Şimdi Ara

Su Arıtma Cihazı Topladım, Anlatıyorum (43. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
872
Cevap
174
Favori
61.332
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
317 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4041424344
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • https://www.youtube.com/watch?v=KAtXkDCZIFk&feature=youtu.be


    Buradaki ablamız da kendi ürününün reklamını yaparken çok güzel bilgiler veriyor .

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • ZevkiSefa kullanıcısına yanıt

    diyelim şebeke suyunda klor florürüde olduğu 0,5 olsa idi eminim mebran bunu 0i1e düşürü işini yapardı burdaki sorun şebeke suyunda var olan klorunda çok düşük olması bence

  • Bakteri konusnda endişelenenler için aşağıda sizin paylaşmış olduğunuz videonun altına yapılan şu yorum Bna gayet mantıklı geldi





    @pramuanchutham7355

    1 yıl önce

    You can use TDS-meter to sort of tell if there's bacterial growth inside your unit. If TDS-meter gives higher values(dissolved impurities) in the filtered water than the incoming tab-water, that's the junk the bacteria produce in your unit. Changing filters and thoroughly washing the inside of your unit well will bring the numbers down to equal. A bit different for RO, say tab-water measures 180ppm and filtered water initially measures 10-20ppm (residual sodium chloride that leaks through the membrane). After a while, if filtered water measures 40-50ppm+, it's time to change filters and take out your RO-membrane for a total scrub (slimy, slippery is the feel of mucus the accumulated bacteria built on horizontally-placed drain-water. Vertically-placed RO-membrane has a lot less problem since drain-water doesn't back up in the RO-housing.


    @pramuanchutham7355

    1 yıl önce

    Ünitenizin içinde bakteri üremesi olup olmadığını anlamak için TDS-metreyi kullanabilirsiniz. TDS-metre, filtrelenmiş suda gelen musluk suyuna göre daha yüksek değerler (çözünmüş safsızlıklar) veriyorsa, bu, ünitenizdeki bakterilerin ürettiği çöptür. Filtreleri değiştirmek ve ünitenizin içini iyice yıkamak sayıları eşitleyecektir. RO için biraz farklı, diyelim ki çeşme suyu 180 ppm ve filtrelenmiş su başlangıçta 10-20 ppm (membrandan sızan artık sodyum klorür) ölçer. Bir süre sonra, filtrelenmiş su 40-50 ppm+ ölçerse, filtreleri değiştirme ve tam bir fırçalama için RO-membranınızı çıkarma zamanıdır (sümüksü, kaygan, yatay olarak yerleştirilmiş drenaj suyu üzerinde biriken bakterilerin oluşturduğu mukus hissidir. Dikey olarak) -yerleştirilmiş RO-membranı çok daha az sorun çıkarır, çünkü drenaj suyu RO-yuvasında birikmez.


    2-3 günde 1 soda arıtmaya devam :)


    *amerikalı woman çok duygusuz ve yapay robot ve arıtma su gibi :) çinli daha doğal ve güvenilir ama video altında baya bahseden olmuş teknik yanlışlıkları da var çinli daha çok musluk suyu gibi




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lejyoner_2006 -- 5 Ağustos 2023; 16:38:1 >




  • lejyoner_2006 L kullanıcısına yanıt
    Bakteri ile TDS'nin hiç bir ilişkisi yok belirlemek için. 1 TDS su da bile bakteri olur.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • sonuçta saf su haricinde ne varsa ölçmüyor mu tds ve ec iletkenliği ölçmüyor mu? tds ve ec farkalrından yola çıkarak yapılan akıl yürütme bence doğru görünüyor


    *zaten bakterileri ölçer demiyor bakterilerin ürettiği veya bırkatığı atıklardan yola çıkıyor




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lejyoner_2006 -- 5 Ağustos 2023; 16:36:29 >
  • lejyoner_2006 L kullanıcısına yanıt
    Tds katı çözünmüş maddeleri belirler. Canlı ya da ölü mikro organizmaların varlığını belirleyemez.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • sanırım orda anlatmaya çalıştığı mikro organizmaların ürettiği canlı olmayan katı atıklar


    *bence gereksiz ama gene de hassas olanalar uv filtre de ekleyebilir diye düşünüyorum




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lejyoner_2006 -- 5 Ağustos 2023; 16:52:47 >
  • lejyoner_2006 L kullanıcısına yanıt
    Burada dikkatimi çeken asıl şey , membranı dikey konumda iken daha az sorun çıkarır kısmı oldu .

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • gerçekten çok iyi yakaladın, ki gayet mantıklı

  • Karbon filtreyi parçaladım. Karbon parçaları kaçmasın diye uçlara koydukları süngerimsi yapının Hammaddesi ne olabilir? Yaktığımda hayvan kılı gibi kokuyor. Şaçı yaktığınızdaki koku. Bu nedir belli midir acaba? Domuzdan üretim falan değildir inşallah @tersosmos


    Su Arıtma Cihazı Topladım, Anlatıyorum


    Su Arıtma Cihazı Topladım, Anlatıyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi realacc -- 5 Ağustos 2023; 17:7:51 >




  • forumda yıılar önce açılmış bir konu var şu kısmı gayet anladığımı düşünüyorum


    İlk taslak bu şekilde bu kısmı anladığımı düşünüyorum


    Konu şurda : https://forum.donanimhaber.com/ev-tipi-su-aritma-sistemleri-atik-su-degerlendirme-projesi--97922891


    Damacanaya arıtma suyun atık kısmından gelen su doluyor

    Motor yardımıyla damacanadan su çekilip yüksek basın sensöründen geçiyor

    ve bulaşık makinesinin su alma hortumuna bağlanıyor bu kısım ile ilgili yapılan açıklama umarım doğru anlamışımdır....


    *Bu motorun su çıkışına yüksek basınç sensörünü ekledim ve buraya bulaşık makinesinin su alma borusunu bağladım. Bulaşık makineleri su alacağı zaman kendi üzerinde bulunan otomatik vanayı açıp kapatırlar, bu nedenle sisteme bağlı musluk veya vana sürekli açık olur. Yüksek basınç sensörü burada işime yaradı, makine su almaya başladığında aradaki basınç düştü motor çalıştı ve su pompaladı, su alma bitince aradaki basınç arttı ve sensör motorun elektriğini kesti, motor durdu.

    Basınç sensörüne adaptörün bağlanması kolay, kablo kesmek gerekmiyor, soketler birbirine uygun.

    Ben ilk etapta motorun çalışmasını ve testlerimi elimde olan damacana ile yaptım. Atık suyu burada depoladım ve damacana tam dolduğunda bulaşık makinesini çalıştırdım, eco modda 17 litre su tüketimi olan makinem için damacana yeterli oldu. Diyafram pompa damacanadan suyu başarı ile çekti ve makine su alması bitince motorun çalışması durdu.

    Su Arıtma Cihazı Topladım, Anlatıyorum


    Su Arıtma Cihazı Topladım, Anlatıyorum




  • Şimdi anlamadığım kısım sistemin sensörlere bağalanıp otomatikleştirilmesi röle vs kullanılmamış ama röle bağlantılı da olabilir bilen arkadaşalar tavsiye edebilir


    şimdi anlamadığım kısım kısaca altta anlatılan kısım



    2. numaralı sensör 12v Selenoid Valf (akış kesen 12 veya 24 v)

    Su Arıtma Cihazı Topladım, Anlatıyorum

    Şamandıralı Su Seviye Sensörü Yatay Tip depolama briminin altına ve üstüne bağlanmış

    Su Arıtma Cihazı Topladım, Anlatıyorum

    1 numaralı sensör: Sıvı Su Seviye Sensörü Yatay Tip Şamandıra Anahtarı


    *açıklaması: 1. Sensörleri 2 türlü kullanabiliyorsunuz, devre açma ve devre kapatma, sensörün üzerindeki oku yukarı yönle takarsanız su sensöre gelince duba kalkıyor devre tamamlanıyor, ok yönü aşağı olursa su sensöre gelince yine duba kalkıyor ve devre kesiliyor.

    Su Arıtma Cihazı Topladım, Anlatıyorum

    açıklama 60 litrelik bidona orta yerinden bir delik açtım (20mm) ve 1. sensörü taktım.


    Bu sensör atık suyun 30 litreye ulaştığını bana haber veriyor (sensörün ucuna 12 voltluk adaptörden gelen + yı bağladım ve diğer ucunu ampule bağladım ampulün bir ucuda adaptörden gelen - ye bağladım. Su sensöre gelince duba kalkıyor ve devre tamamlanıyor, ampul yanıyor, böylece 30 litreye ulaşıldığı anlaşılıyor, buradan bulaşık makinesinin rahatlıkla çalışabileceğini anlıyorum.


    Diğer 1. sensörü bidonun en üstüne taktım. Bu sensör devreyi kesecek şekilde, çünkü 2. sensör dediğim ve suyu kesecek sensör voltaj varken açık, yokken kapalı konumda su geçişine izin vermiyor. 1 adet 12 Volt adaptörle beslediğim bu 2. sensöre giden + ucu bidonun tepesindeki 1. sensörün bir ucuna bağladım, sensördeki diğer ucu su kesen 2. sensörün + sına bağladım, su kesen 2.sensörün - sini adaptöre direk bağladım.


    Atık su bidonun en üstündeki 1.sensöre geldiğinde aradaki 12 voltluk akım kesiliyor ve 2. su kesme sensürü kendini kapatıyor, böylece sisteme su gelmiyor.



    Su Arıtma Cihazı Topladım, Anlatıyorum


    Su Arıtma Cihazı Topladım, Anlatıyorum

    Mesala ben damlalama sulama sisteminde bu suyun kullanılabileceğini düşünüyorum, hatta amerikalılar suyu depolayıp mutfakta ikinci bir çeşmeye vererek bu suyu temizlikte de kullanıyorlar yaptığım araştırmada bunuda gördüm çinde de böyle bir tek bizde bu su lağıma veriliyor gerçekten inanılmaz???


    Şimdi ben olayın mantığını anladım ancak araştırma yaptığımda şamandıralı sensörleri satın almak istediğimde açıklama kısmında röle veya kontaktör olması gerekğir gibi ibareler var.



    Benim bu projenin bu sensör kısmını yapacak teknik yeterliliğim yok acaba bu konuda bilgisi olan arkadaşlar yardım edebilir mi? Özellikle bağlantılar konusunda, bu projede Arduino kullanılmamış kod yazma derdi yok gayet basit... Linkteki konuda açıklaması yetersiz kalmış durumlar hakkında açıklayıcı bilgi verebilecek teknik yeterliliğe sahip arkadaşlar varsa konu hakkında bizleri aydınlatırsanız gerçekten belkide hem onbinlerin sorununa çözüm bulunabilir hem de su gibi yaşam kaynağı değerli maddeyi israf etmemiş oluruz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lejyoner_2006 -- 5 Ağustos 2023; 17:15:20 >




  • realacc kullanıcısına yanıt

    sanki kaya yünü gibi duruyor

  • lejyoner_2006 L kullanıcısına yanıt

    yok. yakınca eriyor.

  • yakınca eriyorsa özel bir sentetik sünger olabilir mi acaba?

  • lejyoner_2006 L kullanıcısına yanıt

    olabilir. ama yakınca saç gibi kokmasından şüphelendim. kelle ütüldüğünde kokar ya o gibi kokuyor.

  • Charge 200X300X12MM Aktif Karbon Emdirilmiş Filtre Sünger gibi bir sünger muhtemelen kötü kokuyu engelliyormuş nette buldum KARBON FİLTRE SÜNGER i olarak da geçiyor akvaryumlarda da kullanılıyuormuş




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lejyoner_2006 -- 5 Ağustos 2023; 17:24:22 >




  • lejyoner_2006 L kullanıcısına yanıt

    yok bu sünger gibi değil. keçe gibi bir şey. mutfakta kullanılan sarı mikrofiber temizlik bezleri gibi

  • realacc kullanıcısına yanıt
    Polipropilen PP ana ham maddesi. Yakınca plastik gibi şeffaf erir, sedimentin ham maddesi ile aynı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tersosmos -- 5 Ağustos 2023; 18:0:11 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • lejyoner_2006 L kullanıcısına yanıt
    Bulaşık makinesi mi suyu vermek istiyorsun. Sayet öyle ise hidrafor tanklı, karavan ve teknelerde kullanılan 2 litrelik su tankları var, otomatik çalışır makine su çektikçe. Karavan hidrafor yazsanız çıkar. Motor yerine bunları kullanın, su arıtma pompaları emiş için yeterli değildir ve su arıtma pompaları basınç pompasıdır.

    Ayrıca atık tankı dolduğunda atık suyu gidere yönlendirmek içinde Manuel şamnadıra kullanabilirsin. Samandıra kestiginde artık su gidere yönlendirilebilir eğimle yapabilirsin bunu, gidere gidecek hortumu yüksekte tutarak. Böylece hiç bir kesici sensör, devre kullanmadan basitçe yapabilirsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tersosmos -- 5 Ağustos 2023; 18:13:52 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 4041424344
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.