Şimdi Ara

ŞU CLİO DİZELDEN DAHA AZ YAKAN YOKMU (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
7.951
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • multijet ler 2000 devirden sonra şahlanıyor. Ayrıca torku 180nm. Yokuşlarda benzinli nice 1.6 arabalara tozunu yutturur. Önemli olan devri düşürmemek. Uzun kasa doblolarda bile kullanılıyor. Ödülü verenler boşuna vermiyor. Renault bence henüz türkiyedeki mazot kalitesini yeterli görmüyor ya da eski teknolijiyi türklere pahalı bir şekilde kakalıyor...

    Saygılarr...
  • RENAULTUN ESKİ TEKNOLOJİYİ KAKALADIĞI FİKRİNE BİR DİZEL CLİO KULLANICISI OLARAK KESİNLİKLE KATILIYORUM ADAMLAR 16 V DCI LERİ FRANSADA KULLANIRKEN CLIO III LERDE HALEN 65 HP 8V DCI MOTOR SATIYORLAR , AMA ADAMLAR RENAULTTA ŞANZIMAN ORANLARINDANMI YADA HER NEDENSE ( MÜHENDİSLER İYİ BİLİR) FİAT TOFAŞTAN VEYA DİĞER MARKALARDAN DAHA ATİK VEDE EKONOMİK YAPIYORLAR BUDA YADSINAMAZ BİRDE ÇOK DAYANIKLI VE AZ YAKAN ARABALAR RENAULT YILLARDIR BUNU HER MODELDE KANITLIYOR ADETA BENİMDE HAYRET ETTİĞİM ADAMLAR NASIL BAŞARIYOR BUNU İŞTE MESELE O , BİRDE DİZEL ALBEA VEDE CLİO KARŞILAŞTIRMASI YAPMAYA GEREK YOK GEREK OLSAYDI ALBEA ALIRDIM BENCE KESİNLİKLE YİNE YENİDEN CLİO AMA İLLAKİ ALBEA DİYEN ARKADAŞLARADA BİŞEY DEMEM SAYGI DUYARIM NEYSE RENAULTUN REKLAMINI FAZLA YAPTIK GALİBA :):) RENOOOO !!!! OĞLUM BAK REKLAM PARASINI ALIRIM SİZDEN :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tufan50 -- 20 Aralık 2006; 22:56:59 >
  • TEGMEN HESABI NASIL ÇIKARDIN BİLEMEM BEN 2 YIL KULLSNDIM.. ORTALAMA TÜKETİM 100 KMDE 6,2 LT. MAZOT. UZUN YOL 100 KM DE 5,5 LT. 120 DE GİDERSEN.. DEVAMLI ŞEHİR İÇİ DUR KALK 100 KM. 7 LT MAZOT.. Asıl önemli konu benzinden yaptıgın karı parça ve servise ödüyorsun...2 yıl kullan bütün harcamalarını yaz....gittigin toplam kilometreye böl... arabanın sana kilometre malıyeti... Herkes mazot hesabı yapıyor....

    SERVİSE TELEFON AÇIP SORUN DEBRİYAJ BALATASI KAÇ LİRA ? PARÇA SERVİSS DAHİL.... BENZİNLİ CİO VAR DEBRİJAJ BALATASI BİTTİ ? kAÇ LİRA ? TELEFONLA SORUN.....BEN BUNLARI HEP BİLİYORUM...YAŞADIM.... Tek hesap mazot degil....Aldatıyorlar...Aldanıyoruz..... Saygılarımla...

    quote:

    Orjinalden alıntı: tufan50

    BU GÜN DEPOYU FULLEDİM 968 KM DE KIRMIZI YANMIŞTI 112.500 YTL MAZOT ALDI HESAP ETTİK 116 KRŞ ÇIKIYOR ,BENİM ESAS HAYRET ETTİĞİM ARACI ÇOĞU KARIŞIK KULLANMAMA RAĞMEN BAZENDE 150-170 KMLERE ÇIKTIĞIMI HATIRLIYORUM GERÇİ 1 AY İÇİNDE BİTTİ DEPO AMA BU DEĞERİN ÇIKMASI ŞAŞIRTICI VE BU ARABAYI YAPANLARI BİR KEZ DAHA ALKIŞLIYORUM UFAK TEFEK KUSURLARINI (İŞÇİLİK , KAPORTA) UNUTTURAN TEK ARABA HELAL SANA RENO , DİĞER DİZELCİ ARKADAŞLAR FİESTA FİLAN 135 KRŞ DAN BAHSEDERKEN CLİO ALKIŞI HAKEDİYOR BAŞKA BİR ARABAYI BU KADAR ÇEVİK KULLANSAM VECTRA VS CEBİMİZİN DUMANINI ATTIRIRDI HERALDE , BENİM ESAS ÖĞRENMEK İSTEDİĞİM UFAK MOTORLU DİZELLERDE ÖLÇÜM YAPANLAR VARSA BURDA NE KADAR YAKTIĞINI YAZABİLİRLERMİ ? AMA YAKIT ÖLÇERKEN BEN 20 YTL İLE ŞU KADAR GİDİYORUM DEMESİN KİMSE O ŞEKİLDE ÖLÇÜM YAPILAMAZ



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 21 Aralık 2006; 0:17:29 >




  • nedne anlaşlmaz bilinmez ama demeki bişeyler var dimi boşuan değil...torostada bişey olmamsına rağmen peynir ekmek gibigidiyo zamnında aynı fiyata ne araçlar varken toroları satma sorun bile değildi ki şimdide değil..80de neyse 97 98 dede toros oydu ama yine sattı bunu halka sormak lazım bildi bişey var demekki hemen satıyo+parça sıkıntısı çekmiyo+sorun olsabile heryerde yaptırabiliyo bişey alırken gerisinide düşünmek lazım ne zaman ne olacağı hiç belli olmaz...
    quote:

    Orjinalden alıntı: massai


    quote:

    Orjinalden alıntı: shelby_88

    yooo valla ben eski symbolumde 14. 8v bayır aşağı fln değil 170 diyo 180i gördüm devirede daha vardı hee bayır aşağıya hava filtresi çıakarılmış şekilde 210 yaptı... fabrika verileri ort.veriler +clio dci 65 bg olmasına rağmen performancına değicek yok yanii ben hiç 65 bg ağır kaldı fln duymadım aksine acayip seri böyle ki türkiye onu megane2 den sonra en çok satan 2. araç yapmışş



    sümbülün en çok satılan araçlar arasında olmasının sebebi hpimizin bildiği üzere çok kaliteli ya da performanslı-donanımlı olması değil elbette... halkımızın renoya olan anlaşılmaz tutkunluğu..yoksa pek bişeyi yok..




  • nedne anlaşlmaz bilinmez ama demeki bişeyler var dimi boşuan değil...torostada bişey olmamsına rağmen peynir ekmek gibigidiyo zamnında aynı fiyata ne araçlar varken toroları satma sorun bile değildi ki şimdide değil..80de neyse 97 98 dede toros oydu ama yine sattı bunu halka sormak lazım bildi bişey var demekki hemen satıyo+parça sıkıntısı çekmiyo+sorun olsabile heryerde yaptırabiliyo bişey alırken gerisinide düşünmek lazım ne zaman ne olacağı hiç belli olmaz... ki araca dayanıklı değil demek yanlış olur her araç sınıfında pek fark gözleemez orda iş zevke ve tutulma oranına vb.girer dayanıklılık istersen bastırırsın parayı 2 sınıf üst alırsın sağlamıda var yani ne kadar ekmek o kadar köfte o fiyara o model mercdes varsa bizde binelim..
    Orjinalden alıntı: massai


    Orjinalden alıntı: shelby_88

    yooo valla ben eski symbolumde 14. 8v bayır aşağı fln değil 170 diyo 180i gördüm devirede daha vardı hee bayır aşağıya hava filtresi çıakarılmış şekilde 210 yaptı... fabrika verileri ort.veriler +clio dci 65 bg olmasına rağmen performancına değicek yok yanii ben hiç 65 bg ağır kaldı fln duymadım aksine acayip seri böyle ki türkiye onu megane2 den sonra en çok satan 2. araç yapmışş



    sümbülün en çok satılan araçlar arasında olmasının sebebi hpimizin bildiği üzere çok kaliteli ya da performanslı-donanımlı olması değil elbette... halkımızın renoya olan anlaşılmaz tutkunluğu..yoksa pek bişeyi yok..






  • benim broadway 200 ykrş yakıyor. arada 7 bin ceviiryorum yada full dip gaz :) süratliykende benzinn ibresinin indigini gözümle görebiliyorum :)
  • tufan kardeş 1-depom simit ve 43 lüklerden 41 lt gaz alıyo.Ve bagajımda hiç kaybım yok.Stepne evde duruyo.60 milyona fulleniyo.Yani 120 milyona uzun yolda kasmadan 1400km yapıyo.Yokuşlarda tamam turbo farkı olur,ama o turbon sana 100 binden sonra nasıl masraf açar bilemem.Bide karışık mazota denk gelirsen... +senin verginide sayarsak benim arabam seninkinin yarısı yakıyo.
    Şanzıman olayına katılıyorum,bu kadar beygirle nasıl bu kadar atik ve az yakan araba yapıyolar.Ama bunun sırrı düşük devirde ve düz hatta yakın elde edilen tork değerleri.
  • yapmış işte gavur dioalr ya___
  • galiba yok
  • olmayan ne yaw?
  • clio dci motor 5.4 litre grand punto mulitijet 6.2 litre ve ford fiesta tcdi motor 5.3 litre yakar gerisi hikaye tabi insan gibi kullanmak koşuluyla.
  • şehirler arası 55 lt ile 1200km yaptım ona göre hesap edin ne yaktıgını şehir içide 100km de en fazla 1 lt farkediyor.
  • Bende de var, 2009 model. Gayet memnunum herşeyinden.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alfa-x

    Bende clio dizelden daha az yakan var clio-2 1.2 16v LPG.Sıralı sistem var şehir içi 90-100.Her ölçümüde depoyı fulleyip yapıyorum.LPG olduğu için benzinlikte fulleyi ver demek çok hoş oluyo.41 lt alıyo 41*1450=60 ytl yani 60 milyona full.Auto aygaz LPG 1 kullanıyorum.En kral dizelden bile hesaplı birkere vergiden 200 ytl kazançlı.Bakımlarıda dizellerden ucuz.

    Clio 1.3 multijet ten az yakar ama bu abartı bi fark diil,kaldıki yıllık hesap yaptığınızda clio 1.5 olduğundan 200 ytl fazla vergi veriyo bu yüzden 1.3 multijet daha hesaplıdır.
    Dizel teknolojisi konusunda Renault hiç te geride diil ama Türkiye ye hala ilk nesil dci lar geliyo.Avrupadaki Renolarda yeni nesil dizeller kullanılıyo.Örneğin baz motor artık 70 hp ve torkunu 2000 diil 1750 de,torkun %80 ninide 1750 devrin altında üretiyo.Avrupa da 2.0 dci 150 ve 175hp ler 340 nm Renault motorları kullanılıyo.1.5 dci da artık 85 ve 106 hp 240 nm olarak üretiliyo.Ama ülkemize bunlar gelmiyo Clio 3 te bile hala eski dizeller var avrupa da satılan clio 3 lerde yeni nesil 70-86-106 hp lik dizeller satılıyo.Ayrıca Renault avrupa da megane 2 hb 1.6 16v LPG fabrika çıkışlı satıyo.110hp 145 tork LPG li olanlar.Renault un sitesinde hepsi var.

    Fabrika verileride arkadaşın dediği gibi ortalama.Benim aracım şehir içi fabrika 7.8 ben 6 lt yakıyorum lpg de 7 yi buluyo.Arkadaşın megane 2 1.4 16v i var oda şehir içi 7.2 yakıyo.yol bilgisayarı verisidir.Birde dedikleri gibi kullanım çok fark ediyo.Sen ışığa gelirken kırmızı yandığı halde gazlamaya devam edersen,makas yaparsan ışıklarda önce ben kalkayım dersen tabi fazla yakar.Ne kadar fazla fren o kadar fazla tüketim...

    Arkadaşta megane 2 80 hp dizel var dediğin değerleri o da vermişti.Şehir dışı 1300 km yi rahat yapmış ama süratini bilmiyorum.


    Cliodan az yakan bi at arabası vardır herhalde. :)




  • Konu hortlamış mazot çok uçtu bu aralar , sanırım cliodan az yakan picanto 1.2. dizeller çıktı yeni :)
  • amma hortlamıs haa dıle kolay 5 yıl :)
  • Evet arkadaşlar bi 5 yıldan sonrada ben hortlatayım konuyu? Bu zamanda, ki bu zaman 27.11.2016 tarihi ediyor en az yakan dizel araç hangisidir?
  • Konuyu hortlartmı? olacağım ama tartışmasız clio 4 1.5 dCi araç en az yakıyor ister şehir içi ister şehir dışı farketmez..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlk mesajda kuruş hesabı yerine litre olaydı da alem yiğit göreydi :)
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.