Şimdi Ara

Superonline Fiber & Microsoft Exchange Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
864
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,


    Evden çalıştığımız bu dönemlerde Superonline fiber altyapısı ile Microsoft Exchange servislerinde (Outlook, Teams, MS Office vb.) ciddi sorunlar yaşıyorum.


    Ne maillerim düzgün yükleniyor, ne teams uygulamasında doğru düzgün bir görüşme gerçekleştirebiliyorum. Mailler bazen hiç yüklenmiyor, bazen mailler açılıyor ancak ekler indirilmiyor. Mailler aynı şekilde ev ağına bağlı iken cep telefonuna da düşmüyor veya gecikmeli düşüyor.


    Bazı sorulara önden cevap vereyim:


    • Şirketimin IT departmanına danıştım, bizlik bir kısıtlama yok, servis sağlayıcı ile görüş diyorlar.
    • Superonline ile görüştüm, bizlik bir kısıtlama da yok. Cihazınızı ya da Wi-Fi bağlantınızı kontrol edin diyerek bi modem güncellemesi yapıp bıraktılar.
    • Wi-Fi bağlantımda bir sorun olmadığı gibi internet bağlantım bahsettiğim Microsoft servisleri dışında düzgün çalışıyor. Hızım da yeterli (gündüzleri 25, akşamları 100 mbit)
    • Bahsi geçen cihazlar (şirket bilgisayarım ve telefonum) ev ağım dışında her yerde bu servislere düzgün bağlanıyor. Mobil ağ paylaşımı ya da başka ev / ofislerde sorun yok. Sorun yalnızca ev ağımda.
    • Router'da bi sorun yok. Superonline'ın modemine başka bir router bağlayarak evde yeni bir ağ oluşturmayı denedim ama sorun devam etti.
    • Farklı bilgisayar / telefon denemek sorunu çözmedi. Demek ki bizim şirketin cihazları ya da IT'nin koyduğu bir kısıtlama değil.


    Başına gelen var mıdır, tavsiyeleriniz nelerdir? Çalışmakta gerçekten çok zorlanıyorum.

    Herkese iyi günler dilerim.








  • dns değiştirmeyi deneyin belki sorununuzu çözer 1.1.1.1 1.0.0.1 veya 8.8.8.8 8.8.4.4 dns adreslerini deneyin

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Selamlar,


    Modem arayüzünde bunu değiştirmeme izin yok malesef.

    Bilgisayarımdaki değiştirme alanı da şirket tarafından engellenmiş durumda.


    Superonline Fiber & Microsoft Exchange Sorunu



    Sorun mutlaka budur derseniz IT'ye bir ticket açarım, ama bu mudur acaba?

  • Dns olsa sunucu bulunmadi hatasi verirdi. Statik ip almayi deneyebilirsiniz, cgnat etkiliyor olabilir.

    Google a what is my ip sorun, modemdeki ip ile farkli ise statik deneyin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selam, farklı evet. Bunu ben statik hale getirebiliyor muyum peki?

  • oguzkocaer kullanıcısına yanıt

    Ücret mukabilinde, evet :)

  • sizin dns adresinizi girerek denedim bendede yavaşladı net dediğim gibi dns değiştirin modemde lan veya dhcp yazan bir bölüm olması gerek ordan değiştirebilirsiniz

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • yukardan local network ve yandan lan kısmında olması gerek

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: oguzkocaer

    Selam, farklı evet. Bunu ben statik hale getirebiliyor muyum peki?

    statik ip satın alıp deneyin. aylık 25 lira. kazara çözüm olmazsa iptal edip kullandığınız güne oranla ödersiniz.


    sorununuz dns ile ilgisiz, 99% statik ip çözer.

  • nofearl N kullanıcısına yanıt
    az önce görülen dns adreslerini girdim internetim yavaşladı 1.1.1.1 i girdim hızlandı hemde gözle görülür şekilde yani dns hatta etki edebilir özellikle yoğunluk varsa sizde deneyin istiyosanız orda görülen dnsi girip.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • dns ile ilgisi yok, sorun yavaşlık değil bir.


    superonline dns, arıza yoğunluk vs olmadığı sürece, network içi olduğu için 5-10 kata kadar hızlı çalışır iki. ama güvenilir değildir, sansür, vs vs google dns en iyisi.


    neyse konu dns ile ilgili değil. cgnat session/port allocationlari yoğunluktan kesmesi. çözüm statik ip.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nofearl -- 22 Mart 2021; 17:13:13 >
  • Benim de benzer sorunlar başıma gelmişti. İlk SoL fiber aboneliğim başladığında tüm mail trafiğim sekteye uğramıştı. MS Outlook ile ne gmail hesaplarımdan ne de MS Exchange (Outlook) hesaplarımdan sağlıklı mail iletişimi yapabiliyordum. Sadece tarayıcı üzerinden hesaplarıma girip mail kontrolü ve gönderimi yapabildiğimden amele gibi tek tek web sürümleriyle uğraşıyordum. SoL yaklaşık 1-1,5 ay uğraştı sorunla. Hatta 2 defa router (HG255s) ve 1 defa da ONT cihazı değişti. Ancak hiçbir sonuç alınamadı. Altyapımda birçok değiişklik yaptılar yine olmadı. En sonunda bir de ZTE modem getirip takın, bir onu denemedik dedim. Ve ZTE router sonrasında tüm sorunlarım bir anda bitti, normale döndüm. Huawei cihazlarında sertifika sorunu nedeniyle birçok yerde farkına varmadan engellenebiliyorsunuz. Globalde yasaklı bir firma olduğundan bu cihazların sertifikaları kabul edilmiyor ve böyle garip sorunlarla karşılaşabiliyorsunuz. Sorununuz benimki iel aynı ise muhtemelen HG255s kullanıyorsunuzdur. ZTE ile değiştirtin.





  • Sorunun kaynağı CGNat.

    Çift NAT katmanından geçtiğin için Microsoft Exchange servislerinde sorun yaşıyorsun.


    MHyi arayıp beni CGNat'tan çıkartıp "Dinamik IP" verin diyin.

    Eğer MH sizi CGNat'tan çıkartamıyoruz "Statik IP almak zorundasın" diye ısrar ederse, bana ayıplı ürün satmışsınız sizi THHye şikayet edeceğim diyin.

    Bu arada yaşadığınız sorunla ilgili SS ve vidyo kayıtları alın THHye ibraz etmek için.


    Eğer işiniz acilse Statik IP satın alarak sorunu anlık olarak çözebilirsiniz.Ancak Statik IP normal bir internet kullanıcısı için her zaman bir risktir.



    Ancak her zaman söylediğim gibi CGNat sorunu müşterininin değil ISS'nin sorunudur ve çözmesi gerekir.Aynı IP bloğuna 250 kişi toplayıp hizmet sağlamak işin kolayına kaçmaktır.



    EDiT : Evet onu unutumuşum bak.

    zulu123 'ün dediği gibi

    "Huawei cihazlarında sertifika sorunu nedeniyle birçok yerde farkına varmadan engellenebiliyorsunuz"




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Charmlander -- 22 Mart 2021; 23:7:46 >




  • Sertifika vs alakası yok, servis baştan savmak için uydurmuş.


    Bağlantı koptuğu anda router hata sayfası göstermek için kendi arayüzünü göstermeye çalışır, kendi sertifikası tabi ki girmek istediğiniz adresi karşılamayacağı için hata verir. Sertifika ve güvenli bağlantı nasıl çalışır bilmeyene global yasak vs demiş geçmişler, root sertifika bile olsa araya öyle girmesine client izin vermez zaten, yeni yazılımlarda da artık hata göstermek işe yaramadığı için kaldırmışlardır. hala pppoe şifre yanlış olsa superonline hata göstermeye çalışıyor, https olduğu için asılı kalıyor.


    Statik ip alın deneyin, %99 çözülür. Sorununuz devam ederse %1 ihtimal eski router tcp mss clamping yapmıyordur, güvenli bağlantılarda pppoe yüzünden sorun oluşturur, o zaman router değiştirmeyi denersiniz.

  • Türkiye sunuculu vpn deneyip girmeyi dene büyük ihtimalle sorun yaşamayacaksın.


    Seed4vpn.

  • Sanırım aynı sorun bende de var...


    Evden çalışma döneminde MS Outlook mail uygulamasında sorun yaşıyorum. Mailler gelmiyor, gönderdiğim mailler giden kutusunda bekliyor. Outlook'u kapatıp açtığımda mailler dökülmeye başlıyor, giden kutusunda bekleyen mailler gitmeye başlıyor.


    Ben de Huaweri modem var @zulu123 arkadaşın dediği gibi ZTE modeme geçmeye çalıştım. Superonline müşteri hizmetleri modemi değiştirmemek için işi yokuşa sürüyorlar. Ücret ödemek durumunda kalırsınız, teknik servis ücreti öder gibi tehditvari cevap veriyorlar.


    Artık bir yerde tak etti ve tamam ücreti neyse vereceğim yeter ki teknik servis gönderin dedim. Teknik servis için sms geldi ama sonra kendileri teknik servis randevusunu iptal etmişler.


    Gerçekten bu bağlantı sorunu çekilmez bir hal aldı.


    Aşağıdaki fotodan görüleceği üzere bağlantıda kopmalar ve gecikmeler oluyor.



    Superonline Fiber & Microsoft Exchange Sorunu



    Twitter'da bir video izlerken bile takılmalar oluyor.


    Superonline Fiber & Microsoft Exchange Sorunu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi celebic -- 18 Mayıs 2021; 17:24:45 >




  • celebic kullanıcısına yanıt

    Sorun maalesef Huawei sertifkası ile ilgili. Kullanıcı adı şifresini elde ederseniz (gayet kolay şekilde bunlarıalabileceğiniz yöntemler zaten açıklanmış) kendi router'ınızı kullanın. Her konuya hiçbir bilgisi olmadığı halde maydonoz olan belirli tipler var maalesef. Konuları kirleterek amacından saptırıyorlar ancak sizin için tek çözüm Huawei'den kurtulmak. İnternet abonelerinin çoğu ciddi bir işle uğraşmadığı için bu tür sorunların farkında değil. Mail client kullanan kaç kişi var ki ülkemizde? Web tarayıcısı ile mail sunucusuna bağlananlar bu sorunu hissetmedikleri için çok fazla dillendirilen bir sorun değil. Bazı yorumlarda CGNat, Statik IP ile sorun kalmaz gibi açıklamalar yapılmış ancak alakası yok. Bu sorunu yaşadığımda aboneliğim kurumsal ve statik IP kullanıyordum. Hala statik IP kullanıyorum gerçi.


    Servis hizmetinde ve cihaz değişiminde ücret olayı ise bambaşka bir sorun. Bölgelere bakan bayilere her ay abone başına bir ücret ödenir. Bu ücreti servis işi çıksa da çıkmasa da alır bayi. Abonelik tarafında piyasa iyice doyuma ulaştığından bayilerin düzenli olarak aldıkları tek gelir bu servis ücretleridir. Fakat SoL verdiği sabit bir ücret dışında herhangi bir ücret ödemez bayiye. Bu durum, hiç servis işi çıkmadığında bayi için karlı olmasına rağmen çok sık servis işi çıkınca masraflar aldıkları ücreti kurtarmaz hale gelebiliyor. Bu nedenle bayiler çok ağlayınca mümkün olduğunca servis işlerini azaltmak için ücret alma olayını devreye soktu SoL. Böylece abone telefonu açıp her kafasına estiğinde (!) servis çağıramayacaktı. Diğer handikap ise servis esnasında kullanılan malzemeler için de SoL bayiye ücret ödemiyor genelde. Sadeced belli başlı malzemelerde sembolik oranda ücretler aktarılıyor. Bu da bayilerin işine gelmiyor. Çünkü aylık ödenen toplu servis ücretine bu sarf malzemeleri de dahil. Sonuç olarak şu sıkıntılı dönemde ellerinde kalan tek düzenli geliri ne kadar az masrafla ellerinde tutabilirlerse o kadar mutlu oluyorlar. Koşullar böyle devam ederse servis hizmetleri tamamen ücretli hale bile gelebilir.





  • zulu123 Z kullanıcısına yanıt

    Hocam detaylı açıklamalarınız için teşekkür ederim.


    SOL'dan önce TTNet kullanıyordum. O zaman da Huawei modem sıkıntı yaratmıştı. Talebimi yineledim ve tekrar teknik servis istedim. Eğer ben dediklerimde haklıysam ücret almayacaklarını söylediler. Servis gelsin bakalım ne çıkacak? Her durumda bu modemden kurtulmam lazım. İnternet bağlantısı çekilmez bir hal aldı. Evden çalıştığım için Outlook'u bu şekilde kullanmak eziyet oldu. Bu arada dediğiniz gibi normal kullanıcı bu sorunu pek anlamayabilir ama beni çok etkiliyor.


    Eğer ZTE modem ile değişim olursa sonuçları buradan paylaşırım. Tekrar teşekkürler.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: zulu123

    Sorun maalesef Huawei sertifkası ile ilgili. Kullanıcı adı şifresini elde ederseniz (gayet kolay şekilde bunlarıalabileceğiniz yöntemler zaten açıklanmış) kendi router'ınızı kullanın. Her konuya hiçbir bilgisi olmadığı halde maydonoz olan belirli tipler var maalesef. Konuları kirleterek amacından saptırıyorlar ancak sizin için tek çözüm Huawei'den kurtulmak. İnternet abonelerinin çoğu ciddi bir işle uğraşmadığı için bu tür sorunların farkında değil. Mail client kullanan kaç kişi var ki ülkemizde? Web tarayıcısı ile mail sunucusuna bağlananlar bu sorunu hissetmedikleri için çok fazla dillendirilen bir sorun değil. Bazı yorumlarda CGNat, Statik IP ile sorun kalmaz gibi açıklamalar yapılmış ancak alakası yok. Bu sorunu yaşadığımda aboneliğim kurumsal ve statik IP kullanıyordum. Hala statik IP kullanıyorum gerçi.


    Servis hizmetinde ve cihaz değişiminde ücret olayı ise bambaşka bir sorun. Bölgelere bakan bayilere her ay abone başına bir ücret ödenir. Bu ücreti servis işi çıksa da çıkmasa da alır bayi. Abonelik tarafında piyasa iyice doyuma ulaştığından bayilerin düzenli olarak aldıkları tek gelir bu servis ücretleridir. Fakat SoL verdiği sabit bir ücret dışında herhangi bir ücret ödemez bayiye. Bu durum, hiç servis işi çıkmadığında bayi için karlı olmasına rağmen çok sık servis işi çıkınca masraflar aldıkları ücreti kurtarmaz hale gelebiliyor. Bu nedenle bayiler çok ağlayınca mümkün olduğunca servis işlerini azaltmak için ücret alma olayını devreye soktu SoL. Böylece abone telefonu açıp her kafasına estiğinde (!) servis çağıramayacaktı. Diğer handikap ise servis esnasında kullanılan malzemeler için de SoL bayiye ücret ödemiyor genelde. Sadeced belli başlı malzemelerde sembolik oranda ücretler aktarılıyor. Bu da bayilerin işine gelmiyor. Çünkü aylık ödenen toplu servis ücretine bu sarf malzemeleri de dahil. Sonuç olarak şu sıkıntılı dönemde ellerinde kalan tek düzenli geliri ne kadar az masrafla ellerinde tutabilirlerse o kadar mutlu oluyorlar. Koşullar böyle devam ederse servis hizmetleri tamamen ücretli hale bile gelebilir.

    Dün sikayetvar.com'a yazdıktan sonra bugün Turkcell Superonline MH'den aradılar ve öğle saatlerinde bölge bayisi teknik servisi gelerek Huawei modemi ZTE modemle ücretsiz değişti.


    Ancak Outlook mail alıp gönderememe sorunu çözülmedi. Yine gönderdiğim mailler giden kutusunda bekliyor, gelecek olan mailler ancak Outlook'u kapatıp açınca patır patır düşüyor ve giden kutusundakiler kapatıp açtıktan sonra gidiyor. Outlook'u 10 dakikada bir kapatıp açmam lazım. Bu çağda bu işkence...


    Bunda önce TTNet kullanıyordum, değiştirince bu sorun peydahlandı.


    Bu arada yeni ZTE modem eskisine (Huawei) göre wifi dağıtımı daha başarılı. Modem alt katta ama terasta telefon full wifi (4 diş) çekiyor. Öncekinde böyle değildi.


    Normal bağlantım 35 mbps indirme, 5 mpbs yükleme.

    Kablosuz dizüstünde yan odada 10-12 mbps bağlantı varken yeni modemde 30 mbps'a kadar çıkıyor. En azından böyle teselli ediyorum kendimi.


    Çalıştığım şirketteki IT arkadaşlar da sorunu çözemedi. İş yerinde problem yok ama dizüstünü eve getirince böyle oluyor.


    Belki şirket serverları Superonline'ı sevmiyor olabilir :)





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.