de alım gücü olarak abd'deki avrupa'daki adamın 1 oyunu alabilmek için asgari olarak ne kadar saat çalışması gerektiği üzerinden bir hesap yapılıp aynı hesapla burada o oyunları satsaydı steam'den single player oyun alırdım.


    saatlik 15 dolar para kazanıyor adamlar. aaa oyunu 5 saat çalışarak alıyorlar. sabahtan öğle yemeğine kadar çalışmasıyla 1 tane aaa oyun alıyorlar. bizimkiler de aynı oyun için 1.5 gün çalışsın.


    iki oyuncu arasındaki tek fark yaşadıkları ülkenin farklı olması. başka hiçbir fark yok. O yüzden bir zahmet adil olsunlar da iki ülkedeki oyuncular da aynı şartlarda oyunlara erişebilsinler. Eşit demiyorum özellikle. Adil diyorum. eşitlikle adillik tamamen farklı şeyler.


    tabi orada bizdeki gibi memur 30-35 alırken asgari ücretli 11 almıyor. bizde de buna göre ortalama bir saatlik ücret belirle. 17500 ortalama maaş de böl aylık 190 saate saatlik 92tl. çarp 5le 460tl.


    Düz hesap Aaa oyunları yap 500tl , vpn vesaire ile de yurtdışından türk hesaplar üzerinden oyun alınmasının önüne geç olsun bitsin. Dijital oyun bunlar zaten zarar eden pek yok. Kar etmeye başladığın anda sonraki satacağın dijital kopyaların sana maliyeti 0 dolar olmuş oluyor. O saatten sonra oyunu değil 70, 30 dolara da satsan sana kar.


    Türkiye'den 1 kişi bile oyunu almasa bu şirketler yine zarar etmiyor yine kar ediyorlar dünyadaki satışlarıyla. Dolayısıyla Türkiye'ye de illa böyle yüksek bedellerle satmak zorunda değiller.


    ne olur en fazla oyun şirketinin kar marjı azalır. Ki onu da bilmiyoruz. 500 e 5 bin kişi alacakken 1000 yaparsan ve bin kişi alırsa daha fazla para kazanamamış oluyorsun işin bu yönü de var.


    Sonuç olarka zarar etmiyor birşey olmuyor tamamen steam'in şu yurtdışından satın alımları engelleyememesi beceriksizliği olarak görüyorum ben bu durumu.


    ondan dolayı da steam'den single player oyun almıyorum almam da. Co op oyunları alır geçerim gerisine de dodi , fitgirl, empress takılırım.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yigitcan19901 -- 26 Ekim 2023; 13:13:30 >




  • Listeye bakarmısın  

  • Bence ilerde xbox türkiye oyun pazarını domine edecek

  • Fiyatlandırma Amerika'dakiyle aynı tam fiyat mı olacak yoksa bölgesel olarak 30 40 dolar düşük fiyat mı olacakmış? Bilgisi olan var mı?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • pronefroz kullanıcısına yanıt

    Tavsiye fiyat bizim olacağımız yeni bölge için normal USD nin neredeyse %50 altı olmasına rağmen bazı firmalar hali hazırda olan tavsiye bölge fiyatlarını sallamayıp normal USD fiyatı üzerinden satıyor. Anca indie firmaları tavsiye fiyatı uygulayacak herhalde, öyle bile olduğunda hepsinin fiyatı bayağı artıyor malesef.

  • Darksun80 D kullanıcısına yanıt
    Tam anlamadım. Tavsiye fiyat dediğiniz 30-40 dolar gibi mi olacak? Yoksa Amerika gibi 60-70 dolar mı olacak tüm yeni oyunlar?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • pronefroz kullanıcısına yanıt

    Tavsiye edilen fiyat daha düşük olacak evet, ama bunu uygulamak firmalara kalmış. Küçük firmalar tavsiye fiyatına genelde uyup geçiyor, büyük olanların kendi planları var ve mevcut satış fiyatlarında bakıldığında uygulamayanlar çok. Bu büyük firmalar direk 60-70dolar fiyatını alabiliyor.

  • M.S .T kullanıcısına yanıt

    Ben düşünüyorum dünyayı kutuplaşmaya itmeye sürükleyen belli başlı bir elit kesim var kesinlikle. İnsan kaynaklı durumlarda pek tesadüfe inanmıyorum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Steam cüzdan kodu satan bildiğiniz bir yer var mı?
    Bilgisi olan?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • pronefroz kullanıcısına yanıt

    Aslında Steam bunu hep yapıyor. TR için de özel tavsiye edilen fiyatlar var. ve bunlar TL bazında. Ama artık diyor ki: "Ben her ay, her hafta TL fiyatını güncelleyemem. Belirlenen kur üzerinden ödersiniz. Ben TR ve ARG için de Dolar fiyat önerisi yapacağım. Diğer MENA ülkelerine olduğu gibi.


    60 Dolara 32 Dolar mı ne öneriyor. Firma kabulüm derse o günkü kurdan 32 dolar karşılığına oyunu alacağız. Ama yok 32 az deyip firma 40 yaparsa o günkü kurun 40 dolar karşılığından alacağız.


    Kısaca değişen tek şey Steam artık 900 TL değil de 30 Dolar önerisi yapacak Türkiye için. Kur bir anda 50 TL olursa o sizin bileceğiniz iş diyor.

  • Ambarad kullanıcısına yanıt

    Mesajın Sahibi berk768 Abdülhamid değil Mesajını Düzeltir misin

  • Çok ta tın. Sanki dünyanın sonu. Almam steamden olur biter. Epic games var aynı işi görüyor. Hatta Steam in ömrü hayatında yapmadığını yapıp habire bedava oyunlar veriyor adamlar. Bazen de gayet güzel oyunları bedava veriyorlar.

    Hiç bir şey hayatımda vazgecilmez değil. Ailem dışında.Zerre canım dahi sıkılmadı ki hatırı sayılır oyunum vardır Steam kütüphanesinde. Umurumda bile olmaz. Bundan sonra steamden değil Epic ten alırım olur biter. Benim bakış açım bu. Tavsiye ederim dünyanın sonu gelmiş gibi tepki gösterenlere.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ihtiyar.gamer -- 27 Ekim 2023; 8:9:11 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ardicli2000 kullanıcısına yanıt

    Sizin dediğiniz olsa para göz aç gözlü blizzard TL ye geçmezdi. Blizzard dahi TL bazında satış yapabiliyorsa ki - adamlar doların en civcivli zıpladığı zamanlar TL ye geçiş yaptı - herkes buna bir çözüm bulur.


    Ben oyumu "TR dışından alışverişe çözüm bulamamaları" seçeneğine veriyorum. Daha mantıklı geliyor çünkü


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.