Şimdi Ara

Su Soğutma Teknolojisinin Gelişmemesi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
890
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar;

    Senelerdir bilgisayar dergilerini, bu alandaki teknolojik gelişmeleri elimden geldiğince takip etmeye çalışıyorum. Su soğutma sistemleri de bunların içinde elbette.

    Yaklaşık 9-10 senedir bilgisayar teknolojisinin içine yerleşebilir durumda olan su soğutma, günümüzde çoğu bilgisayarda kullanılmıyor. Pahalı, emek isteyen, hala su kaçırma problemleri olan bir sistemle uğraşıyor insanlar.

    Fan sisteminin eksileri(tozdan etkilenmesi, yaz aylarında veriminin çok düşmesi, sıcaklık artışında sorun yaşatması vs.) ortadayken su soğutmaya neden gereken önem verilmiyor? Sadece bilgisayar kurtlarının ilgi alanında kalmış durumda? Görüşlerinizi merak ettim.



  • hazır sıvı soğutmalar var ama onlarda her kasaya uyumlu olması için belirli özelliklerin üzerine çıkamıyor

    custom denilen sıvı soğutmaya bizim memleket cahilliği yüzünden sıcak bakmıyor , halbuki uzun süredir türlü türlü custom sıvı soğutma kullandım seçimi doğru yaptığın sürece yani düzgün hortum ve sıkmatik rakor gibi ürünleri ile su sızdırma derdi olmuyor , kullandığım neredeyse kendi yaptığım sistem çin malı pompaya sunfix ile 2 tane rakoru kendim monte ettim radyatörüm yerli malı kendim yaptırdım vs suanda kullanıyorum , ama bizim memlekette bu işin gelişmesi için bilinçlenme şart buda çok uzak bize malesef , diğer avrupa ülkelerine kıyasla söylüyorum bunları adamlar neler yaratıyor görsel olarak bile
  • Concerve kullanıcısına yanıt
    Bilinçlenme meselesinin haricinde, fiyatlar da çok pahalı bildiğim kadarıyla. Bu mevzunun bir laptopa şu an uygulanmasının zor olduğunu farkındayım, ancak masaüstü bilgisayarlarda çok güzel bir alternatif olabilirler biraz hesaplı olsalar.
  • ortalama 900tl yapılır kaliteli bir custom dediğimiz sıvı soğutma , memleket iyiye gidiyiii o yüzden pahalı değildir , milletin kredi kartı ve borç ile yaşadığı bu memlekette herşey pahalı malesef
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.