Şimdi Ara

Steam kara haberi duyurdu: Türk Lirası kaldırılıyor (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
286
Cevap
2
Favori
15.680
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
104 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Çalmak haram da almayı da haram ettiler. Yaz indirimlerinden beri bir şey alamamışım zaten; ondan önce de kış indirimlerinde almışımdır olsa olsa. Hadi ben iyisiyle kötüsüyle geçtiğimiz 15 yılda 600 tane oyun arşivlemişim, bu oyunları tek tek oynayayım, hepsinin achievementini alayım desem bir 5-10 yıl götürür beni ama çocuklar ne olacak? Geçtiğimiz 5 yıldaki zamlarda üç maymunu oynamış, oyunlara hiç şikayeti olmadan 500 lira, 1000 lira, 1500 lira veren işi gücü yerinde zengin arkadaşlar vardı görüyordum internet ortamında; onlar yine ağızlarını açmazlar, ha 500 vermiş ha 1000, adam "günlük yemek param, ne olacak" diyor da ben çocuklara çok üzülüyorum; harçlığından her gün 5 lira bir kenara attığını düşün, 365 günde 1825 lira para yapar, bugünün kuru ile de 65 dolar ediyor. Yılda 60 dolardan 1 oyun mu alsın, 30 dolardan 2 oyun mu alsın, 20 dolardan 3 oyun mu alsın, ne yapsın şimdi bu çocuk?


    Hiç unutmam yıl 2005, internet kafelerde zaten deli gibi BF Vietnam oynuyorduk ama 2005'in bir başka özelliği ADSL'in ev kullanıcılarına kadar dağılmış olmasıdır. Bütün okulun BF hastaları olarak harçlık biriktirip gidip BF II almıştık; fiyatı da 20 TL idi, yine de çocuk için az para değildi; 2 TL'ye hamburger yediğimiz zamandı ama 2 TL'ye bir hamburger yiyene kadar 1 TL'den iki patates ekmek yemeği yeğlerdik; oyun alacağız diye ondan da kısmıştık. O zamanlar öyle orijinal oyun falan hak getire, internetten almıştık, postayla gelmişti. Vay be 18 sene geçmiş.


    Yayımda ve yapımda emeği geçen, bizleri bu hallere düşüren herkesin boğazlarına dursun, haram zehir zıkkım olsun diyorum.





  • Steam'da game developerim, telaşlanmanıza gerek yok, orjinal dolar fiyatından %40 civarı daha uygun fiyatlandırma oluyor mena bölgesinde. az önce oyunlarıma zam yaptm,
    8 dolarlk oyunuma 4.5 dolar yazdı. sorun yok



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lyc -- 25 Ekim 2023; 13:32:46 >
  • Maalesef bu beklenen bir durumdu. Geliştirici tarafından bakıldığında dolar kurunun oynak olması gelir kaybına sebebiyet veriyordu. Mena bölgesindeki önerilen dolar fiyatını kullanırlarsa çok sıkıntı olmaz. Ama eski oyunların fiyatları uçacak. Çünkü fiyatı hiç artmayan oyunlar vardı. Onların fiyatı çok artacak. Mesela Batman Arkham Collection paketi 15,30 TL. Bu fiyatları artık göremeyeceğiz. Özellikle indie oyunlar için durum kötü. Öncelikle kimse Steam'e kızmasın. Tek başına bu kararı alamazlar. Çoğu oyunu son yıllarda Steam sayesinde çok uyguna aldık.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dürüstİnsan -- 25 Ekim 2023; 13:47:44 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Lyc kullanıcısına yanıt

    Emin misin? SimülasyonTürk bir DLC üzerinden örnek vermiş. DLC 270 Liradan 505 Liraya çıkacak. Dün erişime açılan Cities Skylines da bu uygulamayla zam yedi.



    Steam kara haberi duyurdu: Türk Lirası kaldırılıyor
    Steam kara haberi duyurdu: Türk Lirası kaldırılıyorSimülasyonTÜRK on Xtwitter
    MENA USD fiyatları ve önerilen fiyatları listelemişler. Önerilen fiyat bile uygulansa 270 tl olan West Balkans DLC’si 505 tl’ye fırlıyor. buna bankanızın alış-satış farkı dahil değil. Ayrıca öyle kafama esti hafta sonu oyun alayım ya da gece alayım falan hikaye artık. 😂
    https://twitter.com/simulasyonturk/status/1717123094295290304


    Steam kara haberi duyurdu: Türk Lirası kaldırılıyor
    Steam kara haberi duyurdu: Türk Lirası kaldırılıyorSimülasyonTÜRK on Xtwitter
    Cities Skylines 2 çıkışı ile birlikte Steam'de zamlandı! Standart sürüm 425 TL'den 649 TL'ye yükseldi. Ultimate Edition ise 765 TL'den 1.199 TL'ye yükseldi.
    https://twitter.com/simulasyonturk/status/1716847426026319983




  • Steam bile enflasyona isyan ederek TL tepkisini kaldırdı ve dolara çevirdi kendini

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben her zaman derim bu adamlar cebine bakar sizi oyuncu olarak düşünmez ama siz yok emek yok şu yok bu diye paralarınızı bunlara yediriyorsunuz dandik arap ülkesine dil çıkarır Türkçe çıkartmaz bi de para kazandıracağım diye gezip avanaklık etmeyin. bir oyun multiplayer ve kaliteli olmadığı sürece ayrıca insan gibi fiyatlanmadığı sürece almam abi bana ne desteğinden. beni destekleyen var mı yok!. almayın aldırmayın. kullanın malum şekilde keyfinize bakın. adam gibi fiyat koysun türkçe dil çıkarsın o zaman bakarız. Sony sony dediniz türkçe oyun dediniz ne oldu sony bıraktı gitti, kimse babanızın oğlu değil. bırakın pahalansın para vermeye değer oyun mu var ki artık oyun içi kozmetikle ıvır zıvırla meşgul olan firmaların yüzünden adam gibi oyun çıkmıyor paranıza yazık arkadaşlar maalesef el kadar oyuna verecek paraları düşünüyoruz ama ülke gerçekleri bu değişmiyor

  • Steam sayesinde oturduğu yerden milyonlar kazanıyoruz diye Half-Life 3'ü çıkarmıyorlardı Steam bu saatten sonra benim için bitmiştir artık Battle.net ve Epic Games kullanacağım.

  • Flying Dutchman kullanıcısına yanıt
    Bu tipleri kaale almayın. İnsan gibi yaşamanın değerini bilmezler.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Steam kara haberi duyurdu: Türk Lirası kaldırılıyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dürüstİnsan kullanıcısına yanıt

    Hocam bunların bazılarının beyin ölümü gerçekleşmiş durumda hatta beyin ölümü gerçekleşti bitkisel hayatta yaşıyorlar şu anda


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Doğrudur.Araştıracağız. :D

  • Elma kullanıcısına yanıt
    TL'ye özel unutlmş eski fiyatlardan bahsetmiyorm şuan daha uygun çoğu oyun. Fakat steamınönerdiği fiyat %40 civarında orjinal USD FİYATINA GÖRE daha ucuz oluyor demek istediğim bu

  • Hala 3-5 kişi kaldıysa "Epic Store'u kullanmayacağım" diyenler Epic Store'u denemenizde fayda var :D

  • Degisen bisey yok..degil dolar sterlinde yapsalar verdikleri paralar ayni...hesap makinasi var..tak tak cevirsin..cokta umrumda..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Olayın özeti şu: Orta Doğu ve Afrika + Kuzey ve Güney Amerika ülkelerinin yerel fiyat desteğini kaldırıyorlar. Bu ülkeleri MENA ve LATAM olarak gruplayıp USD üzerinden bölgesel fiyat çekecekler. Misal 60$'lık oyun için, sallıyorum LATAM bölgesine 30$ MENA bölgesine 27$ fiyat önerecekler. TL USD karşısında erimeye devam ettikçe dinamik bir zam yemiş olacağız. Bahsi geçen ülkelerin kur oynaklığı sebebiyle fiyat değiştirip durmaktan bıkmışlar.


    Bir ihtimal, neredeyse tam kur alan AAA oyunlar için iyi olabilir, tabi uyarlarsa (fiyat önerisi eskisi gibi zorunlu değil). Eskiden yaptıkları gibi bu yeni düzende de Steam'in MENA-USD önerisini dinlemeyip 60$'lik oyunlarına 27$ yerine 50-60$ dayayıp geçebilirler. Diğer tüm oyunlar için her türlü kötü olacağı aşikar gibi. Örneğin 25$ fiyatlı bir indie, güncel sistemde kur 10'dan alınıp ~250?'ye çıkıyordu. Yeni sistemde 12,5$ (güncel ~350?) öneriliyormuş.


    MENA önerilen fiyatlar:


    Steam kara haberi duyurdu: Türk Lirası kaldırılıyor
    Steam kara haberi duyurdu: Türk Lirası kaldırılıyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XanthiN -- 25 Ekim 2023; 13:59:8 >




  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.