Şimdi Ara

Superonline fiber wifi yavaşlık sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
1
Favori
389
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 1000 mbit fiber e geçiş yaptım kablo ile hız 930 gibi wifi de ise cep telefonu ve notebookta 300 mbit lerde 2 kere modem değişti fiber mini kutu değisti genede sorun çözülemedi tüm bağlı cihazla iptal edildi genede değişmedi en son yazılım ekibi arayacak dendi kablosuz da bu şekilde sorun yaşayan oldumu


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Kablosuzda ne bekliyorsun

  • Test yaptığınız cihazlarla alakalı olabilir mi?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • testi süperonline teknisyenleri yaptı

  • AMC A kullanıcısına yanıt

    nasıl yani 1000 mbit de normalmi 300 mbit hız gelen teknisyenler normal degil 700 mbitlerde hız almanız lazım dediler

  • Normal stabil bi hız bekleme kablosuzdan kablosuz teknolojisinin gelişmesi için bi 20000 sene daha var.

  • Sizin cihazların kapasitesi nedir mesela veya incelemeye gelen teknisyenlerin diyelim telefon veya cihaz modelleri nedir? 700 görmeniz lazım diyen de ne tür bir cihazlarda görülebileceğini beyan ediyor? Turkcell kendilerine 1000 megabit hızı test edebilecekleri bir kablosuz cep telefonu ya da tablet vermiş mi? Ne ile yapıyorlar o testleri merak ettim. Onu da geçtim, doğru bant ve kanal seçimine dikkat ediyorlar mı bu testleri yaparken ya da sunucu seçimi diyelim. Eğer her şey tamamsa ve 300 çıkıyorsa evet bir sorun var demektir. Her şey tamam değil ama 300 çıkıyorsa boşa o kadar cihazı değiştiriyorlar.


    Zaten ülkemizdeki en büyük israflardan birisi de kaynak ve zaman israfı. Bunun sebebi de görev talimatlarının eksik oluşu. Bugün en büyük en kurumsal dediğiniz şirketlerde bile görev tanımları Google dan kopyala yapıştır olduğu için kimse hangi durumda ne yapacağını bilmiyor.


    Bir örnek vereyim sizlere. Bir televizyon kanalı (adı lazım değil Google da aratınca çıkıyor) LTE destekli cep telefonu almak için ihaleye çıkıyor epey bir adetli ama. İhaleyi alan firma televizyon kanalına LTE destekli değil 3G destekli cihazları satıyor ve ortadan kayboluyor. Düşünün ki koskoca televizyon kanalında verilen cihazın LTE destekli mi olup olmadığını denetleyen, bakan anlayan kimse yok. Bu olay ise cihazlar muhabirlere dağıtılıp da olay yerlerinden bağlantı denediklerinde sürekli kesilmesi ile ortaya çıkıyor görüntünün. Yani o noktalara kadar kimse kardeşim bunda 4.5G ya da LTE yazmıyor demiyor ya da firmaya bunu soralım demiyor. O kadar insan nasıl anlamıyor, birisi bile mi ekranın sağ üstüne bakmıyor, ya da ne bileyim telefonun modelini Google a yazmıyor. Kanalın bir muhabiri canlı yayında isyan etmişti hatta bu olayla ilgili. Dolandıran firmaya dava açılmış edilmiş de adamlar zaten kaçıp gitmiş.


    Yani bu olaydan çıkarılacak çok fazla sonuç var. En basiti ise LTE olup olmadığını bilmediğin yüzlerce cihaza para ödüyorsun. Test etmeden, denemeden veya araştırmadan neye ödedin o parayı hiç sormadın mı kendine veya ekibe.


    Sizin konunuz ile bu olayın arasında kurduğum bağlantı ise şu, inşallah Turkcell in bu arkadaşlara dağıttığı cihazlar 1000 hızı test edebilecekleri bir cihazdır. Aksi halde durmadan cihaz değiştirip dururlar. Bu da haneye zaman ve kaynak israfı olarak yazılır durur süreç boyunca.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 26 Haziran 2023; 2:52:52 >




  • sabotage S kullanıcısına yanıt

    hocam nokia modem mi takildi ? eger takildiysa degistirin h3600 v9 taktirin

  • modem zte wifi6 fiber ufak kutu ise nokia g-010g-r


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AMC A kullanıcısına yanıt

    Sizin kablolu ve kablosuz hızınız nedir mesala 1000 mbit mi kullaniyosunuz


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sabotage S kullanıcısına yanıt

    Kablolu 950 wifi 400-500 görürsem iyi


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AMC A kullanıcısına yanıt

    İyi bayramlar.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AMC A kullanıcısına yanıt

    Tsk


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sabotage S kullanıcısına yanıt

    bende artik kendi modemimi taktim :)


    wifi 8 metre de 450-500mbit 5ghz


    dibinde 870-950 arasi wifi 6



    [OpenWrt Wiki] Xiaomi AX3200 / Redmi AX6S

  • eve gelen teknisyen ipone ile test etti 800 mbit hızlarda çıktı samsung telefonla test etti 600 lerde gördü bende note11 pro telefon var 4.5 g en fazla 300 leri görüyor lenovo y520 note book var ntel(R) Dual Band Wireless-AC 3165 kablosuz ondada hız 300 lerde https://www.intel.com/content/www/us/en/products/sku/89450/intel-dual-band-wirelessac-3165/specifications.html

  • sabotage S kullanıcısına yanıt

    hocamm sizin cihazlar wifi5 den bağlanıyor teknisyen wifi6 dan bağlanıyor ya cihazlari yenileyin yada 300mbit razı gelin :)

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.