Şimdi Ara

Studio 1557 Isınma ve Mavi Ekran

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.554
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar selamlar.
    arkadaşımda dell studio 1557 notebook var (bende studio 1535 var).
    problem şu: 1557 'de sıcaklık biraz kullanımla direk 75-80 derecelere çıkıyor, hatta 84 falan (kullanım derken, mesela bir film izlerken, veya birkaç saatlik kullanım) buraya kadar normal herşey. (ki bence normal değil zira bendeki 1535'te sıcaklık 60 olmadı hiç) 1557 'yi yeniden başlatmak veya uyku moduna alıp uyandırmak istediğimizde açılmıyor ve "windows başlatılamadı, başlangıç hata düzeltmeyi çalıştırın" gibi birşey geliyor, veya direk mavi ekran ve c0000021a fatal system error diyor. pc biraz soğuduktan sonra problem kalmıyor
    dell servisi aradık,adamlar chipset ve bios'u güncelleyin tekrar ederse bize dönün dediler. ve tekrar ediyor.
    adamlara dönücem de malum bayram arası geldi.
    bizim yapabileceğimiz birşey var mıdır? bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.
    studio 1557'de windows 7 64-bit kurulu
    şimdiden tüm arkadaşlara iyi bayramlar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi selcuk5101 -- 8 Eylül 2010; 4:28:48 >







  • benimde buna benzer problemim var hatta forumda bir kaç konu aşağıda kimse cevap yazmamış ama ben size yazmak istedim. Servisi bugün az önce aradım bende inspiron 1564 var ve bana ilk olarak D tuşuna basılı olarak power tuşuna basıp açmamı istedi o olmadı dıt dıt dıt diye sürekli ses çıkartınca FN tuşuna basılı olarak power tuşuna basmamı istedi ve bir test başlatıyor bilgisayar ekran testinde yes olarak geçiyorsun ama sonra ne oldu bilmiyorum benim anakart yada ekran kartında problem olduğundan ekrandaki karakterler karışıyor sonucu bilmiyorum. benim ekran problemin olunca telefondaki kişi bir mail adresi veriyor ekranın fotoğrafını çekip göndermemi istedi.

    Sende dediklerimi yapabilirsin ama delle yaptığını bildirme bence onlar isterse yap ve hatanın fotoğrafını çekip mail atılmak üzere hazır da bekletebilirsiniz. yardımım dokunduysa ne mutlu bana
  • eywallah kardeş..
    dell teknik servisi aradım. dediğin gibi test yaptırdılar ve hata kodu 2000-0123 çıktı ki bu da ram ile ilgili probleme karşılık geliyormuş.
    tarifleri üzerine makineyi açtım, 2 tane ram yuvasına takılı 2 ram vardı, sırasıyla ramleri çıkarıp takarak testi tekrar ettim.
    (1. kart 1. slotta,1. kart 2. slotta,2. kart 1. slotta ve 2. kart 2. slotta) ilginçtir hata vermedi. Sonra ikisini yerlerine takıp tekrar test ettim hoppalaa yine 2000-0123 hatası. Tabi bu testleri bitirmeye imkan yok makine ısınıp 15. dakikada (ki her test min 20 dk sürüyor) kapanıyor. Ben de çay tabağına buz koyup, bu tabağı makinanın en çok ısınan kısmının (sol üstteki SRS sound yazan kısım) koyarak sıcaklığı düşük tutabildim :))
    neyse bu sonuçları söylemek üzere dell'i aradım ama arefe günü öğleden sonra kapatmışlar doğal olarak. bakalım pazartesiye kaldı, sorun çıkarmayacaklarına eminim de yani bu işlemleri kaç kişi evinde yapabilir?makineyi açıp ramleri sökmek falan.. elemanları az buçuk bunun sebeplerini tahmin ediyordur. bu meret ilk bende bozulmadı ya.. adam olası arıza için hazırlıklı gelse fena olmaz aslında (biz de bulduk bunuyoruz gibi ama neyse :) )



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi selcuk5101 -- 11 Eylül 2010; 13:40:26 >




  • arıza için hazırlıklı gelse diyorsun dell i aradığında şöyle bir mantıkla karşılaşaksın onlar arızayı telefon ile birşekilde tespit etmeye çalışıyorlar. Eve gelen kişi benim bulunduğum yerde Koç Sistemden geldi arızayı dellden bildiriyorlar o da gidip yapıp geliyor muhtemelen sana da ram hatası ise sıfır ramları alır takar testi yapar gider herhalde sorun çıkartacak bir firma değil bilmiyor daha önce başka bir laptop firmasının teknik servisini aradın mı? belki hiç karşılaşmadığın bir ilgi ile karşılaşacaksın ve arıza yapıldıktan bir kaç gün sonra arayıp sorun giderilmi diye soracaklar beni sabit gizli numaradan aradılar haberin olsun
  • :))
    kardeş yanlış anlamışsın. ben dell müşteri hizmetlerinden memnun olmasam, gidip de 2100 tl verip 1557'yi almazdım. (çünkü zaten elimde 1535 var çalışır halde)
    benim kastettiğim şey senin anladığın değildi.. arkadaşın toshiba'sında servis sorunlarını yaşadım, LG televizyonda da aynı şekilde alasını yaşadım. Ama benim 1535'in şarj aletinin pimini kırdı yeğenler ama adamlar garanti kapsamına alıp evime gönderdiler parçayı. Bence türkiye standartlarının kat kat üzerinde servisleri var.
    bu arada eleman bugün geldi (pazartesi aramıştım bugün çarşamba, niğde ili 3. işgünü yerinde hizmet kapsamında) ve ramlerde uyumsuzluk var diye bir tanesini değiştird, test yaptı ve hata vermedi, ayrıca da soğutma bölümünü değiştirdi. ne garanti belgesi soruyorlar,ne fatura..(yani spot bile alsak garanti sorunu olmayacakmış,ama tabi spot alırken de servis etiket numarasıyla , yerinde servis için garanti süresi kontrolü yapmak lazım)..
    sonuç olarak dell'e devam.. bu müşteri hizmetleri ve servis anlayışı ile..




  • http://forum.donanimhaber.com/m_42822817/tm.htm

    Buradaki arızaya LCD arızası dediler benim bilgim dahilinde LCD den değil çünkü başka ekrana artardığımda da aynı sorunu verdi. Ama benim için mahsuru yok değiştirsinler gene aynı şeyi yaparsa en son aradığımda haşlamıştım bu sefer yakacam.

    Arife aradım dün bir daha aradım parça gelmiş daha gelen giden yok.

    Bir daha kimseye DELL i tavsiye etmem.
  • walla bende iki kez oldu farklı laptoplarda, benim sorun halledildi. biraz da şans mı acaba? inşallah hallolur probleminiz.
    şimdi bir arkadaşa da alıcaz ben şiddetle dell tavsiye etmiştim biraz da tereddüte düştüm açıkçası :(
  • quote:

    Orijinalden alıntı: taxonera

    ...Bir daha kimseye DELL i tavsiye etmem.
    Dell ile ilgili tek bir kötü şey yaşamışsınız. Henüz probleminiz neticelenmeden bu karar niye? Çünkü ben de Dell'den başka marka tavsiye etmiyorum etrafımdakilere. 1999'dan beridir masaüstü olarak Dell kullandım hep. Bir kez olsun servisi aramadım. Etrafımda Dell servisi var mı yok mu onu da bilmem.

    Sizinki şanssızlık olmuş. Diğer konuda dediğim gibi Acer'dan ağzı yanan bir ordu var etrafımda...
  • benim 1525 de çok ısınıyordu,

    elektrik süpürgesini, hava üfleme ayarına getirip son güçte altındaki her delikten üflettim,

    acayip bir toz bulutu çıktı,

    sonra çektim her delikten,

    2 ay kadar oldu, çok memnunum...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.