Şimdi Ara

Supercharger nedir?Nasıl Çalışır

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
3.362
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Süperşarj
    Süperşarj aslında basit bir kompresördür. Dışarıdan gelen havayı basınçlı bir şekilde içeri püskürtecek şekilde dizayn edilmiştir. Süperşarjın iki farklı çeşitte uygulanması mümkündür. Emme manifoltu ile throttle body arasına veya throttle body'nin önündeki hava girişine monte edilebilir. Eğer emme manifoltu ile throttle body arasına monte edilirse, enjeksiyon sisteminde mekanik bir değişiklik yapmadan benzin akışının ayarlanması mümkün olur. Bu genellikle yarış otomobillerinde de tercih edilen daha pratik bir sistemdir. Eğer süperşarj throttle body'nin önünd monte edilirse, gelen basınçlı havayı karşılamak için normalden daha yüksek basınçla yakıt püskürtülmesi gerekecektir.

    Çalışma sistemi
    Süperşarjın içindeki kompresör çalışma gücünü yine motor kayışlarından ve dişlilerden alır. Bu çalışma için turboşarja göre daha fazla güç gerektiren bir sistemdir. Ayrıca sağladığı sıkışma sebebiyle motorun çabuk yıpranmasına sebep olmaması için motor kompresyon oranı pistonların değişmesi suretiyle düşürülmelidir.

    Süperşarj daha fazla benzin tüketebilir
    Aynı silindir hacminde ve aynı yanma odalarına sahip iki motordan, süperşarj uygulanmış olan motor aynı büyüklük içinde daha fazla sıkıştırma ile çalışacak ve daha fazla benzin yakacaktır. Buna karşılık turbo uygulamasındaki kadar yüksek güç veremeyecektir.

    Turboşarj'a göre avantajlı
    Turboşarj uygulamasında, turbonun devreye girmesi için yanan gazın geri dönmesi ve türbünü doldurması gerekmektedir. Fakat süperşarj uygulamasında turbonun devreye girmesi için gereken zaman ve motor devri, süperşarjın devreye girmesi için gerekmemektedir. Gaz pedalına ilk basıldığı anda açılan süperşarj, en alt devirden itibaren gücünü gösterecektir.Fakat turbo kadar verimli olmamaktadır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jan -- 24 Kasım 2004, 12:48:13 >







  • Bu arada Kompressor dediği supercharge olayıdır hani şu mercedeslerde varya...
  • güncelll
  • Konu Horttt olacak ama oha lan 10 sene olmuş Arkadaşlar 2008 Hyundai 2.7 Coupe(Tiburon) aracıma nereden supercharger bulabilirim veya getirtebilirim bilgisi olan varmı ? aracım şuan stoch 163 HP, Supercharger ile 265-300 HP oluyormuş, fiyat olarakta 5.000 TL civarı dediler ama bir türlü bulamadım. Buradanda bişey çıkmazsa hyundai servisiyle iletişime geçicem artık
  • Hortlatma hem iyi oldu hem kotu... yeni bisey ogrendik... vay be bu konu acildiginda ben daha 13um deymisim... her neyse...

    Eger istanbulda isrniz maslak'a dogru bi gidin. Orada sorup dorusturun. Google da hard tuning diye arama yapin.

    Araca turbo veya kompressor takmak oldu bitti yapilacak kadar basit degil. Bunu bil de...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konu hala güncelmi hocam

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.