Şimdi Ara

Superonline Bitmek Bilmeyen Ping sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
996
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Uzak durun bu firmadan da verdiği hizmetten de her şeyinden de. Gecenin üçünde evde tek bilgisayar üzerinden internete bağlanıyorum bu nasıl bir ping bu nasıl modem anlamakta çok çok güçlük çekiyorum.
    Ya kardeşim discord üzerinden 5000lere kadar ping görüyorum diğer uygulamaları varın siz hesap edin. Yeri geldiğinde 192.168.1.1 e ping atıyorum 100-300 arasında inanılır gibi değil. Üstüne yaklaşık 15 saniyeliğine modemin Wi-Fi özelliğinin kapanıp geri gelme durumları da cabası .
    Hg255s diye kıytırıktan modem dağıtıyorsunuz.
    Arıyorum eve servis çağırıyorum. Hiçbir şey yapılmadan (genelde sadece modemi sıfırlarlar) geri gidiyorsunuz.
    Ki servis de gelmeden önce uyarıyor yok servis ücreti alırız vs vs diye.
    Modem değişimi istiyorum modemde arıza veya herhangi problem yok diyorsunuz.
    Alay mı ediyorsunuz?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >



  • Modem veya hat kaynaklı sorun var sanırım sizde. Çevremde kullananlarda ping sorunu duymadım.

  • thelordof kullanıcısına yanıt

    SoL'da Ping Sorunu meşhurdur. Bulunduğunuz bölge önceden yapılmış ve kullanılan cihazların kaliteli olduğu bir bölgeyse hissetmemiş olabilirsiniz. Ege ve Akdeniz Bölgesinde ciddi ping sorunu var. Bu arkadaşın evinin içinde bile bu kadar ping alması router ve bilgisayar ethernet/wifi adaptöründe bir sorun olabileceğini gösteriyor. Ancak SoL'da ping sorunu yok demek başka bir şey. Burada bile defalarca konusu açıldı. Sorunun çözülmesi için yatırım gerektiğinden kimse şimdilik çözüme yanaşmıyor. Altyapıda kalitesiz ve yetersiz cihaz ve kablo kullanımı diyerek sorunu özetlemek mümkün. Ayrıca altyapı ekibinde eski kalitenin olmaması da başka bir etken gibi duruyor. Artık insanlar uğraşmaktan bıktığı için konu bile açmıyorlar. Sadece ISP arayanlara ping sizin için sorun olacaksa başka ISP bakın diye öneriliyor. MH konusunda oldukça iyi olması bazı kullanıcıları ping sorunu olsa bile SoL'da kalmaya motive edebiliyor. Şu anda aslında SoL'da en büyük iki sorun "ping sorunu" ve "müşteriye verilen cihazların kalitesizliği sorunu".





  • zulu123 Z kullanıcısına yanıt

    İstanbul Anadolu da Superonline FTTH lı dairede Frankfurt a 38-50ms arasında dalgalanıyor. Ankarada FTTH Superonline lı evde 45-55ms arasında dalgalanıyor.


    Ege ve Akdeniz bölgesi duyduğum kadarıyla epey kötü.

  • thelordof kullanıcısına yanıt

    İstanbul ve Ankara'da da bölgeden bölgeye değişiyor. Yani bu şehirlerde de her şey güllük gülistanlık değil. Altyapı cihazlarının ve kapasitelerinin durumuna göre yüksek ping veya düşük ping alabiliyorsunuz. Ege ve Akdeniz bölgesinin şansızlığı genelde altyapıda dandik cihazların kullanılması ve kapasite sorunu. Antalya'da bir forumdaş, kendi evinde yüksek ping alırken, aynı şehirde ailesinin evinde mükemmel bir internet deneyimi olduğunu yazmıştı. Bunun da nedeni, altyapıdaki cihaz ve kabloların durumu.

  • Sırf şu problem çözülür diye Wifi6 modeme geçtim dostlarım. Gelin görün ki yeni gelen ZTE Wifi6 modem bir öncekini aratmadı değil gerçekten(Aktif olarak 120-150 ms ping vardı Frankfurta, bandwith'i 20 hz ye ayarlayınca düzelir gibi oldu. Hala test etmem gerekiyor). 100 Mbps paketim var 60'ı geçebildiğini göremedim. MH ile görüştüğümde bizde şuan sizin hızınız 89 olarak gözüküyor diye bir cevap aldım. İnanılacak gibi değil..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zulu123 Z kullanıcısına yanıt

    Evet hocam, altyapıda ki cihazlar, merkezde ki olt ler önemli bir etken.

  • TheProNightly kullanıcısına yanıt

    Frankfurh için aşırı yüksek ping.


    Bende de o ZTE 3600h var. Bende o sıkıntılar yok. Sizde farklı bir sıkıntı var ama teknisyen nokta atış yapamamış gibi.

  • Hocam bugün 40 pinglerde oynuyorum ilk güne özel bir problem olabilir o yaşadığım. Ancak hala 60 ı geçemiyorum hız olarak anlam veremedim.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.