Şimdi Ara

Şu an mutsuz olmamın sebebi zamanında gösteremediğim CESARET

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.324
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, belki şu an böyle bir dönemden geçen arkadaşlar vardır. Benim gibi keşke dememeniz için, mutsuz olmamanız için size CESARET tavsiye ediyorum şiddetle.
    Şöyle ki bilgisayar mühendisi mezunuyum zar zor bitirdim ve mesleğimi sevmiyorum. Sevemiyorum. Bunu 2.sınıfta fark ettim ve bölüm değiştirmek istedim o zaman sevgilim şimdiki nişanlım olan kişi yalvarmıştı sen yapamıyorsun değiştir, bak mutsuzsun henüz çok geç değil diye. Ama ben aileme karşı gelemediğim için, ne derler diye düşündüğüm için (21 yaşında neden düşünüyormuşum ki bunu) bölüm değiştirmedim.
    Mezun oldum. Ve kendimi geliştirmem gerekiyor çok iyi bir üniversiteden mezun olmadım kendime çok şey katmam gerekiyor ki bir iş bulabileyim. Ama bu durum o kadar içimden gelmiyor ki o kadar yapamıyorum ki.
    Benim hayallerim vardı şimdi yaş oldu 25. Hayatı bir yerden yakalamam gerekiyor.
    Hayat boyu sevmediğim bir meslekte ilerleyeceğim belki. Arkadaşlarım düzenlerini oturtmuşken ben iş arıyorum sebepsiz yere.
    Elbette vazgeçmedim sevdiğim mesleği yapabilmek için zamana ihtiyacım var ama çok geniş bir zaman.
    Ben yaptım siz yapamayın sevemiyorsanız, yapamıyorsanız mutlaka iyi olduğunuz, yetenekli olduğunuz alan vardır. Sakın düşünmeyin kim ne der diye. O zaman düşündüğüm elalem benim neyim şu an mutsuzluğumu paylaşıyor mu?
    İlerde KEŞKE dememek için şimdi CESARETE ihtiyacınız var.







  • Hiçbir şey için geç değil bence. Sevdiğin meslek nedir bilmiyorum ama ona vakit ayırabilirsin. Part time çalışırsın. 65 yaşına kadar çalışman bekleniyor senden. O zamana dek dünya 10 kez değişir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Daten -- 5 Ağustos 2019; 17:54:22 >
  • Benim cesaret gösteremememin temel sebebi çirkin olmak. Yeteneğimi bile gösteremiyorum çünkü deformeyim.
  • Daten kullanıcısına yanıt
    Evet öyle ama daha az ilgilenebiliyorum. Üniversitede sevdiğin bölümde okumak,ilgilenmek farklı. Şimdi bir yandan çalışıp bir yandan da sevdiğim alanla ilgilenmek farklı. Ama vazgeçmiyorum dünyamı değiştirmek için zamana ihtiyacım var. :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: equallyworthless

    Benim cesaret gösteremememin temel sebebi çirkin olmak. Yeteneğimi bile gösteremiyorum çünkü deformeyim.
    Hayır içiniz güzel olsun yeter. Kendiniz sevin :)
  • tikaynr kullanıcısına yanıt
    Etrafımdaki herkes çok büyük mücadele veriyor. Bir arkadaşım gece üçlere kadar barlarda çalışıp Almanya'da dil kursu için para biriktiriyor. Bence sen yeteri kadar mücadele etmiyorsun. Geçmişi suçlayıp işin içinden sıyrılmak istiyorsun. Ertelemek çözüm değildir. Çözüm istiyorsan kollarını sıvayıp her şeyle mücadele etmen lazım. Hayat bu.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tikaynr

    Hayır içiniz güzel olsun yeter. Kendiniz sevin :)

    Alıntıları Göster
    Çirkin olunca iç güzelliğine kimse önem vermiyor hocam.
  • Biraz saçma bir saplantıya düşmüşsün
    Çirkin olmak çalışmaya engel değilki.
    Sen çalışmış, kaliteni yükseltmiş, aranan adam olmuşsan, hiçbir işveren "sen çirkinsin, çok şey bilsen de işe alamam" demez/diyemez.
    Sen çalışır çabalarsan, bilgin ve becerinle işsiz kalmazsın
    ve
    25 yaşta daha merdivenlerin ilk basamaklarındasın
    Hırslı ol
  • bilgisayar mühendislerinin hepsi paso yazılım geliştirmiyor. ilerleyen basamaklarda pazarlama, destek, yönetim, danışmanlık gibi alanlar var. o alanlara kayabilirseniz daha fazla zamanınız olur. hemde iyi bir maaş alırsınız.

    hayaliniz başka bir bölümse, açık öğretim, uzaktan öğretim ve 2.üniversite gibi okula gitmedende okuyabileceğiniz seçenekler var.

    hayalinizi bilmediğim için tam şunu yapın diyemem.
  • tikaynr kullanıcısına yanıt
    Yalaaaaannn bak sinirlendirme beni haddini bil
  • Bazen cesaret göstermemek çok daha iyi.
  • Daten kullanıcısına yanıt
    Haklısınız belki geçmişi sorguluyorum ama demek anlatmak istediğim aynı durumda olan biri varsa cesaretlendirmek. Evet geç değil bulduğum işte çalışıyorum bende ki para biriktirip hayalim için kullanayım mesela yarın defacto'da bayram destek elemanı olarak çalışacağım. :)
  • tikaynr kullanıcısına yanıt
    Ben 18 yaşında iyi bir okulu kazanmıştım ancak aile durumlardan ötürü okula gidemedim. Onun yerine havalimanında çalışmaya başladım. Baya bir çalıştım. Bir gün hazırlıkta beraber okuduğum arkadaşım benim çalıştığım yere check-in yapmaya geldi. Hemen birbirimizi tanıdık ve muhabbet ettik. O gün o arkadaşın Harvard'a yüksek lisansa gittiğini öğrendim. Çok kötü hissettim kendimi ve okula dönmeye karar verdim. Şu an işi bıraktım ve okula odaklandım. Hiçbir şey için cidden geç değil. Yeter ki iste.
  • Caferhan kullanıcısına yanıt
    Doğru. Belki de bunları yaşamamın sebebi hırslı olabilmek içindi normalde hiç hırslı bir yapıya sahip değildim. Şimdi inandığım şeyler uğruna dört elle sarılıyor daha çok çabalıyorum.
  • Daten kullanıcısına yanıt
    Yolunuz açık olsun. Evet hiçbir şey için geç değil çok mutlu olun!
  • Mühendislik fakültelerinden mezun olanların en az yarısı sizin gibi zaten hocam. 18 yaşında bir tercih yapıyorsun ve o tercihin senin hayatını ne kadar etkilediğinden aslında haberin yok. Sonra üniversiteye bir gidiyorsun aslında alakan yokmuş.

    Genelde insanlar iş hayatında istediği alana geliyor gene bir şekilde, kendinizi çok üzmeyin. Eğer kafa yormak istediğiniz alan başka bir mühendislik bölümüyse yüksek lisans düşünebilirsiniz mesela. Ne olmak istediğinizi ne yapmak istediğinizi iyice düşünüp ona göre eğitimler alabilirsiniz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.