Şimdi Ara

Superonline Nokia G-2426G-A WiFi6 modem - Vowifi sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
1.245
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar, diğer tüm modemlerde vowifi aktif şekilde kullanabiliyorken Nokia G-2426G-A wifi6 modemle vowifi özelliği aktifleşmiyor telefonumda. Bu özelliği aktifleştirmenin bir yolu var mıdır acaba? Modemden kaynaklı bir durum kesinlikle.

    Ayrıca, Nokia G-2426G-A wifi6 modem kullanıp daha sonra bu modemini Huawei veya Zte'nin wifi6 modemiyle değiştiren var mı? Kabul etmiyorlar bende değişimi bir türlü.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Aynen ben de çok uğraştım, nuh diyorlar peygamber demiyorlar.


    Öyle lanet bir modem ki bu, nereden denk geldiyse. Bir defa takılınca o abonelik kapatılmadan değiştirilemiyormuş!


    Şu anda wan şifresi de alınamayan tek modem superonlineda. Muhtemelen çok kişide de yok; wan şifresi almayı, root girişi yapmayı, telnetten bağlanmayı çözen kimse çıkmadı. Hiçbir şey yapılamıyor şu an.


    ZTE olana Huawei takabiliyorlar. Huawei olana ZTE takabiliyorlar. Her türlü değişiklik oluyor ama nokiayı bir defa kitlediysek daha da başka modem vermeyiz diyorlar.


    Siz bir çözüm bulabildiniz mi?

  • @Funk Wizard @Cordarone İkiniz içinde üzücü bir durum ama taahhüdü - sözleşmeyi yeni yaptıysanız cayma ücreti çıkmayabilir? Ayrıyetten firmaların bu şekilde olmaz, kitledik, sistem mazeretleri kabul edilebilir değil. Müşterinin mağduriyeti söz konusuyken nasıl bir sistem, kilitleme söz konusu olabilir 

  • Bilgisayar Bağımlısı kullanıcısına yanıt

    Tüm sorun modemmiş. Cidden Nokia modemi kitlemişlerdi bana, 9 ay boyunca hep sorun yaşadım. Sorunları çözemeyince sonunda cayma bedelsiz abonelik iptali yaptılar ama internet fiyatları kat kat artmış durumda. Aynı fiyattan yeni paket de vermediler. 500 mpbs 200 tl paketine geçtim, Huawei lg8245x6 modem verdiler, şuan sorun yok. Ama olan sinirlerime ve cüzdanıma oldu. Superonline hiçbir şey kaybetmedi.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cordarone kullanıcısına yanıt

    Cayma bedelsiz iptal ettiler hocam, pahalı fiyattan internet geçirdiler bu sefer de.... Lanet gelsin ne yapalım, sorunlu internet kullanacağımıza, hızlı ve pahalı kullanalım dedik.. Teknik ekip sorunu çözemediklerini belirtirlerse, caymasız iptal alabilirsiniz siz de belki


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nokia alcatel altyapısı ile çalışan tek modemmiş. Bu nedenle diğer modemleri kullandıkları MAYA yazılımında uyumsuz olarak işaretlemişler. Modemin seri numarasını sisteme girmeye çalıştıklarında MAYA sistemi kabul etmiyormuş. Modem hakkında yabancı forumlarda konuları takip ediyorum. Aynı modemin backup-restore sayfasından yedek alınıp tüm özellikler açılabiliyor aslında. Ancak superonline bunu engellemek için menüden bu sayfanın linkini kaldırmış. Sadece kaldırmakla da yetinmemiş, ilgili sayfanın içini de boşaltmış.

    PPPoE kullanıcı adı ve şifresi aslında alınabiliyor modemden ancak bridge modda çalıştıramıyorsunuz. Bridge moda alındığı zaman tüm lan interfacelerini kapatıyor. Yazılım birimi elinden gelen her şeyi yapmış sırf ellenmesin diye. Burunlarından kıl aldırmıyorlar.

    Şu an için denemediğim tek yöntem modemin içini açıp seri bağlantı ile bağlanıp neler yapılabilir diye görmek. Henüz sonuç alabilmiş değilim. Denemeler devam ediyor.





  • barankaynak B kullanıcısına yanıt

    Hocam selam, ben de Nokia mağdurlarındanım.  


    " Modemin seri numarasını sisteme girmeye çalıştıklarında MAYA sistemi kabul etmiyormuş. "


    Nokia modem takılanların aboneliği kapatıp tekrar abone olmadığı sürece başka modemle değiştirmeme sebepleri bu mu? Zamanla değişebilecek bir şey mi?


    Hiç memnun değilim ben de modemden. 500mbit 24 ay taahhüt verdim bir kaç ay önce. Gelip bunu taktılar gittiler. Bu kadar kötü olduğunu bilsem abonelikten vazgeçerdim.


    İkinci el bir ONT temin etsek pppoe şifresini alabilir miyiz acaba?

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.