Şimdi Ara

Superonline için problem olmayan değerler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
283
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bugün aboneliğimi iptal ederken superonline için normal olan değerleri sizlerle de paylaşayım dedim. Hız konusunda ara ara küçük problemler olsa da önemli değil zaten hızımız yüksek arada olan dalgalanmalar pek yansımıyor dedik fakat ping mevzumuz var ki bütün kullanımı etkilemekte ilginç olansa ısrarla bu değerlerin gayet düzgün olduğunu ve bir problem olmadığını belirtmeleri bu arada kendi testlerine ait bu ekran görüntüleri. Paketim 1000mbps, ping den de 1 yada 2 olsun diye bir beklentim yok yük altında 100 e vurmasın yeterdi. Modem ile ilgili olduğunu belirtecek arkadaşlara şimdiden belirtiyim şuan raspberry 4 ile yaptığım modemi kullanıyorum sonuçlar aynı modem ile alakalı değil. Tecrübe aktarımı yeni arayışta olan arkadaşlar için önemli olduğundan paylaşmak istedim, biraz şans işi internet, bağlandığında iyi denk gelmezse bir daha derdinizi anlayıp düzeltecek birine ulaşılamıyor benim örneğimde olduğu gibi.

    Uzun bir süreçti fakat ısrarla normal olduğunu belirttiklerinde uğraşıp iki tarafıda yormama adına ben yollarımı ayırıyorum.


    (En alta test ortalama değerlerini de göstermesi açısından sonuç görselini de ekledim fakat problemimiz yük altında ki aşırı dalgalanmalar, upload ss lerine denk gelmişim sadece aynı şekilde down da bu şekilde.)


    Superonline için problem olmayan değerler


    Superonline için problem olmayan değerler


    Superonline için problem olmayan değerler







  • mchdkose kullanıcısına yanıt
    Hocam yük altında 100 ping hangi koşullarda alınıyor, detay verebilir misiniz.

    Ayrıca sadece so modem ile de deneme yapıldı mı.
  • Sadece hız testi arkada devam eden başka bir işlem bulunmamakta, kendi modemi de dahil 3 farklı modemde de aynı sonuçlar.
  • mchdkose kullanıcısına yanıt
    Hocam hız testine çok takılmayın, siz gündelik iş oyun vs durumlarda ping kaç alıyorsunuz.
  • Anlamadım hız testi sistemleri alt yapının durumunu anlamak için yapılabilecek en sağlıklı testlerden biri direkt sunucudan veri çeker değerleri izlersiniz, sizin farklı bir yönteminiz var ise test etmek için onu da deneyelim. Hız testlerinde gördüğümüz ping değerlerinin doğru olmadığına yada farklı bir durum olduğuna dair bir teoriniz varsa onu da dinlemek isterim, doğru diyorsanız orada görüntülediğimiz 100 pingler başka yerde de farklı olmayacak. En azından bu değerin normal olmadığına mutabıkız diye düşünüyorum.
  • mchdkose kullanıcısına yanıt
    Superonline için problem olmayan değerler Superonline için problem olmayan değerler

    Hocam modemlerde sqm qos olmadan bufferbloat yaşanması normal sanıyorum.

    Attığım görselde yüksek hız/ping değerleri so modem, düşük olanlar openwrt üzerinde sqm qos yapılmış wifi6 router.

    Ben kendimce böyle çözüm ürettim.




  • Wifi ile test yapıyorsunuz ping için wifi testleri pek doğru olmaz, pi4 üzerinden sqm yapılandırıp kullandım bir sürede sonuçlarım değişmedi.
  • Demek istediğim wifi ile yaparsak sonuçlar çok daha kötü çıkması normal bir durum, şimdi bir test yaptım onu paylaşıyım sizinle daha anlaşılır olur. Bu nedenle testlerin her zaman kablo ile yapılması daha sağlıklı

    Superonline için problem olmayan değerler
  • mchdkose kullanıcısına yanıt
    Hocam wifi6 sonrası saldım kabloyu artık.
    Oyunda bile birkaç ping için kablo ya tahammül edemiyorum. Gerçi modem 2 metre onun da etkisi var.

    Pi4 ile hiç bilgim yok fakat dh openwrt başlığında çokça uzman kişi var. Sorun varsa da çözülür, deneyin isterseniz.
  • Teşekkür ederim yardımcı olmaya çalıştığınız için, openwrt konusunda desteğe ihtiyacı olan arkadaşlara bende seve seve yardımcı olabilirim :)
  • mchdkose kullanıcısına yanıt
    Hâlen çözüm yoksa, so çağrı merkezine teknik kayıt açın.
    İlk açanlar çok bilgili değiller ama teknik kayıt ve sonrası için uzman kişiler dönüş yapar.
    En olmadı eve ekip çağırın, sizden kaynakliysa
    ücret vs denilecek ama hatlar kontrol edilmiş olur.
  • İlk entry de belirttiğim gibi teknik ekip de dahil bu değere bakılmadığını ve bunun bir problem olmadığını belirttiler, teşekkür ederim.
  • mchdkose kullanıcısına yanıt

    Bu durumda eve gelek teknik ekip evinizdeki GPON cihazına bağlanılan fiber kablosunuz ölçüm cihazı ile ölçmüşlerdir yani çıkan sonuç nedir ne dediler ve önemlisi sonucu siz gördünüz mü ekranda ?

    Eğer bu ölçüm sonucunda bir sorun görünmüyorsa sonuçlar iyiyse modemde veya diğer cihazlarda vs sorun olabilir iss sorunu haricinde ki fiber ama VDSL den çok farkı yok ya böyle hız ping sorunları olabiliyor ya da engel sansür vs.


    Bende de mesela Türkiye sınırları içerisindeki bağlantılarda sorun yok 100/20 fiber kullanıyorum ping 7-9 arası indirme hızı 98-110 yükleme hızı 19-23 arası.

    yurtdışı bağlantılarda düşük hız yüksek ping oyunlarda steam vb şeylerde yüksek ping.

    hatta telegram da canlı sesli sohbet yapamıyorum bağlantı kopuyor bu sorun bende de var eğer vpn açarsam sorun yok ama bu kez haliyle düşük hız yüksek ping oluyor tabii bu durumu iss ye bağlamıyorum vpn olayını yani iss kaynaklı değil vpn ile normal :) kısmen çözüm işte telegram vb uygulamalar sorunlar için oyunda zaten normalde bağlantıda bile sorun varken vpn ile hiç olmaz. Yani yanlış anlaşılmasın VPN ile bağlantı hız sorunlarını iss ye bağlamıyorum iss kaynaklı demiyorum.

    Normal bağlantı ile telegramda işlem yapamadığımı vğn ile yapabildiğimi diyorum düşük yüksek ping ile. :)

    statik ip ve güvenli internet istemiyorum denedim defalarca kez çözüm olmadı.


    TTnet VDSL de bile en ufak sorun yoktu en azından konfor rahatlık kalite vardı fiber ile tam tersi oluyor.


    Müşteri hizmetlerine durumu anlatıyorum anlıyorlar tam olarak olayı ama sıradan test yapıp sorun yok deyip kapatıyorlar.

    eve gelen tekniik servis ise evet sansür engelleme var vpn kullanın diyor.


    artık superonline kesinlikle kimseye tavsiye etmiyorum özellikle yeni alt yapı yeni abonelere en çok bunlarda oluyor.

    kısmen çözüm için keenetic hero dsl aldım bir de vpn ile uğraşıyorum hepsi masraf sorunların haricinde :)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0667FD738 -- 18 Temmuz 2023; 20:28:19 >




  • ben ekranda görmedim fakat baktılar, maalesef bir çözüm üretmediler, modem veya diğer cihazlarda bir problem yok başka cihazlar ile de deneme yaptım. Bende anlattığınız problemler olmadığı için şanslıyım galiba, zaten sansür v.b şirket politikasıdır benim için önemli değil. Yaptıkları testlerde yük altında ki ping değerlerini bir değerlendirme verisi olarak görmedikleri için problem olarak saymıyorlar anladığım kadarıyla.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.