Şimdi Ara

Steve Jobs haklı çıktı; Adobe, mobil platformlar için Flash Player'ı geliştirmeyi sonlandırdı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
651
Cevap
4
Favori
34.815
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Steve Jobs haklı çıktı gerçekten. Apple ürünü kullansamda bu konuda karşıydım ama üreticisinden bu açıklama geldiyse karşı olmanın bir alemi yok.

    Bugünü HTML5 gunü ilan ediyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: FearFroMe

    Biraz bu konularda bilgili olmayanları bilgilendirir misiniz ? Flash desteğini kesmesi sonucu ne gibi bir problem çıkıcak ?Telefonlar başka bir yazılımla mı devam edicek ? Hiç bilmiyorum bu konuları ne yazık ki

    +1 anlatın biraz netteki videoları android telefonlar oynatamayacak mı
  • Applest için ne farkeder :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • o deilde jb ile iphone larda nette video izleme özelligi geliyor degilmi?
  • geçmiş olsun herkese kaybımız büyük
  • İyide Flash Player'ın asıl yeri zaten her zaman PC olmuştur ve oda aynen devam edecek bu da Flash'ın hala önemini yitirmediğini gösteriyor çünkü zaten mobil cihazlarda hep yapılmak istenen masaüsütü internet deneyimini mobil cihazlarada eksiksiz olarak getirmektir henüz mobil cihazların internet dünyasında tutuğu yer ancak %5 civarında olduğuna göre bu amaç aynen devam edecektir.Kısaca masaüstü internet deneyimi önemini yitirmediği ve Adobe Flash'a desteğini kopmle çekmediği sürece HTML5'e geçiş biraz sıkıntılı ve geç olacaktır ve böyle devam ettiği sürece mobil cihazlarda gerçek internet deneyimini eksiksiz olarak yaşayabilmek için Flash Player önemini hala koruyacaktır taki HTML5 hakimiyetini masaüstünde de sağlayıncaya kadar, buda yeni sürümler çıkmasa bile Android'i web deneyimi konusunda her zaman bir adım önde tutacaktır...




  • Demedi deme Ado-be flash biter html5 gelir...(Steve JOBS NİSAN 2010)
  • Birazdan büyük Android fanları ve Apple fanları da gelir ve savaşmaya başlarlar.
  • bence mobil için bıraktıkları iyi olmuş.zaten flash pil tüketiyordu.html5 in gelişmesi bütün sorunları ortadan kaldıracaktır zaten.ama kodlaması flashtan zor olduğu için epey bi zaman alacağını düşünüyorum.zaten facebook youtube gibi siteler html5 e göre sitelerini açalı 2 yıl oldu.şimdi diğer sitelerde akıllılık edip html5 e geçecekler.

    bu steve in 2.haklılığı oldu.mesela ilk iMac modellerinde floppy disk sürücülerini koymadığı için çoğu pc fanboyları delilik dedi ve aradan bikaç yıl geçince floppy nin önemi kalmadığı ve cd ile dvd nin önemli olacağını anca anladılar...Bence steve in haklılığı demiyelim.doğru olanı yaptı bence.doğru karar verdi ve kazandı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Pardus Linux

    İyide Flash Player'ın asıl yeri zaten her zaman PC olmuştur ve oda aynen devam edecek bu da Flash'ın hala önemini yitirmediğini gösteriyor çünkü zaten mobil cihazlarda hep yapılmak istenen masaüsütü internet deneyimini mobil cihazlarada eksiksiz olarak getirmektir henüz mobil cihazların internet dünyasında tutuğu yer ancak %5 civarında olduğuna göre bu amaç aynen devam edecektir.Kısaca masaüstü internet deneyimi önemini yitirmediği ve Adobe Flash'a desteğini kopmle çekmediği sürece HTML5'e geçiş biraz sıkıntılı ve geç olacaktır ve böyle devam ettiği sürece mobil cihazlarda gerçek internet deneyimini eksiksiz olarak yaşayabilmek için Flash Player önemini hala koruyacaktır taki HTML5 hakimiyetini masaüstünde de sağlayıncaya kadar, buda yeni sürümler çıkmasa bile Android'i web deneyimi konusunda her zaman bir adım önde tutacaktır...

    tesekkürler hocam moralim cok bozuktu okudum güldüm Allah ta sizi güldürsün.
    Saygılar




  • Ben bu forumda neden bu kadar çok fanboy var diyordum, meğer sitenin kendisi fanboymuş ondanmış.
  • Apple'da 'yok' denilen Apple'in terkettigi eski teknolojilerin hepsi Apple terkettikten kisa sure sonra tarie gomulmustur. Apple bu konuda hic sasirmamistir.

    Ancak tarihten hicbir sekilde ders almayanlar kapak yemeye devam etmislerdir ve edeceklerdir.

    Apple'in elestirilere aldirmayip herkesten once terkettigi, teknolojiler:

    5.25 inc floppy disk
    Command Line (Komut satiri)
    3.5 inc floppy disk
    Paralel port
    Seri port
    OpenDocs
    HyperCard
    Mobil Flash

    Apple'in terkettigi,veya terketmekte oldugu, yakin gelecekte olecek olan seyler:

    Sebeke uzerinden goruntulu gorusme
    Degisitirilebilir pil
    Optik disk
    USB 3.0
  • Adam haklı beyler.
  • Arkadaşım ben sonuçta iphone dan flash sitelerine girip flash uygulamalarını çalıştırabilecek miyim onu söyleyin. Bana ne elin adamının bilmem kaç yıl önce ne dediği.
  • flashın tamamen internetten kalkması en az 10-15 seneyi bulur.. adobe böyle bir açıklama yaptı diye millet sanki ertesi gün internete girdiklerinde artık flash içeriği görmeyecekmiş gibi yorum yapmış.. daha uzun yıllar nette var olacaktır..
  • Adam bize flashı monte etti gitti iyimi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Millennium

    Arkadaşım ben sonuçta iphone dan flash sitelerine girip flash uygulamalarını çalıştırabilecek miyim onu söyleyin. Bana ne elin adamının bilmem kaç yıl önce ne dediği.

    Ona daha var hocam html 5 bütün sitelere uyması gerek.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Pardus Linux

    İyide Flash Playerın asıl yeri zaten her zaman PC olmuştur ve oda aynen devam edecek bu da Flashın hala önemini yitirmediğini gösteriyor çünkü zaten mobil cihazlarda hep yapılmak istenen masaüsütü internet deneyimini mobil cihazlarada eksiksiz olarak getirmektir henüz mobil cihazların internet dünyasında tutuğu yer ancak %5 civarında olduğuna göre bu amaç aynen devam edecektir.Kısaca masaüstü internet deneyimi önemini yitirmediği ve Adobe Flasha desteğini kopmle çekmediği sürece HTML5e geçiş biraz sıkıntılı ve geç olacaktır ve böyle devam ettiği sürece mobil cihazlarda gerçek internet deneyimini eksiksiz olarak yaşayabilmek için Flash Player önemini hala koruyacaktır taki HTML5 hakimiyetini masaüstünde de sağlayıncaya kadar, buda yeni sürümler çıkmasa bile Androidi web deneyimi konusunda her zaman bir adım önde tutacaktır...


    Hm.. Yani web gelistiricileri, veya firmalar, HTML5 destekleyen 500 milyon mobil cihaz varken, Flash in arkasindaki tek firma Adobe un Flash tan HTML5 e yonlenecegi kesinlesmisken, herkese acik HTML5 formati yerine, dur bakalim Adobe belki desteklemeye devam eder diyip Flash flash takilmaya devam edecekler... Oyle mi?




  • rahmetli görseydi keşke
  • Symbian ilk çıktığından beri gelişti gelişti en son bir noktada durdu daha da gelişme olanağı bulunamamadı çıkan her telefonda aynı kronik sorunlar baş gösterdi.Baktılar olmuyor linuxu geliştirip android çıkarttılar.Çok ta başarılı oldu.
    Aynı bu olay gibi flash player son noktaya geldi burdan sonrası gelmiyor.Şimdi daha da geliştirilebilir bir sisteme geçiş vakti...
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.