Şimdi Ara

Superonline Akşam Saatlerinde Ping Sorunu (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
451
Cevap
7
Favori
26.057
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba Arkadaşlar, CGNAT ile alakalı bir durum bu. CGNAT'dan olmayan IP havuzundan IP aldığınız da ping düzeliyor. Aylık 60 liraya vermeye mahkum bırakıyor dolandırıcılar. Rezillik gerçekten ya.

  • Gaara34 kullanıcısına yanıt

    düzeldi gibi görünüyor benim için. 212 li ip bloğundan ip tanımladı.

  • Mânâlùx Râpérâ M kullanıcısına yanıt

    Öncelikle geçmiş olsun. Şu CGnat işini eline yüzüne bu kadar bulaştıran başka İss yok bence.


    Statik ip'de ip bloğu yok aslında. Yani statik ip, adı üzerinde modeme reset atsanız da, defalarca kapatıp açsanız da aynı ip'yi alacaksınız demek.


    Statik ip'ye başvuranlara ellerinde statik ip için ayırdıkları ip'leri rastgele atıyorlar özetle, bir havuz içinde değilsiniz.


    Bunun dezavantajları da var aslında. Bir yerden İp ban yerseniz modemi kapatıp açarak yeni ip alamayacağınız için işleminiz uzayacak. Müşteri temsilcisini arayıp mevcut statik ip'yi iptal ettireceksiniz farklı bir ip almak için bir kaç gün sonra tekrar başvuracaksınız falan.


    Misal ben şuan cgnat'sız ip bloğundayım. Modemi kapatıp açtığımda sürekli ip adresim değişiyor ve gelen ip'lerin hepsi Cgnat'sız. Aslında olması gereken bu, samimi söylüyorum 2008-2009 tellcom superonline kalitesine geri döndü benim internetim son yapılan işlemle. Hem statik ip gibi tekli bir ip ye bağlı kalmıyorum hem de Cgnat saçmalığında değilim. Bozmazlarsa superonline ile devam ederim uzun süre.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gaara34 -- 5 Ocak 2023; 22:32:32 >




  • bence yazdıklarınızı silin yoksa mevcut iss bunu lehine kullabilir

  • fearlestorm kullanıcısına yanıt

    Burada bir sorun yok hocam. Ben beğenmediğim IP bloğu olduğu zaman arayıp bu nedenle iptal edeceğimi, bir kaç saat içinde tekrar alacağımı bildiriyordum ve onlar da zaten bunu öneriyorlardı.


    Son 2-3 gündür internet rezalet ya. Gerçi kablonet de durum aynı. Sanırım TR bazında sorun var ya da il bazında.

  • CGNAT ile alakası yok bu durumun. Ben internet bağlattığımda direkt statik ip de alırım her zaman, Superonline'da birkaç gün düzgün giriyorsunuz sonra tekrar aynı sorunları yaşamaya başlıyorsunuz. Verdikleri berbat modemden kaynaklı olabileceğini düşünüp kendi modemimi direkt başlamıştım bridge falan yapmadan ve yine aynı problemleri yaşıyordum. Hız testi yaptığınız sitelere özel erişim vermişler, aldığınız paketin %110'u kadar hızlı çıkıyor hızınız ama tamamen tıraş. Paket kaybı + hız düşüklüğü ve en sonunda da merkezden 200 Mbps teklif edip fark ettirmeden 100 Mbps hıza taahhüt imzalattırdıkları için artık kuantum internet bile sunsalar 1 kuruş para vermem 



    Kısacası Superonline almayın aldırmayın 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Halikarnas Şakşakçısı -- 7 Ocak 2023; 1:54:31 >




  • Halikarnas Şakşakçısı kullanıcısına yanıt

    Hangi operatöre geçeceğiz bu durumda? TT / Vodafone karşılaştırması yapsanız hangisi daha F/P seçeneği olur?

  • Halikarnas Şakşakçısı kullanıcısına yanıt

    konuda akşamları sorun yaşayıp statik ip ile veya benim gibi başka bir şekilde Cgnat dan çıkıp bu sorundan kurtulduğunu belirten ben dahil bir bir çok kullanıcı var. bu kadar kanıtlı yoruma karşın Cgnat ile alakası yok demek yanlış. tekrar belirteyim, pinglerde gündüze ile karşılaştırdığında akşamları artış yaşıyorsanız statik ip talep edip durumu bir kaç gün gözlemleyin. günlük 2₺'ye geliyor ve istediğiniz zaman iptal ettirebiliyorsunuz zaten. statik ip sizin sorununuza çözüm olmazsa iptal ettirirsiniz. direkt olarak Cgnat ile alakası yok deyip yanlış yönlendirme yapmayın.

  • Gaara34 kullanıcısına yanıt

    yahu arkadaşlar tr de yaşadığınızdan bi haber yorum yapıyorsunuz adamlar bunu lehine kullanıp statik ip aldırmaya yönelik reklam yapabilirler sırf daha fazla para kazanmak için


    mevcut altyapıyı geliştirip sorunları düzelteceklerine adamlara malzeme veriyosunuz


    dünyada zaten ipv4 bloklarının hepsi tükendi statik ip alarak aslında ip kiralıyosunuz farkında değilsiniz


    statik ip falan alıp adamlara para kazandırmayın




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fearlestorm -- 7 Ocak 2023; 16:17:43 >
  • fearlestorm kullanıcısına yanıt

    sorunun çözümü altyapı ile alakalı değil işte hocam, onu anlatmaya çalışıyoruz.


    benim altyapıyı mı güncellediler ya da güçlendirdiler? hayır! ama sorunum çözüldü.


    sorunun çözümü bir an önce ipv6'ya geçmek. Cgnat keyfi değil, ipv4'de ip'lerin hepsi tükendiği için mecburiyetten yapılıyor birazda.


    sesi çok çıkana cgnat'sız ip'leri veriyorlar, sesi çok çıkıp sonuç alamayan statik ip ile çözüyor ama asıl çözüm ipv6.


    bunu firmayı savunduğumdan söylemiyorum yanlış anlaşımasın ama Dünya'da ipv4 bitti, bu bir gerçek.


    tüm internetin bir an önce ipv6'ya geçmesi gerekiyor. oyun sunucularının vs. artık ipv6 desteklemesi gerekiyor.


    bu saatten sonra altyapıdan ziyada iss'lerden ve kullandığınız oyun vs. servislerinden ipv6 desteği istemeniz, istememiz gerekiyor.





  • Gaara34 kullanıcısına yanıt

    sorunun çözümü altyapı ile alakalı yurt dışı giriş çıkışlarında filtreleme yaparak trafiği düzenliyorlar


    port sayısı, makine, döşenen kablo, switchler hepsi etkiler


    internet altyapısı çok iyi olan ülkelerdeki insanların statik ip mi aldığını düşünüyosunuz

  • fearlestorm kullanıcısına yanıt

    https://en.wikipedia.org/wiki/IPv6_deployment#:~:text=As%20of%20December%202022%20Google's,such%20as%20India%20and%20Germany.


    As of December 2022 Google's statistics show IPv6 availability of its users at around 37–41% depending on the day of the week (greater on weekends).[2] Adoption is uneven across countries and Internet service providers. Many countries have 0% use while a few have over 50% use, such as India and Germany


    Translate çeviri;


    Aralık 2022 itibarıyla Google'ın istatistikleri, kullanıcılarının IPv6 kullanılabilirliğini haftanın gününe bağlı olarak yaklaşık %37-41 oranında gösteriyor (hafta sonları daha fazla). Evlat edinme, ülkeler ve İnternet servis sağlayıcıları arasında eşit değildir. Birçok ülkede %0 kullanım varken, Hindistan ve Almanya gibi birkaç ülkede %50'nin üzerinde kullanım var.



    sence Türkiye'de %kaçtır bu oran?



    www.aelius.com
    Google IPv6 Country Rank
    https://www.aelius.com/njh/google-ipv6/


    %2





  • ben başka birşey söylüyorum sen inatla başka yerden cevap veriyosun


    ipv6 nereden çıktı şimdi genele bak zaten dünyada çok yaygın değil


    diğer ülkelerin altyapıları iyi ve sunucular hala ipv4 üzerinde online oyunlar, görüşmeler, sosyal medyalar ipv4 üzerinde


    sorun statik ip değil altyapı yetersizliği

  • anlatıyorum ama sen anlamamakta ısrar ediyorsun. benim sorunumu altyapıyı 1-2 günde güncelleyerek mi çözdüler?


    ya da konuda statik ip alıp bu sorundan kurtulanların sorunu altyapı güncellemesi ile mi çözüldü.


    hayır. Cgnat'dan çıktık sadece. baktığımızda sorun çözüldü mü? evet, çözüldü gözüküyor. kaç gündür bir sıkıntı yaşamadım.


    ha şu olabilir mi? superonline kasıtlı olarak cgnat kullanıcılarına bant daraltıyor akşamları ve statik ip satarak ekstra gelir kapısı yaratmaya çalışıyor.


    hadi diyelim bu teori doğru olsun. 10 kullanıcıdan 2'si ekstra para ile işini çözmek ister. kötü deneyim bir yerde insanı bıktırır ve adam taahhüt sonu çeker gider arkasına bile bakmadan.


    bu sebeple statik ip satmakta çok işine gelmemesi lazım, ipv4'de statik ip'ler de limitlidir. herkesin aynı anda statik ip'ye başvurduğu durumda statik ip hiç bir şekilde yetmez.


    cgnat'a ek bir de DPI gibi ağdaki trafiği filtreleme, izleme, loglama yaptıkları için işler daha da karmaşık hal alıyor. bu da ap ayrı bir konu Türkiye'de.


    neyse, ben anlatmak istediklerimi anlatayım. siz istediğiniz alırsınız bu söylediklerimden.


    selametle.





  • Su an eu.battle.net'e 190 civari ms aliyorum, kablo 58 aliyorr yani karsi tarafta bir sorun yok, superonline'in hizmet aldigi yurtdisindaki adamlarda sorun var.


    Arasam bir turlu aramasam baska bir turlu :/

  • Superonline 1000 MBPs kullanıyorum, sabah ve öğlen sorun yok ama akşam saatlerinde ping çok dalgalı oluyor, genelde 200ms civarı ama arada 50’ye düşüyor. Avrupa serverinde oynuyorum. Konuyu biraz okudum da statik IP alsam düzelir mi bu?
    Modem arayüzünde ip 10 ile başlıyor ancak Speedtestte 176 ile başlıyor yani CGNat altındayım sanırım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cfranko -- 13 Ocak 2023; 1:5:47 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bahçeşehirdeyim her akşam superonline battlenet/WoW'a feci ping giriyor. 100-200 başlayıp 1000lere kadar gidiyor. Yine aynı saatlerde max 60-70 vermesi gereken discord 80-250 arası dalgalanıyor, zamanında 40-50 veren fifa sunucuları da stabil 180 gösteriyor. Lol euwest 100-150 arası gösteriyor.

    Modeme milyar kez aç kapat yaptım ama istisnasız her zaman 176.42 diye başlayan ip'ler geliyor başka hiçbir sayı görmedim ya ben bir şeyi yanlış yapıyorum yada bana yapıştı bu ip değişmiyor.

    MH ile zaten anlaşabilmek mümkün değil, adamlar sadece speedtest'in pingine bakıyor, esenyurttaki sunucuya 3 vermesi gereken ping 70 verse de sınırın altında kalıyor diye işlem yapmıyorlar, çıldırmamak içten değil  . Zar zor bi arıza kaydı açtık bakalım ama bi halt olacağı yok yollayacaklar adamın tekini modem resetleyip speedtest yapıp çalışıyor bu diyip gidecek. İşin garibi yine bahçeşehirde bana 5-10 km mesafede oturan superonline'lı arkadaş hiç bir sorun olmadan oyunlarını oynuyor olan sadece bana oluyor durumu çözebilmiş değilim.





  • Halkalı Atakent'teyim tıpatıp sorunun aynısı bende de var. Superonline 500 mbps 50 upload alıyorum. Akşam olduğunda hızda sıkıntı yok ama ping değerleri inanılmaz dalgalı. 3 kez geldiler modemi test ettiler, hızı test ettiler. Hiç bir sorun gözükmemesine rağmen düzelmiyor. Statik ip alma saçmalığını yapmayacağım çünkü 2 hafta önce hiç bir sıkıntı yoktu, neden para verdiğim hizmeti düzgün alamadığım için üstüne para verip düzelttireyim?

  • Sağlam çözüm bekliyorsanız sağlam bir şekilde şikayetinizi raporlayın arkadaşlar.


    Gündüz ve akşam tarih, saat gözükecek şekilde tracert, ping testi, oyun içi ping değerlerinin görsellerini atın.


    Böyleyken akşam böyle oluyor diye güzelce belirtin superonline hesabım, BTK ve şikayetvar gibi kanallardan sürekli darlayın.


    Sorun olduğunu anlamaları uzun sürüyor bunların. Arayıp derdinizi çözecek birini bulmanız neredeyse imkansız. Bu sebeple görsel kanıtlarla sorunuzu anlatabileceğiniz kanallara yönelmenizi tavsiye ederim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gaara34 -- 13 Ocak 2023; 23:8:23 >
  • 2 gündür garip bir durum var. hız testinde bir sıkıntı yok. xbox üzerinden kablolu bağlantı ile yaptığım hız testinde 497 mb hız alıyorum. ama streaming servislerinde durum vahim. tv m modeme kablo ile bağlı. max 100 mb alabiliyor. ama bu hız streaming 4k için zaten yeterli. 2 gündür her yeni içerik açışımda görüntü leş gibi. eskiden ilk başlarda bi ufak kötü olurdu ama hemen bir kaç saniye sonra yüksek kaliteye geçerdi. 2 gündür kalite bi türlü yükselmiyor. hatta ara ara çok daha fazla düşüyor.


    xbox ta hesabıma girerkende gecikme oluyor bazen. hatta gamepass oyunlarından birini açınca çevrimiçi olun gibi saçma bir hata alıyorum.



    Şimdi mh arasam modemi kapat aç hız testi yap vs basit ve yapıcı olmayan sözde çözüm önerileri sunacaklar. hızda zaten sorun görünmüyor. ne yapacağım ben şimdi.





  • 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.