Şimdi Ara

Stellaris (2016) [ANA KONU] (5. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
192
Cevap
5
Favori
6.690
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • eminmetehan E kullanıcısına yanıt
    Hocam başta neyi seçtiysen ona göre şekillendireceksin oyunu. Yani durduk yere koca imparatorluk takı insanların fikrini baştan aşağı değiştiremezsin. Irkın karakteri öyle :) adam kölelik sevmiyorsa yapacak bir şey yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Centaurus A

    Hocam başta neyi seçtiysen ona göre şekillendireceksin oyunu. Yani durduk yere koca imparatorluk takı insanların fikrini baştan aşağı değiştiremezsin. Irkın karakteri öyle :) adam kölelik sevmiyorsa yapacak bir şey yok.

    Hocam aynen katılıyorum ama sistemi düzgün ayarlamamışlar. Az üretsinler, o gezegenlerden pek gelirimiz olmasın ama olay çıkartmadan yaşasınlar kabulüm. Ama sürekli faction kuruyorlar binaları yıkıyorlar grev yapıyorlar bilmem ne, gezegen elegeçirip zarara giriyorsun. Doğru düzgün negatif etkende yok, oy hakkı ve göç etme hakkı sadece ana ırka ait diye bu kadar olay çıkartılmazki




  • eminmetehan E kullanıcısına yanıt
    Hocam siz bildiginiz Adolf Hitler'in galaksi versiyonu olmuşsunuz bir katliam yapmanız eksik

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Centaurus A

    Hocam siz bildiginiz Adolf Hitler'in galaksi versiyonu olmuşsunuz bir katliam yapmanız eksik

    Bütün kötülüklerin merkezi uzaylılardır

    İki insanı ister marsta doğsun ister dünyada ayrı tutmam hepimiz kardeşiz ama bunlar uzaylı ya nasıl güvenim, bak yine candır akıllı uslu çalışsın sonra gelsin dünyada marsta tatilini yapsın her tarafını gezsin, gelip yerleşmek zorunda değiller zaten yaşam şartlarınada çok uymuyor. Ama yok illa oy hakkı verecekmişim yok istedikleri yerlere yerleşeceklermiş bıraksam valla bunlar imparatorluğu ele geçirir. Zaten melez ırk diye birşeyde var o nasıl bir şeyse artık, ben tırsıyorum ya bunlara çok hak vermemek lazım.




  • Oyunda diplomasi zayıf bence. Acil dlc lazım oyuna. Adama saldırıcam hakkında hiç bir şey bilmiyorum. Hiç olmasa kaç gemisi var onu bilsek. Men power tarzı bir sistemde lazım. Bu oyun bir seneye anca olur. Ama bu halide güzel. Ben genelde uzay stratejileri oynayamazdım içim daralırdı ama bu güzel geldi daralmadım. Sektör sistemi hoşuma gitti o olmasa zor olurdu bir sürü gezegenle uğraşmak. Tavsiyem aynı ırktan yaratıkların bulunduğu gezegenleri tek sektörde toplayın rahat oluyor. En başta demokrat insanlar var onların yasalarıyla oynayınca ne faction var ne isyan mis

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • semavi7 kullanıcısına yanıt
    Karşı tarafın kaç gemisi var göremiyorsun fakat ordu gücü ile kıyaslama var.Senden güçlü mü değil mi onu görebiliyorsun.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: semavi7

    Oyunda diplomasi zayıf bence. Acil dlc lazım oyuna. Adama saldırıcam hakkında hiç bir şey bilmiyorum. Hiç olmasa kaç gemisi var onu bilsek. Men power tarzı bir sistemde lazım. Bu oyun bir seneye anca olur. Ama bu halide güzel. Ben genelde uzay stratejileri oynayamazdım içim daralırdı ama bu güzel geldi daralmadım. Sektör sistemi hoşuma gitti o olmasa zor olurdu bir sürü gezegenle uğraşmak. Tavsiyem aynı ırktan yaratıkların bulunduğu gezegenleri tek sektörde toplayın rahat oluyor. En başta demokrat insanlar var onların yasalarıyla oynayınca ne faction var ne isyan mis

    Aynen bende yeni farkettim sektör sistemi çok işe yarıyor, morale boost yok gibi ama sıkıntı çıkartanları sektör yapınca faction powerları dramatik ölçüde azaldı sorun falan çıkartmaz oldular. Sektöre eklediklerini gezegen limitindende düşüyor şahane birşey.

    Bir yandanda hakları versem düzelirlermi diye deniyorum, seçme hakkını verdim idare eder oldu ama yönetme hakkınıda verince bu sefer insanlar bozuldu moral az birşey düşünce %10 boostu alamayıp ciddi zarar ediyorsun. Bir sıkıntıda only primary göç edebilir yapınca insanlarında morali %5 azalıyor.

    Ai güçlüyse filon nerdeyse peşine düşüyor, defense stationlarla pusu kurarsan aşırı teknoloji farkı yoksa her türlü yeniyorsun ya. Az önce saldırı yedim vassalla beraber pusu kurduk çok rahat temizledik. AI zekasını düzeltirlerse baya sıkıntı olur ama o zamanada bir gözlemleme sistemi getirirler herhalde.

    Siz genişlemeyi nasıl yapıyorsunuz ben gezegenleri uzağa atıp araya frontier kuruyorum bunun gibi:

    Stellaris (2016) [ANA KONU] Stellaris (2016) [ANA KONU]

    Ama AI yan yana gezegenlere yerleşip yine iyi büyüyor gibi çözemedim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eminmetehan -- 15 Mayıs 2016; 2:33:54 >




  • Ona nerden bakıyoruz? Burdan bir ipucu vereyim sınır karakollarının olduğu sistemleri sektörlere verince etki puanı kaybetmiyorsunuz. Benim rivalim olmamasına rağmen şu an 5 getirim var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • semavi7 kullanıcısına yanıt
    http://i.imgur.com/JQDJEXm.jpg?1
  • Superior benden daha güçlü olduğu anlamına mı geliyor? Yani o süper peki ben neyim nasıl kendimle kıyaslıcam?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • semavi7 kullanıcısına yanıt
    Senden güçlü olduğu anlamına geliyor işte o gösterdiğim yerde açıklaması var zaten.
  • Kusura bakma İngilizcem zayıf. Bu Google da her zaman anlaşılır çevirmiyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • semavi7 kullanıcısına yanıt
    Yok ya ne kusuru,olabilir.Takıldığın yerlerde sor yardımcı olurum,sorun yok.
  • Oyuna tutorial'sız başladım ve sanırım saçma bir şekilde ilerliyorum. Şimdi başlar başlamaz science gemisini içinde bulunduğum kırmızı alanda ki tüm sistemlere gönderip keşif yaptırdım ve resouce veren tüm gezegenlere inşaat gemisi göndererek maden kurdum. Dikkat etmediğim şey bunların hepsinin aylık energy ihtiyaçları varmış. Energy geliri + 0 oldu. Sonra research'lerde koloni gemisi tamamlanmıştı o gemiyide farklı sistemde koloni kurmak için gönderdim sonra farkettim ki infuence 30 kalmış ve aylık artış +0 bunu nasıl arttırabiliyoruz ?. Mineral sayısıda 2000 küsür falan oldu. 7-8 tane savaş gemisi yaptım kısaca oyunu bok etmiş durumdayım. Toparlanabilir mi yoksa tutorial ve derinlemesine neyin ne olduğunu netten veya videolardan öğrenip öyle mi başlıyım ?
  • Ve daha yazmadığın birçok şey var,oyunun çok eksiklikleri var fakat kötü değil,oyun erken çıkmış gibi yada uğraşılmamış.
  • Sektörler iğrenç olmuş keşke onu düzeltseler
  • Hiç sektör kuracak kadar ilerlemedim. 5-6 oyun oynadım şimdiye kadar. Yanımdakileri tamamen dövüp tüm keşifler bitince kapatıyorum. Eğlencesi kalmıyor nedense. Savaşlar çok saçma diplomasi neredeyse yok. Ama keşfetmesi eğlenceli. Sürdürülebilirliği yok oyunun. Keşke biraz daha uğraşıp sürselerdi piyasaya.
  • Uzayda eu4
  • İsyan işi paradoxun bütün oyunlarında var bir nevi adamların klişesi oldu eğer gelişme dönemindeyseniz asla isyan çıkmasına izin vermeyin pişman olursunuz bu victoria 2dede böyle Eu4tede

    İsyanın çıkmaması için yapabilecekleriniz, ilk başta fazla uzaylı gezegen ele geçirmeyin. Ben tek gezegeni önce bir kaç yıl -10 foodla aç bıraktım baktım ölmüyorlar, köle yaptım sonra haklarını geri verdim ama göç etmelerini yasakladım falan 20-30 yıl bunlarla dalga geçtim yine faction isyan seviyesine ulaşmadı. Eğer aynı yabancı ırkın bulunduğu 4-5 gezegen alırsanız faction güçleri çok olur hızla isyana yürürler. Farklı ırklar aynı factionı paylaşmıyor yani bir uzaylıdan 1-2 gezegen aldıktan sonra bir diğerine saldırıp ondanda gezegen alabilirsiniz. Hala artıyorsa mutlaka faction powerlarını düşüren seçenekleri kullanın influence gidiyor ama isyandan iyidir, sonra sektöre ekleyin moral boost vermiyor ama faction powerlarını ciddi ölçüde azaltıyor.

    Sonra sektör işine niye bu kadar kafayı taktınız anlamadım, yeni alınan gezegenleri-bölgeleri doldurmak 3-4 tıklık iş 5-10 yıl elinizde tutun fullenince sektöre ekleyin ondan sonra üzerinde değişiklik yapamıyorlar. Spaceport sektöre eklendikten sonrada kullanılabiliyor o yüzden her gezegende olmalı, ilk başta biraz enerji sıkıntınız olabilir ama güçlendikçe enerjiyi depolayacak yer bulamıyorsunuz binlercesi boşa gidiyor.

    Uzaylıları temizlemek isteyenler oyunun başında xenophobe seçmelisiniz o zaman sadece uzaylılar için kölelik seçebiliyor yada isterseniz tamamen temizleyebiliyorsunuz. Köle yapıncada çok sıkıntı çıkartmıyorlar, illa yok etmenizde lazım değil. Ben seçme seçilme hakkı falan herşeyi verdim sadece göç etme hakları yok herkes mutlu mesut yaşıyor. Her popun kendi fikirleri olduğundan arada arıza çıkartan poplar oluyor ama faction kuracak falan bir güce erişemiyorlar.

    Midgame biraz sıkıcı bende sıkılmıştım, özellikle istediğin researchler gelmeyince baya sıkıyor. Ama endgame yaklaştıkça yine keyifleniyor, şuan battleshipte yapmaya başladım galaksideki diğer rakiplerde bir hayli büyümüş fena savaşlar olacak gibi duruyor. AI biraz sıkıntılı ama tamamen malda değil kendi sektörlerine FTL geciktiriciyle tuzaklar falan kuruyorlar bir atlıyorsunuz düşman donanması sizi bekliyor. Önden 1 tane corvette gönderseniz tuzağı farkedersiniz ama nerde kalır eğlencesi




  • Bencede sektör işi iyi olmuş endgamede zibilyon tane gezegenle nasıl uğraşıcaz yoksa ver kurtul. Galaksi 1000 oyunda ironmen olunca fena kasmaya başladı bende 2300lerden sonra. İp uçları veriyim
    1. Outpostu sektöre verince eksi etki puanından kırtuluyorsunuz.
    2. Düşman donanmayı yok edene kadar sizin donanmayı pasif yapın önüne gelene saldırıyor düşman donanması pırt kaçıyor. O kaçmadan ona saldırtırsanız kaçsa bile kovalıyor. Donanmayı olabildiğincede bir tutun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.