Şimdi Ara

şu kardeşinize bir yardımı çok görmeyin (kilo,yağ)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
608
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar öncelikle dh ailesi, uzun süredir yararlandigim takip ettiğim foruma kayit olmak simdi nasip oldu.Direkt konuya geliyorum ve şu kafamı sıkan sorundan kurtulmak istiyorum.Arkadaşlar yaşım 16-17, kilom 80 ve boyumda 1.75 şimdi ben bunları yazınca zaten konuyu anladınız evet kilo ve yağ sorunum var.Bundan kurtulmak için yardımınıza ihtiyacım var.Arkadaşlarım basık ve geniş bir vücudum olduğunu söylüyorlar.Omuz genisligim olsun, bileklerimin kalınlığı olsun bu şekilde bahsediyorlar.Benim istediğim normal yağsız,saf ve fit bir vücuda sahip olmak kas felan bunlar zaten zamanla olacak işler diye düşünüyorum.Kafamda 1 haftadır bir şey yapiyorum tasarladım düşündüm uyguluyorum.Bundan bahsetmek istersem ilk önce ekmeği ve şekeri kesmek gerek diye düşündüm sabah kahvaltıda 1 dilim ekmek beyaz ekmek ve çorba kahvaltı ürünleri vs tüketiyorum.Öğlen de okulda olduğum için yemek anlamında pek bır şey yiyemiyorum zaten yeri geldiğinde simit alıyorum bazen evden yarım ekmeğin daha azini aliyorum bazen de kraker vs tüketiyorum.Akşam yemeğinde yine 1 yada 2 dilim ekmek yiyp günü kapatıyorum ve bel bölgemde göbeğimde aşırı yağ var kat kat oluyor oturunca bu yüzden orayı yakabileceğimim düşündüm ve gün içerisinde 250 mekik çekiyorum tek seferde 30 olmak üzere 30x7=210 + 40 =250 şeklinde.Eskiden 2 , 2.5 şeker attıgım cayima artik 1,5 şeker atıyorum duruma göre 1`e de düsürebilirim günlük yaşantım bu şekilde.Havalar normal olsa dışarı çıkar koşarım , top oynarım gezerim felan ama havalar böyle olunca pek fırsatım olmuyor.
    Kendinde ve yaptıklarından uzun uzun bahsettim ve başka da bir eksiğim kalmadı herhalde, eskiden bu kadar degıldım gayet normaldim ama değiştim ne olduysa.
    Şimdi yorumlarınızı bekliyorum Yaptıklarım doğru mu yanlış mı ? Ne yapmam gerek ek olarak ? Önerdiginiz ve düsündükleriniz benim için çok önemli Evde yapabilecegım bir şeyler yazacağinizi düşünüyorum okuyan ve yorum yazanlara şimdiden teşekkürler.Allaha emanet :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mainzal-i -- 17 Aralık 2014; 20:38:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Up yapmak istemem ama yardımcı olun beyler ya
  • Bir fotoğraf göndersen yardımcı olabilirim yanlış diyet vermek istemem.Ayrıca sadece beslenmeyi düzenleyerek yağ oranını düşüremezsin kalori açığı bırakmana yardımcı kardiyo yapman gerekir.
  • Fotoğraf gönderdim hocam.
  • Başka fikri olan yok mu arkadaşlar ?
  • Çok yağlı bir vücudun yok geçmişten gelen yanlış beslenmeden dolayı oluşmuş,biraz karın bölgen yağlı sen arkadaşlarına fazla aldırış etme bence.Eğer sporla bodybuildingle uğraşmıyorsan normal beslenmende günlük aldığın kalorinin 200 altına düş bunu 1 ay devam ettir beyaz ekmek,şeker,tuz,rafine yağlar,meyve vs. sıfır,protein ağırlıklı besleneceksin yumurta,balık,et,süt,yoğurt,ev yemeklerinden günlük 1-2 öğün fazla olmamak koşuluyla yiyebilirsin tabi makarna,prinç gibi şeyler yok.Günlük şınav,mekik,crunch,barfiks gibi hareketler yapacaksın karın hareketlerini muhakkak yap birçok karın hareketi mevcut nette,bu hareketler sonrasında 15 dk.ip atla olay bitmiştir
  • Kalori diyetini araştır. Bir kilo 7000 kaloridir. İnternette boy yaş kg vs. yazıp mevcut kilonu korumak için günlük kaç kaloriye ihtiyacın olduğunu öğren ve sonrasında her gün 500 kalori daha az alarak hiç zorlanmadan haftada yarım kilo verirsin sporda yaparsan haftada 1 ayda 4 kilo yapar üstelik diyeti bırakınca geri almazsın ve diyet boyunca kalorini aşmamak şartıyla istediğin şeyleri yiyebilirsin.
  • Yardımlarınız için çok saolun.Söylediklerinizi düşününce "ulan ben ne yiyomuşum" diyorum.Çok Teşekkürler :)
  • kardeşim bende aynı durumda sayılırım. 1.70 boy 78 kilodayım. 1 haftadır basladım bende. geçen sene yaptım şuan yaptığımın aynısını. 1.5 ayda 5 kilo verdim. sonra özel sebeplerden dolayı geri aldım. ama kesinlikle işe yarayan bir şey. kısaca bahsedeyim zaten ayrıntılı bir şey değil uyguladığım.

    1-) ekmek ve şeker yasak. ekmeği kesmek gerekiyor kesinlikle. sabah yediğin 1 dilim ekmek çok önemli değil. ama okulda bazen yediğin simit varya. onu yapma. simit sadece hamurdur yani hiç faydalı değil. normal ekmek yiyorsun sen yani kesmek demek değil bu. git onun yerine hamburger ye. hem emek oranı simite göre azdır. hemde arasında tavuk-et falan olur proteininide alırsın. zaten o hamburgerler küçücük oluyor sana bi zararı olmaz yani ordaki ekmeğin. çay içerken toz şeker kullan. mesela şimdi 1.5 kasık şeker mi atıyorsun. 2 hafta sonra 1 e indir. sonra yarıma indir. sonra tamamen kes ben bu şekilde bıraktım.1 yıldır şekersiz içiyorum çayı. direk tamamen bırakmayı deneme çünkü olmuyor biliyorum. iğrenç geliyor tadı. çikolata falan yeme. haftada git sevdiğin bir çikolatadan 1 tane ye kendine ödül ver. eğer bitter seviyorsan bitter ye o ödülde daha iyidir.

    2-) özel bir diyete gerek yok. ekmeği ve şekeri kes. pirinç pilavı yeme. annene söyle pirinç yerine bulgur yapsın. pirinçte ekmek kadar kötü. onun dısında normal yediklerini yiyeceksin. ama öncekine göre daha az yiyeceksin o kadar. mesela 2 tabak makarna yiyorsun önceden. 1 e indir. bunu. zaten birkaç gün içinde alısıyorsun daha az yemeye. akşam 7 den sonra sadece meyve veya yoğurt yiyebilirsin. onuda tabi abartmadan.

    3-) öncelikle kardeşim bölgesel yağ yakma diye bir şey yok.bütün vücudundan orantılı bir şekilde yağ yakarsın. yani karınındaki yağları eritmek için mekik çekmen doğru bir şey değil. zaten mekik yağ yakan bir hareket değil kardeşim. mekik karın kası bile zor yapar. sadece oranın sıkılasmasını sağlar ki bu senin yağ yakımına hiçbir faydası olmayan bir şey. mekiği bırakmanı öneririm. ben her aksam 45 dk tempolu yürüyüs yapıyorum. bunu sende yap mutlaka. bir yer bul kendine. park falan olur. aksam bos sokaklarda bile yürüyebilirsin ama tabi hızlı bi şekilde. hiç olmadı bir spor salonuna yazıl git her aksam kosu bandında yürü 45 dk. hem seni yormaz. hemde yağ yakımına yardımcı olur. benden bu kadar. 1 haftadır uyguluyorum bunu. şimdiden kilo verdiğimi farkediyorum. tartıya çıkmadım hala. 1 ay olmadan da çıkmayacağım. hedeflediğim kilo 65. 13 kilo fazlam var yani. 15 martta ygs var. o zmana kadar devam edip sonra salona yazılıp fitness a baslayacağım. umarım sende gereken motivasyonu bulup bu işi halledersin




  • Yorum için saolun hocam benim simdi aklimda bir soru kaldi hatta bir kaç.

    Şekeri tamamen kaldırdım 2 gündür şekersiz çay iciyorum zaten dişlerle ilgili de problem yaşadığım için şeker ve çikolatayı kaldırmak istiyorum.
    Soru olarak beyaz ekmek yerine kepek ekmeği tüketsem öglendede sandiviç ekmeği alsam (marketlerde toplu satılan.) okulda yani onun dışında kahvaltı ve akşam kepek ekmeği tüketsem bir dilim felan benim için iyi olur mu ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mainzal-i

    Yorum için saolun hocam benim simdi aklimda bir soru kaldi hatta bir kaç.

    Şekeri tamamen kaldırdım 2 gündür şekersiz çay iciyorum zaten dişlerle ilgili de problem yaşadığım için şeker ve çikolatayı kaldırmak istiyorum.
    Soru olarak beyaz ekmek yerine kepek ekmeği tüketsem öglendede sandiviç ekmeği alsam (marketlerde toplu satılan.) okulda yani onun dışında kahvaltı ve akşam kepek ekmeği tüketsem bir dilim felan benim için iyi olur mu ?

    Sandviç ekmeği yerine hambueger ekmeği öneririm. Ekmeği daha azdır. Onun dışında tabiki kepekli ekmek beyaz ekmeğe göre daha iyi olur.

    Ayrıca kardeşim kısa sürede vermeye çalışma kiloları. Sağlıklı beslen ve egzersiz yap. Zaten o zaman sağlıklı bi şekilde verirsin kilonu. Kısa zamanda vermeye çalışırsan fazlasıyla geri alrsın. Metabolizmanada zarar verir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Öncelikle kilonun gayet normal olduğunu belirteyim, yaaani normalin üst sınırı diyebilirim:) Benimde boy 175 civarı ve kilo 86. Senin kilonda olsam sevinirim açıkcası. Tabi yaşın genç olduğundan yaşına göre fazla. 5 kilo versen tam süper olur.

    Ben Taş Devri Kitabını almanı tavsiye ederim. Karatay Diyetinde referans verilen bir kitap ve Karatay Diyetine göre daha dengeli buldum. Bu kitabı okumanı tavsiye ederim. Kitabı okuyunca gaza geliyorsun çünkü şekereinve karbonhidaratların vücutta nelere yaptığını öğreniyorsun ve müthiş ürperiyorsun. Ağzına şeker ve unlu mamül koymuyorsun. Tabi bu kitabı okuduğumda ve uyguladığımda herşey güzeldi ama üzerinden 1-2 yıl geçti.

    Karatay ve Taş Devri diyetlerini özetleyecek olursam şu iki beyazdan uzak dur. şeker ve un. hatta hiç alma. Ve birazda hayatına hareket ekle. Bu diyette kebap serbest. Bunu uygulayıpta kilo veren arkadaşlarım var.
    Taş devri diyetini özellikle sağlıklı yaşam için mutlaka tavsiye ederim.

    Kesinlikle zayıflama ürünü gibi şeyler kullanma. Bunun sağlık bir yol olduğunu gördüğüm bir örnek yok.

    Başarılar. Diyetin Sonuçlarını bekleriz.

    Not: Kilo alman ani bir şekilde olduysa hastalık olma ihtimalini de unutma!




  • Arkadaşlar konunun başında kendimi 75 sanıyordum ki değilmişim 80 mişim uzun zaman olmuş şu an da sizin söylediklerinizi dikkate aldım ve arada bir sıkılıp bıraksamda yine yapmaya devam ettim 80 kilodan 76 ya düştüm inşallah daha da düşüreceğim.Fakat mekik konusunda çok canım sıkılıyor ne kadar mekik çeksem de yağım erimiyor sanırım evet karnım sertleşiyor fark ediyorum kaslar oluşmuş ama onun önündeki yağ tabakasını bi türlü ne yaptıysam eritemedim ip atlamak için uygun yer bulamadım atlayamıyorum kafama estikçe şınav çekiyorum mekiği baya zorluyorum ama gelişme göremeyince moralim bozuluyor.Sınavlarında etkisi var tabi.Yani şu durum için ne diyorsunuz her dediğiniz bana bir şeyler katıyor emin olun.
  • mekik senin hic bi isine yaramayacaktir. Hergun yapacagin 30-40 dk kardiyo antremani 1 haftada bile etkisini gosterir. Ozellikle sabah bisey yemeden yaparsan metabolzman hizlanacagi icin boyle ac gezerek kendine iskence etmessin sadece karbonhidrad lari yani ekmek, seker, kraker, meyve suyu kola abur cuburlari kesmen yeterli olur. Cunku vucudun hala gelisiyor ihtiyaci var. Yani yok soguk okul var bilmemmne bahane etmeden kardiyo antremanini hayatina sok derim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam bu kardiyo antremanini arastirdim fakat net biseye varamadim yok kardiyo yapmayin in bilmemne daha iyi gibi farklı yollara çikiyor azicik acarsaniz kardiyoyu.
    Hem söyle bi video da buldum sizede göstermek istedim ne kadar doğru bilmem ama çok hoşuma gitti
    www.youtube.com/watch?v=behGAedD4xc
    Bir izlerseniz banada soylermisiniz yapsam bi verim alirmiyim hem basit miste yani evde yapılabilecek bir şey.Koşu felan da yapmak istiyorum ama havaların durumu ortada kolay iyilesemeyen biri olarak kosupta kendimi hasta etmek istemiyorum yoksa ilkbahar felan olsa okuldan geldiğimde vakit ayiririm.Şimdiden teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Suan 17 yasindayim boy 181 kilo 87 ama 8 aydir body yapiyorum onceden 80 kiloydum kas kutlemi artirdim yani sadece bacaklarimi biraz inceltmek istiyorum onun icin de diyet yapacam biraz eskisi gibi sporla beraber 80 e dustugumde baya incelecegimi dusunuyorum sende herseyi sporla devam ettir. Birde mekikleri saga ve sola megilli yap simit varsa onlarinda yok edersin ayni sekilde kosarken veya yururkende belini hareket ettirmenin yarar olacaktir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.