Şimdi Ara

Süperonline Kutusu Sökmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
537
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Binaya konan fakat aylardır aktif edilmeyen fiber kutusu var. Ben bu kutuyu binadan söküp atsam bir yaptırım ile karşılaşma ihtimalim var mıdır. Bu kutuyu koyarken bana danışmadılar haliyle.




  • bina sizinse size sormadan yapamazlar. ister sökün atın size sorarlarsa bilmiyorum deyin geçin hiçbir hesap soramazlar sonuçta size birşey imzalatmadılar haberiniz bile yok ama binada başkaları varsa onlar talep etmiş olabilir sorun varsa başkaları ister üstünde numara olması lazım arayın kime sordunuz da taktınız diye hesap sorun size kalmış

  • Dairemiz var ama kimse sormadı. Ben bağlatmak istiyordum açıkçası ama kimsenin umurunda değil gibi bir çok kanaldan şikayetimi oluşturdum. Dediğiniz gibi numaradan ulaşmaya çalışıp aynı şeyleri de onlara iletip bu bekleyişten kurtulmak daha mantıklı.

  • Dairem var demişsiniz yani bina sizin değil. Bina yöneticisine sormadan ve onayını almadan hiçbir şekilde kablo çekmezler, kutu da koymazlar. O kutuyu söküp atarsanız o kutunun maliyetini talep ederler. Aktif olup olmamasının bir önemi yok. O maliyet de daire sahiplerine bölüştürülür.


    Dairelere tek tek sorulmaz zaten, binanın sorumlusundan onay alınır ve konulur. Dersen ki binanın bir sorumlusu yok, o binadan birisi talep etmiştir. O da yok dersen planlama doğrultusunda konulmuştur. Velhasıl sökülmesini istiyorsan Turkcell Superonline firmasına yönelik olarak tuketici.btk.gov.tr adresinden kayıt oluştur ve kutunun kaldırılmasını istiyorum yaz.


    Örnek:


    Benim TT den fiber talebim olmuştu çok eskiden. Çok sonraki süreçte fiber projesi kapsamına alındık. Adamlar bizim dış duvarı deldi ve kutu koydu, kaldırımı da kazıp (kazı ruhsatını belediyeden alıyor elbette) Telekom kapağı yaptılar. Kablo bizim binanın duvarını takip edip yine bizim duvardaki kutuya gidiyor. Duvarda delikler var anlayacağın bu malzemeleri asmak için yaptılar. Şahsen bu bir hizmet olduğu için onayımız olsun veya olmasın ses etmeyiz. Sonuçta insanlar bundan fayda görüyor ve biz ölsek de fayda görmeye devam edecekler. Yani bu şekilde yorumlamak lazım bu meseleleri düşüncesindeyim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 20 Haziran 2023; 17:26:21 >




  • T telekom da ev telofonunu nakil istemiştim gelip bir de fiber internet bağlamışlar valide evdeyken.
    Biz site olarak sol le anlaşmıştık, aradım dedim kim istedi internet saydırdım sonra gelip tası tarağı toplayıp götürdü

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sanırım biraz anarşist olduğum anlaşıldı. Aslında ben SOL firmasından internet talep ettim fakat aylardır koydukları kutuya sinyal bağlamadılar. Bende ufak bir sinir harbi ile bunu yapacaktım. Dün tekrardan şansımı denemek istedim ve evet şuan bağlantı kurulabilir sinyal alabilirsiniz dendi. Bugün itibari ile internet bağlantısı yapıldı.


    Taahhütsüz bağlantı yapacakların şunu bilmesi gerekiyor. "KOTA" sınırısı var, kota istemiyorsanız mecbur taahhüt vermek gerekiyormuş. Şuan için memnunun tabi ADSL den geçiş yaptım bunun da etkisi var. Ortalama 2 3 günlük bir denemeden sonra 12 aylık bir pakete geçmeyi düşünüyorum.



    Süperonline Kutusu Sökmek




    Süperonline Kutusu Sökmek




  • Hayırlı olsun, güzel hız. Süperonline Kutusu Sökmek 

  • WalkmaN kullanıcısına yanıt

    Hahaha, yoldaş aynı benim kafadansın.


    Benzer olayları 2013 yılında türk telekom ile yaşamıştım.


    Yeni taşındığımız evde altyapı eski usül bakır bağlantı adsl idi 12-13 mbit falan anca alabiliyorduk, sürekli modemden hat değerlerini kontrol ettiğimiz konuştuğumuz dönemler.


    Sonra 2013 nisan ayında türk telekom fiber için kazı yapmaya başladı bizim bölge vdsl için pilot bölge seçilmişti evimizin altına kadar fiber bağlantı ve t11 fiber kutu konulacaktı. Mayıs 2013 yılında kazı tamamlandı ve fiber bina altına kadar geldi 1 hafta sonra da fiber kutuyu getirdiler telefon hatlarını fiber kutuya aktardılar falan interimiz 8 saat kadar kesildi ve kutu aktif oldu bizim hat değerleri uçuşa geçti hat zayıflaması 0.2'li değerlere indi snr fırladı falan ulaşılabilir hız 150 mbps falan görünüyordu tabi benim paket 16 mbit idi sinyal 12-13 mbitte güç bela sabitleniyordu fiber kutudan sonra tam 16 mbit oldu.


    Neyse sonra telekomu aradım dedim böyle böyle fiber kutumuz geldi vdsl paketlerine geçmek istiyorum verin ordan 50 mbit dedim. O da ne siteye fiber kutu takılmış fakat otomasyona bu bilgi tanımlanmadığı için maksimum tanımlanabilecek paket hızı 16 olarak kalmış yani mevcut paketin üstündeki hızlara geçemiyoruz müşteri hizmetleri de hiçbir şekilde çözüm üretemiyor.


    Tabi ben delirdim şikayet sitelerine yazıyorum, sosyal medyadan telekomun ceosuna falan yazıyorum, 2-3 günde bir yine müşteri hizmetlerini darlıyorum ama çözüm yok en son artık gidip kutunun şalterini indirme noktasına gelmişken telekom il müdürlüğüne gittim işten anlayan birini bulana kadar biraz uğraştım sonunda santral teknisyenine yönlendirdiler beni derdimi anlattım sistemden baktı evet güncelleme yapılmamış dedi birkaç yeri aradı yarım saat kadar bekledik sonra güncelleme yapıldı 100 mbite kadar istediğin pakete geçebilirsin dediler, müdürlüğün hemen altında telekomun müşteri hizmetleri vardı oraya gittim dedim 50 mbite geçeceğim hemen işlemleri yaptılar 1 saate kadar aktif olur dediler çıktım eve geldim geldiğimde adsl sinyalim vdsl olmuş 50 mbit hıza kavuşmuştum. 2 ay kadar cebelleştik yani. :)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanımcı123 -- 23 Haziran 2023; 23:12:13 >




  • İşin büroksasi işleyişi nasıl bilemiyorum ama bazen dişlerini göstermediğin zaman ülkemizde istediğini elde edemiyorsun. Biraz sancılı olmuş ama kavuşmuşsun senin adına da sevindim :)

  • WalkmaN kullanıcısına yanıt

    Benzer durumu ben de yaşadım. Binada kutu yoktu 4 günde internet bağlandı. Benzer durumu yaşayanlar için şu gönderide ne yaptığımı anlattım: https://forum.donanimhaber.com/superonline-binaya-kutu-birakmamis--155551226#155582840

    Şu an 200MBPS taahhütlü kullanıyorum ve memnunum. Oyun oynamadığım için sorun olmuyor.

  • Bu arada interneti güncelledim. Hız ve stabilite şuan için iyi gibi.



    Süperonline Kutusu Sökmek
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.