Şimdi Ara

Superonline'nın Yanıltıcı Reklamları Durduruldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
1.584
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Superonline reklamlarının halkı yanılttığına dair şikayetim üzerine, Reklam Özdenetim Kurulunun yanıtı:

    Kurulumuza ilettiğiniz başvuru Turkcell Superonline’ın da görüşleri alınarak değerlendirilmiş ve aşağıdaki sonuca varılmıştır;

    “Reklam filminde “limitsiz” ifadesi ödenen aylık ücret haricinde ne kadar veri indirilirse indirilsin herhangi bir ek ücret ödenmeyeceğinin anlatılması için kullanılmaktadır. Ödenecek ücret karşılığında alınan hizmetin limitsiz olduğu anlatılmaya çalışılmaktadır. Ancak, veri indirme uygulamasını içeren tüm internet servis sağlayıcılar ve 3G ile internet hizmeti veren GSM operatörleri haklı sebeplerden dolayı bireysel hizmetlerin kurumsal amaçlı kullanımını engellemek için “adil kullanım” adında bir sınırlama uygulamaktadır.

    İnternet servis sağlayıcılar tarafından belirli bir veri indirme ve yükleme limitine erişilmesi halinde adil kullanım koşulları kapsamında alınan hizmette kesinti olmamakta ancak hizmetin hızı düşürülmektedir. Tüketicilerin internet servis sağlayıcılar ve/veya GSM operatörleri tarafından böyle bir uygulamayı hayata geçireceğini bilmeleri gerekmektedir.
    O nedenle, internet bağlantı hizmeti sunan tüm internet servis sağlayıcılar ve GSM operatörlerinin bundan sonra hazırlayacakları reklamlarda adil kullanım sınırının bulunması halinde öncelikle böyle bir sınırın bulunduğunu ve bu sınırın ne olduğunu tüketicilere rahatlıkla algılayabilecekleri şekilde açıklaması gerekmektedir. Ancak söz konusu açıklamanın alt yazıda yer alması tüketicilerin bu istisnai durumu algılaması için yeterli görülmemektedir. Adil kullanım koşuluna ait açıklamalara; reklamlarda süperpoze yazı, patlangaç veya dış ses vs. gibi tüketicilerin rahatlıkla algılayabilecekleri şekilde yer verilmesi gerekmektedir.

    Turkcell Superonline “44TL’de başlayan Fiyatlarla Limitsiz Fiber Internet” reklam filminde yer alan alt yazıda söz konusu adil kullanım koşulu; “24 ay taahhüt ile birlikte ev telefon numarasını Turkcell Superonline’a taşıyan Turkcell Superonline Fiber Internet abonelerine 20Mbps limitsiz 25 GB hız alanlı paket 24 ay boyunca tüm vergiler dahil 44 TL” şeklinde belirtilmektedir. Ancak bu durum yukarıda belirtildiği gibi sadece alt yazıda yer aldığından tüketicilerin rahatlıkla algılamasına olanak sağlamamakta ve o nedenle de eksik bilgi verilerek tüketicilerin yanıltılması söz konusu olmaktadır.”

    Kurul görüşü reklamveren ve medyaya iletilmiş, Turkcell Superonline “44TL’de başlayan Fiyatlarla Limitsiz Fiber Internet” reklam filminde gerekli düzeltmeler yapılmadıkça bu hali ile yayınlanmaması istenmiştir. Buna ek olarak, tüm internet servis sağlayıcılar ve GSM operatörlerine adil kullanım koşullarının reklamlardaki kullanım şekli Kurul’un içtihad kararı olarak gönderilecek ve yayınlanacak reklamların Kurul’un bu içtihad kararı çerçevesinde değerlendirileceği bildirilecektir.

    Bilginize sunar, Reklam Özdenetim Kurulu’na göstermiş olduğunuz ilgiye teşekkür ederiz
    .



    Saygılarımızla,



    Çetin Ziylan

    Reklam Özdenetim Kurulu adına

    Başkan







  • Reklam öz denetim kurulunun bir bağlayıcılığ var mıydı?
    Hafızam beni yanıltmıyorsa yok.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: erimemre

    Reklam öz denetim kurulunun bir bağlayıcılığ var mıydı?
    Hafızam beni yanıltmıyorsa yok.

    Sitelerinde "tavsiye niteliğindedir" demişler.
  • sonuç kimse bu durumu takmaz.
  • Kendi sitelerinde ne derse desin, bu, reklamın insanları kandırdığının kanıtıdır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: klucky35

    Kendi sitelerinde ne derse desin, bu, reklamın insanları kandırdığının kanıtıdır.

    Reklam Özdenetim Kurulu'nun sitesinden bahsediyorum Superonline'ın değil.
  • Hala bilboardlarda yanıltıcı reklamlarını kullanıyolar..
  • adamlar Ferrari satıyolar 15 gün boyunca 200km hızlara çıkıyosun geri kalan günlerdede 60 ı görüyosun bu bunun gibi bişey ..

    şimdi ferrariye binen adam 60 la gidermi gitmez ? gidicekse ferraride ne işi var gitsin o zaman tofaşa binsin..
    ama adamlar tofaşı satmıyolarsa ve ferraride rofaş fiyatınaysa şimdi ya ferrari çok dandikleşti yada seri üretime geçti derdim

    adamlar 5 mbps gerçek harbi delikanlı gibi limitsiz internet yapsalar 20 mb de bir dakika durmam ama onlar türklerin her zaman üstünde büyük sayılar yazan şeyleri sevdiklerini bildikleri için yakında 100 megabit 25 gb kotalı interetide satmaya kalkarlar ,ha alan olurmu olur hemde zibil gibi , cunki türkiyedeki kullanıcıların cogu interneti sadece gazete okumak bide facebooka girmek için kullanan kişiler , gel gelelim bi web sayfası zaten en baba 2 megabayt , bana sen 5 megabit satmış olsan bu sayfanın açılması 4 saniye alır ki bu kadar agır sayfalar parmakla sayılcak kadar falan , ben 20 mb hızı ne yapayım hangi girdiğim site o kadar agır ??

    20 megabitle ne yapılır ?
    Dosya indirilir yada internetten HD yayınlar izlenir örnek youtube HD ki onun için bile en baba 5 megabit yetiyor zaten süperonlinenin verdiği 20 megabit internetin youtubeye baglanma hızı 5 megabit ona ragmen full hd izleniyorken neden 20 megabit lazım ? hemde kotalı ..

    şimdi bakıyorum uydunette gerçek adil kullanım olmayan sınırsız internet 3 mb 49 tl , ben sahsen süperonline bana 5 mb ti 59 a versin harbi sınırsız olsun ama 20 megabiti kendisinde kalsın istemiyorum ben..




  • Bu adamlar tam bir basiretsiz tüccar. Hala Sınırsız diyerek insanları kandırmaya devam ediyorlar. Kim dur diyecek bunlara..
  • Yeniden hatırlatayım dedim..
  • Klucky35 abı nedır bu senın süperonline düşmanlığın ? :D

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mtnözdğn

    Klucky35 abı nedır bu senın süperonline düşmanlığın ? :D


    Bunun düşmanlıkla ne ilgisi var. Ben de 2008'den beri Tellcom üyesiyim ve ilk defa bu ay hem de 9 günlük kullanımdan sonra AKK yüzünden hızım düştü. (upload 11 GB olmuş ve donwload 32 GB iken) Benim çocuklarımın 2si de you tube'dan HD clip izliyorlar , bunun kurumsal kullanım ile ne ilgisi var?
  • ben klucky35 a sordum bırader !
  • ironik bir durum olarak bu konunun başlığı da yanıltıcı
    Bu kurum reklamları durduramaz öyle bir yetkiye sahip değil herhangi bir yaptırımı da yok.
    Bu kurum özdenetim yapacaz diye kendine bir misyon üstlenmiş reklam verenlerden ve reklamcılık sektöründen olan temsilcilerden oluşan bir gruptan ibaret...
  • Bence de ironik bir durum. Dünya markası iddiasındaki bir şirketin reklamlarının halkı kandırdığı için durdurulması. RÖK yapısını bilmeden konuşuyorsun. RÖK'ün etik olmayan, halkı kandırmaya yönelik reklamları durdurma ve durdurulmaması durumunda para cezası verme yetkisi vardır. Örn:Ceza

    RÖK'ü küçük göstererek Superonline' nı yüceltemezsiniz. RÖK SUperonline'nın halkı kandırma yönünde eklam yaptığını belgelemiştir. Ancak, kararı eleştirebilirsiniz.
    Bu kararın burada yayınlanmasının nedeni, Bu Reklamlara inanarak Superonline"zede" olan kişilerin Tüketici Hakem Heyetine, kararı ek yaparak başvuruda bulunmalarını sağlamaktır.

    Superonline(Diğer kurumlar beni ilgilendirmiyor) beni kandırmış ve dolandırmıştır. Bu nedenle sessiz kalmam düşünülemez.




  • Reklam Özdenetim Kurulu kararları bağlayıcı değildir. Kararları bağlayıcı olan, Sanayi Bakanlığı'na bağlı bulunan Reklam Kurulu.http://www.sanayi.gov.tr/Pages.aspx?pageID=546&lng=tr

    quote:


    • Reklam Kurulu 29 üyeden oluşan ve her türlü mecrada yayınlanan ticari reklam ve ilanların denetimi ile sorumlu tek idari otoritedir.
    • Tüketicileri aldatıcı ve yanıltıcı, genel ahlaka aykırı, çocukların bilgi eksikliklerini ve tecrübesizliklerini istismar eden, çevreye zararlı, kamu sağlığını bozucu ve mevzuata aykırı reklam ve ilanlar ile örtülü reklam ve ilanlara ilişkin şikayetlerinizi Reklam Kurulunahttp://www.tuketici.gov.tr adresinde bulunan Reklam Şikayet bölümünden iletebilirsiniz.
    • Kurul bu tür reklam ve ilanlar hakkında durdurma ve/veya, düzeltme ve/veya idari para cezası verebilmektedir.
    • 2009 yılında Reklam Kurulu tarafından 866 adet dosya karara bağlanmıştır. Bu dosyaların 801 adedinin 16. maddeye aykırı olduğuna, 65 adedinin ise aykırı olmadığına karar verilmiştir. Mevzuata aykırı reklamlara toplam 18.813.746 TL idari para cezası uygulanmıştır.

      Şikayetleriniz için:http://www.tuketici.gov.tr/


    Yani bu tür şikayetleri e-devlet şifreniz ile giriş yaparakhttp://www.tuketici.gov.tr/ adresinden yapabilirsiniz. Yaptırım gücü olan tek kurum budur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cevaps -- 24 Mart 2012; 10:24:56 >




  • Sanayı Bakanlığı tarafından alınan hemde okkalı bir para cezası kararıda var arkadaşlar. Facebook grubunda, anladığım kadarıyla bir avukat üyenin yaptığı başvuru. Sonucu pek hoş olmamış Superonline için. Ayrıca şunu da belirtmek lazım RÖK yapılan başvurular ve bu yukarıdaki cevap sonrası reklam kaldırıldı, tekrar edilmedi. Önemsemeseler reklam dönmeye devam ederdi.
  • evimde kamera var, hanım akşama kadar işyerinden açıp çoucuğu bakıcısını izliyor, snırsız adı altında imzaladığımız anlaşma için akk çıktı başımıza, ticari kullanımmış bunların ceosu mühendisi nerede yaşıyor nereye göre pazar araştırması yapıyorlar, hangi sivri zekalı pazarlama müdürü çıkıp bunlara şu kadar gb dwl yada upl yeter diye fikir belirtiyorsa artık yedi ceddinin kulakları çınlıyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: klucky35

    Bence de ironik bir durum. Dünya markası iddiasındaki bir şirketin reklamlarının halkı kandırdığı için durdurulması. RÖK yapısını bilmeden konuşuyorsun. RÖK'ün etik olmayan, halkı kandırmaya yönelik reklamları durdurma ve durdurulmaması durumunda para cezası verme yetkisi vardır. Örn:Ceza

    RÖK'ü küçük göstererek Superonline' nı yüceltemezsiniz. RÖK SUperonline'nın halkı kandırma yönünde eklam yaptığını belgelemiştir. Ancak, kararı eleştirebilirsiniz.
    Bu kararın burada yayınlanmasının nedeni, Bu Reklamlara inanarak Superonline"zede" olan kişilerin Tüketici Hakem Heyetine, kararı ek yaparak başvuruda bulunmalarını sağlamaktır.

    Superonline(Diğer kurumlar beni ilgilendirmiyor) beni kandırmış ve dolandırmıştır. Bu nedenle sessiz kalmam düşünülemez.

    Sen her konuda aynı şeyi yapıyorsun herhalde anladık kızgınsın superonline firmasına da biraz sakin ol şampiyon.

    Öle her haber sitesinde okuduğuna inanma onlar da ya okuduğunu anlamadan ve araştırma zahmetinde bulunmadan haber yapmışlar.

    Cezaları veren RÖK filan değil Sanayi ve teknoloji bakanlığına bağlı REKLAM KURULU dur.

    Ne RÖK küçük göstermekle uğraşıyorum ne de Superonline firmasını filan yüceltmekle

    Senin sessiz kalmanı filan da istemiyorum sadece biraz sakin ol




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Akhunturk

    quote:

    Orijinalden alıntı: klucky35

    Bence de ironik bir durum. Dünya markası iddiasındaki bir şirketin reklamlarının halkı kandırdığı için durdurulması. RÖK yapısını bilmeden konuşuyorsun. RÖK'ün etik olmayan, halkı kandırmaya yönelik reklamları durdurma ve durdurulmaması durumunda para cezası verme yetkisi vardır. Örn:Ceza

    RÖK'ü küçük göstererek Superonline' nı yüceltemezsiniz. RÖK SUperonline'nın halkı kandırma yönünde eklam yaptığını belgelemiştir. Ancak, kararı eleştirebilirsiniz.
    Bu kararın burada yayınlanmasının nedeni, Bu Reklamlara inanarak Superonline"zede" olan kişilerin Tüketici Hakem Heyetine, kararı ek yaparak başvuruda bulunmalarını sağlamaktır.

    Superonline(Diğer kurumlar beni ilgilendirmiyor) beni kandırmış ve dolandırmıştır. Bu nedenle sessiz kalmam düşünülemez.

    Sen her konuda aynı şeyi yapıyorsun herhalde anladık kızgınsın superonline firmasına da biraz sakin ol şampiyon.

    Öle her haber sitesinde okuduğuna inanma onlar da ya okuduğunu anlamadan ve araştırma zahmetinde bulunmadan haber yapmışlar.

    Cezaları veren RÖK filan değil Sanayi ve teknoloji bakanlığına bağlı REKLAM KURULU dur.

    Ne RÖK küçük göstermekle uğraşıyorum ne de Superonline firmasını filan yüceltmekle

    Senin sessiz kalmanı filan da istemiyorum sadece biraz sakin ol



    Saygı sınırların her mesajınızda aşıyorsunuz. Bu mesajınızdan sonra size ne yanıt vereyim. Savunduğunuz kurum RÖK nu size daha iyi anlatır.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.