Şimdi Ara

Superonline'ın Kafasına göre vpn vs. engellemesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
2.557
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bu konudan bıkkın olmayan var mı? İşim gereği dedicated ip kullanmam gerekiyor vps içerisine wireguard kurdum 1 gün kullandım ertesi gün portu yavaşlatmışlar kullanılmıyor artık. Nordvpn vs. de engelli. Şikayet talebi açtım btk kararı var vpn ile yasaklı sitelere girişe destek vermiyoruz diyorlar. 1.si vpn sadece yasaklı sitelere giriş için kullanılmıyor 2.si Türknet'i aradım onun da altyapısı var biz herhangi bir engelleme vs. yapmıyoruz dediler. Bu btk kararı olayı tamamen totolarından uydurdukları bir şey. Proton vpn vs. çalışıyor ama onlarda da dedicated vpn yok kafalarına göre engelleme yapıyorlar.


    200 mbit internet kullanıyorum bazen youtube bile geç yükleniyor. Sürekli bir kısıtlama sürekli bir engelleme. Ülke irana dönüyor yavaştan. Parayı almaya gelince çatır çatır alıyorlar hizmet vermeye gelince yok. Superonline gerçekten pişmanlık. 6 ay var tahhüt bitmesine yoksa hemen iptal edeceğim.


    Bu sorunu aşmanın bir yolu var mı?


    Ayrıca SUPERONLINE'a geçecek kişilere senelerdir bir SUPERONLINE abonesi olarak tavsiyem SAKIN GEÇMEYİN!




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alouiuet -- 14 Haziran 2023; 15:40:54 >







  • Türknetten Superonline geçmemekle iyi karar vermişim.

  • Taahhüt senettir, prangadır.

  • coolman06 C kullanıcısına yanıt

    aman uzak dur hocam. Ben hayatımda bu kadar iğrenç bir şirket görmedim. Kafasına göre sürekli bir yavaşlatma engelleme uyguluyor. Btk kararı var diyor hangi karar diyorum cevap yok. Çünkü öyle bir karar yok. Genel karar olsa tüm sağlayıcılar uygular. Bir tane maddeyi kafalarına göre yorumlamışlar ordan engel koyuyorlar.


    İşte ülkede hak hukuk yok ki yoksa bunun için dava açacam. Ülkede adam gibi işleyen tek kurum yok gerçekten. Ayda 300 350 lira para veriyorum aldığım hizmete bak. Arkadaşım hollanda da çerez parasına 950-950 simetrik internet kullanıyor.

  • BTK kararları tüm işletmeci, operatörlere ve yer sağlayıcılara gönderiliyor ve hepsinin uygulaması zorunlu. Superonline uygulayıp, Turknet uygulamıyor diye bir şey yok yani. Kararları uygulamayanlar hakkında işlem yapılıyor hatta.

  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

    Öyle bir karar olmadığı için uygulamıyor olabilirler mi? Yoksa koskoca Türknet bu durumu bilmiyor olamaz di mi? Arayıp bizzat sordum engellemiyoruz dediler. Turkcell superonline'ın yaptığı birçok şey yasak zaten. Arka planda milletin bağlantı hızına kadar etkiliyorlar. Speedtest giriyorsun 300 400 mbit indirme bir video açıyorsun takıla takıla gidiyor.

  • LinkedInde insanlar şirket vpnleri dahi engellendiğinden dert yanıyordu. O nedenle remote çalışan kesim olarak zaten tercih etmiyoruz.

  • Adamlar açıkça paketinizi detaylı kontrol ediyoruz diye duyuruyor. DPI daha ne olsun ?



    www.superonline.net
    Saldırı Önleme Servisi (IPS) - TURKCELL SUPERONLINE
    https://www.superonline.net/kurumsal/urunler/erisim/saldiri-onleme-servisi-ips
  • Alouiuet kullanıcısına yanıt

    @alouiuet

    Direkt kendilerine soralım hocam detaylıca yazıyorum aşağıya.

    @turknetdestek


    Sevgili hocam, BTK dan size gelen bir kararı " ben uygulamıyorum " deme şansınız var mı? Satış ekipleriniz müşterileri yanlış yönlendiriyor. Satış ekiniz demiş ya "engellemiyoruz" diye. Bunu neye göre söylüyor mesela. Örnek veriyorum, BTK tarafından yasaklanmış bir web sayfası ya da uygulamanın sizde açık olma ihtimali var mı? Yani kurul kararlarına uymuyoruz akabinde ise yansıtılan cezaları ödüyoruz diyorsanız ben anlayabilirim, hiç sorun yok. Bu konuyu aydınlatırsanız sevinirim.

    Bir diğer açıdan da şöyle sorayım. Diyelim bir uygulama, bir sağlayıcıda engelli ama ortada BTK kararı yok ,yani işletmeci kendi insiyatifi ile o uygulamayı engellemiş diyelim. Siz demişsiniz ya biz engellemiyoruz diye, bunu söylerken "yarın öbür gün engelleme kararı alana kadar açık" demek daha etik olur diye düşünüyorum. Zira işletmecilerin fikirleri dönemler içerisinde değişebiliyor. Yani satış ekibinin satış kotası ve performans kaygıları ile her şeyi söylediğini biliyorum ama sizi zan altında bırakıyor esasen. Mesela geçmişte de "ilk abone olduğumda engelli olmayan servisler daha sonrasında engellendi" şeklinde konuları ben hatırlıyorum, forum takipçileri de hatırlıyordur. Yani aslında bu sizin özelinizde değil, tüm işletmeciler özelinde gerçekleşebilen bir durum.


    https://www.btk.gov.tr/kurul-kararlari





  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

    Kararları zaten Turknette uyguluyor hocam. DNS değiştirmediğim taktirde bazı sitelere giremiyorum mesela ama DNS değiştirince girebiliyorum. Superonline ek olarak paketleri incelediği için DNS falan işlemiyor.


    Yani burada asıl sıkıntı yasaklama değil paketlerin incelenmesi. Bence bu kişisel gizliliğin ihlaline girer ve yasadışıdır 

  • BTK kararlarını tüm iss ler uygulamak zorunda bunda sorun yok zaten. Bunu Türknet de uyguluyor zaten. Ama Sol ün vpn lerin kullanılmasını kısıtlaması kraldan çok kralcı olmak.

  • Halikarnas Şakşakçısı kullanıcısına yanıt

    Hocam yasa dışı kısmını bilmiyorum, avukatlara sormak lazım daha iyi bilirler.

  • coolman06 C kullanıcısına yanıt

    Anlıyorum hocam kastettiğinizi.

  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

    Bunun için kimseye soru sormaya falan gerek yok. BTK tarafından engellenmiş siteler zaten belli.

    Superonline tamamen keyfi uygulama yapan bir şirket.


    Hatta verdiği internet bu gidişle intranet'e dönecek. Gbps reklamı yapıp insanlara yurtiçi siteler için bile darboğaz yaratabilen bir şirket artık.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Turkforce

    Bunun için kimseye soru sormaya falan gerek yok. BTK tarafından engellenmiş siteler zaten belli.

    Superonline tamamen keyfi uygulama yapan bir şirket.


    Hatta verdiği internet bu gidişle intranet'e dönecek. Gbps reklamı yapıp insanlara yurtiçi siteler için bile darboğaz yaratabilen bir şirket artık.

    Hocam benzer şeyleri söylüyoruz zaten. Mesajımı dikkatli okudu iseniz ben diyorum ki geçmişte açık olan şeyleri sonradan kapatabiliyor firmalar. Turknet de yaptı bunu diğerleri de yaptı ve yapmaya devam ediyor. Zaman içerisinde fikirleri değişebiliyor yani işletmecilerin. Ben mesajımda da bundan bahsediyorum esasen.

  • Geçen arkadaşımla bunun konusu geçmişti, zabret veya VPN kullanınca ağzınız açık bırakacak derecede vay be internet varmış dedirtiyor.

  • Turkforce T kullanıcısına yanıt

    Zabret nedir?

  • Eyvallah. SuperOnline'dan uzak durmak gerektiğini gösterdiğiniz için teşekkürler.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.