Şimdi Ara

SuperOnline İzmir Ping Sorunu (41. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
828
Cevap
8
Favori
36.549
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3839404142
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Gil Mocci G kullanıcısına yanıt

    Aman hocam böyle bir hataya düşüp sol fiber'e geçiş yapmayın.


    Ben 11 yıllık sol fiber kullanıcısıyım bu şirkete ne olduysa son 2-3 yıldır rezalet hizmet veriyorlar. Ancak 2011 gibi yıllarda yalan yok rakipsizdi sol fiber fakat şimdi duyduğunuz zaman arkaya bakmadan kaçmalı bu şirketten.


    Sayfalar takılıyor, yüklenmiyor, whatsapp mesajları geç gidiyor, instagram da resimler çok geç yükleniyor, netflix çamur gibi, youtube da 200Mbps internet hızında dahil oto da 480p üstüne çıkmıyor, elle 1440p falan yapınca takılıyor yüklenirken, valve ile çıkan ping 72ms Mersinden Ftth altyapıda.


    TT Vdsl 229m mesafe de fiber saha dolabı, valve de 50-60ms arası


    Sol fiber ftth valveden 70-75ms arası çıkıyor.


    Taahhüt0 bekliyorum mecvur 12 ay kaldı sol ile.


    Sol fiber ftth netimde indirme hızım dalgalı acayip şekilde, ve bu dalgalı hızlarım hız testi sitelerinde de görünüyor hani 200Mbps ya işte 20Mbps değeri ile 200Mbps hızı arasında inanılmaz dalgalanmakta.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LGKullanıcısıı324 -- 23 Ocak 2022; 1:25:6 >




  • janis kullanıcısına yanıt

    Hocam bende 2011 yılından beri sol fiber ftth kullanıyorum, son 2-3 yıldır rezalet hizmetleri ve 12 ay taahhüt kaldı bitmesini bekliyorum bitince direk çıkacağım.


    "Malum şirket satın aldıktan sonra hiçbir yatırım yapılmadığı gibi aksine maliyet düşürmek için daha kötü ve ucuz routing hizmeti veren firmalara geçtiler. Bu malum firma al , kazan , sat yapar her zaman. Yakında sol'uda satacak zaten. ipv6 ya bunlar yüzünden geçilemiyor"


    Bu dediğiniz malum şirket nedir? Kimdir? İnternette araştırdığımda türkçe kaynak olarak bir bilgi bulamadım da. Bu dediğiniz malum firmanın sol fiberde daha kötü routing yapıyor söyleminiz çok mantıklı benim için özellikle, bu dediğiniz sol fiberde ki ping değişimini ilk elden dediğim gibi 11 yıllık kullanıcısı olarak tadıyorum çok iyi şekilde.


    Son 2-3 yıldır yaşadığım sorunlar ve hala devam edenler:


    - Sayfalar yüklenmiyor takılıyor, whatsapp mesajları çok geç gidiyor,


    -netflix çamur gibi,


    - instagram resimleri çok geç yükleniyor,


    - youtube da otomatik ayarlarda 200Mbps internet hızında 1440/2160p kalitesine çıkmak yerine hep 480p ile oynatıyor ve ne zaman elle 1440p değerine alsam takılmaya başlıyor yüklenirken(işlemcim i7 4790),


    - indirme hızım inanılmaz dalgalı, hız testi sitelerinde test yaptığımda 20Mbps-200Mbps değeri arasında oynak şekilde değerler görünüyor.


    -Ping değerlerim 2011 senesine göre fiber internette olması gerekene göre çok uzaklaştı Örnek olarak: 2011 senesinde Mersin-Adana arası:0-1ms arasıyken şuan Mersin-Adana arası:7-12ms arası çıkıyor.


    gibi ve daha da fazlası var yaz yaz bitmez, TT Vdsl hipernet bağlattım 2.internet ve fiber saha dolabı 229m mesafe de olmasına rağmen valve den 50-60ms arası alırken sol fiber ftth da valveden 70-75ms arası alıyorum



    Sol fiber internetimde 5tb down 500gb up kotası olduğu için plex server kullanamıyorum, birde statik ipv4 aylık 30 TL.


    Superonline'nın İppv6'ya geçmeme sebebini anlayamıyordum, sizin yorumunuz anlamamı sağladı.





  • LGKullanıcısıı324 L kullanıcısına yanıt

    Benim de 1.5 sene var daha bu abonelik rezaletinin bitmesine... Allah'tan genelde hikayeli ve solo oyunlar sevdiğimden çok sıkıntı olmuyor ama X bir oyuna güncelleme geldi diyelim 1-2gb boyutunda. 200Mbit fiber ile 1-2 dakika da bitmesi gereken şey download hızlarının 300-400kb'a düşmesi sebebi ile bazen çok sinir bozuyor.


    Bir şekilde steam'in download lokasyonunu değiştirerek ya da manuel dns girerek takla ata ata sorunu çözüyorum.


    Gerçekten ama gerçekten koskoca firmanın şu hali kepazelikten başka bir şey değil. Çağrı merkezi ve sorumlu olan fiber bayiisindeki teknik ekip zaten papağan gibi sürekli aynı şeyler. Adam gelip hemen zart diye speedtest açıyor, üfürükten iki test yapıyor ardından bir youtube videosu...


    Ne bir tracert testi, ne bir ping testi, ne bir jitter testi...


    Gelen teknisyene " bir saniye Cloudfare Speed Test " sayfasını açalım deyince " o ne oluyor " diye cevap aldım ben... Gerçekten ne diyeceğimi bilemiyorum artık.


    Abonelik bittiği gün ben bir daha da bu Superonline isimli şirkete bulaşmam. Gider 0.75 bakır kablo ile çile çekerim daha iyi. Ayda 173 lira fatura alırken iyi, ama sorun çözmeye geldimi papağan gibi aynı şeyler...


    68 yaşındaki babam bile anlamaya başladı bazı şeyleri. Geçen teknisyen odada hız testi yaparken " yahu siz geçen defa da birebir aynı şeyleri tekrarlayıp durdunuz, sorun başka yerde olmasın..." dedi. Düşünün yani...





  • Valla hocam geçmiş olsun size de. 2 gün önce "sol genel merkezden arıyoruz, internetinizde bir sorun var mı? Memnun musunuz" şeklinde soru ile arandım, bu arama üzerine bende ne var ne yok anlattım :D


    Beni sakince dinledi arada bazı sorular sordu "Ekipler evinize gelmiş miydi?" şeklinde ve bende evime defalarca geldiklerini ama sorunumu çözemediklerini ifade ettim, sonra 2.internet olarak TT HiperNet VDSL bağlattığımı ve TT internetimde hiç bir sıkıntı yokken aksine sol fiber tamamen sorunlu olduğunu ifade ettim ve bunu gözlerimle gördüğümü de bastıra bastıra söyledim. Bakalım ne olacak :D


    Fakat beni zaman zaman sol müşteri hizmetleri arardı zaten bu şekilde sorular sorarak"memnun musunuz? İnternetinizde bir sıkıntı var mı"


    Yani ben pek bir şey değişeceğini düşünmüyorum hocam :D


    Benimde ailem bana söylüyor, senin internetinde bir sıkıntı var diye, annemden tut ablama kadar xD




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LGKullanıcısıı324 -- 31 Ocak 2022; 22:39:32 >




  • LGKullanıcısıı324 L kullanıcısına yanıt

    Yanlış bir şey söylemeyeyim, Superonline'ın geçmişi hakkında pek bir şey bilmiyorum.

    1.5 ay olacak bağlatalı, Telekom VDSL'de sık Statik IP - CGNAT geçişi yaptığım için bir şeyleri buga soktum*, aşırı üst merciye iletmeme ve denemelerine rağmen çözülmedi.

    *CGNAT beni Izmir değil Istanbul'da bir kullanıcı gibi görüp öyle davranıyordu, İst'den ip alıp routingim gereği geri izmir'e gelip tekrar İst'e gidiyordum. Bu da fazladan 10-12ms çıkartıyordu bana. Bir de üstüne 90/7Mbps internete tivibu ile birlikte 200TL fatura ödemek baymıştı. Ben de önce TT fiber gelmesi için uğraşmıştım (binada DSL şeklinde FTTB olmasına rağmen) 1 sene sonucunda gele gele SOL geldi.


    İnternette genel bir sorun yok ama bahsettiğiniz bazı durumları ben de yaşıyorum. Verdikleri ZTE H3600 router'dan DNS adresimi değiştirip ISP DNS kapadım, internete Google üzerinden çıkıyorum. Sayfa takılma sorunum yok, WhatsApp mesajlarının geç gittiği durumlar çok çok nadiren oluyor. WIFI'ı kapatıp yeniden bağlanınca düzeliyor, değişik bir durum. Instagram'da resim yüklenme sorunu olmuyor, sadece videolarda bazen takılma oluyor o da yine Wp'de olduğu gibi kapat aç ile düzeliyor. Ancak dediğim gibi çok nadir oluyor. Netflix hız testinde hızımın tamamını alabiliyorum, görüntüde sıkıntı yok. YouTube'da yüksek kalitede kablolu bağlantıda kasmıyor veya oto çözünürlükte düşük başlatmıyor. Telefonumda ise böyle bir durum var ancak elle 1080p yapınca da bir sorun olmuyor. Valve'a 2 farklı şekilde bağlanıyorum. Bazen seabone üzerinden oluyor, genellikle de SOL ağından çıkıyorum, ping ise 48-62ms arası değişiyor. Genellikle seabone'da daha fazla ping çıkıyor.


    TT VDSL'de Istanbul'a daha az ms ile bağlanıyordum (11-12), SOL'de bu değer 15ms civarı. Riot Istanbul'a da TT'de 12-13ms ping atarken SOL'de 16-17ms ping atıyorum. SOL'ün CGNAT ve routing açısından ciddi sorunları var. 1.5 ay içinde 1-2 kez Istanbul'a 9ms aldığımı, tüm sunucularda değerlerin düştüğünü gördüm oda 1-2 saat sürmeden eski haline döndü. Bir sorun var ama ne kaynaklı kimse bilmiyor, sol de ilgilenmiyor.


    Şimdilik SOL Fiber'den fiyatına göre memnunum, 150TL'ye WIFI6 Router ile birlikte 100/10 Hizmet alıp TV+ kullanıyorum. Gelecekte (inş olmaz) bir sorun yaşarım o zaman durum değişir mi elbette, ama Telekom'da İlçe müdürlüğünün saha amirinin numarasından bile block yemiş biri olarak Telekom'a daha fazla yüz vermem. 8 sene kullandık, hizmet güzel miydi güzeldi ama pahalı mı çok..


    Telekom'da CGNATta sorun yokken Valve 52ms civarı ping atıyordum (bu değer Ekim 2020'de 35ms falandı, çok iyi yani), SOL'de 48ms civarı atmak pek koymadı yani. CS oynamıyorum gerçi.


    Değerlerimi ekliyorum, şimdilik söyleceklerim şunlar;

    Nokia ONT'deki kilit durumu canımı sıktı, Huawei ONT kullananlar 110-120Mbps alırken benim 100 bile görememem can sıkıcı. 3Mbps'i kafaya takmıyorum yanlış anlamayın, 20Mbps'i kafaya takıyorum.

    Bu ping olayı düzeltilmesi gereken bir şey.

    Müşteri hizmetleri ilgisiz, bir şeyler deniyor ama ne yaptıklarını onlar da bilmiyor.

    CGNAT kalabalık, yoğunluk pingi etkileyebiliyor nadiren.

    Başka bir eksisini görmedim. Fiyatına göre memnunum.


    Bu arada bahsettiğiniz mobil cihazlardaki sorunu biraz olsun gidermek için 2.4 ile 5GHz'i ayırıp ağa bağlanırken Statik IP ve DNS atmayı deneyin. Arayüzden DNS atmak da bir çözüm olabilir.


    Değerler:


    SuperOnline İzmir Ping Sorunu


    SuperOnline İzmir Ping Sorunu


    SuperOnline İzmir Ping Sorunu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alpolojix -- 6 Şubat 2022; 14:40:1 >




  • O 300-400kb'a düşme durumunu hangi servislerde yaşıyorsunuz?

    Medianova'nın CDN'i sıklıkla öyle çalışıyor. Neden bilmiyorum.


    Ben bahsettiğiniz durumu yaşamıyorum, Ubisoft Connect ve Origin üzerinde indirmelerde bir sorun yokken, çoğunlukla stabil 11-12MB görürken Steam'de bazen 4MB/s gördüğüm oluyor ama hiç kb/s görmedim.

    Teknik ekip bu konularda bilgisiz. Sorun olduğunda "hop yiğenim bi modemi değiştirelim senin yaw bak yeni geldi WIFI 6".

  • alpolojix kullanıcısına yanıt

    Bahsettiğim sorunu steam'de ve uplay'de yaşıyorum en çok. Artık o kadar yıldım ki, kurulu olan oyunlarımın yedeklerini aldım yedekleme diskine. Bir şey olursa yedekten geri dönerim diye.


    Normal şartlarda 200Mbit fiber kullanıyorum 22-23 mb/s çatır çutur çekiyor ama gidip bir çay alıyorum mutfaktan geliyorum bir bakıyorum 800kb/s, 170kb/s, 1.2mb/s, bazen 10mb/s gibi tamamen rastgele hızlarla download ediyor.


    Aklınıza gelebilecek tüm detayları ile resim, video vs her şeyi ile anlattım. Superonline'da ki iş bilmez tipler sorunu bina içi kablolamaya bağladı... Yahu o kabloyu çeken Superonline denen şirketin ta kendisi...


    Tamam kabloyu yenileyelim diyorum 970 TL kablo parası istiyor benden. Bu konuşmaları kaydettim de ben üstelik. Yarın gidip önce savcılığa ardından da THH'ye başvuracağım. Bunlar iyice terbiyesizliği ele almışlar...


    Ayıptır söylemesi benim evimde bir tane bile dandik priz yok, hepsini en kalitesini alıp, elektrik sigortasına kadar en iyisini taktırmıştım ki hiç bir şekilde elektrik sorunum olmasın diye.


    Tebligat elime geçsin, bilir-kişi de çağıracağım evime. Elektiksel olarak bir sorunumun olmadığına dair. Ondan sonra benden almaya çalıştıkları 4.400 TL cayma bedelini onlardan söke söke alacağım ben...





  • alpolojix kullanıcısına yanıt

    Anladım hocam, ancak bana önerdiğiniz yöntemleri ben çok zaman önce denemiştim ve hiç bir şey değişmemişti, şuan rezalet çalışıyor sol fiber internetim, sayfalar iyice geç yüklenir olmuş. İnternet hızım çok dalgalı indiriyor.


    Sizin pingler bana göre nispeten çok daha iyi, benim frankfurt 67ms falan çıkıyor :D


    TT fiber gelmesi için uğraşırken, benimde whatsapta benim ilçemin altyapı planlama bölümünden sorumlu kişi ile konuşmuştum, bir de yine ilçemde benim mahallemden ve benzeri mahallelerden sorumlu bir saha elemanı da whatsapımdan konuştuğum oldu, kenarda duruyor yazışmalar. Daha dönmedim onlara çünkü altyapı planlama çalışan ve "ben fiberi sana getireceğim" diyen bu eleman 30 iş günü sana dönmessem beni arayabilirsin demişti, o yüzden bu süreyi bekliyorum. Daha 16 iş günü oldu dilekçemi TT müdürlüğüne teslim edeli.


    Dediğiniz gibi müşteri hizmetleri ilgisiz, wifi 6 router satın aldım zaten ben, DSL-AX82U kullanıyorum ama TT VDSL ile. Bu routerı/modemi aslında sol fiber için almıştım ama bir şey değişmedi, çok fazla ayar yaptım DNS,statik ip vesaire ama hiç bir işe yaramadı. O yüzden Şuan ASUS modemi TT VDSL ile kullanıyorum ve sol fiberi gene eski routera taktım yani ZTE H267A router ile sol fiber kullanıyorum.


    Sizin durumda sol fiber gelmiş ve bayağı memnun görünüyorsunuz, umarım sorun çıkarmaya başlamaz, belki daha önce söylemişimdir ama ben 11-12 yıllık sol fiber kullanıcısıyım yani sol fiberin bozulma sürecini ilk elden biliyorum ne yazık ki. son 2-3 yıldır yavaş yavaş internetleri bozuldu ve şuan zirvede açıkçası her konuda. Hız,stabilite, ping, indirme hızları, bazı akıllı cihazlarımın bağlantısı sol fiber'e bağladığımda kopuyor 2-3 günde bir ve geri kendiliğinden bağlanmıyor ama TT VDSL'e bağlayınca bu aynı cihazları hiç bir sorun görünmüyor.


    Değerleriniz güzel göründüğünü ifade etmeliyim tekrar bu arada.





  • Yok arkadaş ben bıktım bu sol belasından. Deprem olduktan sonra ev değiştirdim Karşıyaka'nın göbeğinden Bostanlı'nın göbeğine geldim ama yine de ping olsun pl olsun canım çıktı. Eski paket babamın üzerineydi, kendisi vefat edince superonline şubesinden kendi üzerime geçirmek için başvurdum. Oradaki arkadaş üstünüze geçirmek daha pahalıya gelir vefat durumundan dolayı cayma bedelsiz iptal edip aynı paketi aynı fiyattan sizin üstünüze yeni abonelik olarak açabiliriz, hem de cihazlarınız yenilenmiş olur dendi. O sırada kafamın dalgın olması sebebiyle de onay verip açtırdım. Açtırmaz olaydım.


    Modem ZTE v2 varken v1 takıldı, önceki TV+ kutusu 4k desteklerken yeni gelen FHD destekleyen çalışması yavaş olan daha dandik bir kutu takıldı. Yenilenen tek şey Nokia marka fiber modem takılmış olması oldu (ONT denen zımbırtı galiba).


    Gelelim sorunlara, ilk bağlantı yapıldıktan sonra 2-3 ay boyunca neredeyse 3 haftada bir wifi indirme hızım kb seviyelerine iniyordu ve tek çözümü modeme reset atmaktı. Teknik ekiple konuşup uzaktan modem ayarlarını tekrardan yapılandırdıklarını söylediler (Otomatik cevap sistemindeki modem wifi ayarlarını sıfırlamak gibi değil başka bir işlem yapıldığını ilettiler). Ondan sonra hakkını vermem lazım hız konusunda bir sorun yaşamadım daha da.


    Fakat şimdi de hem ping spike hem de daire içerisinde 2.4 olan ağın çekim gücü çok düşüyor. Telefonumda Airport kullanarak yaptığım testlerde modemden 7 adım uzakta, arada duvar olmamasına rağmen yine sol olan başka ağlar daha güçlü çekmeye başlıyor. Bu ağların benden daha iyi çekebilmesi neredeyse imkansız çünkü olabilecek yan apartman yok, yani ya alt kattaki ya da üst katımdaki komşunun sinyali arada döşeme betonu olmasına rağmen koridorun sonundaki modemimden daha iyi sinyal yayıyor. Buna ek olarak Modemden olabileceğim en uzak köşede yine sinyal gücünü kontrol ederken bazen benim 5ghz ağımın 2.4ghz ağımdan daha güçlü çektiği bile oluyor, yani modemin 2.4 vericisinde mi sorun var bilemiyorum ama salonda, mutfakta wifi kullanılamıyor.


    Ek olarak az önce yeni pc de wireless ağ üzerinden google.com'a pingplotter ile test yaptığımda 12. sıçramada 55-60% arası pl çıkıyor. Kısacası bu sol'e geçtiğim güne her gün lanet okuyorum, bunlar yüzünden telefonumda sınırsız internet paketi kullanıyorum ve War Thunder falan oynarken bu sol denen illetten aldığım peformansla aynı hatta yerine göre daha iyi performans alıyorum telefonumu hotspot olarak bağladığımda.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Toedwarrior -- 10 Şubat 2022; 22:6:45 >




  • Vodafone'da uzun zamandır denk gelmediğim Izmir/Frankfurt ping değeri.
    Son bir şarkı istiyorum vf senden.
    Edit: Altyapı vf fiber gpon.
    SuperOnline İzmir Ping Sorunu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • LGKullanıcısıı324 L kullanıcısına yanıt

    usta benimkide mersin eve kadar fiber kablo geliyor internetin hızından netfilix hızından wifiden çok memnunum amma velakin valve serverında 68 ping alıyorum yani 40 larda olmasını beklerdim yani pingi kötüde degil iyide degil. size bir sorum olacak apartmanda kablonetin fiber kutusu var sizce ping olarak kablo net daha iyi olurmu

  • Red_devil33 kullanıcısına yanıt

    Vie.valve.net pingi önemsenecek bir değer değil. Oyun içinde daha düşük alırsın.

  • Senseight S kullanıcısına yanıt

    Bende tam tersi oluyor hocam. Viyana pingi cmd ile 60ms çıkıyor oyuna giriyorum 75ms alıyorum. En son lanet edip oyunu bıraktım oyun falan oynamıyorum artık SuperOnline İzmir Ping Sorunu 

  • Red_devil33 kullanıcısına yanıt

    Muhtemelen olur gibi, bağlanmadan bilmek güç. Ancak Türkiye de genelde sıralamalarda 1-)Türknet 2-)Kablonet oluyor her konuda.


    Mersin/Mezitlideyim ben siz neredesiniz?

  • LGKullanıcısıı324 L kullanıcısına yanıt

    yenişeir pirireis

  • Red_devil33 kullanıcısına yanıt

    Anladım hocam, bana uzakmışsınız biraz :D


    O bulunduğunuz taraflarda bir askerlik şubesini bir de meslek lisesinin oraları biliyorum, tam akdeniz ile yenişehir arasındaki köprü bağlantısının olduğu yerler orası. Zaten o köprüden sonra eski sgk falan aklıma geliyor. Birde petrol var köprüden sonra akdeniz tarafında, onun arkası mı pirireis oluyormuş demek.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LGKullanıcısıı324 -- 20 Şubat 2022; 3:25:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Daha önce yazıldı mı bilmiyorum, bu olay Statik IP ile çözülüyor mu?

    Muhtemelen hayır.

  • bugün taahhüt iptali için görüştüm 10 ay kullandım mesela 2 ay kaldı



    atıyorum 10 ay cezası 4000 çıkıyor


    2 ayın ödemesi 300 tl ya


    superonline bana derki ben yasa dinlemem sen bana indirimleri yani 4000 tlyi ödeyeceksin 300 tl ile yapman için hakem heyetine yallah dedi


    superonlinenin dolandırıcadan farkı yoktur yasal dolandırıcı

  • Manisa'dayım ve ping sorunu nihayet bende çözülmüş. Tam olarak ne zaman düzeldi bilemiyorum ama bunu ilk olarak dün fark ettim. Ayrıca ek olarak belirteyim iki testte de statik ip almadığım halde cgnde değilim.


    2 Nisan 2022 tarihinde yaptığım speedtest ve tracert sonucu: 17ms

    https://www.speedtest.net/result/12979952373

    SuperOnline İzmir Ping Sorunu


    12 Haziran 2022 tarihinde yaptığım speedtest ve tracert sonucu: 4ms

    https://www.speedtest.net/result/13273287139

    SuperOnline İzmir Ping Sorunu




  • 
Sayfa: önceki 3839404142
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.