Şimdi Ara

Superonline'a geçsem ne fark edecek ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
865
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Senelerdir TTnet abonesiyim. Geçen sene Superonline'ın satıcıları geldi, apartımanınıza fiber kutusu koyalım internetiniz hızlansın dediler. Ben tarifelerine filan baktım, beğenmedim, gerek yok dedim, istemedim. Zaten o dönemde hiç sorunsuz 8 mbit internetim vardı, 7/24. Gayet de tam hızında alabiliyordum.

    Neyse bizim yönetici kabul etmiş. Türk Telekom geldi binaya o fiber kutusunu koydu. Aradan bir kaç hafta geçti. Ben işteyken apartmana gelen Türk Telekomcular, bütün hatları alıp fiber kutusuna geçirmişler. Eve bi geldim internet yerlerde sürünüyor. Youtube'a girmek filan hayal. Açtım modem sayfasına bakıyorum SNR değerlerim yükselmiş, hat zayıflaması düşmüş. Yani buna göre hattım eskisinden daha temiz. E ankastre binanın altında, normal olarak. Fakat ben TEM otoyolunda ata biniyorum mecaza vurursak. Özellikle hafta sonları internet felç. Bir de hafta içi akşam saatleri böyle oluyor. 1 mbit 2 mbit arasında dalgalanıyor. 3 mblık dosyayı 15 dakikada ancak indirebiliyorum. Aklıma eski dial up modemimin çıkardığı bağlantı sesleri filan geliyor çıldırıyorum. Gece yarısından sonra ise internet tekrar hızlanıyor. Öğlen saatlerinde filan zannediyorum tekrara eski felç haline dönüyor.

    Aradım, mail attım filan derken eve iki defa teknisyen geldi Telekomdan. Adam telefon kablosunu alıp kendi aletine takıyor şak diye 14 mbit'i görüyor orada, hattın desteklediği maksimum bağlantı hızı bu. Hat tertemiz. Adama diyorum ki kardeşim hat temiz ama internet yavaş, anlamıyor. E anlamaması normal, çünkü internet onun problemi değil. Neyse indik aşağı ankastreyi açtı, benim portu değiştirdi. Sonuç yine aynı.

    TTnet'i arıyorum, şak hızımı düşürüyorlar. Sonra tekrar yükseltiyorlar. Sonra "kotayı aşmışsınız" diyip kestirip atıyorlar. Bi daha arıyorum derdimi anlatıyorum, bana "o zaman sorun Türk telekom"da orayı arayın diyorlar. Türk Telekom'a mail atıyorum, "bizimle alakası yok Ttnet'i arayın" diyorlar.

    Kısaca ikisine de lanet olsun. Şimdi size soruyorum. Ben Superonline'a geçsem sorunum çözülür mü ? Bana sorarsanız çözülmez, çünkü Superonline da aynı ankastreyi kullanacak. Tek fark ,evime kadar kablo çekecek, hatta belki onu bile yapmayacak, bilmiyorum. Kendilerine sormak istemiyorum çünkü sorsam "tabi uçarsınız" diyeceklerini biliyorum.

    Durum bundan ibaret. Artık bu işi çözemeyeceğimi anladım. Tek çare başka bir sağlayıcı gibi. Ama bunu yaparsam sorun çözülecek mi bunun bile garantisi yok.

    Siz ne dersiniz ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-5AAB90F4D -- 10 Mart 2012; 20:42:11 >







  • Anladığım kadarıyla TTNet'te interneti telefon hattından alıyorsunuz. Yani TTNet'in verdiği fiber internet değildir. Superonline apartmana kadar fiber hattı çektikten sonra apartmana ana switch yerleştiriyor. Bu switch 'den ethernet kablosuyla evlere dağıtıyorlar. Bu sayede hızda kayıp olmuyor. Telefon hattı kullanılmaz.
  • Bence sorunu modeminde ara, şuanda superonline a geçmek bile bile lades demek bana göre. Bak ben 221 Tl ceza ödeyip, TTNET'e geçtim. Modem bul birinden dene.
  • Modem denedim hocam, yazmayı unutmuşum. Hatta modemi gelen teknisyen bıraktı gitti, sorun modemde değil. Ayrıca tekrar altını çizeyim, internet gece yarısından sonra hızlanıyor. Tekrar 8 mbiti görüyor. Yani sorun ne kabloda ne de modemde.

    Onur bey, ben internetin fiberinde filan değilim. İstemiyorum fiber filan. Eskiden hiç sorunsuz aldığım 8 mbit internetimi geri istiyorum, tek derdim bu. Adamlar yeni teknolojiyi getirip resmen eskisinden kötü bir hizmet veriyorlar. Türkiye'nin her işi böyle, bir türlü aklım almıyor. Bir adım ileri iki adım geri yapıyoruz.

    Bu arada Superonline kendi hattını çekmiyor. O fiber hattı Telekoma ait. O kutuyu koyalım diye gelenler zaten Superonline'dı. Superonline da Ttnet de kiralıyor telekomun fiber hattını kullanıyor. Yani bahsettiğiniz switch büyük ihtimalle yine aynı ankastre olacak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-5AAB90F4D -- 11 Mart 2012; 0:00:31 >
  • Hocam süperonline geçin bakın adamların kampanyası harika 20 MB/s 49 tl ama 24 taahhütle değer kardeşim ben kullanıyorum normal limitsizlerde download hızım 20 direk çakıyor ama u torrent falan p2p de 1,300 oluyor ben gayet memnunum bencede geç ve evet kota sınırsız gerçekten sınırsız istersen 1 tb indir ;) çok memnunum ve tavsiye ediyorum :) ttnet gerçekten 8mb sağlamaz kardeşim benden söylemesi ve şu ana kadar çok nadir problem oldu oda 30 dk ya çözüyorlar :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi th3k1ll4 -- 21 Mart 2012; 22:28:28 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.