Şimdi Ara

Sulu Soğutma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.034
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar, malum kış ayları gelmeye başlıyor ve benim ihtiyacım olan ısı işlemcide. İşlemciyi sulu soğutma yaparak, ısınan radyatörün içeriye verdiği ısıdan verim alınabilir mi? 4-5 m2'lik bir oda. Zaten render aldığım için genellikle 65-70 C arası oluyor işlemci. 4690K işlemci modeli. Hem elektrik faturasına ekstra bir yansıması olmayacak.



  • Hocam ;4-5 m2 lik bir alan ufak bir yer ama ısıtmayadabilir. Kasa içi sıcak olursa kasa fanları belki sıcak havayı dışarıya atar radyatörde belki biraz ısıtır ama sanmam yani pek ısıtacağını. Küçücük birşey sonuçta. Isıtma sistemini açmadan olmaz bence.
  • Fx serisi ile sıvı veya hava soğutma farketmeksizin odanın soğuk havasını kırabilirsiniz. Hatta oda soğuksa egzos fanda ellerinizi ısıtabilirsiniz.
    Muhtemelen 4790da da olur.
    Yalnız kasanın havalandırması iyi olmalı. Hava dar bir alana hapsolmamalı. Yani çıkış fanlarının önleri açık olmalı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kromatit -- 12 Eylül 2015; 0:47:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kromatit kullanıcısına yanıt
    3 adet çıkış fan mevcut kasa dışında. Zaten yatık kullanıyorum monitör üstü. Kasa eski sistem yeni. Kasa eski derken modeli dikey yine ama, anakartla uyuşmadığı için yatay kullanıyorum. Direk anakart çıkışları fan çıkışları vs bana dönük. Oradan gelen ortam sıcaklığı hafiften de olsa kırıyor. Ama ordu'da kış ayları serin oluyormuş sanırım, yeni geldim bende üniye. Özel elektrik idaresi 60 kuruş diyor adam kw başına. Kafayı yedim :D Ufo alırsam, yuvam yıkılır benim. Böyle ufak bir çözüm düşündüm. Daha önce psu ile 3 tel rezistansı ısıtmıştım 4-5 gün gitti. Sonra psu patladı gitti. Trafo alsam olurmuş sanırım ama, bilgim yok benimde. Rezistanslar 12v çalışacak şekilde kısaltmıştım. Faturaya da çok koymuyordu. Psikolojik olarak ısınıyordum, geç ısıtıyordu ama gördükçe içim ısınıyordu :D Toplamda saat başı 200-250 watt yakıyordu. Bilginiz varsa eğer, trafo hakkında öneride bulunursanız sevinirim.

    Daha önce konusunu açmıştım:http://forum.donanimhaber.com/m_104351935/f_//tm.htm



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lethegraff -- 14 Eylül 2015; 15:46:04 >




  • Doğal gaz
    Soba
    Merkezi sistem
    Elektrik
    Gibi opsiyonlarınız var.
    Havayı ısıtan fanlı ısıtıcılar var onlar az yakıyor ama en kötü olasılık soba kuracaksınız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kromatit kullanıcısına yanıt
    Bulunduğum bölgede sadece elektrik var. Soba için baca vs yok. Bende en az tüketen ve az çok ısıtabilen bir sistem kurmak istiyorum. Fanlı ısıtıcılardan kullandım daha önce 300e yakın fatura geliyordu.
  • Orası nasıl bir yer anlamadım millet neyle ısınıyor? ama elektrikle yeterince ısınıyorsanız 300e yakın fatura az. Doğal gaz faturasıyla denk.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilgisayarla odayı ısıtamazsın. Öyle birşey olsa millet doğal gazı kapattrıp evi pc ile döşer.
  • Turuncu Sakal kullanıcısına yanıt
    Hacı sen ne yaptın ya? :D Evi ısıtacağım demedim, 4-5 m2 oda dedim. Sürekli ağır yükte çalıştırdığım için fazla ısnıyor. Sulu soğutma ile radyatörde ısınan suyu kullanıp ısınabilir miyim diye sorayım dedim. Niye bu kadar abartmayı seviyorsunuz?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.