Şimdi Ara

SuperOnline İzmir Ping Sorunu (37. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
828
Cevap
8
Favori
36.592
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3536373839
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MaximillianFoe

    Gözü kapalı suçu ISS'ye atıp gerçek bir çözüm üretemeyiz diye böyle şüpheli yaklaştım. Çok sebepler var yani kesin ISS diyebilmemiz şaşırtıcı sadece, paketleri inceleyin nasıl kayıplar var diye Looking Glassları komple deneyin örneğin. Ama evet SOL bu konuda en kötü cihazları kullanan sıfır yatırımla kalitesiz hizmet veren bir şirket. Konudaki önceki mesajlarımda aylarca bütün taşıyıcıları denedim SOL içindeki IP'ler ile, bakabilirsiniz. Şu an Bayraklı'da TürkNet TT fiber olan evimdeyim; akıyor her yerde, sayfaların açılışı olsun, Cloudflare pingleri olsun. Netdirekt'e bile 4 MS, Balçova'daki adresimde 200/10 SOL fiber var, Netdirekt'e bile 14 MS.

    8-9 yıldır sorunsuz bir şekilde Superonline FTTB kullanan arkadaşımda birkaç haftadır akşam saatlerinde başlayıp sabaha kadar süren %5-10 arası paket kaybı, indirme/yükleme hızında düşüş ve ping artışı mevcut. CGNAT yüzündendir dedik statik IP aldık yine düzelmedi. Router, kablo, bağlanınan cihaz/driver'lar sorunsuz. Binadaki kutudan veya satürasyondan dolayı olabileceğini düşünüyorum. Şayet farklı ildeki VDSL2 TurkNet bağlantımda ben de birkaç gündür aynı şekilde paket kaybı ve ping artışı yaşıyorum, statik IP başvurusu yaptım bekliyorum. Superonline için yapabileceğimiz bir şey var mı? Müşteri hizmetleri bildiğimiz gibi hız normal deyip gönderiyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi khanjui -- 12 Mart 2021; 21:6:25 >




  • Bir ip degisikligi ile duzelen latency eski/yeni cihaz ya da saturation ile aciklamak mantikli degil. Sorun saturasyon olsa hiz testine yansir.


    yerel yogunluk vs once kocaman bir routing sorunu var ve yillardir devam ediyor.


    bastan sona yenilenmeleri gerekiyor, pppoe artik antika, ipv6 zamani geldi geciyor vs. radikal sekilde yenilenirlerse belki toparlanirlar.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nofearl

    Bir ip degisikligi ile duzelen latency eski/yeni cihaz ya da saturation ile aciklamak mantikli degil. Sorun saturasyon olsa hiz testine yansir.


    yerel yogunluk vs once kocaman bir routing sorunu var ve yillardir devam ediyor.


    bastan sona yenilenmeleri gerekiyor, pppoe artik antika, ipv6 zamani geldi geciyor vs. radikal sekilde yenilenirlerse belki toparlanirlar.

    Son kullanıcı için ne yapabiliriz?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: khanjui

    Son kullanıcı için ne yapabiliriz?



    Alıntıları Göster

    Oyun icin kullaniyorsaniz farkli isp. Normal kullanim icin iyi bir router + statik ip ile cok fena degil.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Static IP kullanıyorum. Yurt dışı çıkışları patladı galiba. Pingler fırladı.

    Level3 ve Sırbistan hatlarında sorun var.



    SuperOnline İzmir Ping Sorunu
    SuperOnline İzmir Ping Sorunu
    SuperOnline İzmir Ping Sorunu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ogulcanbb -- 12 Mart 2021; 22:34:5 >




  • khanjui kullanıcısına yanıt
    Ağ analiz uygulamalarıyla yatıp kalkıp hangi POP noktasında sorun yaşanıyor çözülürse hızlıca çözüm üretilebilir. Şöyle ki bazen eve giren kutularda bile satürasyon oluyor, 8-9 senedir 100-200 paketler yaygın değildi, şimdi 100 veriyorlar bu FTTB/H olan yerlerde ama öyle bir altyapı yok. Belki de geçen haftalarda yeni bir taşınmıştır ve 100 bağlatmıştır (FTTB'lerde 200 vermiyorlar), bu da belki aşmıştır switch kapasitesini. En temizi statik IP alıp trace atmak her yere, sonrasında da sorunlu noktayı belirlemek. Sırayla uzun süreli testler yapabilirsiniz POP noktalarına trace'de çıkan, kayıp nereye kadar görürsünüz.
    Güncelleme: Şu sıralar ya altyapı çalışmaları var ya da sorun var İzmirde, agresif dalgalanmalar oluyor son haftalarda.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaximillianFoe -- 12 Mart 2021; 22:39:46 >
  • SuperOnline İzmir Ping Sorunu
  • nofearl N kullanıcısına yanıt

    Hocam benimde aynı. Maalesef :( Antalya İzmir'den beter.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozgur0785 -- 13 Mart 2021; 7:37:9 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zulu123 Z kullanıcısına yanıt

    Aynen dediğiniz gibi. Çünkü başka yerde sorun yokken benim muhitte var. Kızdığım nokta söylüyoruz çözüm yok. Para Evet ama sen müşteriden kazanıyosun paranı herkes video izlemiyoki. Umarım çözerler diycemde zor. Belki başka iss geçebilsem oda altyapı yok.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MaximillianFoe kullanıcısına yanıt

    Hayır hocam ben önceki mesajlarımda da zaten bir sürü test yaptığımı yazmıştım. Hiçbirsey yapmasam bile diğer arkadaş gibi telefon interneti bile ciddi fark yarattı. Yani bariz bir internet sorunu var ve bölgesel ben detayları ile yazdım çizdim söyledim ama nafile. İyileştirme yapıyoruz diyolar o uğraştıkları 10-15 dakika herşey süper sonra eski haline dönüyor. Modemi kapatıp açıyorum ilk bir kaç dakika güzel sonra gidiyor. Ciddi bir sorun var.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nofearl N kullanıcısına yanıt

    Hocam bu arada en pahalı iss Superonline. Reklamlarda Turkcell kalitesi diyor. Ne diyim ki keşke o reklam parasını routing e harcasalardi


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ozgur0785

    Hocam bu arada en pahalı iss Superonline. Reklamlarda Turkcell kalitesi diyor. Ne diyim ki keşke o reklam parasını routing e harcasalardi

    Açıkcası bir yerden sonra superonline kapalı kutu. Sorun yatırım mı emin değilim.


    Antalya'dan Antalya'ya paketler Türkiye geziyor ama latency dışında 7/24 yavaşlık ya da paket kaybı görmüyorum. Kapasite sorunu olsa önce bizim yavalık olurdu. Ya da dinamik IP ile sorun çözülmezdi. 500Mbit verdikleri zaman bile ftth kullananlar sorunsuz kullandı.


    Ha ama mesela, sansür cihazlarının kapasitelerini önceden IP lere göre paylaştırıyorlardır, bizim IP adresleri Antalya yoğun diye başka bir cihaza atanmıştır, belki ondan geziyordur. Tamamen atıyorum, bunun gibi bizim bilmediğimiz kendilerince sebebi olabilir.


    Onun dışında ne müşteri hizmetlerinden ne teknik ekip ne burada konuyu/sorunu bilipte anlatan görmedim. Yurtdışında bu şekilde routing problemi olsa 1-2 güne çözüyorlar, ama detaylı teknik kısmı beni aşıyor.





  • nofearl N kullanıcısına yanıt

    Evet 192.168.1.1 yani modemden sonra reverse geliyor. Ne hikmetse reverse e Ping 9-14 arası sonra 10. Lu ipler var bunlara gecikme 2-4ms sonra yine 10 lu ipler bunlarada Ping 28-30ms. Sanki paketler evden çıkıyor bu İstanbul'a firewall a girip filtreden geçiyor. Sonra tekrar Antalya'ya dönüp ordan gideceği rotaya hareket ediyor. Ben Antalya dayım. Speedtest te Isparta gözüküyor. Bunlar nasıl veriler az çok bilgim var ama bu sekidle olmaması gerekirdi. Benden çıkan paket direk firewall dan bile geçse adresine doğru yoldan gitmesi gerekirdi dolaylı yoldan değil. Bu kadar insan şikayetçi. İnsanlar internetini kapatıyor. Hiç mi sorunu çözmeye çalışmazlar anlayamıyorum. Hocam seninde dediğin gibi kapasite sorunu olsa 200mbit hızı sorunsuz almazdım. Görülen o ki bölgesel cihazlar yada bazı ayarlar bu işin bu hale gelmesine sebep oluyor diye düşünüyorum. Ayarsız MTU. Düzgün yapılandırılmamış bölgesel routing. Yine düzgün yapılandırılmamış veya yetersiz kötü ayarlanmis firewall ve filtreleme bu soruna yol açıyor olabilir. Udp paketlerinin nerede gecikme yarattığınin tespiti gerekli. Ben kobay olurum yapacakları bütün ayarlara geri bildirimde bulunabilirim. Bunu yapacak başka insanlarda var konuşun bizle deyin ki bı deneyelim bakalım düzelme olursa sorun budur diye bi çözüm bulalım yok bizde sorun olduğuna ya inanmıyor yada biliyo ve kabul etmiyorlar. Yine söylüyorum bu kadar insan var şikayetçi hepsi mi bilgisiz hepsi mi yalancı. Bir tane network yetkilisi bu sorunu çözmeye uğraşmaz mi kardeşim müşteri kaybediyosun. Sesimizi duymaları lazım artık. Sorunlu olduğu müşterilerce sürekli arıza kaydı ile belirtilen bölgelere bı bakın yahu. Artık internetin sadece hız olmadığı oyuncuların ihtiyaçları olduğunu lütfen görün artık. Sizin verdiğiniz basit internet. Gerçek internet değil. En çokta şuna üzülüyorum yine Türkiye'de fena olamayan iss ler var. Ya ben TTNet kullanan adamın oyunda bana üstünlük sağlamasından bıktım. Ttnetin tek yaptığı bukadar sansür uygulamamak ve yurtiçinde trafiği bukadar dolandirmamak. Neden Superonline gibi bir firma bunu yapmaz anlamıyorum. Alt yapı senin imkanlar senin istersen yaparsın neden yapmiyosun ben anlayamıyorum. Yapın bizde kullanmaya devam edelim. Ya paraysa sorun biraz zam yapın oyunculara özel gecikmesiz internet diye şuan ödediğimin iki katını öderim öderiz. Cidden bunun maddi getirisi de olur yani. Neden ben iss ariyim evime kadar fiber kablo gelirken...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozgur0785 -- 13 Mart 2021; 13:42:2 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • ozgur0785 O kullanıcısına yanıt

    Hocam 2 sene taahhüt vermek istemediğim için bi Türknet'i deneyeyim diyecektim ama vazgeçtim, saçma sapan siteleri var, Jahrein'in resmini koymuşlar, 15 yaşındaki çocuğa hazırlatmışlar gibi siteyi, güvenemedim açıkçası. Telekom'un 12 aylık bir kampanyasını buldum, dört mevsim diye. Ona geçmeye karar verdim haftaya net şekilde video çekerim gecikme ile alakalı.

  • Yap hocam valla acaip merak ediyorum. Turknet yapa da değilsen alma bu arada. Hatta sen direk telekom bağlat maceraya gerek yok bence


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ozgur0785

    Evet 192.168.1.1 yani modemden sonra reverse geliyor. Ne hikmetse reverse e Ping 9-14 arası sonra 10. Lu ipler var bunlara gecikme 2-4ms sonra yine 10 lu ipler bunlarada Ping 28-30ms. Sanki paketler evden çıkıyor bu İstanbul'a firewall a girip filtreden geçiyor. Sonra tekrar Antalya'ya dönüp ordan gideceği rotaya hareket ediyor. Ben Antalya dayım. Speedtest te Isparta gözüküyor. Bunlar nasıl veriler az çok bilgim var ama bu sekidle olmaması gerekirdi. Benden çıkan paket direk firewall dan bile geçse adresine doğru yoldan gitmesi gerekirdi dolaylı yoldan değil. Bu kadar insan şikayetçi. İnsanlar internetini kapatıyor. Hiç mi sorunu çözmeye çalışmazlar anlayamıyorum. Hocam seninde dediğin gibi kapasite sorunu olsa 200mbit hızı sorunsuz almazdım. Görülen o ki bölgesel cihazlar yada bazı ayarlar bu işin bu hale gelmesine sebep oluyor diye düşünüyorum. Ayarsız MTU. Düzgün yapılandırılmamış bölgesel routing. Yine düzgün yapılandırılmamış veya yetersiz kötü ayarlanmis firewall ve filtreleme bu soruna yol açıyor olabilir. Udp paketlerinin nerede gecikme yarattığınin tespiti gerekli. Ben kobay olurum yapacakları bütün ayarlara geri bildirimde bulunabilirim. Bunu yapacak başka insanlarda var konuşun bizle deyin ki bı deneyelim bakalım düzelme olursa sorun budur diye bi çözüm bulalım yok bizde sorun olduğuna ya inanmıyor yada biliyo ve kabul etmiyorlar. Yine söylüyorum bu kadar insan var şikayetçi hepsi mi bilgisiz hepsi mi yalancı. Bir tane network yetkilisi bu sorunu çözmeye uğraşmaz mi kardeşim müşteri kaybediyosun. Sesimizi duymaları lazım artık. Sorunlu olduğu müşterilerce sürekli arıza kaydı ile belirtilen bölgelere bı bakın yahu. Artık internetin sadece hız olmadığı oyuncuların ihtiyaçları olduğunu lütfen görün artık. Sizin verdiğiniz basit internet. Gerçek internet değil. En çokta şuna üzülüyorum yine Türkiye'de fena olamayan iss ler var. Ya ben TTNet kullanan adamın oyunda bana üstünlük sağlamasından bıktım. Ttnetin tek yaptığı bukadar sansür uygulamamak ve yurtiçinde trafiği bukadar dolandirmamak. Neden Superonline gibi bir firma bunu yapmaz anlamıyorum. Alt yapı senin imkanlar senin istersen yaparsın neden yapmiyosun ben anlayamıyorum. Yapın bizde kullanmaya devam edelim. Ya paraysa sorun biraz zam yapın oyunculara özel gecikmesiz internet diye şuan ödediğimin iki katını öderim öderiz. Cidden bunun maddi getirisi de olur yani. Neden ben iss ariyim evime kadar fiber kablo gelirken...

    Tek yapacakları aynı il içinde paket iletmek, farklı ISP bile değil. Dinamik IP'de genelde sorun yok. Kapasite sorunu olamaz, kapasite sorunu varsa zaten neden ülkeyi gezdirsin daha çok trafik yaratır.


    Ya plan program yok, ya umurlarında değil, ya düzeltecek adamları kalmadı, ya karman çorman ettiler dokunmaya korkuyorlar...


    Senede bir dürtüyorum, normal diyorlar bırakıyorum. 2022'e kısmet...


    bu arada netflix'de antalya'da sadece amerikaya bağlanıyor, hatta turkcell bile amerikadan çıkıyor, antalya iyice üvey evlat oldu...





  • Yine patladı hem de tam 15:00'da. 200/10 paket değerleri. En kısa sürede NOC ile görüşmek gerek böyle olmaz bu.

    SuperOnline İzmir Ping Sorunu

    SuperOnline İzmir Ping Sorunu




  • nofearl N kullanıcısına yanıt

    Sanırım Antalya yida İzmir'e bağlamışlar. Zaten İzmir kötü birde üstüne Antalya... Bu sorunu çözmek isteseler cozerlerdi. Keşke Turkcell Süperonline i almasaydi. Eskiden ne güzel İsp idi yahu


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 3536373839
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.