Şimdi Ara

Su kaçtı deliriyorum!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
927
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • ya merhaba bende 1.5 aylık sony xperia z vardı.
    normalde musluk altına falan tutar bardak suya sokmuştum 1 kere bişey olmamıştı.
    dün havuza soktum elimle tutarak. 3 saniye kadar. telefonu çıkardığımda dokunmatiği bozuldu. tuş kilidi tuşuna bastım etkisiz hale geldi ve hemen kapandı telefon. önce yeşil kırmızı ışık yandı küçük. sonra o da söndü. şuan telefon açılmıyor. gece 1 gün pirinçte beklettim. saonra baktığımda arka kameradaki su gitmişti. ama ön kamerada su hala var. telefon şuan pert mi oldu acaba?

    not: saçma sapan yorumlar yapmayın. geçen senelerde galaxy telefonumda suyu düşmüştü. buraya konu açtığımda herkes saçma sapan moral bozucu yorumlar attı kesin konuşarak birde. bi kişi dışında. o da bana pirince koymamı söyledi. koydum 1 gün sonra telefonum çalışıyo ve süper durumdaydı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi paris19 -- 22 Mart 2014; 15:24:36 >



  • Su aldıysa geçmiş olsun
  • Suya dayanıklılığı bu kadar kötüyse z serisinin, çok bir albenisi kalmıyor ki geriye. Sertifika aldığı cihaz ile seri üretim cihazi farklı herhalde...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bataryayı çıkart ve güneş varsa güneşin önüne bırak akşama kadar, saç kurutma makinasıyla 15-20 dakka kurut

    dene bi bak :)







    ----------
    Satışta

    http://forum.donanimhaber.com/m_89508944/f_//tm.htm#89508944



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murat_198564 -- 22 Mart 2014; 15:38:04 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 1myst

    Hocam, Sony'nin su geçirmez dediğine güvenmeyin. Xperia Z'de su geçiriyor Z1'de.. yakında görürüz Z2'me su kaçtı konularını. Geçmiş olsun. Telefonu pirince koyduğunuzda hemen ertesi gün çıkartırsanız hata edersiniz en az 5 gün pirinç içerisinde telefon durmalı.

    kesinlikle. arkadaşımda z1 var. kendisi havuzda foto çekildi çıkardığında onun dokunmatik kafayı yemişti. servise gönderdi adam su kaçırdı dedi 7bin som masraf çıkardılar deli olduk burda. şimdi aynısı bende oldu.
    fakat benim telefonum hiç açılmıyor şuanda. sizce hiç açılmayan telefondan hayır gelir mi? illa servise mi gitmesi gerekli? yoksa pirinçte kaldıkça düzelme olur mu?
  • Milyonlarca cihaz satılıyor. Bunların arasında kullanıcı hatası, hatalı üretim ve diğer nedenlerden dolayı su kaçması kaçınılmaz olacaktır. Sony Türkiye'nin saçma tutumu dışında bir gariplik göremiyorum burada.

    Kapaklarda herhangi bir sorun olmadığından, tam olarak oturduğundan eminmisiniz?

    Pirinçte 2 gün beklet, olmazsa servise yolla. Ben saç kurutma vb gibi olaylara girmeni önermem.
  • Illustrious. kullanıcısına yanıt
    tabiki, eminim. ben sony su geçirme konusunda çok araştırma yaptım. çoğu yerde kapakların tam kapanmamasından su kaçtığını biliyordum. ondan sokmadan önce defalarda kontrol ettim sıkıcı oturduğundan.
  • ben yurtdışında okuyorum. telefonuda burdan aldım. garantisini o yüzden pek umursamıyorum. önce dediğiniz gibi bikaç gün pirinçte bekleticem ondan sonra bakıcam başımın çaresine. teşekkür ederim bu arada yardımlarınız için.
  • Gecmis olsun. Pirincle birlikte bebek bezi bulabilirseniz onlarin icindeki su emici tanecikleri bezi parcalayip cikararak onlarin bulundugu bir kaba koyarsaniz pirincten daha etkili olabilir.
    Havuza neden soktugunuzu merak etmiyor degilim hani

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • truvazotti kullanıcısına yanıt
    internette xperia z ile su altında video çekimleri vardı, sadece onu denemek istemiştim, ama ne yazık ki onlar kadar şanslı olamadım:))
  • quote:

    Orijinalden alıntı: paris19

    internette xperia z ile su altında video çekimleri vardı, sadece onu denemek istemiştim, ama ne yazık ki onlar kadar şanslı olamadım:))

    Cok gecmis olsun tekrar imarim duzelir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • su girdiyse gecmiş olsun telefon acılmaz eğer anakart entegre devreleri yanmadıysa sanslısınız 420 tlye dokunmatik ekran ve kasa komple değişecek servis anakart konusunda üzücü haber verirse maalesef cöp oluyor
  • Biz de defalarca suya soktuk hiçbir şey olmadı babalar gibi de çalışıyor telefonum. Ama ben bu su geçirmezlik özelliğini bir önlem olarak görüyorum artık ve hiçbir şekilde suya sokmuyorum.
    Bu konuda Sony'ye yüklenmek doğru değil. Sonuçta kapaklar tam kapalı olduğunda kesinlikle su geçirmiyor.
  • @Teknode kapaklar tam kapalı bile olsa kapakların hem şarj ve kulaklık soketinin defalarca acıp kapatmanın sızdırmazlık garantisi yok sonucta kullanımdan kaynaklanan deforme kaçınılmaz
    telefonu suya sokmak için para verilmez macera olsun diye alıyorsanız o başka zaten.garanti karşılamıyor herşey tüketici aleyhine kutu içeriğinde kullanım kötapcığında uyarı mevcut
    ben şahsen telefonu suya sokmadım 1 yıldır kullanıyorum deneme bile yapmadım zira suya sokarsam risk faktörü ile cöpe atacak param yok
  • quote:

    Orijinalden alıntı: askereplatonik

    Bu mesaj silindi.

    Alıntıları Göster
    Waterproof olayı görünüyor ki sağlıklı değil. Daha güçlü olarak water-resistant cihazları beklemek lazım kalıyor geriye. Esas gerçek suya dayanıklılık o zaman olacak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-6EF013079 -- 23 Mart 2014; 11:57:04 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam sony su geçirmez diye değil suya dayanıklı bir cihaz diye telefon çıkarıyor. bu suyun içinden foto çekmek falan büyük ihtimalle türklerin işi

    su girerse garantiden çıkarmış.

    geçmiş olsun hocam benim pek bilgim yok ama umarım düzelir cihazın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçmiş olsun hocam abimde de var z ama sadece sıçramalarda falan şüphelenmiyor, suyun altına sokup fotoğraf çekmek akıl karı bi davranış değil bence.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.