Şimdi Ara

Süleyman Soylu, 'Katil Devlet' diyen Nagehan Alçı İle Neden Fotoğraf Çektiriyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
226
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Süleyman Soylu'nun "katil devlet" çelişkisi
    Bakan Soylu, "'katil devlet' dediler" diyerek kadınlara yönelik Kadıköy'deki polis müdahalesini savunurken, "katil devlet" diyen Habertürk yazarı Nagehan Alçı ile fotoğraf çektiriyor.

    Şilili kadınların dünyaya yaydığı, kadına şiddete karşı “Las Tesis” dansı, geçen hafta sonu diğer dünya kentlerin de olduğu gibi İstanbul Kadıköy’de de yapılmak istendi. Ancak Kadıköy Rıhtım Meydanı'nda toplanan kadınlar, koreografiyi sergilemeye devam ederken polis önce ses sistemlerini kapattı, sonra da müdahale ederek iki kadını gözaltına aldı.

    Hürriyet gazetesi yazarı Ertuğrul Özkök, 11 Aralık tarihinde konuyu köşesine taşıdı. Özkök yazısında, “İçişleri Bakanı Soylu, ‘Kadın sorunu varsa sistem çözer’ diyor. Bir yılda öldürülen 430 kadın, sistemin çözemediğini gösteriyor. Şilili kadınlar işte bunun için dans etmeye başladılar. Peki Türkiye’de halk o hareketi taklit eden Türk kadınlarının gözaltına alınması ile ilgili ne düşünüyor?” ifadelerini kullanmıştı.

    Bunun üzerine İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Hürriyet yazarı Ertuğrul Özkök’e yazısına dair bir mektup gönderdiğini açıkladı. Özkök, bugünkü köşesinde Soylu’nun kendisine gönderdiği mektubu yayımladı.

    Özkök’ün yayımladığı mektuba göre, Bakan Soylu kadınların eylemine izin verildiğini ifade ederek şöyle diyor;

    “Ancak bu önemli konunun en önemli sakıncası, siyasallaştırma, kutuplaşma ve ideolojik yoğunluktur. Keşke sadece dans etselerdi. Devlete, polise ve hâkime ‘katil’, ‘tecavüzcü’ demeselerdi. İzin alınan bu gösteride bu sözlere izin vermemiz mümkün değildir.”

    https://odatv.com/suleyman-soylunun-katil-devlet-celiskisi-14121927.html









  • Türklük düşmanı olduğundan

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Devlet onlara göre 2002'den önce ve 2002'en sonra diye ayrılıyor. 2002'den önceki devlete istediğini diyebilirsin, onlar için sorun yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-481916DD1 -- 14 Aralık 2019; 17:54:32 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.