Şimdi Ara

Superonline Kablonet PPPoE Sifresini Paylasmiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.476
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Nereden başlasam bilmiyorum, yıllardır Superonline ADSL kullanıyordum, Kardeşimin ısrarları üzerine Superonline Kablonete geçiş yaptık(fiber optik olmadığı için) Sağolsunlar, Sümerlilerin 10bin yıl önce ürettiği Netmaster Infinity modem verdiler, modem 2.4GHz de dalgalı hız veriyor, 5GHz genelde kopmalar oluyor(kampa olmadığı zaman tam hız alabiliyorum) Superonline Müşteri Hizmetlerini aradığım zaman, telefondaki hanımefendi "5GHz yi zaten kullanmamanız gerekiyor o süs için koyulmuştur" diyip aptal yerine koyması beni mutlu etti. Peki dedim "DNS ayarı yapmak istiyorum ama modem arayüzünün hiç bir yerinde böyle bir seçenek bulamadım" . Evet doğru tahmin ettiniz onuda yapamazmışım. Bunada peki dedim, bende Linksys Docsis3.0 modemi var onu kullanmak istiyorum, rica etsem bana PPPoE şifremi verebilirmisiniz dedim. "tabikide hayır, şirket kuralları gereyi size ait olan gizli bilgiyi sizin güvenliğiniz için sizinle bile paylaşamam" diyip konuşmayı bitirdi.

    Mağdurum arkadaşlar, daha sözleşmenin bitmesine 6 ay var ve kendimi köprüden atmak üzereyim, allah aşkına bu tanrı kuluna bir yardımcı olun,

    teşekkürler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atraban -- 3 Aralık 2019; 21:39:39 >







  • Netmaster ın forumda hesabı var. Size destek olacaklardır.
  • Tesekkurler XpressMusic34

    Ancak ben netmasterin müşteri hizmetlerini bile aradigimda yetkili kisi superonline biz destek veremiyoruz onların modemlerin bile SO ya ait custom firmware kullaniyorlmis
  • Türksat kablonette ppoe şifre diye bir şey yok sadece MHyi arayıp modemin MAC kaydını yaptırıyorsun ama SoL farklı bir sistem mi kullanıyor kablonet üzerinde onu bilmiyorum.
    LinkSys'nin MAC kaydını yaptırdın mı sem MHyi arayıp?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • atraban kullanıcısına yanıt
    Yarın mesai saatlerinde size ulaşacaklardır. Kendilerini etiketledim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Charmlander kullanıcısına yanıt
    XpressMusic34 kullanıcısına yanıt
    Merhaba Charmlander

    Modem arayüzüne girdiğim zaman, "PPPoE Kullanıcı Adı" ana sayfada gözüküyor(linkte ScreenShot Mevcut), XpressMusic34, Netmaster teknik ekibine haber vermis.(teşekkürler XpressMusic34) yarın ilgileneceklermiş, eğer Mac kaydı ile bu iş yapılabiliyor ise, bunu neden Turkcell Müşteri Hizmetleri basta söylemiyor?!

    Modem Arayüz
  • atraban kullanıcısına yanıt
    SoL farklı bir yazılım kullanıyor herhalde.Ben Türksat Kablo kullanırken öyle bir şey yoktu ve routerda da PPPoE değil IPoE bağlantı şeklini seçip sadece MAC Clone yapıyordum.Ama her durumda asıl Kablonet altyapınısa çıkış yapan modemin MAC kaydının yapılması gerekiyordu.

    Aslında eğer varsa öyle bir kullanıcı adı şifre şu konuda olduğu gibi yöntemle kolayca öğrenilebilir gibi geliyor.Mantık aynı çünkü.
  • taşeron personelden ne bekliyorsunuz ki... olayın suçlusu turkcell satın aldı böyle oldu...
  • detanaoq kullanıcısına yanıt
    Ilginc yani bu foruma üye olan Netmaster yetkilisi 10 gun once benimle iletişime gececekti :d
  • Kablo internetde modem değiştirince ISS mac adresini kayıt etmeli.PPPoE kullanıcı adı ve şifresini bilsen bile modemi kullanamazsın.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.