Şimdi Ara

Süperonline Fahiş Açma Kapama Bedeli

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.869
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 6 yıldan beri Süperonline fiber internet kullanıyorum. Bugüne kadar küçük aksaklıklar haricinde hiç bir sıkıntım olmadı. O yüzden de her taahhütüm bittiğinde yenileme yapıyorum. Ancak son gelen fatura ile süperonline benim için bitmiştir. Her ayın 25'in de maaş alıyorum. Ay sonuna kadar da muhakkak süperonline faturamı ödüyorum. Süperonline bazen hizmeti durdurup tekrar açtığında 20 küsür lira açma kapama bedeli alıyordu ama bazı aylarda almıyordu. Bu ay da açma/kapama bedeli kesmiş. Hemde 49 TL . Ben zaten internet hizmetine 59 TL veriyorum neredeyse iki katı fatura çıktı bana. Bu resmen soygundur. Süperonline benim için bitmiştir. İnsanların asgari ücretle geçindiği bir ülkede artık her şey lüks olmaya başladı. Adamlarda ki keyfe bakın bir tuşa basarak hizmeti dondurup, açıyorlar ve bunu 49 TL gibi fahiş bir fiyata yapıyorlar. Taahhüt bittiği an süperonline ile yollarımı ayırmaya karar verdim. Süperonline Fahiş Açma Kapama Bedeli







  • Bu konu hakkında, yeni çıkarılan Elektronik Haberleşme Altyapısı Ve Bilgi Sistemine İlişkin Yönetmelik'in 17'nci maddesinin 3'üncü fıkrasında; "İşletmeci tarafından, abonenin faturasını ödememesi nedeni ile hizmetin kısıtlanması/durdurulması ve hattın tekrar hizmete açılması durumunda, bir takvim yılındaki ilk açma-kapama işlemi için aboneye herhangi bir ad altında ücret yansıtılamaz." hükmü bulunmakta. Ancak, söz konusu yönetmelik hükmü 6 ay sonra yürürlüğe gireceği için şuan için yapılabilecek bir şey yok malesef.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cruise1905 -- 6 Kasım 2017; 22:20:57 >
  • Aynısı bende de oldu. Ödenmemiş 1 fatura vardı, hızı düşürdüler, hemen ödedim yükseldi. Kolay para kaznama yolunu bulmuşlar heralde.
    Bi uyarı atsalar ödemezseniz böyle böyle olacak zor mu? 2 fatura olsa yine anlarım ama 1 fatura ödenmemiş sadece.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Superonline elit kesime hitap eden bir hizmet anlayışı var. Memnun kalırsınız ama bunun faturası ağır olur gibi bir mantıkla hareket ediyorlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bunun sebebi Superonline değil, her servis sağlayıcıda açma/kapama bedeli bu fiyatlar. İlkinde az, ikincisinde yüksek oluyor fiyatlar diye hatırlıyorum. Sadece bir tıkla hizmetini açarken, sana 50TL fatura çıkmasının nedeni ülkeyi seni düşünen adamların yönetmemesidir. MTV'ye %50 zam yapan adamların BTK'sı, senin açma kapama durumunda ilgili bölüme tıkarken yorulan parmakları için "Parmağım Yoruldu Vergsi" adı altında 500 lira kitlemediğine şükret.
  • 2 fatura 3 fatura olsa anlarımda, 1 fatura gecikme olmuş, zaten iyi niyetli olsalar hızı düşürmeden önce mesaj atarlar faturayı hatırlatıp bilgilendirirler.
    AKN %80 olduğunda ve dolduğunda nasıl smsle bilgilendiriyolarsa bunda da öyle yapabilirlerdi. Saçmalıktan başka bişey değil.
  • s.uzun kullanıcısına yanıt
    Dediğim gibi ilgili yönetmelikte olduğu için adamlar ona dayanarak açma kapama bedelini yansıtıyor. İnsanların kıt kanaat yaşadığı bir ülkede bir aylık internet kadar fatura nasıl çıkarabilirsiniz diye soracak bir kitlenin olmadığını bildikleri için istedikleri gibi fiyatlandırma yapıyorlar. Ben aşrımıyor ve çok görmüyorum. Bir Avrupa ülkesinde böyle küçük durumlar bile nasıl protesto edilir, oranın ilgili kurumu bunu bildiği için böyle kararlar alamaz.

    Bahsettiğin gibi Superonline bilgilendirme yapmalı. En azından internete girdiğinde pop up şeklinde bir uyarı yapılarak "Faturanızın ödemesi geciktiği için internet hızınız yavaşlatılmıştır, ödemezseniz şu kadar yaptırım ücreti çıkacaktır" diyebilirler. İşlerine gelmediği için yapmıyorlar tabii ki.
  • Twitterden biraz yazdım kendilerine, 1 defaya mahsus 25tlsini iptal ettiler, diğer 25tl askıya alıp açma bedeliymiş, aboneliğim hiç askıya alınmadı o da ayrı mesele.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.