Şimdi Ara

Superonline binaya kutu bırakmamış (4 Günde Fiber geldi)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
580
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Mahallemizde TURKCELL SUPERONLINE altyapı çalışması başladı. Eylül ayında borular döşendi kablolar ne zaman çekildi bilmiyorum ama saha dolabı dahi yerleştirildi. Bazı binalara dışarıdan bina içine giden fiber kablolar gördüğüm için aynı sokakta fiber alanların olduğunu düşünüyorum. Bizim bina 50 dairelik bir bina ve bize fiber kutu bırakmadan Turkcell bayisi apartmanınıza fiber gelmiştir diye broşür bırakmıştı. Görür görmez aradım ve kuruluma geldiler. Gelen ekip binada kutu olmadığını gördü daha sonra kutuyu bina yöneticisi izin vermediği için bırakılmadığını söyledi. Bina yöneticisi ile görüştüğümde imza verdiğini ancak kimsenin gelip fiber döşemediğini söyledi. Kurulumu yapacak bayiyi arayarak durumu bildirdim ve kutunun getirilmesi için ekip geleceğini söyledi. Eylülden beri fiber bir an önce gelsin diye bekliyorum bu süreci hızlandırma yolu var mı? 50 Dairelik binaya FTTB yapmazlar değil mi :D Koskoca Turktelekom binaya FTTB 1Gbps altyapı çektiği için sorma gereği duydum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kyletri -- 15 Nisan 2023; 19:35:36 >







  • Superonline FTTB döşemeyi yıllar önce bıraktılar FTTH gelecektir merak etmeyin. Kurulum ekibine ara ara hatırlatın zaten onlarda elinden geleni yapacaklardır. Müşteri başına ücret alıyorlar diye biliyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yusuf683 -- 11 Nisan 2023; 21:43:15 >
  • fttb artık kullanımda değildi bildiğim kadarıyla, artık yeni olan tüm altyapılar FTTH zorunlu diye biliyorum çünkü hangi binayı görsem hepsine fiber altyapı çekiliyor ve ftth oluyor hiç fttb olup yeni olan bina ile karşılaşmadım

  • Binamız 6 yaşında sağ olsun TurkTelekom 1GBPS Fiber çekip VDSL e dönüştürmüş :D Daire başına 20MBPS düşüyor herkes kullansa. Neyse en azından Turkcell FTTB çekmez diyorsunuz o biraz içimi rahatlattı. Apartman yöneticisi ile yine görüştüm Fiber için 2-3 ay önce imza almışlar. 2-3 aydır kutu koymamışlar. Bu süreci nasıl hızlandırabilirim? Her gün online dilekçe vs mi yollayayım? Biraz darlayayım da kursunlar şu fiberi.

  • Çok ilginç bir şekilde bugün keşif için geldiler. Yarın binaya fiber döşenecek. 9 Katlı bir bina olduğu için iki adet fiber ankastre bırakılacakmış. İlk ankastre ya 1. kata ya da girişe bırakılacak. Dairemin yanına fiber ankastre bırakırlarsa hat değerleri için iyi olur mu? Yoksa giriş kata da bırakılsa hat değeri pek fark etmez mi?

  • Kyletri K kullanıcısına yanıt

    Fiberde bir önemi yok.

  • Güncelleme: 4 GÜNDE FİBER GELDİ


    Belirtmeliyim ki fiber hat zaten mahallede mevcuttu. Fiber hizmet almaya başlayan başka apartmanlar vardı zaten.



    14 Nisan günü fiber internet geldi ve kullanmaya başladım. Taahütsüz 500MBPS tarifesini kullanıyorum. Binada Superonline kullanan tek kişi şu anlık benim.


    11 Nisan günü BTK şikayet, şikayetvari, Superonline müşteri hizmetleri, Twitter ve LinkedIn den Turkcell CEO suna mesaj atarak darladım. Darlamam sonuç verdi ve 12 nisan günü keşif için ekip geldi. 13 Nisan günü sabah 8 de taşeron ekip geldi ve fiber kabloyu binaya döşediler. Ekiple konuşurken binada Superonline'cı birinin olduğunu, genel müdürlükten acil iş emri geldiğini söylediler. Binadaki tek abone şu anlık ben olduğumu düşünürsek sanırım darlamam işe yaramış :D Turuncu kablo ve ankastreler yerleştirildikten sonra bağlantı için başka bir ekip geldi. Kendilerine sorduğumda bugün sinyal vermeye çalışacaklarını söylediler ancak sinyal gelmedi. 14 Nisan günü bölgeme bakan Superonline ekibi sinyalin geldiğini ve kurulum için geleceklerini söylediler. Kurulum için geldiklerinde ankastrede sinyal vardı ancak çok az bir portta sinyal olduğunu, alelacele sinyal verildiğini söylediler. Dairemden fiber kablo çekip bağlantıları tamamladılar. Normalde Huawei'nin ONT'li modemini vereceklerdi rica ettim ZTE H3600 verdiler. ONT cihazı olarak Nokia istedim ancak ellerinde Huawei olduğu için Huawei taktılar.


    Belki işinize yarar mı bilmem ama birden fazla kanal üzerinden darlayınca fiberi çok hızlı bir şekilde getirdiler.





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.