Şimdi Ara

Sunucu donanım tavsiye isteği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
428
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İyi günler şirketimiz için mağazalar (12) arası müşteri ve mal bilgilerinin tutulacağı ve kullanılacağı bir sunu kurmak istiyoruz dikkat etmemiz gerekeler ve ihtiyacımız olanlar ile ilgili öneride bulunur iseniz çok sevinirim.




  • Selamlar @Dogup32


    12 mağaza sayısı mı bu sunucuyu kullanacak bilgisayar sayısı mı ? Mağaza sayısı ise toplam kullanacak bilgisayar sayısı kaç adet ?

    Bu bilgileri Logo/Nebim vb bir erp sistemi üzerinde mi tutacaksınız. Kullanacağınız yazılım da önem arz etmekle birlikte Orta Seviye HP/IBM/DELL bir sunucu yeterli olacaktır Enterprise SSD diskler kullanarak Raid 5 mimarisi üzerinde Vmware Esxi ile sanallaştırma platformu üzerinde Server 2019 kurulup Terminal Server Mimarisi yapılandırılabilir ve Uygulama Sanallaştırma ile tüm bilgisayarlar yazılımı sanki kendi bilgisayarına kurmuş gibi performanslı bir şekilde çalıştırabilir. Ayrıca Vmware üzerine sanalda Pfsense Firewall kurularak mağazalardan bağlanan bilgisayarların vğn altyapısı ile güvenlik zaafiyeti oluşturmayacak şekilde sunucuya bağlanmaları ve kullanmaları sağlanabilir.

  • Bağlanacak bilgisayar sayısı 12 yani 12 farklı mağaza bağlanacak vega kullanılacağı söylenmişti onun dışında cevabınız için teşekkür ederim.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dogup32

    Bağlanacak bilgisayar sayısı 12 yani 12 farklı mağaza bağlanacak vega kullanılacağı söylenmişti onun dışında cevabınız için teşekkür ederim.

    Selamlar @Dogup32 ,


    Vega Terminal Server altyapısını destekleyen bir yazılım olduğu için bahsettiğim yapıyı kullanabilirsiniz. Aslında bu tarz yapılandırmalarda şubelerin internet hatlarının upload düşüklüğünden ötürü terminal server mimarisi harici çözümler ile pek de randımanlı çalışılması mümkün olmuyor ( yavaşlık vb problemlerden ötürü )

    Bu arada Sunucuyu konumlandıracağınız lokasyonun interneti de önemli, Lokasyondaki internetinizin down/up hızları nedir?





  • Min 32 GB bellek, 15k hdd veya ssd, boyut sana kalmış, belirleyeceğin Raid seviyesine göre. Cpu 48 core minimum. Ve bir de storage.

    Dikkat etmen gerekenler. GÜVENLİK, BAĞLANTI ALT YAPIN.

    Güvenlikte, alacağın ufak ve makul fiyatlı bir mikrotik ile altından kalkarsın. Bağlantı yapını metroya yükseltmen gerekecek, paketlerini inceleyip karar vermelisin. Şubelerini de, thin clienta geçirirsen yada domaine kontrol sende olur, şubelerinde iletişimde kalır. Yalnız şubelerinde İnternet yapını güçlendirmelisin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MightyMighty -- 18 Ekim 2020; 21:26:3 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Selamlar @Dogup32


    Özel mesaj ile iletişime geçtim ilgilenirseniz On-Prem olarak yerinde kurulum veya Datacenter altyapı hizmetleri dahil olmak üzere yardımcı olabiliriz.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.