Şimdi Ara

Su soğutma bitttiiiii.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
1
Favori
2.595
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sonunda su soğutmam bitti sizlerle paylaşmak istedim..Fikirlerinizi bekliyorum
    Şimdilik sadece işlemci bloğunu bitirebildim bu arada bloğu plaexy kapaklı yaptım içine ledde koyacam bana fena gelmedi yinede tırsıyom sızma olur diye ama işçilik bayaa iyi oldu heeee

    Maaliyet
    Radyatör ( Tofaş ) 25
    Fanlar ( Karaköy ) 12
    Pompa ( Sirkeci ) 25
    Plexy ( Karaköy ) 2
    Vida - Rekor - sac vs.. 5
    Bakır Blok 60x150 mm 20
    TOPLAM MALİYET 89 YTL Bu arada bakırı önce kendim matkapla 4 saat uğraşıp yol açtım sonunda dayım sağolsun düzledi sağını solunu keşke baştan frezeye soksaydım mafoldum matkapla yaw 5 uç gitti..



     Su soğutma bitttiiiii.


     Su soğutma bitttiiiii.


     Su soğutma bitttiiiii.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baltazar -- 11 Mart 2007; 21:15:08 >







  • bu arada sıvı olarak saf su ve antifiriz kullandım onlarda 7 YTL tuttu

     Su soğutma bitttiiiii.


     Su soğutma bitttiiiii.


     Su soğutma bitttiiiii.




  • aşama aşama göstermek istedima ama resimler karışık oldu artık idare edin..

     Su soğutma bitttiiiii.


     Su soğutma bitttiiiii.


     Su soğutma bitttiiiii.




  • Blok üzerinde 10 mm devasa plexy var blokla arasında sista slikon ilk başta bayaa tereddüt ettim bakır kapakmı olsa diye ama daha şık görünüyo böyle ayrıca kolay işlendiği için anakarta oturtmak çocuk oyuncağı oldu ama plexy ile bloğuda dört yerden sağlamca vidaladım tabi yoksa o devasa plexy bakır blokla pek beraber duramaz..performans olarak tam detaylı denemedim ama oc siz açılışta benim hararetli presscot 50 C ile açılırken ilk defa 37 C gördüm amma sevindim sonra yüklaendim işlemciye yav 3.75 de de 42 C başarmışım galiba.

     Su soğutma bitttiiiii.


     Su soğutma bitttiiiii.


     Su soğutma bitttiiiii.




  • bu arada işlemci 4.00 GHZ de bile 45 C ama benim PWM ısısı 100 C lere çıktı yav bunlar mofsetti dimi onlara neyapsam fikri olan varmı

     Su soğutma bitttiiiii.
  • ellerine sağlık iyi iş başarmışsın

    yalnız blok için o tasarım artık çok demode, yalnız işlemesi kolay olduğu için seçtiysen tabiiki lafım yok.

    pwm sıcaklığını düşürmek kasa içinde iyi hava akımı yaratmakla mümkün. muhtemelen daha önce işlemcinde kullandığın fan mosfetlere de üflüyordu, bu yüzden sıcaklık bu kadar artmadı. ancak kasanın el verdiği ölçüde büyük ve sessiz fanlar kullanarak güzel bir hava akımı oluşturabilirsin
  • Ellerine ve emegine saglik guzel yapmisin gercekdende iyi gunlerde kullan.

    Ama yapmisken CPU blocku eski sistem degilse yeni nesil igneli sogutmalardan yapsaymisin tam super olacakmis.
  • çok güzel olmuş maliyete bak ya süper. bakırla pleksi arasına bir conta uydurabilirsen iyi olacak sanki. kaçak olacakmış gibi geliyor ısınınca farklı ölçülerde genleşecekler.
    eline sağlık
  • guzel calısma tebrikler. gercekten cok ekonomik bir calısma olmus. bakırı matkapla işlemişsin. helal olsun :)

    pwm lerin uzerine pasif bi sogutucu uydurabilirsen sıcaklıgını dusurebilirsin sanırım. 100 C cok yuksek. belki ısı sensorleri sacmalamıs olabilir.
  • pompan nasıl bişey kuvvetli mi bari
  • birde radyatörü nereden aldın marka model nedir? ağzına nasıl bağladın rekorları?

    tofaş radyatörü olamaz ya, bendeki çok değişik bundan?
  • El emeği göz nuru gayet güzel olmuş Eline sağlık...Performansı nasıl sıcaklık değerleri ? Ve kasa dışında radyatörü su kabını pompayı monte etmeyi düşündüğün bi kutu gibi birşey düşünüyormusun ?
  • hocam eline sağlık çok guzel bi çalışma olmuş
    fetler için uzerlerine heatsink takıp
    bi hava uflersen biraz sıcaklıklar düşer gibime geliyo
    gule gule kullan
    allah sızıntılardan korusun
  • eline sağlık güle güle kullan ama arkadaşlarında dediği gibi keşke yeni nesil bloklar gibi iğne soğutma sistemi yapsaydın
  • StrangerXT : Teşekkürler.Söylediğin gibi işlemesi kolay olduğu için o şekli seçtim ama inan performans mükemmel oldu.Bu arada PWM sıcaklığını mofsetlerin üzerine bir 80 lik fan takarak çözdüm.full loadda 100 C den 60 C e indi sıcaklık 3.80 GHZ de. İşlemci ise ne verirsen ver 50 C geçmiyo valla anlamadım bu işi borular biraz geniş bloktaki kanallarda geniş açıldı bayaa.Acaip hızlı soğuyo sıvı ( 1.5 lt sf su 0.5 lt antifriz ).Radyatörü İstanbul Aksaraydan tofaş kalorifer radyatörü olarak aldım aluminyum ve bakır vardı ben aluminyum olanı aldım belki ondan değişiktir seninki. kenarındaki davlumbazı da nalburdan aldığım aluminyum sac duvar köşebendinden lehimleyerek yaptım(lehim tutuyo).Rekorları takmak biraz zor oldu çıkış rekorunu prinçten giriş rekorunuda pompa yanında çıkan plastikrekordan yaptım.kendi üzerinde sadece girişte L şeklinde bi musluk vardı onu dibinden kestim ve şansıma denk gelen pompanın yanında çıkan plastik rekoru oraya slikon ve teflon yardımıyla oturtup kendi kelepçesini üzerine takarak oturttum çıkışta zaten sadece delik vardı pirinç rekorun girmesi için konik taşla genişletip sonra rekoru ısıtarak çevire cevire yol açarak sıktım ikiside taş gibi oldu.

    KillNOD : Teşekkürler. Evet blok eski sisteme göre ama kapak plexy olduğu için sistemi değiştirirsem sedece kapağı değiştirmem yeterli olacak işlemesi kolay ( gerçi bu bayaaa sağlam oturdu şansa değiştirmek acı gelecek ama

    Met.İn :Teşekkürler. Başta bende araya conta koyacaktım ama sista slikon kullanıp bi denemek istedim bloğun plexy e temas eden yüzeyini sıfır zımpara ile düzeltip Alkolle sildim sonra az miktarda slikonu bütün yüzeye merkezlerde toplanacak şekilde sürdüm kapağı kapatıp vidaları üzerine sıkınca kapakla blok arasında hiç boşluk kalmadı iki gündür sayısız sök tak yaptım şükür şu anda sızma falan yok

    Kaeln : Teşekkürler.evet oldukça ucuz oldu üstelik bu maliyete henüz işlemediğim VGA ve NB bloklarıda dahil.Yukarıdada söylediğim gibi PWM üzerinde bir 80 lik fan bağladım ve o sorun çözüldü.

    3xorcist : Pompayı eheim alacaktım ama 75 ytl fiyatı vermek istemedim . akvaryumcu bi arkadaş ( orda tanıştık ) '' abi eheimden daha iyi memnun kalmassan geri getir '' deyince 700 lt / saat lik yakışıklı bi pompa aldım canavar gibi basıyo suyu.Gerçi dier iki bloğu takınca durum ne olur bilemiyorum ama şu an için onlarıda kaldırır gibi görünüyo.

    Exo 1905 : Teşekkürler performansı söylediğim gibi fazla vaktim kalmadığı için tam test edemedim ama 3d mark2005 ve 2003 super pi gibi denemeler yaptım 3.00 ghz lik işlemci hava soğutma ile oc siz 48-50 3.60 oc ile ( üstüde testi tamamlayamıyordu pc )70-75 C lerde geziniyodu yeni soğutma ile oc siz açılışta 35-37 loadda 39-41 3.80 ghz ocli açılışta 42-44 loadda 52-55 C üzerine çıkmadı henüz üstelik bunlar ortalama 2-3 saatlik çalışma sonucu aldığım değerler.

    Querman :Teşekkürler.Sızıntı şuan için yok İnşallah olmaz.

     Su soğutma bitttiiiii.




  • Ultraslan-bh : Teşekkürler . Haklısın ama yukardada söylediğim gibi elimdeki sisteme göre yaptım bloğu ama kapağı plexy olduğu için değiştirilebilir.Sistem değişince kapağı değiştirerek olay çözülebilir..

     Su soğutma bitttiiiii.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baltazar -- 12 Mart 2007; 0:50:27 >
  • valla süper olmuş kendin yapmışsın en azından. İleride bende el atıcam bu sıvı soğutma işine ama daha cesaret edemedik.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: swordmaster

    valla süper olmuş kendin yapmışsın en azından. İleride bende el atıcam bu sıvı soğutma işine ama daha cesaret edemedik.


    Teşekkürler swordmaster bayaa zaman alıyo ama çalıştığını görmek çok zevkli.Seninde sıvı soğutmanı bekliyorum bu arada en kısa zamanda
  • hocam o kalın pleksiyi nasıl deldin? mengeneye blokla birlikte sabitleyip matkapla giristinmi? yada baska bir taktik? gecen haftasonu benim bloga uygun olarak bi pleksi delemedim. paso yamuk yumuk oldu. gidip sabit matkabı olan birine deldirtcem artık.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: kaeln

    hocam o kalın pleksiyi nasıl deldin? mengeneye blokla birlikte sabitleyip matkapla giristinmi? yada baska bir taktik? gecen haftasonu benim bloga uygun olarak bi pleksi delemedim. paso yamuk yumuk oldu. gidip sabit matkabı olan birine deldirtcem artık.


    Önce üzerine getirip ince matkapla işaretledim ve deldim, sonra iki büyük boy uçla aynen dediğin gibi giriştim mengene kullanmadım elle tuttum. Şarzlı el matkabı kullandım devir ayarlı ne kadar basarsan o kadar hızlı dönüyo onunla daha kolay oluyo




  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.