Şimdi Ara

Sunny SN0185L-T1P 48 Ekran (19') LCD TV inceleme ve izlenimler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
6.997
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Birkaç gün önce "sıcak fırsatlar" bölümünde 19" TV araştırırken karşılaşıp Bimeks'ten (web sitesinden) aldığım Sunny SN0185L-T1P 48 Ekran LCD TV ye ait izlenimlerimi merak edenler olmuştu. Paylaşayım istedim. Fiyatı ben aldığımda 262,00 TL idi. Maximum Card 6 taksit seçeneği ile satın aldım. Şimdi web sitesinde kalmamış görünüyor. Mağazalarda mevcut, fiyatı ise 319,00 TL. Yakın zamanda tekrar indirim yapabileceklerini tahmin ediyorum.

    Öncelikle şunu belirtmek isterim; LCD TV ler konusunda uzman değilim. Birkaç arkadaş aldığım ürünle ilgili izlenimlerimi paylaşmam konusunda ısrar etti. Ben de onlara ve bu ürünü merak edenlere yararı olur düşüncesi ile izlenimlerimi paylaşmak istedim.

    19" boyutunda çok fazlaca LCD TV'ler ile karşılaştırmam mümkün olmasa bile bimeksin ve teknosanın bulunduğum şehirdeki mağazalarını gezip bu mağazalarda mevcut ürünlere göz attım. Oralarda gördüğüm düşük fiyatlı LCD'lerin içlerinde iyi görüntü verenlerde ilk sıralarda geliyor. Evde tüplü 72 ekran bir tv daha var (Vestel). Her ikisinde de uydu anteni ile TV yayınlarını izliyorum. Tüplü ile karşılaştırıldığında görüntüler biraz daha cansız. Bunun Full HD olmayan tüm tvlerde böyle olacağını tahmin ediyorum. Ölü piksel çıkmadı (dikkatli baktım, umarım gözümden kaçmamıştır). Görüntülerde hafif piksellenme var fakat rahatsız edecek düzeyde değil. Ben masanın üzerine monitör gibi yerleştirdim, duvara astığımda bu kadar da farkedilmeyeceğini sanıyorum.

    Dış görünüşü oldukça şık, ön yüz piano white, arka kısım mat beyaz. Siyahının yerine beyaz olanını özellikle tercih ettim. Eşim mutfağa daha çok yakışacağını düşündü ve gerçekten de öyle olduğunu gördüm. Arkasında 4 adet vida yuvası mevcut. TV ile birlikte bir tane de küçük askı aparatı aldım fakat aparatın içinden çıkan 2 çeşit (4'er adet) vidalardan hiçbiri TV nin arkasındaki vida yuvasına uymadı (en kalın vida 5 mm kalınlığında ve o da ince geldi, hırdavatçıdan 6 mm kalınlığında vida aldım tam oldu).

    Eklediğim fotoğraflarda da görüleceği üzere arka sağ tarafta açılır kapağın altında VGA, HDMI, Scart, S_Video, Component ve standart anten (tuner) girişleri ile Headphone (kulaklık) ve PC Audio çıkışları mevcut.

    Gövdesindeki tuşlar dokunmatik, kullanımı rahat. Kumandası küçük ve kullanışlı. Standart anten (tuner girişinden) bağlantısı ile de bağlanıp kanal arama yaptırdım. Menüleri anlaşılır halde kolaylıkla kullanılabilir şekilde ayarlanmış.

    Sesi gayet net, cızırtı, uğultu yok ve boyutuna göre oldukça iyi.

    Son olarak; şimdilik içime sinmeyen birşey görmedim ve aldığıma pişman olmadım. Eşim de yeni televizyonumuzu çok sevdi. Fiyat-performans olarak çok iyi bir alışveriş olduğunu düşünüyorum. (Yukarıda dediğim gibi ben birkaç günlük indirime girdiğinde 262,00 TL na aldım fakat şu sıralar fiyatı tekrar 319,00 TL olmuş.)

    TV Linki:http://www.bimeks.com.tr/urun.aspx?kid=1083&uid=114136
    TV ve görüntü fotoğrafları:http://img88.imageshack.us/g/dscf0408e.jpg/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi axilic -- 26 Mart 2011; 23:02:23 >







  • tsekkurler guzel inceleme
  • Elinize sağlık
  • bu tv den aldim bende 22 inch olani yalniz bi sorum olacak
    evde bide 22 inch toshiba var ve aramalari S ve C bandi olarak yapiyor ve kanallar cok net gosteriyor
    bu sunny de ise vhf ve uhf olarak arama yapiyor ve kanallar genelde karincali sizce sorun nerde
    buarada kablolu tv kullaniyorum
  • Bu ürünü bimeks web'den ürün+kargo = 290 liraya aldım.
    Ürün kesinlikle fiyat X performans ürünü, yani fiyatı göz ardı ederseniz ürün beklentilerinizi karşılamayabilir.
    Ürün kutusu Sunny'nin "Frame" serisinin 19"lik tv kutusuydu. Oysa ürün açıklamasında ve kutusunda yazan 19"'in aksine ürün modelinden de anlayacağınız üzere,SN0185L, 18,5" . (Önemli bir eksiklik değil ama detaylara takıldığım için belirttim). Bana gönderilen ürün ise SN0185LS-T1 idi. T1 kodlu ürünlerde manuel kontrol tuşlarının cihazın ön panelinde dokunmatik olduğunu sanıyordum ama gönderilen üründe bu tuşlar sağ arka köşede bulunuyor (İnternetten alacaksanız resimlerde görüdüğünüz ürünün aynısı gelmeyebilir). Bu ürünü analog antenle kullanmanızı tavsiye etmem, çünkü otomatik aramada bazı kanalları es geçiyor fakat scart girişinden uydu bağlarsanız daha berrak bir görüntü elde edersiniz. Hoparlorlere gelince, sesi çok açarsanız çok ses elde ediyorsunuz fakat bu ses dolgun bir ses değil, ince tiz ama yüksek ses.. Cihazda VGA, SCART, HDMI, SVIDEO ve kompozit girişler olması güzel. Hem analogda hem uyduda denedim. Analog testimi geçemedi ama uyduda nispeten daha temiz bi görüntü vardı. Mutfakda, çocuk ve yatak odalarında kullanılabilir ama bahsettiğim gibi televizyondan daha fazlasını bekliyorsanız, görüntü ve ses olarak, sizi tatmin etmeyebilir.
    Özet; tv ye ayırdığınız bütçe sınırlıysa düşünebilirsiniz ama tv sık alınan bir cihaz değil, almışken üstüne biraz daha para koyup kalitesi daha tescilli ürünler alabilirsiniz. Pişman mıyım? değilim, fakat ürünü almadan önce araştırıp yorumları inceleyen arladaşlara katkısı olur diye düşüncelerimi belirtiyim dedim.
    Not : Askı apartları yok, ayaklıkla geliyor. İki parça ayaklığı birleştirdikten sonra cihazın altına 3 vida ile entegre ediyorsunuz.
    Paket içeriği : tv, ayaklık, kumanda, pil, 4 vida(ayaklıklar için), garanti belgesi, kullanım kılavuzu, cihazın hasarlara karşı 3 ay fazladan sigortalanmasını sağlayan kupon gibi bir şey fakat bu kupon kartının üstünü okuduğunuzda bundan yararlanmak için bir yıllık sigartalama yapmış olmanız gerektiğini belirten bir not görüyorsunuz.




  • pc monitorü olarak kullanılabilir mi bu?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.