Şimdi Ara

Superonline fiber ping iyi görünüyor fakat durum öyle degil.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.025
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar

    Öncelikle İzmir' de oturan bir Superonline-fiber kullanıcısıyım. Online oyunlarda pingim genelde 80 civarında oluyor. Bazı oyunlarda ise 60 ping alıyorum. Fakat hissedilen değer kesinlikle 60 yada 80 değil. Üzerine bir şekilde nerden geldiği belli olmayan görünmeyen bir 100 ms geliyor... gerçekte aslında o ping 160 ms. Firma sanırım bir şekilde ping değerlerini kullanıcılara düşük gösterme yolunu bulmuş... yutan yutuyor.

    Müşteri hizmetlerine anlatıyorum derdimi, Browserdaki ms değerlerine bakıp normal olduğunu söylüyor. 80 ms, 0.5 sn delaya nasıl sebep oluyor??? Oyunlar inanılmaz akıcı oynanıyor fakat her hamleniz delaylı, 60 ms ping mevcut fakat inanılmaz bir delay var.

    İş dolayısı ile Kırıkkale İlçesine nasip olur ise gidicem. Fakat orada fiber altyapı yok ve superbox seçeneğini gözden geçiriyorum. Fakat fiberinde bu kadar kanser olduğum bi firmanın superboxundada aynı şeyi yapmayacağından şüpheliyim. TTnete geçip en azından yüksek ping fakat gerçek ping görmek istiyorum. Önerileriniz benim için çok değerli arkadaşlar, sizdede böyle bir şey var ise lütfen belirtin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi StaLLionS -- 3 Eylül 2019; 15:2:18 >







  • Hislerine göre olmaz bu işler. ISP o gecikme değerlerini değiştiremez. Kimse yutmaz.

    Ha paket kaybı olur, yeni paket gelene kadar gecikme olur, paket kayıplarında hangi TCP algoritması ne sürede recover eder ayrı. Eğer varsa sürekli pingle, kayıp paket var mı bak. 100 paketten kaçı kayıpsa o şekilde başvur.

    Bilgi sahibi olmak içinhttps://www.noction.com/blog/network-latency-packet-loss
  • Cevabın için teşekkür ederim. Paket kaybım 0.. 16 senedir oyun oynayan biriyim 60 ms lede oynadım oyunu, buradaki fake 60 ms lede oynadım, farkı anlayamayacak biri değilim. TCP nodelay komutları giriyordum bir ara fakat işe yaramıyorlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi StaLLionS -- 3 Eylül 2019; 15:37:2 >
  • Cgnat durumu var mi? Ping belki etkilemez ama oyunda port yonlendirme sebepli yavaslatabilir?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nofearl -- 3 Eylül 2019; 21:15:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba operatör ping değerini farklı gösteremez ,farklı bir durum söz konusu kesinlikle , superbox fiber alt yapı yok ise kesinlikle güzel bir cihaz lakin ping performans vs. tamamiyle bölgenin 4.5 g şebekesine bağlı olacaktır
  • CGNat durumunu kontrol ettim. Modemde 2 tane ip var, bir tanesi operatörün söylediğine göre 100 lü bloktaki tv+ paketininkiymiş , diğeri ise 176 veya 195 li bloktaki ip. İnternetteki ip ile modemdeki ip aynı. CGNat ta değilim gibi görünüyor.

    İç Anadolu bölgesinde superbox kalitesi nasıl? ADSL2 almak daha mı mantıklı arkadaşlar?
  • StaLLionS kullanıcısına yanıt
    Bölge olarak mahalle dahil çekim seviyesini etkiler i ilgili lokasyonda kurulum öncesi tekst yapılarak kurulum kararı veriliyor superbox için , vdsl yok ise binada adsl almaktan çok daha iyidir superbox
  • bır ıss nasıl oyundakı pıng degerini degişebilir ben onu alnamıyorun kardes bi konudda yanlıs biliyosun
  • Ya bende emin değilim, ISP değil de bilgisayar mı paketleri geciktiriyor diye baya bir şüphe içerisindeyim. Evet ISP pingi farklı yazamaz doğru diyorsunuz. Bir çok oyunda denedik her seferinde 0.3-0.5 sn delay meydana geliyor 80 ms e rağmen.
  • ping nedir ping in hıza bi etkisi varmıdır
  • http://www.cloudping.info/ test et gör...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.