Şimdi Ara

stereo amfi tavsiyesi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
85
Cevap
3
Favori
10.723
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • teknika kullanıcısına yanıt
    Üstad sizimi kıracaz Doblo ile taşırız buraya takildiysaniz.

    Ama bence siz attan inip eşeğe binmenin şokunu yaşıyorsunuz hala.

    Nerede sizin o eski Definetive Setup nerede yeni toparlamaya çalıştığınız Setup.

    Üstadım değil altı adet kule çift Sub.,on tane kule dört tane subda koysaniz eski Setupunuz etmez.

    Bence siz kısa yoldan dönüp size yakışacak bir setup toparlayin.

    Benim kanaatimce bugünku kullandiginiz setup sizin klasmaninizda değil vede size yakışmadi o devasa Def.lerden sonra

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aydın dolar 4 lira fed bu sene 3 faiz açıklayacak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim setup'tan kaç tane dinledin ki, basma kalıp ezbere yorum yapıyorsun Aydın'cım. Eski sistemim de iyiydi. Şimdiki de çok iyi. Hatta beklentimden de iyi. Neden böyle diyorum, çünkü bildiğin gibi sinema setup'ını tam oluşturmadan ve tam kalibre etmeden tam belli olmuyor sonuç. Performans çok iyi oldu. Dev 290'lar ve 235c Center ve çift 260p sub, Yamaha Flagship Avr ve oppo ile çok iyi iş çıkarıyor. Bu arada kalibrasyon tüm kolonları large seçiyor. Yani full range sürüyor. Ortamdaki ambians ve etki çok iyi. İnan kesinlikle başka bir alternatif ihtiyacı hissettirmedi bana.

    Ben forum aklıyla sistem kurmam. Kendi tecrübem bana yetiyor. Zaten tüm gün pşyasanın içindeyim yıllardır. Bir de şu an, beste ve aranje çalışmaları yaptığım için ev stüdyosuna yeni aldığım, cihaz ve klavyelere verdiğim parayla 2 sistem daha kurarım. Mesele o değil. Yıllardır bunu idrak edemediniz siz. Önemli olan uygun sistemi iyi çaldırmak ve iyi uyumu yakalamak. Neyse tartışacak bir mevzu yok bana göre.

    11.2 Full sistemim de var. Üst katta ayrı Stereo sistemim de var. Profesyonel Home Stüdyo ve arange setup da kurdum ve zaten 40 yıldan fazladır klavye de kullandığım için, şimdilerde kendi müziğimi kendim yapıyorum.

    Ben işin çekirdeğinden yetiştim sonradan görmedim.
    O yüzden doyum noktasına çoktan ulaştım zaten. Zaten eskisi gibi de ilgilenmiyorum farkındaysan.

    Yanlış anlaşılmasın ama sırf şu anda ki ilanda bulunan kullanmadığım cihazlarla bir sistem daha kurarım istesem. Ama benim mevzum, o değil. Bu ara tüm boş vaktimi beste ve onların arange işlerine harcıyorum.

    Görüyorsunuz!

    Mükemmelll.

    Konuşmam... Kesin.

    Vay şöyle olmuş, böyle olmuş. Konuşmam.

    stereo amfi tavsiyesi

    stereo amfi tavsiyesi


    Sadede gelelim!

    Arkadaşın aldım dediği Ns777 'lerle Yamaha A-S701 çok iyi, zevkli ve uyumlu çalıyordu. Kesinlikle güzel bir seçenek.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teknika -- 22 Mart 2018; 16:55:36 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • sıfır ürün taksitle falan alınacaksa alınır bir de onu atlamayalım en büyük tercih sebeplerinin başında bu bence. ikinci ele taksit yapan biliyorsanız ben saniye beklemem oradan alırım.herkes binlerce lirayı/doları/euroyu bir kerede çat diye veremiyor maalesef dünya gerçekleri...
  • Arkadaşlar öncelikle yapmış olduğunuz yorumların hepsi için çok teşekkür ediyorum.
    Her biri kendi tecrübeleriniz,bilgi ve birikimlerinizi taşıyor.
    Kendi düşünceme gelirsem ns 777 lerin görünüş,heybeti bence tartışılmaz işçilik kalitesi gerçekten çok iyi fiyat çok uygun denilecek kadar iyi bence.
    Fakat performansına gelirsek muhakkak bir ikon 7 olmayabilir( normal fiyatı 2,5 kat fazla çünkü ) bir çok amfi ile dinledim enteresandır yamaha 501 ve üstü amfilerde ki performanslarıyla
    diğer benzer özellikteki amfiler ile performansları aynı değil buna uyum sorunumu dicez başka birşeymi bilmiyorum. bencede kabinleri dinlediklerimiz amfilerde çok önemli. Dikkatinizi çekmek
    istediğim bir diğer konuda kablolama 1,5 mm 5 metre kablolamayla kabini bağlamak var 4 mm 1,5 metre kabloyla buda direkt sese etki ediyor bence.
  • erkeklerin kim daha uzağa çişini yapacak yarışına hifiyi de ekliyorum ben.futbol,arabalar vs....bu hoparlor bundan daha iyi yok benimki daha iyi sen ne biliyon ya...hatunlarda bu yok ben görmedim hiç var mı gören?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkerinanç -- 22 Mart 2018; 21:48:33 >
  • Herkes bu konularda neden bu kadar geriliyor anlamıyorum.



    Birisi benim sistemime leş dese hiçbeğenmese alınmam.

    Hatta merak ederim dinlediği diğer sistemleri sorarım öğrenmeye çalışırım ben neyi kaçırıyorumda bu leşi beğenmiş olabilirim diye.



    Şimdi mesela teknika hocamın sistemi maşallah güç olarak doyurur.Ama ben beğenirmiyim hiçbir fikrim yok.



    Şöyle örnek vereyim.Bugün cevahir mpx atmos salonda tomb raider izledim.

    Harbiden çok güçlü sistem var.İmax e yakın veya eş güçte.



    Ama hani bir hoparlörün distorsiyona girmeden hemen önceki ses bpzulma eşiği var ya onu duyuyorum ve bana sert geliyor.tizler ve mid sert basslar ise güçlü olsada kuru.İstiyorumki koltuğumu içimi sarssın.



    Şimdi benim set 30k ise o sistem 500k vardır.Ama tam beğenemiyorum.



    Bunun gibi.



    Svs sb13 dinledim istediğim sesi alamadım.Belki satın alıp setup a eklesem beğeneceğim.Çünkü ortam akustik vb değişiyor.



    Bu işler o kadar karışık ki..kasmaya gerek yok herkes sakin olsun:)



    Bu araksda ns777 ler hayırlı olsun.fisiken dahş görmediğim bir hoparlör.İnş doğeu amfiyi bulursunuz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • yavuzazgin kullanıcısına yanıt
    Merhabalar
    Yamaha as 701 amfiyi nereden aldığınızı öğrenebilirmiyim.
    Fiyat araştırıyorum uygun fiyata bulursam alıcam.
    Teşekkürler
  • trone T kullanıcısına yanıt
    dikmen .
  • yavuzazgin kullanıcısına yanıt
    Merhabalar.

    Ben de stereo bir sistem kurma çalışmalarındayım.

    Yamaha as serisi bakıyorum ama fiyatlar uçmuş vaziyette.

    Elimde kaynak olarak sadece pikap var. Ama cd arşivim olduğu için cd çalar da almak istiyorum. Bir yandan da streaming servisleri de kullanmak istiyorum.

    Birkaç ay önce ayrı başlık açmıştım ama kararsızlıktan hiç birşey alamadım ve fiyatlar coştu.

    https://forum.donanimhaber.com/muzik-icin-analog-stereo-ampli-mi-yoksa-network-ozellikli-musiccast-stereo-ampli-mi-almaliyim--133804635

    Sağolsıun arkadaşlar yorumlarını esirgemediler. Ama kafam çok karışık. Birgün network stereo receiver almaya karar veriyorum (yamaha rn602-rn803), öbür gün "yok yok, stereo alayım, network playarı ayrı alayım" diyorum. Rn602 tarzı birşey alırsam, malum teknoloji hızla gelişiyor, ilerde desteklenmeyen codecler vs çıkar, cihaz elimde patlar endişesi de var (bu görüşü de forumdan bir arkadaş iletti, benim hiç aklıma gelmemişti mesela). Stereo anfi ise uzun yıllar beni götürür, ayrı bir network receiver alıp, formatlar değiştikçe bunu değiştirmek de mantıklı geliyor. Ama bir yandan da bugün dikmenin fiyatlarına baktığımda, 2 ay öncesine göre %40-50 artmış fiyatlar (örneğin Temmuz ayında rn602 için 2,800 TL fiyat verirken, şimdi 4,600 TL (taksitli fiyatı 5,115 TL) fiyat veriyor; rn803d ise 7,446 TL (peşin/tek çekim kk olursa 6,700 TL ). Hala ne yapacağıma, ne yapmam gerektiğine karar veremiyorum. 2 haftadır beynim yandı...Hergece 1-2'ye kadar laptop başındayım, okuyorum, fiyat bakıyorum. İşyerinde, işime konsantre olamıyorum.
    Gönlüm, stereo anfi+network player+cd çalar şeklinde set kurmaktan yana....Hatta yamaha as701 (ya da 801)+yamaha np s303+yamaha cds 300 arzu ediyor gönlüm ama, dediğim gibi fiyatlar uçmuş coşmuş... (bu setin fiyatı as801 olursa 12,830 TL; 701 olursa 10,763 TL - kk taksitli fiyatı)
    tabi bir de hoparlör konusu var ki, onunla ilgili daha da endişelerim var. 2.el olayı beni çok korkutuyor ve hangi anfi ile hangi hop gider, deneyimsiz oldugundan bilmiyorum. Sağolsun forumdan 2 arkadaşla özelden yazışıyoruz, onlar fikirlerini söylüyor. Ama herkesin dediği, en azından hopları sıfır alma şeklinde...
    diğer taraftan da denon pma 720+denon dcd720 paketini, 9 taksitle 3,750 TL'Ye alabiliyorum. Fiyatlar maalesef bu şekilde...
    Nakit param yok....Ya peyderpey alıcam bunları aylara yayarak nakit tutarak, ya da kk taksitle alıcam. Dikmenmüzik, internette açıkladığı fiyatlardan %10 indirim yapıyor nakitte/kk tek çekim/havalede.
    Ben telefonla fiyat aldım ama acaba yerine gitsem daha da düşerler mi bilmiyorum. Kurların böyle yüksek olduğu bir dönemde, %10 indirim bana az geldi, sanki çok müşteri varmış gibi (belki de vardır, bilmiyorum.)

    Sİzce ne yapmalıyım, nasıl bir yol izlemeliyim. Şu an bunlara kafayı taktığımdan, hiçbirşey yapamıyorum başka. EVde hapsoldum 2-3 haftadır..gözlerim kan çanağı.
    Bi el atarsanız çok sevinirim.




  • Hocam o kadar kafayı takmayın ya .

    Ama ne alacaksanız bir an evvel almalisiniz yoksa fiyatlar dahada yukari çikacak . Ikinci elden korkmayin bu kadar . Bulabilirseniz ikinci elde as1100 veya 2100 alip stereo amfi isini kapatin . Ben butce sebebi ile o zaman alamamistim . Hoparlöru ikinic el almanizin bazi avantajlari olacaktir . Birincisi yari fiyatina aliyorsun ikincisi amfini alip deneme sansin olacak üçüncüsu kolay bozulan seyler degiller daha öncede kullanildiklari icin rodaji tamamlanmis olur . Cdp yamaha da kullandim su anda denon kullaniyorum ikiside alinabilir cihazlar . Yamaha biraz cd seciyordu yanliz denon ne takarsam sakkadanak okuyor . Network player hakkinda arastirma yapmak lazim ama yamahalarda sanirsam wifili yoktu kablo isi sıkıntı bence . Avr mde network ozellikleri var onu kullaniyorum kablosuz .

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yavuzazgin

    Hocam o kadar kafayı takmayın ya .

    Ama ne alacaksanız bir an evvel almalisiniz yoksa fiyatlar dahada yukari çikacak . Ikinci elden korkmayin bu kadar . Bulabilirseniz ikinci elde as1100 veya 2100 alip stereo amfi isini kapatin . Ben butce sebebi ile o zaman alamamistim . Hoparlöru ikinic el almanizin bazi avantajlari olacaktir . Birincisi yari fiyatina aliyorsun ikincisi amfini alip deneme sansin olacak üçüncüsu kolay bozulan seyler degiller daha öncede kullanildiklari icin rodaji tamamlanmis olur . Cdp yamaha da kullandim su anda denon kullaniyorum ikiside alinabilir cihazlar . Yamaha biraz cd seciyordu yanliz denon ne takarsam sakkadanak okuyor . Network player hakkinda arastirma yapmak lazim ama yamahalarda sanirsam wifili yoktu kablo isi sıkıntı bence . Avr mde network ozellikleri var onu kullaniyorum kablosuz .
    Hocam, ilk defa böyle bir set alacağım için heves var, heyecan var. Bir de kılı kırk yaran bir yapıdayım. Zor karar veriyorum. Maalesef öyle hemen bir karar verip satın alabilen bir insan değilim.

    Hoparlör konusunda 2.el önyargımı kırabilirim ama anfi konusunda 2. ele çok uzağım. Bu konuda deneyimsiz oldugum için bana bozuk mal bile iteleyebilirler. Gidip dinlerim falan ama görmediğim bilmediğim bir yerinde sorun varsa, bunu tespit edemem ben. O yüzden anfiyi sıfır almak istiyorum. AS1100'ün şu an 2. eli malum sitelerde yok. Sıfırı benim için çok pahalı. 12 bin küsür TL. 801 veya 701, iyi değil midir?
    Bir de dediğim gibi, bu iş için nakdim yok. KK taksit ile alabileceğim hep. 2. el için nakit lazım. Ama hoparlör için artık bişeyler ayarlayacağım nakit için sanırım.

    Yamaha cdp için cd seçiyor derken, hiç oynatmama, takılma benzeri şeyler mi var acaba? CDlerim hep orjinal zaten. Ne gibi birşeyi kastettiniz cd seçiyor demekle?

    Yamaha network player da bu:
    https://tr.yamaha.com/tr/products/audio_visual/hifi_components/np-s303/index.html

    wifi olayı var gibi...
    stereo amfi tavsiyesi

    kozmetik açıdan da şık görünmesi için de anfi-cd çalar-network playerın aynı marka olmasını tercih ediyorum da. O yüzden soruyorum bu şekilde.

    Peki denon pma 720 + dcd 720 için ne düşünüyorsunuz.

    Pma 720, 2,000 TL iken, yamaha as801 7,200 TL, as701 ise 5,150 TL. Aradaki 2.5 kat ve 3.5 kat fiyat farkı, alacağım zevk ve performansla doğru orantılı olur mu?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrahsnr -- 7 Ekim 2018; 14:50:32 >




  • Ah bu sıfır takıntısı, hificilerin canını okuyor böyle

    fiyatlar gerçekten çok acayip bu ortamda değil sıfır ikinci elde bile herhangi bir ürün almak çok zor gerçekten. Cihaz, hoparlör vs. alan hala olması Türkiye hifi sektörü için ben de umut ışığı yakıyor

    Yamaha 801 in fiyatı 12 bin TL demek. Müthiş fiyatlar bunlar gerçekten.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aticus3 kullanıcısına yanıt
    11.000TL olan AS 1100 modeli herhalde AS801 den bayağı farklı ve güzel bir amfi.stereo amfi tavsiyesistereo amfi tavsiyesi




  • aticus3 kullanıcısına yanıt
    Yok hocam. 12 küsür bin tl olan as1100.

    As801 7,200 tl.



    Sanırım daha mütevazı bir setup alıcam. 7 bin tlye anfi alıp, 2-3 bin tl hoparlör alınca, o anfiyi almanın anlamı olmuyor galiba.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrahsnr -- 8 Ekim 2018; 17:18:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bana göre fiyatlar tam tersi olmalı amfi 2-3 bin hop 7-8 bin
    amfi olarak ikinciel NAD önerebilirim.
    Hop ise opera seconda olabilir.
  • hocam,

    denon 720pma stereo anfi ile yamaha ns555 hop sürülür mü?

    teknik bilgilerini ekliyorum:

    stereo amfi tavsiyesi

    stereo amfi tavsiyesi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrahsnr -- 10 Ekim 2018; 22:38:25 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: emrahsnr

    hocam,

    denon 720pma stereo anfi ile yamaha ns555 hop sürülür mü?

    teknik bilgilerini ekliyorum:



    Hocam bu konuda sizin fijrinizi almak isterim. Forumdan iki üstad, iki cihaz uyumlu olmaz, anfi güçsüz kalır dedi. Siz ne dersiniz, iki cihazı eşleştirirsem nasıl bir sonuç alırım?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: emrahsnr

    Hocam bu konuda sizin fijrinizi almak isterim. Forumdan iki üstad, iki cihaz uyumlu olmaz, anfi güçsüz kalır dedi. Siz ne dersiniz, iki cihazı eşleştirirsem nasıl bir sonuç alırım?

    Alıntıları Göster
    Güç konusu kullanacağınız salonun büyüklüğüne, daha da önemlisi kişisel tercihlerinize ve hatta kulaklarınızın duyma sorunu olup olmadığına bağlı... :)

    NS-555'in hassasiyet değeri ortalama, hatta ortalamanın biraz üzerinde...
    Verdiğiniz donelerden PMA-720'nin 8 ohm'a çıkışı 50W görünüyor. NS-555'in 6 ohm empedansına muhtemelen 65W civarı maksimum çıkışı olacaktır.

    Yeter mi? Kişiye bağlı.
    Bana kalsa 2x30-40W class A amfiye bağlarım.

    Yalnız, eğer hard rock, vs dinliyorsanız ve bunu çok yüksek seviyelerde yapıyorsanız amfinizin kesime gitmemesi ve tweeter'ınızı yakmamanız için bundan en az iki kat daha güçlü bir amfi almanızda yarar var. Gerçi bu da size sadece 3 db fark getirecektir.

    Bu tür yüksek ses şiddetlerine düşkün bir arkadaş bir çift JBL K2 S9900 hoparlör ve 2x400W amfi alıp şehir dışında müstakil eve taşınmıştı... Bu da bir çözüm. :)




  • Kursun_ kullanıcısına yanıt
    Cvpiçin teşekkür ederm.

    Odam 25-30 m2. Duyma sorunum yok. Apartmanda yaşıyırum. Dinlediğim müziktürü türkçe ve yabancı pop ve TSM.

    Yalnız yine tam anlayamadım cevabı. İki cihazı birlikte sürdüğümde, anfinin güçsüz olması, ne gibi bir sonuöç doğurur? Anfinin gücü, bana göre, şu an için salonuma yeterli. Bana söylenen, hopları doyuramazsın, 6 ohm hopların 8 ohmlara göre zor sürüldüğü vb... ama pratikte bu ne demek?

    Her iki cihaxı da, sıfır ve günümüz kur seviyelerine göre uygun fiyata alabiliyorum. O yüzden özellikle soruyorum.
    Ayrıca, denon, 6 ohm için sizin tahminize göre 65 w çıkış sağlayacak ise, yamahanın nominal input power değeri olan 100w nin oldukça altında olmayacak mıdır?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrahsnr -- 11 Ekim 2018; 15:10:41 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.