Şimdi Ara

Superonline geçiş ile ilgili bilgilendirmeler ve birkaç soru

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
558
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,

    Birkaç sorum var bu konuda, forumdaki yazıları okudum ancak daha değişik sorularım da olacak o yüzden yeni konu açtım.

    TTNET'ten geçiş yapacağız. TTNET 8 Limitsiz paket kullanıyoruz şuanda 104 TL'ye. 24 ay taahhütün 19 ayı geçmiş olacak bu ay faturası gelince. TTNET yaklaşık 550 ₺ cayma bedeli yansıtıyor.

    Bilgi 1: Cayma bedeli ödemesiyle ilgili forumdaki diğer konular ve superonline'dan aldığım bilgilere göre ADSL'e geçişte 120 küsür, Fibere geçişte 500₺'ye kadar cayma bedeli ödeniyor. Bu bedelin içindeki modem ücreti vs. şeyleri ödemiyorlar yalnız. Sadece internet kampanyasıyla ilgili yararlanılan şeyler ödeniyor. Önce son faturaya gelen ücret peşin ödeniyor. Sonra Superonline cayma bedeli kadar faturayı size göndermiyor. Örneğin 500 ₺ ise ilk 5 ay fatura gelmiyor (100₺ lik paket için).

    İlgili soru: Şimdi burada benim hesabıma göre cayma bedelimizin 420 440 ₺ arası bir şey gelmesi gerekiyor ancak TTNET 540 550 ₺ civarı bir şey söylüyor. Bunun içinde kurulum ücreti, kurulumda alınmayan vergiler falan gibi şeyler olabilir mi? Varsa bunları superonline ödüyor mu?

    Bilgi 2: Paketlerde, örneğin 100Mbps 175 gb AKK paketinde Turkcell TV alınca ilk 3 ay fatura gelmiyor. 24 ay da sabit fiyat garantisi oluyor.

    İlgili soru: Turkcell TV Digiturk ikamesi midir? IPTV kullandığı için oyunlarda veya indirmelerde performans sorunu yaşanır mı? Mesela Turkcell tv açıkken 10 mbit veya 20mbit i kendisine mi ayırıyor 100mbitten?

    Bilgi 3: Kurulumda HUAWEI marka HG255s modem veriliyor. 100Mbit e kadar ethernetli bağlantılarda garanti ediyorlar hızı. Aynı zamanda gerekirse güçlendirici veriyorlar 6,90 24 veya 18 aylık sanırım. Bir ethernet girişi bulunuyor güçlendiricide. Markası TP Link

    İlgili soru: Bütün apartmana bu modemden takıldı ve neredeyse tüm dairelere güçlendirici takıldı. Wireless kullanımda bir sorun yaşatır mı bu durum? Altta üstte aynı frekans cart curt bilmem ne teknik sebeple ilgili kopma veya performans sorunu yaşar mıyız?

    İlgili soru 2: Şimdi güçlendirici kullanmadan benim odamda 25mbit olan internet 2 3 mbit çekiyor. Benim odama güçlendirici taktığım zaman ne kadarı gelebilecek bu 25mbitin? Yani odama normalde 2 3 mbit gelen şey güçlendiriciye 25mbit olarak gidebilecek mi? Daha güçlü bir alıcısı mı oluyor o aletlerin? Çünkü güçlendiriciyi takıp başka bir bilgisayarı da ondaki ethernetle internete bağlayacağız. Abuk subuk 4 mbit çekmesin sonra?

    Bilgi 4: Eve 2 kablo sokuyorlar Turkcell TV alırsanız. Birisi IPTV kablosu diğeri Internet için kablo. Kablo çekimi ücretsiz olduğu için çok özenli yapmıyorlar darlamazsanız. Karşı daireye yapılırken sürekli başlarında durup baktım oradan biliyorum. Kurulum tamamlandıktan sonra direk hazır oluyor internet. 12 saat ip toplama olayı varmış. Daha sonra tam performans kullanabilirsiniz diyorlar.

    Bilgi 5: Turkcell TV'nin kumandasının arkasında güzel bir klavye var. Başarılı olmuş. Alacaklar için büyük nimet.


    Güzel bir derleme yaptığımı düşünüyorum. Güzel cevaplar gelirse de tüm geçiş yapacaklar için iyi bir konu olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi System32.dll -- 16 Nisan 2016; 15:22:30 >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.