Şimdi Ara

Superonline Simetrik İnternete Hazırlanıyor !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
3.811
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Superonline alınan duyumlara göre simetrik internet vermeye hazırlanıyor. Bazı pilot kullanıcılarda bu uygulama için testlere başlanıldığı söylenmektedir.

    Simetrik internet = Download ve upload hızı aynı olan internetlere simetrik diyoruz.

    Örneğin 25 mbit download hızı olan bir kullanıcıya artık 25 mbit upload verilecek. Paketler ise 25/25 , 50/50 , 100/100 şeklinde gidecektir.

    Bu sistemin ilk etapta sadece kotalı tarifeler olarak verileceği tahmin ediliyor. Tabi kapasite durumları ne derecede izin verir bunlarda göz önünde bulundurulacak.

    İlerki zamanlarda platin paketlerinde hızının simetrik olarak verileceği planlanmakta.

    Superonline fiber altyapısı olan kullanıcılar bir nevi turnayı gözünden vuracak diyebiliriz artık



  • Kotalı vereceklerse hiç vermesinler. 100, 200 GB kota resmen bizle alay etmektir. En az kota 500 den başlamalı simetrik internet isteyen kullanıcılar zaten upload istediği için alacaklar ve yükleyecekleri dosyaların boyutu en basitinden örnek youtube'a 1080p 10 dakikalık video boyutu 2 Gb'ı geçiyor. Bulut depolama kullanmak istiyorum ama kullanamıyorum 2 mbps upload ile maalesef.
  • En az 500 lira ister, 27 ay taahhüt ile 200

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dr. Boone kullanıcısına yanıt
  • "Site sakinleri bunu beğendi."
  • Cüzdanlar delinecek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sanmam öyle birşey yapacaklarını. Yaparlarsa güzel olur tabi

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • sırf 5 mbps upload için Platin pakete geçtim, 25 mbps upload ütopya gibi geliyor kulağa
  • bundan yararlanabilicekler site sakinleri sadece, 1 internet alıp mesela 50/50 100/100 5-6 kişi kullanabilirler keşke büyük sitelerin birinde otursakta şöyle firsatlar elimize geçse

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • merak ediyorum kotalı fiber internet paketleri olan dünya üzerinde başka bir sağlayıcı var mı

    1 gbps kapasiteli cam kablo üzeriden 50 gb kotalı internet vereceğine git baz istasyonu kapasiteni arttır. 4,5 g üzerinden ver. Yazık günah o kadar para harcayıp milletin evine kablo çekmeye.
  • MetroNet firması Simetrik Net veriyordu. SOL MetroNeti satın aldı. İlk icraatları Simetrik Net paketlerini bitirmek oldu.
  • Tarife liste fiyatı olur 500 lira sana 100'e verir taahhütle, taahhütü bozayım dedinmi kısa yoldan kalp krizi
  • 50/5 ayıptır. 50/50 oldu mu harika olur.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Simetrik internet verilsede hat kapasiteleri çoğu bölgede yetersiz ve yedekleri yok ani yüklenmede hat çökebilir ve yedeği olmadığı için çoğu kişi internetim yavaş diyebilir.

    Süperonline yapınca 10 kere düşünmek gerekir 50 gb upload akk olayını kotalıya çevirir ekstra kullandığınız kadar para ödersiniz veya 5-10 gb komik kotalar verir.

    Belkide paket fiyatlarını arttırır Türkcell ismini duyunca 50 kere düşünün.
  • NitroNos kullanıcısına yanıt
    Her paketi simetrik yapmazlar denilen gibi platin paketler ve akıllı paketler olur öncelik olarak akıllı paketler zaten sorun değil platin paketlerdende neredeyse sadece 25mbps kullanılıyor 25/25 internetin şebekeyi zorlayacağını sanmıyorum özellikle turkcell'in herkesin hızını 100mbps yaptığı zaman arkadaşımın internetini denemiştim yurtdışı çıkışlarında hafif yavaşlama vardı ama tr içi hiç bir şehirde yavaşlama görmedim ben speedtest ve diğer sitelerde bence sorun oluşmaz altyapı kısmı biraz fazla abartılıyor bence.

    Birde yedek konusunda bizim bölgeye baz istasyonları için fiber çektiler ve bu fiber 4 farklı bölgeden farklı farklı omurgalardan geliyor omurgaları birleştirip dağıtım yaptılar gözlemlediğim kadarıyla yani yedek uyguluyorlar ankara/keçiören için konuşuyorum arkadaşımın oturduğu bölgedede kablolar hep farklı yerlerden geliyordu yedekli olarak.
  • Superonline calışanıyım bir aksilik olmaz ise eylül ayıntan itibaren verilecek herkese ve fiyatta 100 kusur lira olacak 50mb hız 50gb akk li
  • MuratCan41 M kullanıcısına yanıt
    Merhaba 1gbps down 20mb up düşünüyoruz.

    Down ve up aynı anda yapıldığı zaman performans kaybı olur mu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mustafa Dmrl kullanıcısına yanıt
    Hocam bu yedeksiz omurga sistemi kulaktan dolma bir bilgi değil. Türk Telekom'da çalıştığım için Superonline network ve altyapı elemanlarıyla da bazen rastlaşıp konuşuyoruz. Yetkili bir isim Erişim ve Altyapı'da çalışan bir kişi bana "çoğu bölgede altyapımız yedeksiz, tek hattan oluşuyor" dedi. Zaten bu yüzden hala Türk Telekom'dan altyapı kiralıyorlar. Yoksa omurga olarak Türkiye'nin çoğu şehrine 75 şehrine yayılmış bir ISS (ADSL-VDSL hariç) Türk Telekom'dan altyapı kiralar mı? Ki Aralık ayında AKK'li 100 Mbps verdiler buna rağmen networkte sorun yaşamışlar.

    Zaten Türkiye'de AKK'siz 100 Mbps'i şu anda Türk Telekom'da veremez.
  • Turkcell seninki kalsın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SkeironnWH S kullanıcısına yanıt
    Kocaeli/Gebze'de yedeksiz hatları mevcut.

    Vodafone'ye laf etmiyorum çünkü Süperonline Fiber altyapılarında Vodafone'de kullanılabilir 400 TL'ye 1 Gbit alırsın doya doya Yükleme/İndirme yaparsın.

    Ben bir çok internetin altyapısını kullandım en iyisi Uydunet ve Arıza/Onarım ve müşteri hizmetleri tarafında Bütün İSS'ler arasından en iyileriydi.

    Simetrik versinde görelim Metro ethernet harici hayal ürünüdür.Gerçek sınırsız Simetrik internet versinde firma görelim.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.