Şimdi Ara

su ürünlerinde okuyan var mı ??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
433
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • nası bir bölüm ve çalışma sahası nedir??



  • ben değil ama benim yakın arkadaşım okuyor adı üstünde valla son gördüğümde ağ felan örüyorlardı dalış felan da yapıyoruz diytordu olum dedim okul bitince neyapcan dedi ya bi üretme çiftliği açarım yada dalgıç olurum demişti
  • evet dalgıç olabiliyorlar üretme çiftliği işi tutarsa iyi para var o işlerde ancak zorrrr
  • Ben arkadaşımla birlikte bizzat gidip sormuştum iş sahalarını ,

    Cevap;

    istanbulda iş sahası ÇOK zor demişti ordaki görevli genel ya EGE'de yada

    AKDENİZ'de iş olanağı var dedi...

    En karlısı YENGEÇ çiftliği kurmak dedi...

    Tabi o kadar çok balıklarla ve diğer deniz canlılarınla haşır neşir olacaksınki bence git Laleliye bi gez okulu öyle karar ver..

    Koridorları çok uzun her adım yankılanıyor tak tak diye yürüken...
  • benim abim su ürünleri yüksek mühendisi, ona sordum. su ürünleri mühendisi her türlü su kaynaginda, suda yaşayan hayvan ve bitkilerin ekonomik öneme sahip olanlarinin yetiştirilmesi, hastaliklari vs gibi hayatlarinin devaminin sağlanmasi ile avciligi, işlenmesi hususlarinda görev aldiklarini söyledi. iş olanagi karadenizde alabalık çiftlikleri, daha cok egede çipura levrek kefal orkinos(ton baligi) işletmelerinde gorev alabilirmissin. yada belediye tarim bakanligi devlet su işleri gibi kamu kuruluşlarinda kpssyi gecersen gorev alabilirmişsin. tabi iş bulmak diger alanlara göre kisitliymis. ama hevesin varsa eğitiminin biraz zor oldugu ve istersen yukseklisans yaparak belki dokrora da yaparak universitelerde kalabileceğinden bahsetti.

    bazi okullar eskiden kaptanlik derside veriyormuş. kıyı kaptani olabiliyormussun. dalgiçliik felanda yapailirmissin. gida guvenligi alaninda 5 adet işletmenin gida guvenliginden sorumlu olarak caliisabilirmissin. teknikerlerin daha da zor iş buldugunu illaki deniz yerine tatli sularda da kurulmuş olan büyük çiftliklerin oldugunu soyledi.




  • Peki yurtdışında çalışma olanakları nedir??
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.