Şimdi Ara

SUPERONLINE FIBER Internet UPLOAD kotası hakkında bilmeniz gerekenler. Yeni üye olacaklar dikkat.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
1.893
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar Turkcell Superonline Fiber Internet'e üye olduktan sonra kötü bir sürpriz yaşadım. Bilmiyorsanız veya üye olacaksanız sizin de yaşamamanız açısından bilgilendirmek isterim.

    2-3 gün önce Turkcell Superonline Fiber, 250 gb akk ve 50 mbit sınırsız paketlerine üye oldum. yalnız bilmediğim bir konu vardı ki, eğer upload kotasını dahi ay içerisinde tüketirseniz, download kotanızda o ay telef oluyor ve akk hız limitine giriyorsunuz. yeni üye olacak kullanıcılara özellikle bir daha söylemek istiyorum, dikkate alınız sonra patlamayınız. örnek olarak 250 gb download ve 50 gb upload kotanız var. hiç download yapmadınız ayın ilk günü, ama 50 gb upload yaptınız. 50 mbit olan download hızınız ve 250 gb download kotanız da upload kotasını aştığınız için o ay için siliniyor ve download hızınız 50 mbitten 3 mbit e düşüyor. yani download kotası ve upload kotası birbirinden bağımsız değiller. birini aşmanız, ikisinin de hız ve kotasını o ay içerisinde bitiriyor. bunun neresi adil ben anlamış değilim. upload kotasını aşarsan, upload hızından penaltı yemen gerekir. download kotama ve hızıma niye müdahale ediyorsun ki? bu mu adil kullanım?

    böyle bir uygulama varken, 250 gb download kotasının yanına, 50 gb upload kotası koymak nedir yahu? upload a kota mı konur? bariz iyi niyetli olmayan bir pazarlama stratejisi bu. eğer bu upload kota muhabbetine bir çözüm bulmazlarsa askerden geldiğimde(6-7 ay sonra) uydunete geri döneceğim. verdiğim 24 aylık sözünde erken çıkmadan kaynaklı cezası neyse veririz. fiber diye gaza gelmeyin arkadaşlar.

    son olarak hiç mi iyi yanı yok? 2 farklı yerde adsl ve uydunet kullanmış biri olarak açık ve net söyleyebilirim ki bağlantı kalitesi olarak şu an açık ara 1 numaralar. latencyler yurtiçi, yurtdışı(yurtdışı için mucize beklemeyin, gavurlar 10 ms alırken siz yine 80le takılacaksınız, diğer bağlantılardaki 100 üstü msden iyidir tabiki) bariz diğer isslerden iyi. fiberin hakkını, hat kalitesi anlamında veriyorlar. ama download miktarınıza kıyasla oldukça düşük bir miktar verilen ve pazarlanırken detaylarından hiç bahsedilmeyen upload kotası gibi bir uygulamaları olduğu sürece, iyice hesap yapmadan bulaşmamak lazım. sonra 50 mbit hızlı, 250 gb aylık download kotanız, daha tadına bakmadan, kullanamadan, upload kotası yüzünden 2 günde çöp olur, 3 mbit hızla ay sonuna kadar takılırsınız.

    bu uygulama varken adil kullanım veya adaletten bahsetmek söz konusu değildir. bununla ilgili bizzat kendilerini arayarak şikayette bulunabilirsiniz ama çok bir sonuç çıkmaz. sonuç almak için bilgi teknolojileri ve iletişim kurumu'na şikayette bulunmak gerekiyor. ben şikayet ettim, sizi de daha kaliteli ve adil bir internet için beklerim.

    bilgi teknolojileri ve iletişim kurumu giriş sayfası:https://tuketici.btk.gov.tr/giris/

    edit: aynı yazıyı ekşi sözlükte de paylaştım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ColdShadow -- 22 Ekim 2013; 13:09:15 >







  • Kardeşim çok sağol, superonline a geçmeyi düşünüyordum upload için, ama 50gb nedir

    Ben 1 mbit uploadla 70 falan yapiyorum su an

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selamlar, benim 250 gb download sınırsız diye geçen paketimde upload kotası 50 gb. diğer paketlerde upload kotası farklı olabilir.

    evimde aktif 4 bilgisayar var. sadece skype kullanımında bile 50 gb kota geçilir. 50 mbit 250 gb kota da olur 3 mbit sınırsız.

    2 günde upload yaptığım miktara bakıyorum 6 gb. Evde 4 kişi yaşıyoruz ve 4 aktif bilgisayar var. 2 kişi şehir dışında. sadece 2 kişi 6 gb upload yapmışız 2 günde. download kotasından sonra upload kotasının bitmemesine imkan yok gibi görünüyor.

    Böyle bir adil kullanım koşulu olmaz. Sözleşmede yazsa dahi, hukuka ve adalet anlayışına ters bence bu durum. Bu açıdan ben şikayetimi yaptım.
  • Sınırsıza kota asıl çözülmesi gerken sorun gerçek sınırsızların ne kadar fahiş fiyatlı olduğu ama
  • Ayrı ayrı kota koy sonra birini geçince digeride gitsin . Bu kime mantıklı gelir ?

    Upload 50 Gb
    Download 250 Gb

    bunlara acaba kendileride inanıyormu bunu bildigim iyi oldu böyle bir durumda bana uymuyor superonline fiber . artık telekoma bakarız..
  • Çok çok çok çok Âdice bişi bu yaa.. Bende bu ay içinde 50 mb hiz 250 GB AKK'e geçmeyi düşünüyordum ama İnsani resmen EŞŞEK yerine koymaktan Enayi Angut yerine koymaktan farki yok bunun.. Ulan Hadii anladik çoğul kullanimi engellemek istiyosun hedefliyosun daaa Ulan (gecenin bu saatinde ağzimi bozmamak için kendimi zor tutuyorum şuan inanin) Bari Upload - Download ayir ikisini bağimsiz olsun.. Ulan yillarca ttnete küfür ettik TSO çikti dedik ki ohh be ttnete rakip çikti belki bi nebze rahat nefes aliriz ama bunlar nefes almak için açtiğimiz ağzimizi yanliş anlamişlar... !!

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende gerçek sınırsız var şu an fiberin ilk üyelerindenim 10 mbit download 1 mbit upload kota mota hiç bir şey yok 49 TL ödüyorum. 50 mbit'e geçmeyi düşünüyordum artık oyunlarda yeterli olmuyor avrupa ve usa 50 download 25 up kullanıyor özellikle fps oyunlarında 2 saniye gecikmeli görüyordum bir çok kişiyi. Bu upload kota olayı gerçekten çok berbat bir durum bunu şimdi öğrendim ve 50 mbit'e geçme isteğimde soru işareti oluştu. Yalnız gece kuşu kampanyası alırsam eğer sanırım bu berbat olaydan etkilenmem. Zaten torrent'i gece açıyorum 12 - 06 arası kotaya saymıyor sanırım bu durumda problem yaşamam. Biraz daha araştırayım ama yinede bunun şikayet edilmesi lazım cidden rezillik yani
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ekostros

    Bende gerçek sınırsız var şu an fiberin ilk üyelerindenim 10 mbit download 1 mbit upload kota mota hiç bir şey yok 49 TL ödüyorum. 50 mbit'e geçmeyi düşünüyordum artık oyunlarda yeterli olmuyor avrupa ve usa 50 download 25 up kullanıyor özellikle fps oyunlarında 2 saniye gecikmeli görüyordum bir çok kişiyi. Bu upload kota olayı gerçekten çok berbat bir durum bunu şimdi öğrendim ve 50 mbit'e geçme isteğimde soru işareti oluştu. Yalnız gece kuşu kampanyası alırsam eğer sanırım bu berbat olaydan etkilenmem. Zaten torrent'i gece açıyorum 12 - 06 arası kotaya saymıyor sanırım bu durumda problem yaşamam. Biraz daha araştırayım ama yinede bunun şikayet edilmesi lazım cidden rezillik yani

    hocam 50mbit e geçmeniz size pek bir yarar sağlamayacaktır. Superonline ping konusunda maalesef sınıfta kalmakta. Bende 20mbit varken World of tanks te 130 daha düşmüyordu pingim. TTNET VDSL'e geçtim şuan 65 - 80 aralığında geziniyor pingim.

    Demek istediğim şu superonline ile yurtdışı serverlara bağlanacaksanız kayıplara ve yüksek pinge razı olmanız gerek.




  • arkadaşlar merhaba
    50mbit 250gb kotalı olan paketi seçtim ancak internetten kotama bakınca
    download 100gb upload 50gb gözüküyor..
    ya 250gb down 50gb up
    yada 100gb down 25gb up olması lazım değilmi?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.