Şimdi Ara

Super Crazy Rhythm Castle İnceleme

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
22
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  
     
    Second Impact Games tarafından geliştirilen ve Konami tarafından geçtiğimiz günlerde yayınlanan ritim tabanlı Super Crazy Rhythm Castle oyununun incelemesiyle karşınızdayız. Eğlenceli tek ve iş birliği modlarıyla beraber yer alacağınız bu oyunda güzel bir deneyim bizleri bekliyor. Uzun zamandır beklediğiniz eğlence deneyimini belki de bu oyunla beraber bulabiliyorsunuz.
     
    Eğlenceli bir başlangıçla beraber yer aldığımız bu oyunda ilk etapta ilgi çekici karakterlerin ve ilgi çekici bir yapının olduğundan bahsetmemiz gerekiyor. Oyunda ilk başladığınız zaman bir piyano tuşlarının üstünde yer alıyor ve bu piyano tuşlarına elbette klavyenizdeki ok tuşları ile yani yönlendirme tuşlarla beraber geçebiliyor ve ilerleyebiliyorsunuz. Bununla beraber oyunda sizi karşılayan bir karakter bulunuyor ve burada bir mücadeleci olduğunuzdan bahsediyor ve bu mücadelede yani ritim tabanlı deneyim içerisinde de siz de yer almaya başlıyorsunuz.
     
    İlgi çekici başlangıç kısmı ve karakter seçim ekranı
     
     
     
    İlk etapta kısa bir alıştırma yani antrenman sürecine geçiyor ve bu kısımda temel mekaniklerin hangisi olduğunu öğrenebiliyoruz. Burada başladığımız yerde piyano tuşlarının üzerinden yürüyebiliyor ve geldiğimiz noktada kalenin kapısını açarak ilk alıştırma kısmına geçiş yapabiliyoruz. Bu noktada belirli tuşlamalarla beraber basmamız gereken ve zamanlamayı doğru tutturmamız gereken bir mekanik bizleri karşılıyor ve burada ritim tabanlı sistemin ilk kırıntılarını görebiliyoruz. Aynı zamanda basmamız gereken farklı farklı tuşlar bulunuyor. Burada basacağınız tuşlar sizlere farklı bir şekilde görünebilir ve kullandığınız kontrolcüye göre de değişkenlik gösterebilir. Dolayısıyla benim karşıma ilk etapta F tuşu ile sol yönlendirme ve üst yönlendirme tuşları çıktı. Dolayısıyla bu tuşlarla beraber 3 farklı yönlendirme sistemi ile karşılaştım ve bu noktada doğru zamanda doğru şekilde tuşlara basmam gereken bir ritim tablosu akmaya başladı.
     
    Bu noktada elbette sizin refleksleriniz ve el-göz koordinasyonunuz oldukça önem arz ediyor. Bu tarz ritim tabanlı oyunlar içerisinde yaptığınız her hamle ve verdiğiniz refleks oldukça mühim. Çünkü burada zaman geçtikçe bazı durumlarda daha da hızlı bir şekilde akan bir tablo ile beraber karşılaşabiliyor ve aynı zamanda buradaki skor tablosunda daha da yükselebiliyoruz. Bunun dışında sadece tuşlara basmamız gereken mekanikler değil aynı zamanda farklı oyun içi sistemlerin de burada olduğunu söyleyebiliriz. Nitekim 2. kısımda karşımıza çeşitli lazer ışınları atabileceğimiz bir alan geliyor ve bunlardan bir topu seçerek istediğimiz şekilde karşımıza gelen unsurları vurmaya çalışıyoruz ve böylece kale üzerinde yer alan bir enerji sistemini en üst seviyeye doğru ulaştırmaya başlıyoruz. Dolayısıyla oyunda bu tarz ilgi çekici mekaniklerin ve daha önce görmediğiniz farklı oyun içi sistemlerin olduğundan bahsedebiliyoruz.
     
    Bulutların üzerindeki bir kale ve eğlenceli mini oyunlar 
     
     
     
    Oyunda gelen anlamda aynı mekaniklerle beraber karşılaşabiliyor ancak ara kısımlarda ise farklı mekaniklerle beraber buradaki yerimize alabiliyoruz. Örneğin oyunda ilk etapta ilerlerken kutuların karşımıza çıktığını görebiliyor ve bu kutuları karakterimizle beraber kaldırıp sağa sola doğru atabiliyor ve böylece yolumuzu açabiliyor. Dolayısıyla oyunun ara kısımlarında gerçekten de ilgi çekici bu tarz detayların ve bulutlar üzerindeki bir yolculuğun macerasına katılabiliyoruz. Oyunda ilgi çekici karakterler, ilgi çekici manzaralar ve bölgeler bulunuyor. Böylece kendimizi sonsuza kadar ilerleyen bir piyano taşlarının üzerinde bulabiliyoruz. Bu piyano taşlarının üzerinde ilerlerken elbette arka planda farklı şarkıların çaldığını duyabiliyor ve bu da oyuna gerçekten de güzel bir çeşitlilik katıyor diyebiliriz.
     
    Oyunda gerçekten de onlarca farklı mini oyun bulunuyor ve bu mini oyunlarla beraber de oyun içerisinde yer aldığınız süre boyunca farklı bir şeyler yaptığınızı hissedebiliyorsunuz. Yukarıda da bahsettiğim gibi ışın atan lazer toplarından kutu kaldırmaya kadar oldukça fazla çeşitli içerikler yer alıyor ve bunları yaparken de elbette eğlencenin dibine vurabiliyoruz. Bunun dışında oyunda ilerlerken farklı farklı mekaniklerle karşılaşmamız elbette oyuncular için güzel bir deneyimin kapısını aralıyor. Çünkü oyunda sürekli olarak aynı şeyleri yapmadığımızın farkına varabiliyor ve bu da bizlere ilerleyen süreçte acaba bizleri neler bekliyor sorusunu yöneltiyor ve bu da merak duygusunu uyandırıyor diyebiliriz.
     
    Oyunda sadece doğru zamanda doğru tuşlara basmanız gereken anlar değil aynı zamanda farklı bölgelere doğru ilerlediğiniz kısımda hemen dallanıp budaklanan bir yolda kendinizi bulabiliyor ve giriş yaptığınız her kısımda farklı bir mekanikle beraber karşılaşabiliyorsunuz. Yine yukarıda bahsettiklerimin dışında burada sağda solda uçuşan baloncuklara vurabiliyor ve bunları patlatarak da doğru şekilde ritim gerekliliklerini yerine getirebiliyorsunuz. Oyunda bu tarz gerçekten de ilgi çekici detaylar bulunuyor ve bunlarla beraber de oyundaki yerinizi alabiliyorsunuz.
     
    Yeni içerikler ve sürekli değişen mekanikler 
     
     
     
    Oyun içerisinde seviyeler yani bölümler arasında kalenin farklı noktalarını keşfetmek için bizlere tamamen özgür bir yapı sunuluyor ve burada dilediğiniz gibi sağı solu keşfedebiliyorsunuz. Bu sayede elbette farklı nesnelere ve özelleştirme seçeneklerine sahip olabiliyorsunuz. Oyunda her bir seviyede farklı bir mekanikle beraber karşılaşabiliyor ve burada yeni içerikleri deneyimleme fırsatı elde edebiliyorsunuz. Bu da geliştirici ekibin gerçekten de oyuna kattığı güzel eklemelerden bir tanesi olarak karşımıza çıkıyor.
     
    Oyunu yine bahsettiğim gibi hem tek oyunculu hem de çevrimiçi yani iş birliği olarak oynayabiliyor ve aynı zamanda 4 oyuncuyla beraber buradaki yerinizi alabiliyorsunuz. Elbette bu tarz oyunları arkadaşlarla beraber oynamak çok daha güzel ve eğlenceli bir deneyimin bizlere sunulmasını sağlıyor ve böylece diğer arkadaşlarla beraber kapışırken aynı zamanda kendimizi usta bir konuma getirmeye çalışıyoruz. Oyunda çevrimiçi tablolar yer alıyor ve bu tablolar içerisinde de elbette kendi ritmimizi bulmayı ve oyuncular arasında üst sıralara çıkmayı hedefliyoruz.
     
    Hem tek hem de çevrimiçi mücadeleci bir yapı: 4 kişiye kadar destek
     
     
     
    Öte yandan burada vurgulamamız gereken diğer bir özellik ise yukarıda da bahsettiğimiz gibi seviyeler arasında özgürce dolaşabiliyor ve aynı zamanda bu seviyeler içerisine dilediğimiz şekilde tekrardan geçiş yapabiliyoruz. Burada metal müziklerden aynı zamanda pop müziklere kadar farklı farklı ritim unsurları yani şarkılar bizleri bekliyor ve dilediğimiz şekilde burada keyfimizi sürdürebiliyoruz. Aynı zamanda istediğiniz kısma tekrardan geçiş yapabiliyor, şarkıyı tekrardan çalabiliyor ve arkadaşlarla beraber burada en iyi puanı almak için mücadele edebiliyorsunuz. Dolayısıyla arkadaşlarınızla beraber burada aslında bir meydan okuma işine geçiş yapabiliyor ve burada ritme kendinizi kaptırabiliyorsunuz.
     
    Oyunda yapabilecekleriniz elbette bulmaca içerikleri ile beraber harmanlanıyor ve her bir bölümde farklı içeriklerle ve bulmacalarla karşılaşabiliyorsunuz. Dolayısıyla oyunda öncelikle ne yapmanız gerektiğini etrafta dolaşarak ve talimatlara bakarak bulabiliyor ve böylece ritim tabanlı bu bulmaca içerikleri ile beraber buradaki yerinize alabiliyorsunuz. Oyunun zaten temelinde bulmaca ve ritmin harmanlandığı bir yapı bizlere aktarılıyor ve bu tarz içeriklerle beraber oyunda ilerlemeye ve yüksek skor elde etmeye çalışıyoruz.
     
    Steam sayfası 
     
     
     
    Ritim Kalesi ile beraber büyük bir mücadeleye atıldığımız ve eğlencenin dibine vurabileceğimiz yapım, gerçekten de yenilikçi yapısı ile beraber karşımıza çıkıyor. Aynı zamanda oyunda hem ritim tabanlı yani müzik içerikli hem de bulmacalarla dolu bir dünya bizleri bekliyor. Oyun elbette iş birliği içerikleri ile beraber gözleri dolduruyor ve aynı zamanda oyunu arkadaşlarla beraber oynamak çok daha eğlenceli bir yapının kilidini açabiliyor. Boş zamanlarınızda oynayabileceğiniz ve eğlencenin dibine vurabileceğimiz bu yapım farklı çalma listeleri ile beraber karşımıza geliyor ve burada dikkat çekici bir yapının bizlere aktarıldığını görebiliyoruz. Bu tarz ritim tabanlı oyunlardan hoşlanıyorsanız muhakkak bu oyunu bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Oyunun şu anda Steam sayfası üzerinde yüzde 10 indirimli bir şekilde 310 Türk lirasından satışta olduğunu söyleyebiliyor ve aynı zamanda yine Steam sayfası üzerinde bir demo sürümünün yer aldığını aktarabiliyoruz.
     
    Oyunu satın almadan önce elbette demo sürümü ile beraber oyunun bir kısmını ücretsiz olarak oynayabiliyor ve yukarıda bahsettiğim kısımları siz de bizzat deneyimleyebiliyorsunuz ve böylece oyunu nasıl bir yapıya sahip olduğunu anlayabiliyorsunuz. Dolayısıyla oyuna satın almadan önce bu demo sürümünü oynamanızda fayda var diyebilirim.
     
    Oyun fragmanı 
     
     








  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.