Şimdi Ara

SuperDrive yerine takılan HDD'ye Windows Kurulumu Nasıl Yapılır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
677
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selam arkadaşlar. Gerek forumda gerek diğer websitelerinde bu konu hakkında bir kısım "olur." bir kısım "olmaz." diyor. SuperDrive yerine taktığım HDD'ye Windows kurmak istiyorum. Bunu BootCamp ile yapabilir miyim? Yapamazsam başka bir bilgisayar üzerinden HDD'ye Windows yükleyip Mac'i açarken boot edebilir miyim? Eğer böyle yaparsam BootCamp driverlarını nasıl edinebilirim?

    Bir de 15" Mid-2010 Macbook Pro için hangi ölçüde HDD Caddy almalıyım?



  • Hocam DVD yerine şunu almalısın
    http://www.vatanbilgisayar.com/s-link-sl-ssd9-sata-notebook-ekstra-95-m-hdd-yuvasi.html

    Bootcamp sadece OSX in yüklü olduğu sürücüde bölümleme yapabiliyor . Bilgisayarınız usb den Windows yüklemeye izin vermeyecektir. Bunu da vmware ile aşabiliyorsunuz. Aynı donanıma sahip MacBook mid 2010 Um var. 128 SSd + 250hdd ile bu işlemleri zamanında Yaptım ama açıkcası istediğim kadar verimli olmadı.
    1- iki hdd pili çabuk bitiriyor.
    2- bilgisayar daha fazla ısınıyor.
    Bu Yüzden 250gb SSd aldım ve gayet memnunum. Eğer yakın zamanda yeni bilgisayar almayacaksınız tavsiyem Samsung 850 evo 250gb dır.
    Merak ettiğiniz konularda yardımcı olabilirim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • dr_pc kullanıcısına yanıt
    cevap için teşekkürler cihazı sürekli sarjda kullanıyorum pil konusunda sıkıntım yok. Zaten içerisindeki HDD'yi çıkartıp 128 GB SSD taktım. Grafik Tasarım öğrencisi olduğumdan projelerimi veya kaynaklarımı harici HDD ile taşımaktan yoruldum. En azından içinde olsun da acil ihtiyacım olduğunda uğraşamayayım diye bu işlemi yapmak istiyorum.250 GB SSD'ler bütçemi aşırı aşıyor :( Öyleyse ikinci HDD'ye Parallels yükleyip Windows kullanmam gerekecek. Yani ikinci HDD'yi taktığımda direkt üzerinden program çalıştırabiliyorum değil mi?
  • Tabiki bu şekilde kullanabilir siniz. Ama sadece problem yedek hafıza ise tavsiyem jet drive lite yani hafıza kartı olacaktır. Hem dvd yi kaybetmezsiniz hem de orijinal liği bozulmaz. Tabi biraz yabancı dil im var derseniz
    http://www.jacobtomlinson.co.uk/2013/09/30/bootcamp-windows-7-on-a-2011-macbook-pro-without-a-superdrive/

    şu kaynaktan yararlanabilirsiniz.
    Parallels konusuna kesinlikle katılıyorum ancak mimarlık uygulamaları size ekran kartı ve ram ikilisinde sıkıntı çıkarır. Ayrıca iki çekirdekli bir işlemci ile ancak ofis uygulamaları verimli çalışıyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • dr_pc kullanıcısına yanıt
    Mimarlık değil de Illustrator, Photoshop filan kullanıyorum zaten, kurtarmasına kurtarıyor. Elimde cihazdan çıkan 500 GB HDD var onu takmak niyetindeyim. Jet drive SD'lere para harcamak istemiyorum açıkcası
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.