Şimdi Ara

su eksilten arabadaki kaçağı tespit etmek için nasıl bir yol izlemeliyiz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
267
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 2010 1.4 hdi nemo aracın soğutma suyunu max çizgisine kadar dolduruyorum. 2-3 hafta sonra kontrol ettiğimde min çizgisinin altına düşmüş görüyorum. ustaya gitmeden önce fikir almak için konuyu açtım. bu gibi kaçakları nasıl tespit ediyorlar?




  • Genleşme kabının kapağını açıp basınçlı hava vererek tespit etmeye çalışıyorlar genelde. Ancak ustaya gitmeden önce siz tespit edip giderseniz daha iyi olur. Arabayı park ettiğiniz yerde ıslaklık var mı kontrol edebilirsiniz veya su hortumların ek yerlerini elinizle yoklayarak ıslaklık kontrolü yapabilirsiniz. Sürücü ve yolcu tarafında paspas altlarına bakarak ıslaklık kontrolü yapabilirsiniz. Gözle görünür yerlerde herhangi bir kaçak yoksa bu sefer contadan şüphelenilebilir, ki umarım öyle bir durum yoktur.
  • Ozbo7 O kullanıcısına yanıt

    sağolun hocam. öyle contalık bir durum varsa 2024 türkiyesinde kaç tl lerden başlıyor acaba motor sökme işçiliği?

  • Meticulous kullanıcısına yanıt
    Hocam motor açılmadan kesin rakam söylemek mümkün değil dizel arabam da hiç olmadı desem olur ama en az 30k tutacağını rahatlıkla söyleyebilirim. Tabiki conta ihtimaline gelmeden önce gözle iyice bir kaçak kontrolü yapılmalıdır. Basit bir hortum kaçağı da olabilir. Conta olsa farklı belirtiler de baş gösterir, Sabahları ilk marşta sarsıntılı çalışma ve beyaz duman, suya yağ veya yağa su karışması, motorun performanstan düşmesi vs gibi.
  • Alttaki videodaki gibi yedek su kabından basınç verilir, 5-10 dk içinde basınçta düşme varsa hortumlara bakılır genelde illa bir yerden su kaçağı görülür.


    Eğer gözle görülen bir su kaçağı yoksa ya EGR soğutucusunun içinde kaçak vardır motor sıcak iken buharlaşır göremezsin kaçağı ya da silindir kapağında çatlak vardır motor sıcakken genleşince çatlak büyük ve su kaçağına sebep olur bu da yine buharlaşır göz ile görülmez. Bu iki arıza içinde parçayı sökmeden kaçak tespit edilmez tabi masrafı da fazladır tutar artık hangisinde varsa. Rakam konusunda sormak lazım ama 10 bin TL ve üstü olur diye tahmin ediyorum.



    Ototestimyoutube
    radyatör basınç testi ,su kaçağı tespiti ,radyatör kaçak testi .motor radyatör kontrol .
    https://www.youtube.com/watch?v=-EREMEMrPK0



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tenekekutu -- 14 Nisan 2024; 23:23:32 >




  • Fazlasını atmıştır o kadar eksiltmesi normal.

    Antifriz ve yağ kontrol edilmeli.
  • Benim araçta uzun zamandır kaçak vardı son zamanlarda genleşme kabında yağ olmaya başladı. Açtık motoru komple blokda çatlak çıktı. Ne var ne yok değişti sıfır motor yapıldı 76 bin tl cik. Umarım sizin öyle olmaz geçmiş olsun..
  • ttfvol kullanıcısına yanıt

    araç neydi hocam? çok çıkmış.

  • Benim Jetta'da, tee motorun en dip altından, kenardan geçiyormuş boru. Oradan buldu. Adam normalde yapmam da sensin diye hallettim demişti. Bu arada yaz da olsa su koymayın aracınıza. Zamanla paslanır.

  • Meticulous kullanıcısına yanıt

    2005 model 1.4 astra g twinport. işçilik çok tutuyor sade 22 bin tl rektefiye 25bin tl side usta işçilik bedeli. parçalar 30 bin tl gibi tuttu. arabanın ilk sahibi sayılırım 2013 de bi akrabamızdan aldım son 2 yıla kadar sorunsuz bindim sayılır ama artık 20 yaşına geldi değiştirmediğim parçası kalmadı tam satmaya niyetlendim arıza verdi bu haldede satamazdım. bu saatten sonrada satmam 2 çocuğumuda bu arabayla hastaneden çıkardım ailecek seviyoruz adı bile var grandfather bugune kadar bozulsa bile yolda bırakmadı bizi bizde inş bi kaza bela olmazsa onu bırakmayacaz  bi kentsel dönüşüm durumu var olursa inş. yeni bi araç alıp bunu yazlığa bırakıcam bakalım kısmet artık..

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.