Şimdi Ara

Stronghold Kingdoms (DH TOPLAN) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
3.703
Cevap
15
Favori
131.506
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Başlangıç rehberi

    KURULUM
    Köy seçimini yaparken aceleci davranmayın. Özellikle bir arkadaşınız varsa profilinizden onun ismini girerek yakınındaki bir köye yerleşebilir, dünya üzerinden boş olan bir köyü (özellikle arkadaşınıza yakın olan) seçebilir veyahut olurda yerinizi beyenmezseniz tekrardan başka boş bir köy için profilinizden değişikliği gerçekleştirebilirsiniz.

    Oyun Travian veya Klansavaşları gibi kolay değil bu sebepten çevrenizde o kadar çok savaş göremeyeceksiniz ve en iyilerin bile en fazla 2 - 3 köyü olduğunu varsayarsak, köyünüzün ele geçirilmesi çok da basit bir olay olmadığını anlayabilirsiniz.

    BAŞLANGIÇ
    Başlangıç olarak 2 ev yeterlidir. Klasik stronghold mantığını fazla irdelemeyin çünkü yaptığınız bir yapıyı ikinci defa yaptığınızda yaklaşık iki katı kaynak ve süre istiyor. Sürekli gelişmeye bakın çevredeki kaynakları kullanın ve seviyesi gelince ticaret araçları çıkartıp ticarete başlayın. Savaş her zaman 2. planınız olsun ancak köyünüzü korunaklı yapmayıda ihmal etmeyin aksi halde yağmacıların eline düşebilirsiniz.


    DİĞER BİLGİLER
    ONUR PUANI
    Honour Point: Karakterinizin seviye atlamasını sağlayan yegane puandır.
    Honour Point Nasıl kazanılır?

    Köyün refah seviyesini artırarak,
    Kurt dehlizlerine saldırarak,
    Eşkiya kamplarına saldırarak,
    Eşkiya kalelerine saldırarak,
    Gelen olası saldırıları savuşturarak.


    ÖNEMLİ:50 köylü ile saldırıp kaybettiğim kurt dehlizleri olmuştur bu yüzden önce bir Scout yollayıp ne kadar olduklarını hesabedin 15 tane kurt, 50 köylüye bedeldir.

    ARAŞTIRMALAR

    Karakteriniz her seviye atladığında 3 adet 'araştırma puanı' edinir. Araştırmalar oyunun kilit noktasıdır çünkü asıl gücünüzü buradan alacaksınız. Örneğin kuracağınız bir 'Fletcher' ocağının araştırması seviye 1 ise, 1 yay 10 saat gibi uçuk bir rakamda üretilebiliyor.

    Oyunda Scout kilit birimlerden birisidir. Çünkü dünya üzerinde toplanabilir kaynak birikintileri 'random' olarak çıkmaktadır. Scout biriminiz ile bu kaynakları toplayabilirsiniz, özellikle oyunun başlarında 4 saatte yapacağınız kaynağı Scout ile 15 dakikada toplayabilirsiniz ve onu geliştirdikçe başkalarının 30 dakikada gittiği yere siz 5 dakikada gidebilir, onlardan önce ganimetlere erişebilirsiniz.

    KARTLAR
    Oyunu Risk'e benzeten bir diğer tarafıda bu oyun kartlarıdır. Premium kart alabilmek için Crown Point gerekmektedir. Crown Pointler ise her 6 günde bir tazelenmektedir.

    Kartlar her alanda size yardımcı olur. Örneğin birden fazla aynı anda bina dikmek, birim vermek, köylü çağırmak, hızlı üretim, kaynak vermek vb... Bu sebepten sürekli kart paketi almayı ihmal etmeyin, hızlı gelişmenize çok fazla katkısı olacaktır.

    BUYRUK ALTINA GİRİN
    Özellikle yüksek seviyeli köylerin beyleri size bu daveti gönderebilirler. Bunun anlamı o köyün koruması altına gireceğinizin taahütüdür. Şayet bu size oyunun başında çok yardımcı olur ve gelecek saldırılar içinde düşmana ikinci bir düşünme şansı verir. Ancak çok hızlı gelişir ve buyruğuna girdiğiniz köyün seviyesine erişirseniz, bağ kırılır ve siz onu buyruğuna almak için davet yollar duruma gelirsiniz. Şahsen başıma aynısı geldi, iki günde "My Leige" dediğim adamın seviyesine ulaştım ve bağ kırıldı.

    DİPLOMASİ
    Diplomasi kasmaya özen gösterin, çevrenizdeki kişilerle uyumlu olursanız herhangi bir tehdit almazsınız ve ileride başınız daha az belaya girecek, yağmacıların hedefi olmaktan kaçınırsınız. Bunun için belli bir seviye eriştiğinizde onlara kaynak gönderebilir, mesaj ile dostluk kurabilirsiniz. Hatta yüksek seviyelilerden sizi himayesine alması için teklif götürebilirsiniz.




  • yüklüyorum,Norfolk ta başlıcazda nasıl yakın olcaz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ©hessmaste®

    Oyundan bir kare
     Stronghold Kingdoms (DH TOPLAN)


    grafikler harika
  • quote:

    Orijinalden alıntı: OzanEvliyaoglu

    yüklüyorum,Norfolk ta başlıcazda nasıl yakın olcaz

    şans artık
  • girdim nortfolk yapiyorum bisiyler
  • Bende yüklüyorum yalnız birşey soracaktım bu oyun bildiğin stratejiler gibi ama online oynanan bir oyun mu ? yoksa Travian ve Klan Savaşları gibi böyle ordu gözükmüyo falan adamlar bir yolluyorsun 1-2 güne gidiyor falan bu tarz birşey mi biraz daha bu konuyu açıklarmısınız ?
  • grafiklerin o kadar iyi olmasına gerek yok, ekonomi ve diplomasi yapabiliyorsak ben kağıt üstünde oynamaya varım. crusader'e hayran kalmış ve çözmüş biri olarak cidden çok merak ettim. indirip başlıyorum hemen
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 4ever8668

    Bende yüklüyorum yalnız birşey soracaktım bu oyun bildiğin stratejiler gibi ama online oynanan bir oyun mu ? yoksa Travian ve Klan Savaşları gibi böyle ordu gözükmüyo falan adamlar bir yolluyorsun 1-2 güne gidiyor falan bu tarz birşey mi biraz daha bu konuyu açıklarmısınız ?

    Travian gibi değil, görsellik var, ancak beklenen süreler de kısa değil tabiki çünkü online oyun sonuçta,

    Biraz oynayın çok hoşunuza gidecek emin olun
  • World 1 ? World 2 ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: synaX:Lecter

    World 1 ? World 2 ?

    World 2 yazdım
  • sınavı atlatayım her türlü organizeye varım.
    Crusader de iddalıyım kendi aramızda turnuva felan yapabiliriz ayrıca.
  • birbirimizi ekleyelim ekleme varsa
  • Başlangıç rehberini okuyun biraz zaman ayırıp beyler
  • birbirimizi ekleyelim ekleme varsa
  • İskoçya'ya yerleştim, en kuzey şehir. Başladım kayamı ağacımı meyvemi toplamaya !
    Hell yeah
  • biri ismini söylesinde bulup çevresine yerleşelim güçlü biri olursa iyi olur
  • quote:

    Orijinalden alıntı: synaX:Lecter

    İskoçya'ya yerleştim, en kuzey şehir. Başladım kayamı ağacımı meyvemi toplamaya !
    Hell yeah


    Norfolk dedik hocam



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gezizekalı -- 5 Mayıs 2011; 20:03:03 >
  • eğer organize olursak ekonomi ile ben ilgilenirim.sağlam ekonomi yaparım tek sorunum savunmada benim.
  • Bence de biri nickini yazsın. Ben Juvenalis adı ile kayıt oldum oyunu indiriyorum şu anda.

    Bir de konuyu açan arkadaşa sorum olacak. Oyunun başında sürekli olmak gerekmiyor değilmi ? Günde kaç kere baksak yeterli olur ?
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.