Şimdi Ara

SUFLE YAPTIM ÇOK GÜZEL OLDU ..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
961
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yapiliş :

    3 tane yumurta
    80g bitter çikolata [ Bir paket ülker bitter çikolata %60 kakao olanlar gayet güzel ]
    Yarım su bardağı un
    50 g tereyağı
    Yarım su bardağı şeker

    Hazirlanışı :

    İlk olarak fırını 220 derecede çalıştırın. Ozaman kadar zaten yapicaz :)

    Tereyağı ve bitter çikolataları teflon tavada kısık ateşte karıştırarak eritin. Eridikten sonra ocağı kapatarak unu ilave edin ve iyice karıştırın. [ DİŞTAN İÇE KARİŞTİRİN SAAT YÖNÜNÜN TERSİ GİBİ GİBİ :) ]

    Ayrı bir kapta yumurta ve şekeri karışım beyazlayana kadar çırpın. Daha sonra çikolata un ve tereyaği kariştirdiğimiz karişimi ilave ederek mikserle iki karişimi tekrar çırpın. Hamurumuz hazır.

    Sufle kaplarınızı ya da ısıya dayanıklı küçük kaplarınız varsa içlerini yağlayarak hamurdan eşit şekilde hepsine paylaştırın. verdiğim miktarda yaparsanız gramajları TAM 4 kap çıkıyor.

    Daha önceden ısıttığınız fırında 8dk da sufleniz hazır. Fırından aldıktan sonra bir kaç dakika ilk sıcaklığının geçmesini bekleyin sonra ister tabağa çevirip ister kaseden yiyebilirsiniz. Kabınızı yağlamışsanız yapışmayacaktır. Folyodan sufle kapları var onları da kullanabilirsiniz, onlarda da suflenin çok rahat çıktığını göreceksiniz.

    Altta verdiğim resim biraz once yaptıgım sufle :D ters çevirdim o altı içinden yanardağ gibi çikolata fışkırıyor böyle istiyorsanız tam 8 dakika tutun fırında aman fazla tutmayın kek olur :)))

    Afiyet olsun 15 Dk'da sufle hazır yaptıgınızdan sonra hergün yapmazsanız NİCKİM BİNGOLLU KENAN DEĞİL :D :D Hadi iyi forumlar Tarifi netten almıştım birsürü tarif var en güzeli budur ..
     SUFLE YAPTIM ÇOK GÜZEL OLDU ..







  • Bingöllü Kenan?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teflon tavada çikolata yanmiyor mu ya, kaynak suyun içine başka bir kap koyup onun içinde eritsek

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MonsterKill88 kullanıcısına yanıt
    Yanmıyor .. terağıyla kariştirdigimiz için problem yok :)
  • sen gene sana soylenen tavsıyelerı dınleyıp bır dahakıne cıkolata ve tereyagını benmari usulu eritip yaparsan daha iyi olur ayrıca kapların içine tereyağı sürdükten sonra tozşeker koyup tereyagının ustune bır katman yapıp karısımı ıcıne oyle bosaltırsan daha guzel olur son bır sey daha suflelerı kaplarından cıkarmadan servıs yaparsan daha gec sogur

    bunlar nacıze fıkırlerım ellerıne saglık yıyenlere sımdıden afıyet olsun
  • okayvural O kullanıcısına yanıt
    Tarifin püf noktaları için teşekkürler yarın deneyeceğim.. İyi Forumlar
  • müthiş görünüyor, teşekkürler paylaştığınız için.
  • jullyet J kullanıcısına yanıt
    Rica ederim..
  • müthiş görünüyor, daha önce denedim ama beceremedim içide pişmişti :) ellerinize sağlık
  • kapçıaslı K kullanıcısına yanıt
    Afiyet olsun teşekkürler
  • daha yaptığınız şeyin ne olduğunu bilmiyorsunuz bunun ismi çikolata fondandır veya yabancı ismiyle chocolate fondant. fransız tatlısıdır. ayrıca sizin yaptığınız tatlı pişmemiş haberiniz olsun. evet çikolata fondanın içi akıcıdır krep hamurunun daha katı kıvamındadır sizinki gibi su kıvamında değildir.

    Gerçek bir çikolata fondan yapmak istiyorsanız bu videoyu izleyebilirsiniz:




    Ayrıca şimdi bi kaç bilmiş arkadaş çıkıp sufle ne o zaman diye soracağından dolayı onuda cevaplayayım suffle fondanttan daha fazla pişer ve kabarır kaseye koyduğunuz hamur 2 katına çıkar ve içi pişmiş ve hava kabarcıklarıyla doludur ayrıca üstünden kaşıkla veya başka bir cisimle delinir ve içine ayrı bir krema doldurulup öyle servis edilir en çok tercih edilen krema crème anglaise dir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ayktekc -- 14 Nisan 2015; 15:24:32 >




  • ayktekc kullanıcısına yanıt
    Güzel kardeşim iyi hoş. Ama biz aşçı değiliz canınız tatlı çekerse 15 dk'da yapabileceğiniz bir tatlı tarifi verdim. Burada googleden buldugun metin'leri bana copy paste yapmanın anlamı yok ?
    Ben böyle öğrendim ve böyle yazdım. Bizim amacımız burada aşçılık yada gurmelik değil . İnsanlara ucuz ve kısa sürede nasıl güzel bir tat veririz onun için açiyoruz konularımızı.
    Burada bana yok fransız keki yok sizin ki pişmemiş diye birşey söylemen çok yanliş. Ben bilerek 8 dakika tutuyorum ki çok akişkan olsun. 9-10 dakika tuttummu içi bu videodaki gibi oluyor.
    İyi forumlar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.