Şimdi Ara

Sunroof kart sürücüsü arıza.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
532
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar. Laguna 2 sunroof çalışmıyor. Tespit kartı arızalı. Kar üzerindeki resmi yüklüyorum. Bu işlemcisi programlı mı yani yenisini bulabilir miyiz yada bulursak programlamak mı lazım. Kısaca yardım.



  • Sunroof kart sürücüsü arıza.Sunroof kart sürücüsü arıza.




  • Çipten kaynaklı olduğunu nasıl anladın, röleyi ölçtün mü? şu ince pcb üzerindeki 3 pinliler manyetik sviç (hall) sensör olmalı bunları kontrol ettin mi? Ve evet o çip programlanan cinsten.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mavi-kaplan -- 14 Ekim 2018; 10:44:17 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mavi-kaplan

    Çipten kaynaklı olduğunu nasıl anladın, röleyi ölçtün mü? şu ince pcb üzerindeki 3 pinliler manyetik sviç (hall) sensör olmalı bunları kontrol ettin mi? Ve evet o çip programlanan cinsten.
    Üstadım. Elazığ ilinde bulunuyorum. Karta gelen voltajda sıkıntı yok motora direk akım veriyorum çalışıyor. Reno elektrikçim kontrol etti kendi elektronikçisine gönderdi chip arızalı komut vermiyor dedi yeni motor kartla olur dediler motor kart aynı düzenek içinde. Ayretten benim de bu konularda iyi bir elektronikçim (programlama işinden anlamıyor) kontrol etti tek bakamadığım işlemcisi dedi ondan şüphe ediyorum dedi. bende onlara güvenerek chip i söktüm ısıtarak söktüm lehimleri eritecek kadar ısıttım. ısıttığım için zarar görmüşmüdür?. 3 ayaklı pinler ölçümü nasıl yapılmalı ayrıntı verebilir misinz? Avometrem var bu konuda bilgim az.Diğer arıza olasılığı yüksek diyot, direnç kondansatör v.s. tekrar kontrol edeyim sizin tavsiyeniz var mıdır?z U>zun yazdım kusura bakmayın şimdiden teşekkür ederim.




  • Çipe zarar vermiş olma ihtimalin yüksek bir de ayaklardaki reçineyi temizle, o elemanlar besleem verilip de mıknatıs kutuplarını görünce 3. pinden voltaj çıkışı gösterir bu şekilde ölçebilirsin veya çıkışa led bağla mıknatıs yaklaştırıp kutuplarını değiştir.
  • Bu çift bobinli rölenin bitanesi bozuk açıp. Bulunduğum ilde araştırdım bulamadım nerden bulabilirim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.