Şimdi Ara

Superonline Fiber Kullanan Arkadaşlar Acil Bakabilir Mi? (Acil) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
33
Cevap
0
Favori
3.185
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • fowell-one kullanıcısına yanıt

    Sol, Telekom üzerinden hizmet vermiyor biliyorum hocam demek istediğim Sol'ün kullandığı kanallardan Telekomda, diğer firmalarda artık kendi kablolarını kazı yapmadan geçirebiliyor. Aynı evde hem sol, hem telekom fiberi farklı zamanlarda kullanan biri olarak söylüyorum. Şuan misal bende de Telekom altyapısı üzerinden hizmet veren firmalar sizde fiber yok diyorlar fakat 6-7 yıl öncesinde bizzat Telekomdan 2-3 yıl kadar fiber kullanmışlığım oldu.


    Telekom ve Sol, fiberde ortak çalışmıyorlar. Hatta Turkcell ile Telekom baz istasyonu da paylaşmıyor kırsalda LTE için. Köyün girişine LTE için Turkcell baz istasyonu getirdi. Turkcell, Vodafone 4.5G çekiyor, Telekom yok. 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilgisayar Bağımlısı -- 22 Şubat 2022; 1:2:49 >
  • https://www.donanimhaber.com/iBB-nin-fiberi-tekellestirme-calismalarina-Rekabet-Kurumu-dur-dedi--110865

    Yukarıdaki konuda da görüleceği üzere fiber altyapı sadece firmalar üzerinden sağlanmıyor. Farklı bir dönemde İBB iştirak şirketi olan İsttelkom’un var olan altyapısı ile bir hizmet sağlanması durumu olabilir. Kutu konulduysa bir yanlışlık olacağını sanmıyorum. Hayırlı olsun şimdiden.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bilgisayar Bağımlısı kullanıcısına yanıt

    Bu bilgiyi nereden aldınız? Yani kazıya gerek olmadığını ve isp'lerin birbirinin altyapılarından kabloyu geçirebileceğinin bilgisini?

    Bizim binada sol fiber var ama ben Türk telekom fiber için uğraşıyorum, planlama biriminden gelen arkadaş bana "biz sol'ün geçirdiği yerden geçiremeyiz" demişti, 1 ay önce oldu bu olay.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • LGKullanıcısıı324 L kullanıcısına yanıt

    Hocam bu sokakların fiber kablolama veya doğalgaz vb. şeyler için ilk kazısı çok sancılı - sıkıntılı ve gürültülü bir süreç. Hele o sokağı kestikleri aletin çıkardığı 100 desibel üstü gürültü yok mu. Her firma kendi alt yapısı için tekrar tekrar aynı gürültüyü, kirliliği yapmasın diye bakanlıkların ve belediyelerin mevzuatları var. Bu sebeple bir firmanın fiber getirirken yaptığı kazıdan sonra aynı bölgede aynı gürültülü kazı süreci tekrarlanmaz. Menhol, Ek oda paylaşıyorlar mı bilmiyorum fakat dediğim gibi aynı bölgede farklı fiber servisleri için farklı kazılara denk gelmedim hiç.


    BTK'nın bu konu ile ilgili mevzuatını araştırın ve bu şekilde başvurun. Firmalar veya çalışanları kimi zaman kârını, kimi zamanda yatırım - uğraş sürecinden tasarruf etmek için veyahut kendi statüleri itibarı ile konumları yapılması gereken şeylere yeterli olmayabiliyor. Aynı şekilde kırsalda operatörlerinde baz istasyonu paylaşma yükümlülüğü var vatandaşların ve tüm müşterilerin sağlıklı faydalanabilmesi için.


    Sadece siz fiber istiyorsanız sizin için gerekli kablolama, transfer, bağlantı sürecini gerçekleştirmeyi kârlı görmüyor olabilirler. 10-15 kişi olarak başvurursanız süreç değişebilir.


    1) https://www.btk.gov.tr/elektronik-haberlesme-altyapi-tesisleri-referans-dokumani


    Elektronik haberleşme altyapısına ilişkin yeraltı tesisi inşası sırasında yapılan kazılar, kazıların tekrar doldurulması, tesis edilen kablo muhafaza kanalları, ek odaları ve benzeri diğer hususlarda standartların oluşturulması amacıyla hazırlanan Elektronik Haberleşme Altyapı Tesisleri Referans Dokümanı 30.05.2017 tarihli ve 2017/DK-TED/178 sayılı Kurul Kararı ile onaylanmış ve işletmeci talepleri, gelişen teknolojiye uyum ve uygulamada görülen değişiklik ihtiyacı nedeniyle 07.09.2021 tarihli ve 2021/DK-TED/240 sayılı Kurul Kararı ile güncellenmiştir.

    Kurumumuz tarafından hazırlanan 13/07/2016 tarihli "Elektronik Haberleşme Altyapı ve Bilgi Sistemine İlişkin Yönetmelik" ile “Elektronik Haberleşme Altyapı Referans Dokümanında” belirtilen hususlara işletmecilerin uyması zorunlu hale getirilmiştir. 

    Söz konusu dokümanın yürürlüğe girmesiyle;

    • İşletmecilerin altyapılarını Kurumumuzun belirlediği standartlara uygun tesis etmesi,
    • Standarda uygun kazılarla çevreye verilen rahatsızlığın azaltılması,
    • Kaliteli altyapı tesisi sayesinde meydana gelebilecek arızaların azalması ile hizmet kalitesinin yükselmesi, 
    • İşletmecilerin kendi şebekeleri için yaptıkları kazılarda altyapının başka işletmecilerin de ücreti mukabili kullanabileceği özelliklerde yapılması,
    • İşletmeciler arası rekabetin artırılması,
    • Gereksiz kazı maliyetlerinin önüne geçilerek son kullanıcıların daha makul ücretlerle elektronik haberleşme hizmeti alması

    böylelikle kaynakların etkin ve verimli kullanılması sağlanarak ülkemiz ekonomisine katkı sağlanması amaçlanmıştır.


    2) https://www.btk.gov.tr/tesis-paylasimi-duzenlemesi


    Tesis paylaşımı, elektronik haberleşme şebeke işletmecilerinin sahip olduğu boru, kanal ve göz gibi pasif altyapıların diğer işletmecilere ücreti karşılığı kullandırılması hizmetidir. Yüksek hızlı genişbant hizmetlerin son kullanıcılara ulaştırılması için ihtiyaç duyulan yeni nesil şebekelerin kurulumunda boru, kanal, göz gibi mevcut tesislerin paylaşılması, kaynakların etkin kullanımı ve mükerrer yatırım yapılmaması açısından önem arz etmektedir.

    Bu çerçevede Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından yürütülen çalışmalar neticesinde 12/04/2013 tarihli ve 2013/DK-ETD/187 sayılı Kurul Kararı ile sabit elektronik haberleşme altyapısı kurmaya ve işletmeye yetkili tüm işletmeciler, 01/09/2013 itibariyle yürürlüğe girecek şekilde, sahip oldukları boru, kanal ve gözleri talepleri halinde diğer işletmecilerle paylaşma yükümlülüğüne tabi kılınmışlardır. Söz konusu yükümlülüğün uygulama detaylarını içeren “Tesis Paylaşımı Taleplerinin Değerlendirilmesi ve Hizmetinin Sunumuna İlişkin Usul ve Esaslar” 29/07/2015 tarihli ve 2015/DK-ETD/359 sayılı Kurul Kararı ile 01/09/2015 tarihinden itibaren geçerli olacak şekilde revize edilmiştir.

    Bununla birlikte, 12/04/2013 tarih ve 2013/DK-SRD/188 sayılı Kurul Kararı ile toptan fiziksel şebeke altyapısına erişim pazarında etkin piyasa gücüne sahip işletmeci olarak belirlenen Türk Telekomünikasyon AŞ’ye “abonelere erişim sağlama” ile “Arabağlantı, Yerel Ağa Ayrıştırılmış Erişim, Veri Akış Erişimi ve Kısmi Kiralık Devre hizmetleri kapsamında omurga bağlantılarında (backhaul-Türk Telekom santral binalarında teslim aldıkları trafiği kendi varlık noktalarına taşıma maksatlı)” maliyet esaslı ücretlerle tesis paylaşımı sağlama ve söz konusu hizmetin sunulmasına ilişkin uygulanacak usul, esas ve ücretleri içeren referans teklif hazırlama yükümlülüğü getirilmiştir. Bu kapsamda Türk Telekom Referans Tesis Paylaşımı ve Aydınlatılmamış Fiber Teklifi (ReTPAFT) son olarak 29/07/2015 tarih ve 2015/DK-ETD/359 sayılı Kurul Kararı ile 01.09.2015 tarihinden geçerli olacak şekilde onaylanmıştır.

    Öte yandan, Elektronik Haberleşme Altyapı Bilgi Sisteminin kurulması, faaliyete geçirilmesi, tesis paylaşımına ilişkin iş ve işlemlerinin etkinliğinin arttırılması çalışmaları kapsamında alınan 13.09.2017 tarihli ve 2017/DK-ETD/265 sayılı Kurul Kararı ile tesis paylaşımı taleplerinin öncelikle Kurumumuz değerlendirmesine sunulmasına ve Kuruma iletilecek tesis paylaşımı başvurularının değerlendirilmesi ve sonuçlandırılmasına yönelik süreçlerin Kurumumuzca belirlenmesine karar verilmiştir Bu itibarla, elektronik haberleşme altyapısı kurulumuna ilişkin projelerin tesis paylaşımı bakımından değerlendirilebilmesini teminen öncelikle Kurumumuza sunulması gerekmekte olup, bu çerçevede ReTPAFT’ın Ek-3’ünün 6 numaralı başlığı altında yer verilen Tesis Paylaşımına İlişkin Talep Formunun başvuruda bulunacak işletmeciler tarafından eksiksiz olarak doldurularak aşağıdaki bilgiler ile birlikte Kurumumuza gönderilmesi gerekmektedir;

    1) Tesis paylaşımı talebine konu güzergâhın uç noktalarının adı, adresi ve/veya koordinat bilgisi (CD içerisinde Proje Veri Temin Kılavuzu’nda yer verilen formatlara uygun olarak),

    2) Güzergâh bilgisine yönelik ek açıklamalar,

    3) Talep edilecek güzergâh üzerinden sunulacak hizmetlerin kapsamı, ne şekilde ve ne tür cihazlar/kablolar ile verileceğine dair bilgiler.

    Bu aşamada başvuru sahibi işletmecinin Kurumumuza sunduğu bilgiler dışında altyapı sahibi işletmeciye ilave bilgi göndermesi gerekmemekte olup, yer etüdünden (yer etüdü ücreti ve süresinin başvuran işletmeciye bildirilmesi dâhil) başlamak üzere devam eden süreçlere ilişkin iş ve işlemlerin ilgili dokümanlardaki hükümlere göre taraflarca sürdürülmeye devam edilmesi gerekmektedir. Bu kapsamda, tesis paylaşımı talep eden işletmecinin altyapı sahibi işletmeciye başvurmasını müteakip altyapı sahibi işletmeci tarafından yer etüdü süresi ve ücretinin 15 gün içerisinde hesaplanarak banka hesap bilgileri ile birlikte tesis paylaşımı talep eden işletmeciye bildirilmesi gerekmektedir. 

    Sonuç olarak işletmeciler tesis paylaşımı taleplerini değerlendirmek üzere öncelikle Kurumumuza bildirecek olup, sonrasındaki iş ve işlemler “abonelere erişim sağlama” veya “Arabağlantı, Yerel Ağa Ayrıştırılmış Erişim, Veri Akış Erişimi, Kısmi Kiralık Devre hizmetleri kapsamında Türk Telekom santral binalarında teslim aldıkları trafiği kendi varlık noktalarına taşıma” maksatlı tesis paylaşımı talepleri için ReTPAFT kapsamında Türk Telekom ile, bunun dışında kalan tesis paylaşımı talepleri için ise son olarak 29/07/2015 tarihli ve 2015/DK-ETD/359 sayılı Kurul Kararı ile revize edilen “Tesis Paylaşımı Taleplerinin Değerlendirilmesi ve Hizmetinin Sunumuna İlişkin Usul ve Esaslar” dokümanı kapsamında altyapı sahibi ilgili işletmeciler ile sürdürülecektir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilgisayar Bağımlısı -- 22 Şubat 2022; 18:5:38 >




  • Bilgisayar Bağımlısı kullanıcısına yanıt

    Hocam ben zaten 1 ay önce 30 daireli binamızdan 21 kişiden ad-soyad ve imza şeklinde kendimi vekil tayin ettiğim dilekçeyi 13 ocak da Türk telekom il müdürlüğüne teslim ettim ve planlama birimi şefinden öğrendiğime göre herhalde aynı ayın 17'sinde projem çizilmiş ve onay beklendiğini de öğrendim. Şuan 1 ay oldu ses seda yok.


    Ayrıca ben twitterdan yusuf kıraç'a 10 ocak 2022 de yazmıştım öncesinde ve 3 gün sonra binamızın önüne il müdürlüğünün planlama biriminde çalışan arkadaş gelip bana nereden binaya kabloyu sokacağımızı ve dairelere nasıl kablo çekileceğini bana sormuştu ve ben de bilemediğim için bu işleri bir şey diyememiştim ama bina yöneticimiz superonline fiber'in getirdiği yerden getirin dedi ce bu arkadaşa ve onun üzerine bu adam "biz superonline'nın yerinden getiremeyiz" şeklinde keskin şekilde konuşmuştu ve bu arkadaşın bende telefon numarası var whatsaptan görüşüyorum zaman zaman ama çok geç cevap veriyor ve şuan covid iznindeymiş sanırım.


    Bu dediğiniz her şeyi okudum ve anladığım kadarıyla Türk telekom'un BTK'ya başvurması mı gerekiyor superonline fiber'in hattından fiberi hem binaya hemde gene dairelere de superonline'nın kabloları geçirdiği kendisinin yaptığı hatlardan geçirmesi için.




    Bu arkadaş bana ayrıca şöyle demişti

    "ben senin binana fiberi getireceğim, senin için rahat olsun ama rica ediyorum bina girişinden dairelere kadar kabloları bir elektrikçi ile anlaşıp dairelere uygun fiyattan bina sakinleri çektirsin, elimden anca bu kadar geliyor çok yoğunum"


    Durum bu.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LGKullanıcısıı324 -- 22 Şubat 2022; 18:2:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • LGKullanıcısıı324 L kullanıcısına yanıt

    İşin içinden biri olmadığım için yanlış yönlendirmek istemem. Fakat Telekom'un BTK'ya başvurmasından ziyade, sizin BTK aracılığı ile Telekom ve Superonline arasında BTK'nın mevzuatlar ile şart koştuğu yükümlülükleri yerine getirmelerini istemelisiniz ( Tabi mümkün mertebe tatlı dil ve kibarlıktan vazgeçmeyin ikisi de ülkenin yarı özel yarı kamu iştirakı devleri ). Tabi öncesinde bir uzman aracılığı ile veya kendiniz mevzuatı ve maddeleri detaylı, net bir şekilde tespit edip tam bilgi sahibi olursanız çok daha sağlıklı ve doğru ilerleyebilirsiniz.


    Telekom'da, Turkcell'de özel bir şirket. Fakat aynı zamanda ciddi oranda Kamu ortaklığı da mevcut ikisinin de. Ek olarak iki şirketin fiber alt yapı sürecinde geçmişten beri yaşadıkları kendi alt yapımı yapabilirim yapamam, şu paraya bu paraya sorunlarından ötürü mümkün mertebe birbirlerinden hizmet veya çözüm kullanmama alışkanlıkları var ne yazık ki.


    Doğrudan telekom yerine, telekomdan toptan hizmet alan netgalaksi, millenicom, türk.net gibi firmalar aracılığı ile bu süreci gerçekleştirmeyi taahhütsüz fiber şeklinde deneseniz farklı bir süreç gerçekleşebilir mi acaba. Siz Telekom aracılığı ile, imzalı toplu bir halde yapmanız gereken şeyleri gerçekleştirmişsiniz. Telekom'a da bir yandan hak veriyorum Batı ve Doğu ülkelerinin kurumsal, büyük kullanımlarının arasında bizim gibi perakende potansiyel müşteriler Telekom gibi bir dev için pek bir anlam ifade etmeyebilir 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilgisayar Bağımlısı -- 22 Şubat 2022; 18:35:24 >




  • Bilgisayar Bağımlısı kullanıcısına yanıt

    Anladım hocam, maddeleri ezberlemek lazım sanırım avukat gibi 😄😅


    Teşekkür ederim değerli yorumlarınız için, yani ben harekete geçmessem bu Türk telekom yeniden kazı yapacak hem yoldan binaya kadar hemde binamızın içinden dairelere kadar boru döşeme falan sıkıntı gibi geliyor.


    Türk telekomu rögar kare şeklinde kapağı binamızında ön sol tarafında 15-20 metre ötemizde ayrıca, dediğiniz bilgiler çok çok değerli ve teknik sanırım bu işlerden biraz anlıyorsunuz hocam 😃


    Bence de alışkanlıkları var o yüzden bu eleman ve diğerleri direk onların altyapısını kullanamayız sözünü otomatik demişte olabilir.


    Ben Türk telekom 24 ay taahhüt yaptım hocam 1.5 ay oldu VDSL Hipernet 75Mbps hız ile çünkü sol fiber 12 yıldır iyiydi ama son 2-3 yıldır illalah ettim oda 10 ay falan kaldı taahhütüm işte sonra bir daha sol fiber dendimi arkama bakmadan kaçacağım çünkü çok da uğraştım ama sol hiç yardımcı olmadı hani masrafta yaptım router aldım falan acaba zte h267a router mı kötü diye Asus dsl ax82u aldım ama sonuö değişmeyince işte...


    Şuan Türk telekom fiber için uğraşıyorum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • LGKullanıcısıı324 L kullanıcısına yanıt

    Sol ile yaşadığım sorunlardan dolayı, biraz keyfi biraz zoraki araştırma ve keyfi bir hobi süreci oldu hocam benim durumda 3-4 aydır. BTK olmasa gerçekten iki şirket birbirinden hizmet almamak için baştan sona kendi alt yapısını kazma yoluna girer. Tabi 5G konusunda Turkcell CEO'sunun iş birliği yapmazsak 5G için gereken yatırım tutarı yaklaşık 14-15 milyar dolarları bulacak ortak çalışmalıyız açıklamaları 5G konusunda bu agresif rekabetten vazgeçmeleri gerektiğini kanıtlıyor.


    Superonline'ı bende 13-14 yıldır kullanıyorum kısa bir Telekom Fiber dönemi dışında. Son 1-2 yıldır bende kendilerine karşı kimi zaman kırıldım ve soğudum fakat son süreçte 100 Mbps'lik uygun bir tarifeye geçiş ve farklı DNS kullanımı ile memnunum. SOL ile özellikle İzmir'de Cloudflare DNS'yi öncelikli olarak kullanmamak gerekiyor. Zira Cloudflare İstanbul sunucularına yönlendirmek yerine Avrupa sunucularına bağlıyor. Bir site aracılığı ile benim bağlantım için ideal DNS'leri tarattım Google'ın 8.8.4.4 ve 1.1.1.1'in sonuçları iyi çıkınca ( Sol'ün kendi DNS'leri dışında ) İlk DNS yönlendirmemi 8.8.4.4, ikincisi de 1.1.1.1 yaparak şuan ideal bir performansa sahibim. Netflix, Youtube, WhatsApp, Instagram konusunda 100 download, 10 uploadlık tarife ile sonunda ideal bir konfora erişebildim. Tabi ki bir Gigafiber değil fakat TV+ Ekstra, 119 TL'ye ve 12 aylık taahhüt ile gayet ideal.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilgisayar Bağımlısı -- 22 Şubat 2022; 18:50:37 >




  • Bilgisayar Bağımlısı kullanıcısına yanıt

    Anladım hocam benzer problemler yaşamışız demek ki, BTK ne kadar iyi çalışıyor orası ayrı konu ama :D


    DNS'lerin hepsini denedim ben işe yaramadı vallahi direk ASUS router üzerinden hemde.


    Sizde işe yaramışsa ne mutlu.


    Ben mersindeyim, ve dediğiniz whatsap, instagram netflix sonra sayfaların DNS resolve edememesini an itibarıyla yaşadığım için telefondan Türk telekom VDSL ile kullanıyorum ve rahat rahat takılıyorum çok şükür :D


    Benim ki 35Mbps down 5 Up 110 TL 12 aydı 23 aralık 2022 de bitecek, fakat ben sürekli arayıp bana özel bir kampanya ricasında bulunmama rağmen misal 25Mbps down ve tv+ 110 TLden bile sunsalar olur diyecekken yok sunmadılar. Oda niye hani madem ödüyorum 12 ay kaldı bari TV+'dan yararlanayım diye düşündüm ama olmadı işte.

    Sizin fiyat çok ama çok ideal aldıklarınıza nazaran :D


    Hangi site ile ideal dns'leri taratmıştınız hocam?


    Bende bu altyapı ulaştırma ve ipv6 konferansları oluyor ya youtube'dan hep izliyorum.


    Anladığım kadarıyla SOL daha hiç hazır değil, Türk telekom ve Türknet ve vodofone hazır ama Türk telekom ve Vodofone'un işine gelmediği için afım yok.


    İppv6 testlerine bu şirketler kendi çalışanlarından başlayacaklarmış ve türk telekom sanırım Trabzon da ippv6 testine başlayacakmış küçük gruplardan artık kimler bilemiyorum. Hepsi ortak altyapı diyor ana işte.


    Hatta Ümit Önal ulaştırma altyapı bakanlığı şuurasından kızıyor şöyle "sürekli Türk telekoma taş atıyorlar altyapı kazı izni vesaire vermiyor diye, nerede vermiyoruz, aha şurada verdik" gibi örnekler veriyor kızıyor celalleniyor o canlı yayında tüm isplerin ceolarınında olduğu yerde :D




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LGKullanıcısıı324 -- 22 Şubat 2022; 19:23:35 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • LGKullanıcısıı324 L kullanıcısına yanıt

    Site diye aklımda kalmış fakat hocam şu sitede bahsedilen NameBench adlı yazılımla yapmışım:


    https://www.makeuseof.com/tag/find-the-fastest-dns-to-optimize-your-internet-speed-with-namebench



    Taahhüt bitimi dışında özel bir kampanya, fırsat el altından sunmuyor hocam ( Sunulan özel kampanyalarda sitede yazanları daha ucuza vermek oluyor genel olarak müşteri kaybetmemek için ). Tabi şirket içinden önemli pozisyonda bir dost, arkadaş veyahut şirket çalışanı olma durumunda nasıl imtiyazlar - ayrıcalıklar elde edilebilir bilmiyorum. Bende donanımhaber'de gördüm Superonline'nın diğer kampanyalar bölümünden o tarifeye geçmeye çalıştım, şükür geçebildim sonunda.


    Telekom'un IPv6 hizmeti daha yaygın galiba. Fakat Sol'de kurumsal tarafta IPv6 hizmeti dağıtımına başlamıştı diye biliyorum. Bir yandan aynı Türk.net'in gigabit seviyelerindeki interneti ile birlikte ipv6 hizmetini Telekom ve Sol'ün biz bireysellere sağlamamasından ötürü kırgınım, bir yandan da global ve yerel site - platformların, biz sıradan tüketicilerin kullanım senaryomuz için IPv6 kavramanın dev teknoloji şirketlerinin siteleri dışında uygun olmaması ne yazık ki IPv6 ihtiyacımızın ertelenebilmesi konusunda da manevi açlığımı bastırıp buna da şükür dedirtiyor 


    Ülke sınırlarımız içerisinde genel müşteri kitlesi için Wifi şifresi bile gereksiz bir zahmet, problem iken IPv6 tüm siteler, serverlar tarafından tam destek ve zaruriyet oluşturmadığı sürece yaşatacağı en ufak hata, sorun kaş yapayım derken göz çıkarmaya sebep olacaktır. Bu sebeple ne firmaların ne bizim ihtiyacımız herkes için daha hızlı, süper internetten ziyade kendi evimiz için en hızlı, en ideal interneti en düşük maliyetle temin edebilmek olmalı.


    Türk.net bireysel tarafta doğal reklam ve farklı firmaların müşterilerinin imrenerek beklemesi gibi beklenti ile karşılığını kısmen alsa da, bireysel tarafta daha pahalı özel seçenekler sunmayarak da kendi finansman sürecini sıkıntıya soktu. Zira bugün Gigabit hızlarda Gigafiber kullanan bir çok insan aynı hizmeti Türk.net 250 TL'ye satsaydı almayacaklardı. Bir kısmı bütçe yetersizlğinden bir kısmı da 250 TL ödeyebileceği halde sırf 1 Gbps indirme hızı için 250 TL'yi gereksiz göreceklerdi.( Ki başlangıçta Gigafiber 3 farklı pakette farklı fiyatlardan konumlandırılmıştı diye hatırlıyorum )


    Haliyle Türk.net bir yandan insanlara ihtiyaçları olmayan veya piyasa ortalamasında maliyetini göze alamayacakları bir seviyeyi alıştırdı, fakat bir yandan da bu müşterilerden aylık daha fazla ücret kazanabilme imkanını yakın zamanda kendini yok etti. Telekom ve Superonline, başlangıç seviyesindeki hizmetlerini taahhüt ile bu fiyatlardan satarken, sen taahhüt yok ve gbps internet diyorsun. Telekom ve Sol, her müşteriden hem daha fazla kazanıyor hem de çok daha fazla müşteriye sahip, hem de kontratlı müşteriler. Matematiksel olarak Türk.net'in bu 2 deve kıyasla rekabeti oldukça zor, ister istemez ilerleyiş hızı da bu pazarlama yönteminden ötürü olumsuz etkilenecektir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilgisayar Bağımlısı -- 22 Şubat 2022; 20:41:52 >




  • Bilgisayar Bağımlısı kullanıcısına yanıt

    Anlıyorum hocam, teşekkür ederim yine de.


    Evet ama benim Superonline içinde eş dost akraba falan da yok :D O yüzden xD


    IPv6 gelseydi benim çok işime yarardı orası kesin, plex vesaire kullanıyorum ben çünkü ve CGNAT işimi baltalıyor açıkçası :(


    Evet TürkNet için öyle ama olsun be hocam sonunda Türkiye de simetrik internet kullanabilen arkadaşlar olması bile beni mutlu ediyor her ne kadar kullanma şansına daha erişememiş olsam da, ben de durumumdan memnunum beni tek üzen durum ping ve sayfaların takılmadan rahat rahat açılması ve bir yerlerde Bandwidth throttling uygulanması durumları oluyor. Bunların olmadığı bir servis sağlayıcı benim için en iyi servis sağlayıcıdır bir müşteri olarak açıkçası ve şuan bunu Türk Telekom da görüyorum.



    O da Türk Telekom omurgaya iyi yatırım yapmış zamanında bir yerde okuduğuma göre çünkü arap ülkelerinin geçişlerini de Türk telekom üstleniyormuş anladığım kadarıyla o yüzden iyi bunların omurgaları. Superonline ise zamanında yatırımı yaptı yaptı her yere fiberleri döşedi dairelere kadar hem de, bu çok kral bir işti o zamanlar için gerçekten takdir edilesi bir olay. Ama bu mevcut altyapıya kullanıcıları tıklım tıklım bir otobüs de hani yer kalmaz ya şöförler arkaya gidin der yolculara ayakta da bir sürü insan olmasına rağmen artık, işte superonline şuan bence bu durumda ve bundan dolayı sıkıntı yaşanıyor ama nasıl bir çözüm yaparlar orasını bilemem beni ve binamızdaki çoğu sol fiber kullanıcısını kaybettiler o kadar azımsanmayacak bir kişi sayısı sadece bizim apartmada 20 tane sol fiber kullanan var misal ve hiç memnun değiller, ben çok uğraştım durumu bildirdim superonline'nın kendisine ama 2-3 yıldır uğraşıyordum ama değişen bir olmadı ve aynı şekilde hatta bizim çevremiz hep sol fiber her binadaki daireye varmışlar mübarekler, işte bu çevremizdeki sol kullanıcılarını da sordum bildiğim tanıdığım ve hatta tanımadığım kişilere bile hiç iyi şeyler duymadım. İşte bu insanlarda benim yaşadığım sorunları yaşıyorlarmış ayrıntılı bir şekilde sorduğumu da belirtmeliyim, bunu duyunca işte o zaman kafama dank etti sorun bir tek bende değilmiş diye hocam ve artık harekete geçtim Türk Telekom için, ve inşallah başarılı olurum vallahi uğraşıyorum canla başla.



    Gerçekten superonline'nın bu ilk yayılmaya başladığı zamanlar tam bir canavardı her konuda efsaneydiler pingler/routing artık nedersen bana mısın demezdi, ben özellikle kullanırken çok memnundum aynı anda indirmeler videolar izlemeler falan çok hoşuma gitmişti ilk deneyimlerim zamanında, öncesinde ADSL kullanıyordum ya :D ADSL'de aynı anda indirme ve internette gezmek mümkün değil biliyorsunuz ben bunu gördüm yahu internetten dosyalar indiriyordum ve aynı zamanda youtube vesaire web sayfalarında geziyordum hiç takılma donma falan olmuyordu şok olmuştum :D Ve hatta indirme yaparken ping değerleri 0-1 arası hep hiç değişmiyordu evdekilerden ses çıkmaz olmuştu fiber geldikten sonra ben indirme yaparken :D





  • Ben bugün nihayet superonline da bir yetkili arkadaş ile görüştüm (eski Turkcell Genel Müdürlük çalışanıyım, o şekilde ricacı oldum şirkette çalışan bir yönetici arkadaşımdan).

    Hiç bir şekilde ne sol ne tt birbirleri ile aynı yerden kablo vs olayına girmiyormuş.

    SOL %100 kendi alt yapısı ve çıkışını kullandığı için (tt bağımsız olarak) kısaca kendi işimi kendim görürüm mantığı ile hareket ediyormuş. Yani sol hiç bir şekilde fiberi tt den almıyor, tt de doğal olarak aralarında bir anlaşma olmadığı için onların hattını veya alt yapısını kullanamıyor. Aynı durum sol içinde geçerliymiş, sol da tt kullanamıyormuş.

    Temelde fiberde rakip olmaları sebebiyle bunun bir çözümü olmadığını söyledi konuştuğum yetkili arkadaş.

    Kısaca bizim binaya kutu kondu bakalım nasip diyip bekleyeceğiz ve beklentiyi yüksek tutmayacağız.

  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.