Şimdi Ara

SuperOnline GPON Altyapısı ve Paketleri Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.317
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhaba. Ocak ayı içerisinde binama Superonline tarafından GPON internet altyapısı için hayırlısıyla kazı başlayacak ve evime kadar fiber internet gelecek (en azından bana öyle söylendi  ). Hali hazırda Türknet 100 Mbps Vae kullanıcısıyım fakat alabildiğim en iyi hız zaman zaman da olsa 90 mbit oluyor ve pingim 12 nin altına kolay kolay düşmüyor. Ağ sistemi olarak 5 GHz (866 Mbps) kablosuz ve Gigabit kablolu ağ sistemi kurulumu yaptım, yaklaşık bir yıldır da bu şekilde geçinip gidiyorum. Baştan bu durumu söyleyeyim ki durumum daha net anlaşılabilsin.


    Konuyu daha fazla uzatmadan soruma geleyim, GPON geldiğinde zaman kaybetmeden geçiş işlemlerimi başlatmak için paket arayışına girdim ve hem Vodafone Net, hem Superonline tarafında geçmek istediğim iki paketi tespit ettim. Eğer Vodafone Net paketine geçmek istersem, mobil operatör tarafında da Vodafone kullanıcısı olduğum için 200 Mbps fiber hizmetini 12 ay taahhüt ile 130 liraya alabiliyorum. Eğer Turkcell Superonline paketine geçmek istersem yine 12 ay taahhüt ile 150 liraya 200 Mbps fiber hizmeti alabiliyorum.


    Aslında başta fikrim hem fiyatı daha uygun olduğu için hemde farklı router kullanmama karışmayarak bana kullanıcı adı ve şifremi verdiği için Vodafone Net paketini kullanmaktı fakat Superonline o kadar kazı yapıyor emek veriyor düşüncesi ile 12 ay da olsa ilk etap Superonline kullanmam gerektiğini düşünmeye başladım. Şu etapta fiyatın bir önemi yok, yalnızca derdim stabil ve kaliteli bir hizmet almak (müşteri hizmetlerinden tut, ping sürelerine kadar kast ediyorum). 


    Özellikle ikisini de GPON üzerinden deneyimlemiş arkadaşlar varsa görüşleri benim için oldukça kıymetli. Herkese iyi forumlar...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ogulcangoktas -- 31 Aralık 2020; 0:13:31 >







  • Öncelikle hayırlı olsun hocam. Ama maalesef superonline altyapısı üzerinden vodafone ile max 100 mpbs alabiliyorsunuz (değişmediyse ki değişmedi) o yüzden 200mbps istiyorsanız superonline almanız gerekiyor.

    Router ise eğer süperonline nın modemini beğenmezseniz kendi router ınız ile köprüleyerek kullanabilirsiniz şahsen ben böyle yapardım.


    yurtdışı çıkışları ve ping konusunda ise quiknet dönemlerinden bu zamanlara kadar deneyimim oldu benim gözlemlerime göre superonlinenın ping,yurtdışı çıkışları v.b vodafoneden daha iyi olduğunu düşünüyorum.

    karar sizin.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Değerli görüşlerin için teşekkürler. Vodafone'dan, Superonline altyapısı ile en fazla 100 Mbps alabildiğimi ilk defa duydum, bu konuda en iyi bilgiyi yine Vodafone Net müşteri hizmetlerinden alırım sanırım. Sabah arayıp sorayım, durumu da buraya yazarım.

  • Kazıları superonline ile Vodafone ortak yapıyor.

    Ben olsam turknet ile devam ederdim.
  • Superonline'ı 3 yıl gibi bir süre için kullandım, yaklaşık 1 yıldır da Vodafone'u kullanıyorum. Her ne kadar FTTH/GPON altyapısı yerine FTTB kullansam da arada çok fark görmediğimden görüşlerimi yazayım istedim.


    SOL kullanırken 24 MBPS + Telefon hizmeti + TV+ için 69 TL ödüyordum, Vodafone'a geçtiğimde 100 MBPS için 99 TL vermeye başladım.


    Superonline'da kendi modemimi kullanamıyordum, Vodafone kullanırken direkt olarak mobil uygulamadan WAN kullanıcı adı ve şifremi öğrenebiliyorum.


    Vodafone'un SOL altyapısından 200 MBPS veremediğini ben de duymuştum, büyük ihtimal doğru.


    Vodafone'un ilk zamanlarımda ping, stabilite, loss sorunları fazlasıyla vardı, hâlâ rutin olarak 2-3 haftada bir ülke geneli çöker.


    Vodafone'da nakil için 45 gün bekledim, şaka değil. Vodafone'un müşteri hizmetleri vasatla orta arasında.




    Turkcell'de yurtdışı çıkışlarında sıkıntı yok, internet daha kararlı.


    Turkcell'in müşteri hizmetleri çok daha iyidir.


    İkisinde de 24 ay taahhüt var, adresimde TT'nin veya TurkNet'in fiberi olsa gider taahhütsüz TurkNet alırdım. Taahhüt olayını saçma buluyorum.


    Kısaca özetlemem gerekirse, TurkNet'ten memnunsanız kalın, fiyatı ve taahhütleri önemsemiyorsanız Turkcell'e geçin, ben nakil için 45 gün de beklerim diyebiliyorsanız Vodafone'a geçin. Taahhüdüm bitince TurkNet'e veya Millenicom'a geçeceğim, artık taahhüt vermek istemiyorum.





  • Evrifaessa_TR E kullanıcısına yanıt

    Normalde bende taahhüt vermekten nefret eden birisiyimdir fakat neredeyse Avrupa şartlarında bir paket seçeneği var karşımda. GPON 200 Mbps. Dolayısıyla 3 yıl bile taahhüt versem sanırım pişman olup Vdsl'de şuna geçseyim keşke falan demem sanırım, kaldı ki 1 yıl taahhüt vermeyi düşünüyorum şuan için.


    Sizin deneyimleriniz de benim için oldukça önemliydi çok teşekkürler. Özellikle Türknet firmasından sonra müşteri hizmetlerinin ne denli önemli olduğunu anladım ve sırf bu sebeple bile şuan Turkcell'de karar kıldım. İlk 12 ay Turkcell kullanıp beğenmemem durumunda Vodafone'a geçerim olmadı, tabi o zamanın şartları da şu anki gibi devam ederse. Tek pişman olabileceğim durum verecekleri modemin kalitesi olursa olur gibime geliyor. En kötü yalnızca Ethernet çıkışını kullanırım onun da.

  • mcrew kullanıcısına yanıt

    Sizce neden Türknet ile devam etmeliyim?

  • ogulcangoktas kullanıcısına yanıt
    Superonline'in kendi altyapısı ise düşünmeden geçin. Turknet gibi sorun dolu hizmete geçmeyin. Özellikle Superonline varken turknet acayip mantıksız.c



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-AAD4AAA61 -- 31 Aralık 2020; 17:10:39 >
  • ogulcangoktas kullanıcısına yanıt

    Turknet'in şöyle bir avantajı var basit bir DNS değişikliği ile neredeyse bütün sitelere girebiliyorsunuz. Unutmayın düne kadar Wikipedia, İmgur gibi siteler yasaklıydı, yaza doğru Facebook, İnstagram gibi sitelerin yasaklanma ihtimali var. Turkcell sansür konusunu baya sıkı tutuyor, forumda Turkcell'de VPN'lerin çalışmadığı yönünde şikayetler mevcut. Ama dersiniz ki hız ve stabilite benim için daha önemli tabiki Turkcell almak daha mantıklı.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: joster35

    Turknet'in şöyle bir avantajı var basit bir DNS değişikliği ile neredeyse bütün sitelere girebiliyorsunuz. Unutmayın düne kadar Wikipedia, İmgur gibi siteler yasaklıydı, yaza doğru Facebook, İnstagram gibi sitelerin yasaklanma ihtimali var. Turkcell sansür konusunu baya sıkı tutuyor, forumda Turkcell'de VPN'lerin çalışmadığı yönünde şikayetler mevcut. Ama dersiniz ki hız ve stabilite benim için daha önemli tabiki Turkcell almak daha mantıklı.

    Vpn ile su zamana kadar sikinti yasamadim Superonline 'da..


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence Superonline'in fiyatlari bir tik fazlada olsa,musteri hizmetleri,servis,internette stabillik adina kesinlikle Superonline derim..Kafaniz rahat olur..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • superonline dışında bulaşma hiç gerek yok. deneyip gören birisi olarak söylüyorum bunu.
  • Sol gpon altyapıda 200 mbps kullanan biri olarak memnun değilim. CGN yüzünden bazen google dahi açılmıyor, internet kesikmiş gibi hiçbir yere girmiyor. 1-2 dk sonra kendine geliyor ve bu çok sık maalesef. İnanılmaz derecede rahatsız edici şu an. Bence hiç bulaşmayın.

  • extra34 E kullanıcısına yanıt

    Giremediginiz site onerirmisiniz bende Gpon altyapi,deneyeyim..


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Backstreet kullanıcısına yanıt

    Sürekli değil bu sorun. Bi gidiyor mesela googledan tut neresi aklınıza gelirse. 1 dakika civarı hiçbir sayfa vs açılmıyor. Sonra kendine geliyor. Her yarım saatte bir falan böyle saçma bir sorun var.


    Bir de mesela whatsapp görüşmeleri için 4gye geçiyorum. Ne anladım bu işten ya




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi extra34 -- 3 Ocak 2021; 14:16:31 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben olsam turknet devam ederdim ve hatta oyle yaptım 2 yıl sol fiber kullandıktan sonra turknete gectim. 3 yılı aşkın suredir turknet kullanıyorum ve binamda butun iss'ler oldugu(uydunet dahil) halde su anda herhangi bir alternatif dusunmuyorum. sol internet konusunda biraz daha ciddi, kısıtlamalar, yasaklamalar vs oluyor. daha yeni diger bir konuda netflix hızlarını kısıtladıklarını gordum. bazen can sıkabiliyor sol. turknet oyle degil daha rahat, ozgur geliyor bana. ancak tv ve mobil operator kampanyasıyla birlestirebilirseniz mantıklı olabilir.

  • IsO6 kullanıcısına yanıt

    Türknet'e ilk geçtiğim zamanlar bende de kısıtlamalar yok denilecek kadar azdı fakat ne zaman ki hattımı 100 mbit değerine sabitleyin dedim, o günden sonra bildiğin TT kısıtlamalarına tabi tutuldum. TT den hiç bir farkı yok şuan kısıtlama konusunda.

  • extra34 E kullanıcısına yanıt

    Araştırmayı biraz abarttım sanırım :) Daha geçiş sağlamadan CGN'den nasıl çıkıldığına dair bilgiler öğrendim. Bu forumda buna istinaden bir konu vardı, bakıp denemenizi öneririm.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.