Şimdi Ara

Şu pili nasıl şarj ederim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
842
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Geçen sene şarj almayan ve bitmiş laptop'umun bilini açıp içinden çıkan pilleri şarjlı tornavidaya bağlamıştım ve 1 sene gitti. Şimdi bitti ve şarj etmem gerekiyor.

    Pilin kablosunu kesip 19v laptop adaptörüne bağlasam şarj olur mu böyle bir ilkel mantık pili şarj eder mi yoksa başka bir şey mi denemek lazım?



     Şu pili nasıl şarj ederim?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ::FoxRiver:: -- 23 Nisan 2015; 13:40:14 >







  • Selamlar hocam. Pilin voltaj değeri nedir , türü nedir? Bu bilgileri yazmadan pek sağlıklı bilgi veremeyiz. Laptop'tan söktüğüne göre li-ion diyelim. Fakat kaç tane var, her bir hücre kaç volt, seri mi bağlı paralel mi?


    Vereceğin cevaba göre yardımcı olmaya çalışırım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: notimportantali

    Selamlar hocam. Pilin voltaj değeri nedir , türü nedir? Bu bilgileri yazmadan pek sağlıklı bilgi veremeyiz. Laptop'tan söktüğüne göre li-ion diyelim. Fakat kaç tane var, her bir hücre kaç volt, seri mi bağlı paralel mi?


    Vereceğin cevaba göre yardımcı olmaya çalışırım.

    Hiç bilmiyorum 10volt olması lazım laptop pilinin içinde çıktığı şekilde puntalı kullandım. Benim öğrenmek istediğim bu pilin + ve - kablolarını adaptöre bağlarsam şarj olur mu? Yoksa harici bir şarj cihazına mı bağlamak lazım?

    Edit: Hocam 10.8 voltmuş


     Şu pili nasıl şarj ederim?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ::FoxRiver:: -- 23 Nisan 2015; 15:07:57 >




  • ::FoxRiver:: kullanıcısına yanıt
    Hocam sakın deneme derim. En başta doğru voltajı bilmek lazım yoksa patlama ve yanma riski var çünkü laptop adaptöründen 19 volt geliyor, piller 4.8 volt kabul etsek... Şarj uzun süre gitti dediğine göre pillerin paralel bağlı olduğunu düşünüyorum aynı tornavidadan bende de var. 4.8 Voltla çalışıyor olması lazım. Bantları açıp bakmak iyi olur, pillerin üzerinde voltaj bilgisi vb. bir yazı varsa ona göre harici şarj aleti alabilirsin, en azından sıcaklık ve akım koruması bulunur, şarjı otomatik keser. Voltaj bilgilerini gönderirsen düşük maliyetle yapabileceğin bir devre şeması da gönderebilirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi notimportantali -- 23 Nisan 2015; 15:13:19 >
  • örgüt işi bombalara benzemiş layn zaman ayarlımı bir yere bıraksan valla panik çıkar sağda solda unutma
  • hocam onun iççinden çıkan piler lityumdur. bırakın 19v tam 4,2 verseniz bile şarj için akım sınırlaması gerekecek. 1-2liraya devreler var alıp hücreleri tek tek şarj edebilirsiniz. veya akım sınırlamalı olarak 1,4-1,5 volt üstünü vererek şarj edebilirisiniz.
  • çözüm çok basit yıllarca bende uğraşmıştım şarjlı çim makinesi için ve çözümü buldum hemde tüm şarjlı aletlerim için.
    öncelikle 1 adet bilgisayar tamircilerinde çıkma çöpe atılacak yeterli amperi olan POWER SUPPLY genellikle 25 30 Ah den fazla olanlar olursa işin garanti olur. Bilgisayarcıyla konuş genelde bedavaya veriyorlar çöpe atılacağı için. ancak mutlaka kontrol ettir çalışıyormu diye.

    gelelim yapmaya

    https://store.donanimhaber.com/63/4e/28/634e28c0293033cc46d1f2275e5e9e89.jpg

    buradaki şemaya göre renkleri belirle ve 12V luk kabloyu bul sarı renk oluyor. 1 sarı ve 1 herhangi bir siyah kabloyu birbirine bağlıyorsun. daha sonra kablolar içerisinde bulunan yeşil kabloyla bir siyah kabloyuda birbirine bağlayıp çalışması için kısa devre yapıyoruz. daha sonra bağladığımız bu iki kabloları aletin + ve - uçlarına takıyorsun. olay tamamdır. 3 - 5 - 12V a kadar tüm şarjlı aletlerini bağlayıp sınırsız şekilde çalıştırabilirsin. şemada 3 V ve 5 V hangi kablolar olduğu var diğer aletlerin içinde ayrı bağlantılar yapman lazım. Artık onunla duvar bile delebilirsin :D (Ama deneme)
     Şu pili nasıl şarj ederim?


    NOT: ALET 12v DAN DÜŞÜK İSE VE 5V İSTENİLEN PERFORMANSI VERMİYOR İSE 12V DA ÇALIŞTIR ANCAK SÜREKLİ ARALIKSIZ OLARAK ÇALIŞTIRMA ISINMA YAPAR.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mertba -- 12 Mayıs 2015; 0:13:21 >




  • led adaptor al araliksiz calistirsan bile devre korumasi
    var 5voltluklari cok ucuz ayrica.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hakan0725

    led adaptor al araliksiz calistirsan bile devre korumasi
    var 5voltluklari cok ucuz ayrica.


    olay aralıksız çalıştırmak değil önemli olan amper değeri o aleti çalıştırmak için yüksek amperler gerekli ve 5V olana 5v takarsan vida bil sıkmaz doğru akım ile 5v çalışır. o yüzden maliyet çok fazla olacaktır. bende 6V çim biçme makinesi için çok uğraştım ancak 8V bile aleti döndürmedi 12 V verdim ve yüksem amper powersupply kullandım. adaptörde buldum ancak 170Tl gibi bir fiyattı onu çalıştırabilecek güçte olanı.
  • mertba kullanıcısına yanıt
    Şimdi farkettim 5v amper degeri yüksek yokmuş 12 voltlar icin 21amper olanı var 14.6ya kadar cıkıyor voltajı 14.4 voltluk matkaplar icin cok uygun 24tl.

    Edit: Olayın volt öneminin olmadıgını biliyorum hocam.
    Amper degeri ölçerse calısırken zorlarken felen ona göre tercih yapabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakan0725 -- 16 Mayıs 2015; 14:53:10 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.